Szóval tőzsdézni fog a kormány, mi?! És még büszkén is vállalja... A mnyp-i vagyon "átmentésére" (elrablására) a kormány szerint pont azért volt szükség, mert az előző "bankárkormányok" "eltőzsdézték az emberek pénzét". Ami nem volt igaz, de most ez jön. A Fidesz pont azt fogja tenni, amivel vádolta politikai ellenfeleit. Aljas, mocskos, kétszínű banda.
Nem de az utólagos refinanszírozás elvileg. Én csak kellemes meglepetést szeretnék a pályázatokban. Amúgy bocs az offolásért de azért most vannak bizonytalanságok is.
Egy hónapos távlatban szerintem nagy felhúzás lesz Gödöllő miatt, a továbbiak pedig nem csak a cégtől függenek.
Persze így vagy úgy de a mostani projekteket be fogják fejezni abban biztos vagyok, de kérdés hogy honnan vonnak be még az idén több milliárd forintot. A tervekben az szerepel, hogy év végére a teljes miskolci és a teljes Gödöllői projekt üzemelni fog..ehhez legalább még 8-9 fúrást kelleni csinálni+minden egyebet ami a befejezéshez kell.. ez jelenleg nehezen hihető. Szóval arra a következtetésre jutottam, hogy mi, akiknek PE-jük van, tulajdonképp arra játszunk, hogy gyorsan megnyílnak a pénzcsapok és felkapják a geotermiát.. :)
Szentlőrinc így sem úgy sem nagy projekt, idén talán ha hoz 50 millió ebitda-t, amiből ki tudja mennyi marad meg nyereségként. A legfontosabb benne, hogy azt bizonyítja, hogy a menedzsment képes végigvinni egy geotermikus projektet. Miskolcot meg Gödöllőt kell nagyon figyelni, és azt, hogy lesz-e pénzük befejezni ezeket a projekteket. Szerintem AO és az ONP nem fog tőkét emelni (950-en sem akartak srv-t venni, ami még mindig sokkal jobban megérné, mint 7x ázsióval tőkét emelni) - a Cashline pedig épp nem rég bomlott fel - meg amúgy az állami pénzek sem akarnak jönni. A pályázatoknál sem az elbírálások, sem a kifizetések nem haladnak rendben. Ezzel persze magam ellen beszélek, de remélem lesz jó oldala is: mégpedig hogy az Új Széchenyi Terv jelentős pozitív változást hoz a pályázatok terén. A kiírásban az szerepelt, hogy a geotermia kiemelt terület..de most legújabban ennek pont az ellenkezőjét lehet hallani, hogy nem az....most ez hogy is van??
Bővebb idézet a PannErgy közleményéből ( link ):
"A fejlesztésnek köszönhetõen január 1-tõl mintegy 900 lakást, valamint a késõbbi távhõhálózati bõvítések után a város közintézményeit a gázhoz viszonyítva olcsóbb és környezetbarát geotermikus energiával fûtik majd."
Tehát mintha a közintézményeket nem számolták volna a lakások közé.
Emlékszem a hozzászólásodra, de sem akkor, sem most nem kezdek el paneleket számolgatni a Google maps-en. A szakdolgozat ugyanakkor egyértelműen leírja, hogy a keleti ág 110, a nyugati ág 480 lakást lát el, tehát ezt másvalaki már összeszámolta. Horuczi György az összekötő kapocs a szakdolgozat és a PannErgy között, igazán kifejthetné, hogy az 590 miért egyenlő mintegy 900-zal? :)))
Nézd meg a google.maps-en a város térképét, a műholdon látod a paneleket, ill. a hőközponttól északra van még egy pár tégla távos lakás (ha jól emlékszem), ítéljétek meg, h. reális-e. Kieg. info: a panelek 4 emeletesek, így lépcsőházanként 15 lakás
No offense,...de én már nyáron linkeltem a térképet és felvetettem, h. sok lesz az a 900, de ha jól emlékszem éppen te linkelted a panny-s közleményt a 900-ról. Mi változott?
Nem értek hozzá, h. van-e ilyen, de az nem lehet, h. a közintézményeket átszámolták lakás-egyenértékre, vagy mittudoménmire,...pl. 2200m2 ált. iskola=50 lakás, továbbá 1780 m2 szocotthon=35 lakás
Egy tavalyi szakdolgozat részben Szentlőrincről: link Szentlőrinc csak jóval később készült el, mint a szakdolgozat, de érdekesség, hogy ebben a szakdolgozatban 590 távfűtéses lakás szerepel, míg a PannErgy közleményében "mintegy 900" ( link ). Akkor hol is vagyon az igazság?
"Bokorovics megjegyezte: a kormány energetikai stratégiájába a Pannergy tevékenysége is beleillik, még ha nem is a geotermikus energia a fő irány. Kifejezetten hasznos amit csinálunk az állam szempontjából, így akár a Pannergy is lehetne stratégiai vállalat."
Én is már egy jó ideje ezen a variáción spekulálok, és egyre inkább úgy látom van reális esélye, hogy legrosszabb esetben is min megtartsa állambácsi a magánnyuggerektől megöröklött panny papírokat, jó esetben pedig még be is vásárolná magát a cégbe.Ha igazán komolyan veszik a geotermet (mint ahogyan azt hangoztatják), akkor ez bizony egy lehetséges forgatókönyv kellene hogy legyen.Persze ez nyilvánvalóan nem csak előnyökkel járna, legalábbis nekünk kisbefektetőknek biztosan nem.
PANNERGY