Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 01. 20. 20:57
Előzmény: #53339  atikasz
...hmm...!

...jól gondolhatod...!

...sőt...! ...mi több, a mai tárgyaláson is rengeteg jel, mutatott erre...!
...röviden: a Törvényszék hibázott...!

...mivel, - az PSZÁF határozatáról -, ÉRDEMI TÁRGYALÁS NEM TÖRTÉNT - bár az írásbeli ÁLLÁSFOGLALÁSOM (9 oldal) és a KERESETEM (4 oldal), bőven leírta a JOGSÉRTÉSEK sorozatait -, "skizofrén" lehet az eset, a Törvényszék számára is...!

...mivel, NEM ÍTÉLETET hozott a Törvényszék, - hanem VÉGZÉST -, ezért MÓD VAN, ellene fellebbezni...!
...szándékom szerint, megfogom tenni...!
...DE...!
...a fene egye meg, mire abban döntést hoznak, régen nyár lesz, stb. stb. stb...!

...ezért én, - MOST -, nagyon "ráfekszem", a Barossónak küldendő anyagom "összeállítására", hogy "képbe tudjam hozni", a versenyjogi döntésükhöz...!

...egyebekben "watson", JÓL TÁJÉKOZTATOTT, a lentebbi kommentjében, ezúton is KÖSZÖNÖM...!
atikasz 2012. 01. 20. 19:14
Előzmény: #53337  watson
ezek tuti minden lehetséges verziot levezettek ajánlattétel elött,volt rá idejük.
Cyberslider
Cyberslider 2012. 01. 20. 17:14
Előzmény: #53337  watson
Nem vártam mást. Lényeg a demokrácia.
watson
watson 2012. 01. 20. 17:13
Előzmény: #53336  zolaaa
Érdemi vizsgálat nélkül elutasítva :(

PSZÁF jogsértését az MNV kérhetné számon, akinek ugye a javára döntöttek :) ez ma Mo-on a jogbiztonság, és így védi a pénzügyi szervezeteknél demat részvényeit tartó kisrészvényes ügyfeleket a PSZÁF. :(
zolaaa 2012. 01. 20. 16:48
Előzmény: #53335  watson
"a bíróságon ma előadták, hogy hiába sért jogot a PSZÁF"

ezt elismerték ??

Egyszerűen vicc hogy ez van
az általános megfogalmazással (ügyfél az akinek jogait a határozat érinti befolyásolja) is biztos próbálkoztatok már?

És akkor mi lett?
Érdemi vizsgálat nélkül elutasítva?
Indítsatok kártérítési pert?
watson
watson 2012. 01. 20. 16:40
Előzmény: #53331  Cyberslider
A kisrészvényeseket úgy védik hogy Nantal-nak a bíróságon ma előadták, hogy hiába sért jogot a PSZÁF, de LB határozat van arról hogy a kisrészvényes nem ügyfele a jóváhagyó határozatnak ezért a jogsértést számon se kérheti, mert nem ügyfél...

Ergo a PSZÁF törvényt lehetne lehúzni a WC-n, a PSZÁF jogsértéseit nem lehet számon kérni részvényesi jogállásból, hiába érinti közvetlenül az ügy, de nem ügyfele a határozatnak. Kicsit sántít a bíróság érvelése, de erre még nekem is aludnom kell egyet.
Azért persze ha valakinek van itt jogi érvelése arra nézve hogyha nem tud élni valaki egy Tpt beli kötelezően megteendő ajánlattal (mert nem teszik meg jogszerűen ill. jogszerűtlenül teszik) akkor milyen módon és kin kérhető az számon.
Beszélnek Polgári jogi, esetleg kártérítési igényről, de szerintem az hogy egy joggal nem tudsz élni mert azt egy jogsértő határozat és annak jóváhagyása elvonja az nem kártérítés kérdés.
Törölt felhasználó 2012. 01. 20. 13:56
Mikor jön a Rába gyors? :-)
Cyberslider
Cyberslider 2012. 01. 20. 13:53
Előzmény: #53332  Törölt felhasználó
Értem. Igen hát OTC-n már nem egyszerű, a rába megveheti. Kérdés mennyiért. Sok a kérdőjel persze, ki tudja hogy kivezeti-e, vagy sem. Tény hogy a bizonytalanság nem kedvez a vételnek.
Törölt felhasználó 2012. 01. 20. 13:35
Előzmény: #53331  Cyberslider
A múltkor Tigus írta,hogy kivezethetik ajánlattétel nélkül is.
Attól még a részvényed megmarad,de eladni csak tőzsdén kívül az OTC piacon adhatod el.

Cyberslider
Cyberslider 2012. 01. 20. 13:30
Előzmény: #53330  Törölt felhasználó
Nem vágom de azért ez nem úgy megy, gondolom valami ajánlat akkor is lenne nem? Kisrészvényeseket védik "vmennyire" (hehe).
Törölt felhasználó 2012. 01. 20. 13:27
Előzmény: #53329  ogelo
Attól félnek,hogy az állam kivezeti a BÉT-ről miközben a maradék részvényekre az IMF miatt nem tesz vételi ajánlatot.Ezért nem veszi senki.
ogelo 2012. 01. 20. 13:15
Miért nem ugrik rá senki?
Ha jóváhagyják, most 655-ön vétel, 815-ön eladás. Szép kis haszon...
Törölt felhasználó 2012. 01. 20. 12:25
pancserlama.
pancserlama. 2012. 01. 20. 08:30
Előzmény: #53326  pancserlama.
Jó reggelt !
pancserlama.
pancserlama. 2012. 01. 19. 22:57
Előzmény: #53325  Törölt felhasználó
Ok

link

Müvészi
Törölt felhasználó 2012. 01. 19. 20:56
Előzmény: #53323  pancserlama.
...e-mail ment...!

...holnap 13:00-kor tárgyalás: Bp. II. ker. Csalogány u. 47.- 49. I. em. 7.
Törölt felhasználó 2012. 01. 19. 20:10
Előzmény: #53323  pancserlama.
A szórásba belefér, és nem gondolom, hogy függetleníteni tudná magát egy ilyen súlyú kérdés kapcsán. De ne szaladjunk előre, hátha erre már nem kell sort keríteni!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 01. 19. 20:01
Előzmény: #53322  Törölt felhasználó
Én elsődlegesen a látszatra gondoltam.
Anyagi felelősség a könyvvizsgáló inkább.
Gondolom én.

Törölt felhasználó 2012. 01. 19. 19:54
Előzmény: #53321  pancserlama.
Egyetértek. Ha Pintér nem akar más vicceskedése miatt csúnya perekbe beleszaladni, akkor itt az utolsó esélye, hogy saját hatáskörében tegyen valamit. Utána már mozgástér nélkül lesz kiszolgáltatva az ügyvédeknek, és a jogi eljárások kimenetelének.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 01. 19. 19:04
Előzmény: #53320  tigus7313
Hm))
4 emberrel beszéltem, mind azt mondta betenné a mérlegbe, de nem hiszik, hogy beteszik.
Szóval ezt nem tudom kezelni.
Miért gondolkodna másképp a menedzsment, könyvvizsgáló, mint mindenki?

Én is betenném.
Annak ellenére, hogy törvényesen jártak el, a cégek érdeke az, hogy amíg törvényileg nem tisztázódik vagy megkérdőjelezhetetlenül egyértelmű lesz, a cég védve legyen!
Speciel ezzel még demonstrálnám is, hogy nem játszottam össze a vevővel.
Komoly gyanú ez a Pintérnek könyvvizsgálónak…..
Betenném, és ezzel érzékeltetném, jó gazda,szakmai vagyok, teszem a dolgom, ti fa@@z tulajdonosok pedig marakodjatok és döntsétek, el mit is akartok.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek