Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 05. 22. 11:47

Orbán: "sokaknak sok minden fog fájni" - leállíttatná az állami nagyberuházásokat a Fidesz-vezér  

Ugrás a cikkhez
Meglepő nyíltsággal beszélt aktuálpolitikai dolgokról és 2010 utáni terveiről Orbán Viktor Fidesz-elnök egy olyan, néhány héttel ezelőtti programon, amelyen arra számíthatott, hogy nem fog kiszivárogni szavaiból semmi. Az előadásról az Index közölt értesüléseket. A beszámoló szerint Orbán nagy magabiztosságot sugárzott a párt kormányra kerülésével kapcsolatban (akár előrehozott választásokon, vagy 2010-től). 2010-től két évig "nem hagyományos kormányzás" lesz. "Sokaknak sok minden fog fájni" - mondta az ellenzéki pártvezető, aki elárulta azt is, hogy a költségvetést megbillentő nagy állami beruházásokat le fogja állíttatni. A 4-es metró és az autópálya-építések kifizetéseinek befagyasztását konkrétan is említette.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=97225
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
atesz11 2008. 05. 24. 15:18
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#80
Mindegyik politikus megéri a pénzét,tömi a zsebeit!Párttól függetlenül!Tisztelet a kivételnek,ha van egyáltalán!
Mindig a kisebbik rosszat próbálom bejelölni!:)
Törölt felhasználó 2008. 05. 24. 14:51
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#79
Üdv!

Drop, a Tankcsapda alkalmazna dalszöveg-írónak! Elfogadod?

"A gatyánk is kilóg a seggünkből"

LET, már a kérdésekbe is belekötsz? :) Persze könnyebb, mint válaszolni... :) Nem teszem megint, ha gondolod, megválaszolhatod...

addig is tanulmányozd a táblázatot:

link

ugye 53k (2004) sokszorosa a 19.500-nak? sztem még reálértelemben is nőtt... azt nem nevezném megszorításnak, ha vki csak 3k-val növeli yoy a minimálbért, miközben picit magasabbat indokoolna a magasabb infla, 2 okból is:

1. a többi évben túl sokat emeltek rajta, ez csak egy korrekció

2. a munkaerőpiac annyit ad, amennyit jónak lát, a minimálbér egy idiotizmus. a munkáltató meg tudja oldani, hogy kevesebbet adjon (részmunkaidős fogl., stb.) ergo a min. bér VALÓDI célja, hogy a patkány állambácsi egy bizonyos min. járulékot beszedjen pl. a vállalkozóktól, és nem a csórók védelme. btw. a büdős parasztok továbbra is a töredékét fizetik be full ellátásért cserébe, magyarán az őstermelők havi párszáz Ft-ért "TB-biztosítottak", stb.
szóval hülye az, aki beszo..ja azt a hülye PR-rizsát, hogy a min. bér emelése szociálpolitikai lépés... meg aki azt, hogy 0vi jófejségből emelt drasztikusan anno a minimálbéren...
állambá egy újraelosztó demagóg köcsög, aki a lúzereket támogatja többek közt...
pl. a gyerekeseket is adójóváírással kellene támogatni, nem segéllyel... Németo.-ban ez működik, ott külön családi adózás van, 1 ill. 2 gyerekre is külön ill. egyedül maradt szülőknek...
bizonyos segélyből élő romák meg rohadjanak meg :)
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 22:43
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
#78
Visszatérve az előzőekre én egyetértek a nagyértékű beruházások felülvizsgálatával. Úgy tudom, hogy a 4-es metróra eleve nem volt pénz. Az EU-s felzárkóztatási pénzekből akarják finanszírozni nagyrészt, ami arra lenne hivatva, hogy az "elmaradott" régiókat felfejlesszék. Ezek a régiók ehhez képest nem kaptak mást, mint plusz feladatokat forrás nélkül. Másrészt szerintem ez kevés. Át kéne gondolniuk a "pozitív diszkrimináció " rendszerét is, mert ha minden részletet kerülünk, ez a diszkrimináció tisztán matematikai értelemben véve is negatív diszkriminációt jelent a többségi társadalom részére és a mértéke egyre felháborítóbb. Lásd felvételi pontszámok..........hosszú a sor.
Az is aggasztó, hogy nem látják, hogy a Magyar Gárda , a minimálbéren bejelentés, az adóelkerülés mind mind a társadalomból általuk kikényszerített reakció, a puszta élni akarás megnyilvánulása. Nagyjából olyan, mintha egy hidegre kitett embert akarnának megbüntetni azért, mert tüsszenteni merészelt.
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 22:24
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
#77
Az az anitszicoális, aki a társadalom számára hasznos munka nélkül elvárja a segélyt!
Kedves szocik erre kössetek csomót, meg az uborka konzerves szavazóitokra!!!!!!
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 22:06
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#76
Jwil te kis független! De mitől is vagy olyan detto független???
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 22:04
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
#75
Nem kelle félni, fájni fog, nem kicsit nagyon!

Kicsi kuki tanulj vinnyogni, de nagyon, te ország mocska.
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 21:59
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#74
most nagyot mondtál
de mi az értelme?
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 21:28
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#73
"A gatyánk is kilóg a seggünkből..."

:))

Hááát... Minek tömtük bele? Ha meg beletömtük, akkor vigyáztunk volna, hogy az egész beleférjen.:))
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 18:33
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#72
"A magam részéről nem választok addig, míg nem lesznek más, eddig be nem koszolódott erők."
Detto
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 17:36
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
#71
Nagyon vaknak kell lenni, hogy valaki még a mostani (ill. nemrégen befuccsolt) kormányt támogassa. Számomra érthetetlen, hogy vannak még ilyen emberek.

A IV-es metró építését pedig azonnal le kellene állítani és felülvizsgálni a költségeket, Orbánnak teljesen igaza van. A gatyánk is kilóg a seggünkből, tele vagyunk adóssággal és továbbra is szétlopják az országot.
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 17:32
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
#70
Ezt most nem értem, hiszen vannak "nagy csapatokban" magyar játékosok...

---

Egyébként meg csodát ne várj, egy diktatúra után kell a teljes megtisztulás, vagy "erőszakkal" (ezt elmulasztottuk...) vagy generációk elmúlásával...

Ráadásul a kommunista diktatúrák a lopásra szocializálták a társadalmat, azaz ebből kikecmeregni nehezebb, mint a magántulajdon szentségét valló Franko-félékből...
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 17:29
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#69
Lehet, hogy éppen azért nem volt "tisztességes programja" a Fidesznek, mert tudták, hogy a Pannon-puma-hazugsággal szemben nincs alternatíva.

Ha korrekciós programot dobnak be, akkor 5%-os sem érnek el, ha meg olyan gyurcsányos osztozkdóst, akkor ha nyernek, ők lesznek a hazugok...

2002-ben sem állatk be a Megyó féle önlicitbe, aholis Megyó egyre másra ígért rá saját ígéreteire, miközben a Fidesz egy idő után nem ment utána (talán azért mert tudták, hogy teljesíthetetlen az ígéret, legalábbis veszteségek nélkül...).

Megyó nyert, nem kart hazuggá lenni és részteljesített ígéretei miatt és mert nem hagyták korrigálni (2004 után folytatva a 2004-ben megkezdett "visszafogást"!), gyurcsány fájdalom nélkül helyrehozhatatlanná tette a helyzetet.

2006-ban gyurcsány nyert, hazugságaival és teljesíthetetlen ígéreteivel.
Mellette szólna, hogy vállalva a hazugságait nem ment bele a fedezetlen ígéretei teljesítésébe, de erkölcsileg ellehetetelnül személyével és társadalmi konszenzus nélkül lehetetlen reformokat csinálni..., s még egy jóléti Franciaországban sem könnyű...!

---

A korrupció és sok más bűnnel szemben a legjobb a nyilvánosság.
Nem elég, de nélkülözhetetlen.
Ha 1947 és 1990 között lehetett volna nyilvánoság, akkor az a rendszer sem lett volna annyira tisztességtelen és gazdaságilag helyrehozhattlan...
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 17:18
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#68
Néha elgondolkodok azon, hogy bármelyik párt bármelyik vezére mennyire férne be egy régi nyugati demokrácia rendszerébe valahol külföldön. Szerintem kb annyira, mint a magyar NB 1 focistái bármelyik nagy csapatba. Kicsi ország, gyatra politikusok.
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 17:04
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#67
Teljesen igazad van, de azért még ne verj meg ha lehet. Önmagában egy választás akkor sem hozhatna eredményt. Max kiadnak majd egy korrupcióról szóló újabb honlapot, ezúttal a jobb oldallal kapcsolatban. A törvénytelenségek meg hiába derülnek ki. Nem utólag kéne őket felderíteni, hanem előre megakadályozni. Egyébként a legutóbbi választáskor tisztességes választási programja nem volt a Fidesznek. Az MSZP meg nyíltan szemébe hazudott mindenkinek. A magam részéről nem választok addig, míg nem lesznek más, eddig be nem koszolódott erők.
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 16:55
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#66
"Szerintem a mai helyzet egyenes következménye annak, hogy soha nem valami mellet, hanem inkább mindig valaki ellen szavaztunk."

Ez egy jó gondolat, de azért nehezebb lett volna egy MSZP-snek azt mondania 2006-ban, hogy "egy hazug, elkró miniszterelnököt akarok, ezért szavazok gyurcsányra"...
Egyszerűbb volt azt mondani, hogy "nem szavazok Orbánra"...
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 16:50
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
#65
Ezért kellett nekik a módszerváltás, ha ezt egy diktatúrában csinálnák, már a villanypóznákon lennének, egytől-egyig!
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 16:49
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#64
Az ügyes embert a K-diktatúra alatt kezdék el haználni a tolvajokra..., hogy a végén kezdjem...

A "rendszerváltás" során az MSZMP félt, hogy kicsúszik a kezéből az irányítás és úgy valósul meg az, hogy MSZMP-s a hatalom közelébe sem kerülhet soha (cseh-modell), ráadásul a számokérés lehetősége is adott volt.
Ezért nem engedték át a kezdeményezést.
S ezt jól csinálták, mert a gazdasági hatalom a kezükben maradt, a legtöbb privatizálandó cég MSZMP-s vezetője kvázi tulajdonosként lépett fel a privatizáció során, annak minden törvényes és törvénytelen lehetőségével...!
A korrupció innen, meg a kádár-diktatúra-beli gazdasági gyakrlatokból (pl. a maszekolás a köz tulajdonában levő gyár eszközein történt...)

Kormnyváltás kell, s nem csak azért mert csak a kormányváltás ad lehetőséget arra, hogy napfényre kerüljenek az elmúlt 6 év törvénytelenségei (nem sok bizonyítható lesz, ne félj!), hanem azért is, mert csak ez (relatív) garancia arra, hogy ne lehessen törvénytelenül kormányozni, ahogyan az a gyurcsányi gyakorlat!
Ráadásul az adott helyzetben azért sem mehet tovább, mert a kisebbségi kormányzás csak arra jó, hogy 2 év pangás legyen, ami nem vezet semmi jóra!
(Ugye tudod, hogy kormányváltás nem jelent automatikusan új választást... - mielőtt rossz irányba indulnál...)

Ugye tudod, hogy az MSZP-SZDSZ 2006-os választási programjából, ami nem volt részletesebb, mint a Fideszé, egyébként -nézz utána, mielőtt félevezethetnek...-, nem lett semmi a kormányprogramban (amit ugye csak a kormányalakítónak kell leírnia!).
Szóval, az feltünik neked, hogy a Fidesznek nem lett kormányprogramja (mert az csak annak kell, aki a miniszterelnököt adja!), de az nem tűnik fel, hogy az MSZP-SZDSZ-es kormányprogram köszönő viszonyban sincs a választási programmal...
Vagy szerinted az MSZP választási ígéretei vannak megvalósítva az elmúlt két évben???
(Lehet, hogy a Fidesznek csak szerencséje, hogy nem nyert, így nekik nem lett a választási ígéreteikkel ellentétes kormányprogramjuk, de ez a végerdmény következtéből mindegy...)
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 16:35
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
#63
szorul a balosok nyakán az a bizonyos hurok......ezt így nem lehet csinállni......tönkre tesznek mindent,ellopnak mindent kurcsányék......birka nép meg tűri.....sok marha meg még támogatja is.....de már kezdik belátni hogy át lettek baszva ők is.....aztán meg védekezés képpen mutogatnak a másik oldalra hogy miattuk van...pedig ti lettetek csőbe húzva barátaim lássátok be....most meg isszuk a levét...okosok voltatok grat!!
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 16:34
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
#62
Szevasz fide_L !

A redszerváltást sokan a saját ötletüknek tulajdonították már, de hogy nem az MSZMP -é volt, az biztos. Akkor voltam katona, és aláírattak velünk egy papírt, aminek az volt a lényege, hogy megtiltottak mindenféle új szerveződéshez való csatlakozást, vagy a rendezvényeiken való részvételt..Jobban féltek a rendszerváltástól mint bármi mástól...De nem is ez a lényeg. Amire utalni akartam, az jobban látszik pl egy másik fórumon megjelent Magyarország "átkeresztelésből": A fórumozó egyszerűen Mutyisztánnak hívta az országot, és szerintem igaza van. Az elnevezés kicsit utal a régi rendszerre, a korrupcióra, ami lassan a legnagyobb mozgató erővé növi ki magát országszerte. De mi várható egy kormányváltásnál ? Mondjuk Mutyisztán átalakul Mutyilanddá, vagy esetleg Az Egyetlen És Legnagyobb Mutyifölddé, ha a nagyon nemzeti oldal nyer. Mi fog változni azon kívül, hogy a korrupciós ügyeket más pártok próbálják majd elkenni ? Szerintem a mai helyzet egyenes következménye annak, hogy soha nem valami mellet, hanem inkább mindig valaki ellen szavaztunk. Így már egyáltalán nem meglepő, hogy meg sem próbálnak most sem valamiféle pozitív irányvonalat felmutatni. A legutóbbi választásnál ötletük nem volt, nemhogy tisztességes programjuk. A rendszerváltáshoz közeli időkben kezdték el a tolvaj szó szinonímájaként használni a kifejezést: "ügyes ember". A korrupcióra pedig a másikat: "Korrupció az, amiből most épp kimaradtál. " Jó mondás, de ha egy országot az egymást váltó pártok e szerint vezetnek lassan évtizedeken át, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy az utolsók között kullogunk.
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 16:32
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#61
Ez már volt, baxi!

Ne feledd, egy előre hozott választás esetén acsarkodás igazán az MSZP-n belül lesz, hiszen csak listáról kerülhet majd be, az eddiginél kevesebb képviselőjük.
...gondolj bele mivel jár ez!!!

Egyéniben csak annak lesz esélye, aki az elsők között fel mer lépni gyurcsány ellen, esetleg indokolt átszavazással, kilépéssel a frakcióból!!!

Topik gazda

fide_L
5 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek