Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 05. 18. 19:56

Brokernet-(Velemeny-nyilvanitas)  

Szeretnek befektetni a Brokerneten keresztul es szeretnek olyan erveket kapni ami a befektetesi szandekomat megerositi!



Remelem van kozotetek olyan ember aki a brokernet fugg. penzugyi tanacsado ceget valasztotta.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
CMOTDilbert 2007. 05. 21. 13:02
Előzmény: #55  BudFox
#80
BudFox, vitatkozol a profikkal? :P

link
Törölt felhasználó 2007. 05. 21. 00:05
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#79
Rövid vélemény!
A bnet alapvető célja, a megtakarításra ösztönzés szerintem helyén való dolog!Nem gondolom hogy az ide írogatóknak lenne (fórum) kitalálva. A pénzügyileg teljesen műveletlen átlagnak! És ugye ez a többség(99%). Az már más kérdés , hogy termékeiket különböző trükkök százaival kénytelenek értékesíteni! Mert ha teljesen átlátná az ügyfél a termékeket 99 % nem kötne szerződést!
Meg is mondom miért!
Mert nem akarja lekötni az átlagember 10-20 évre a kis megtakarított pénzét! Nem mintha tudna vele kezdeni vmit, de megnyugtatja az emberek túlnyomó részét a tudat ,hogy bármiok elköltheti!
Viszont a BNET által közvetített szerződések minimálisan 10 évre szólnak ennél hamarabb, szinte biztos bukó!!
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 23:16
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#78
kissnano!

Konkrét számadatokat nem tudok, de a Bnet már van olyan forgalmú, piaci értékű ügynökcég, mint a kisebb közepesebb biztosítók. A biztosítóknál, és a nagyobb brókercégeknél, ügynökcégeknél nem csak akkor vizsgálódik a pszáf, ha esetleg valami "furcsaságot" tapasztal, hanem rendszeresen, automatikusan is. Tehát az, hogy a Bnetnél pszáf vizsgálat folyik, teljesen hétköznapi dolog, nem mondható hírnek. (Ettől függetlenül persze még lehet, hogy "furcsaságokra" is bukkantak, de ez puszta feltételezés.)

Mindazonáltal távol álljon tőlem, hogy a Bnet védelmére keljek, személyes tapasztalatom összesen egy van - amely nagyon durván negatív -, de ebből az egy tapasztalatból hiba lenne általánosítani.

A negatív tapasztalatot jóval megelőzően kialakult azon véleményem, hogy az MLM értékesítés - ugyan nagyon sikeres lehet - az egyik legkevésbé szimpatikus értékesítési stuktúra. Szimpátiámat - többek közt - azért sem nyerte el, mert az ilyen struktúrában működő értékesítési hálózatokban fordulnak elő általában legnagyobb arányban ügyfélpanaszok és más problémák. Persze tudom, hogy kivételek vannak, és egyes termékkategóriák (pl. kozmetikumok) értékesítésében van létjogosultságuk, de személyes véleményem szerint a pénzügyi szolgáltatások (így a biztosítások, befektetési szolgáltatások) területén - legalábbis - kétséges az MLM stuktúra alkalmazása - éppen a kissnano által is említett - piramisjáték esetleges felmerülése miatt.

A piramisjáték ugyanis lényegében "csak" annyiban különbözik az MLM-től, hogy a piramisjátékban nem épül valamilyen termék/szolgáltatás értékesítésére, csak egy üres - termék és szolgáltatás nélküli piramis - amelyen fölfelé csordogál (vagy ömlik) a pénz, és ha telített lesz a piac (értsd: elfogy az új belépő), azonnal összeomlik a rendszer.

A piramisjáték tehát - többek közt - azért tiltott tevékenység, mert kódolva van az összeomlása.

A Bnet - mint MLM - hosszú távú működtethetőségére bizonyára sok elemzés készült már (ezek közül egyet sem ismerek), de véleményem szerint a kockázatokat csökkenti, hogy olyan hosszú tartamú szerződések vannak a meglévő kötvény-portfolióban, amelyektől az ügyfelek csak súlyos veszteségek árán tudnak megszabadulni (jórészt ettől is oly értékes a cég maga), így kicsi a valószínűsége, hogy a kezelt kötvényeik jelentős részét elveszítsék.

Másrészről viszont növeli a kockázatokat, hogy a Bnet ügyfeleinek jelentős része nincs abban a helyzetben, hogy fölmérje a biztosítási szerződések mögötti részvénybefektetések valós kockázatát, így ha elmúlik a néhány éve tartó töretlen optimizmus a világ tőzsdéin, elképzelhető, hogy ezek az ügyfelek lesznek azok akiknek a legelőször meg fog remegni a kezük...

Az szinte biztos, hogy valamikor lesz ilyen - az egész világra kiterjedő - negatív trend, kérdés, hogy mikor, milyen mértékű és milyen hosszú lesz. Továbbá persze azt is csak sejteni lehet, hogy ez milyen hatással lesz a meglévő ügyfelek felmondási és milyen hatással lesz a jövőbeni ügyfelek kötési hajlandóságára.

Az MLM értékesítési rendszerek bődületes fejlődésre képesek az első időkben és ha kedvezőek a piaci hatások, viszont sérülékennyé válik, ha "rossz szelek fújnak".

Egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy rövid vagy közép távon átalakul a Bnet MLM rendszere valamilyen más, hagyományosabb struktúrájú értékesítési hálózattá... Számomra már ez a lépés is sokkal szimpatikusabbá tenné a céget.
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 23:05
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
#77
Nagymamakorú ne vágjon bele 20 éves unit-linked konstrukcióba, hacsak nem az unokájának/dédunokájának gyűjt.

Itt az alapvető tévedés - szándékos csúsztatás - állandóan. Ezek a termékek ugyanis nem arra valók, amire hirdetik őket. Nem arra vannak, hogy az összes megtakarításodat ebben "parkoltasd", kamatoztasd, stb. stb. Ezért eleve rossz is minden erre utaló összehasonlító szöveg is.
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 23:05
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
#76
En is kulfoldon vagyok (IRE) es en is ezert hoztam letre ezt a sokak szerint PR topicot, de ugy gondolom megerte!!

Az info jon , csak van nehany teves. A PSZAF nem vizsgalodik!!!!
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 22:53
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
#75
Az en joanyam baratnoje is megkert, mivel tudja rolam, hogy tozsdezek, hogy nezzek mar utana a Brokernet dolgainak. En kulfoldon elek es ez igy eleg nehez. Mi lehet a konkluzio? Tipikus nagymama korban levo holgy, aki nem koveti a piacot. Es egyaltalan, aki ilyen, az maradjon a bankbetetnel?Nem mindenki kovetheti ugy es erthet a tozsdehez, mint mi, spekak es befektetok, akkor ezek az emberek ne ugraljanak? Mert nekik csak az uzletkotok maradnak, az indexet folyamatosan alulteljesito hozamaikkal? Szerintem az altalanos iskola felsobb osztalyaiban mar lehetne penzugyi ismereteket tanitani, de kozepiskolaban mindenkeppen!
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 22:07
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#74
Tudja egyáltalán valaki,hogy müködik a b-net?
Van valaki velük kapcsolatban?
Beszélt már valaki nem bottal csinált ügynökkel?
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 22:03
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#73
Closingbell,

Bámulatos milyen gyorsan változik a véleményed..biztos nagyon fiatal vagy még.... :-)
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 21:50
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#72
Meg jo hogy letrehoztam ezt a topicot, mert olyan infokat tudok meg amikrol nem informaltak.

A baratomon is laszik , hogy kimostak az agyat, mert csak a jo dolgokat mondja es , hogy hogy meg lehet gazdagodni ebbol. Akkor itt is arra megy ki a jatek mint minden biztositos cegnel, bepalizunk mindenkit!!!
Hat akkor ezert nem fogom en ezt csinalni, mert nem kell nekem az , hogy utanna meg ramjarjanak a befektetok, hogy hol a penzem.????
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 21:46
#71
Üdvözletem mindenkinek !
Szvsz A Bnet a piramisjáték egyik legkifinomultabb formáját mûködteti...
PSZÁF vizsgálat folyik náluk az irdatlan mennyiségû pénzforgalom(kb. 5 milrd) miatt.
Bnet akadémia ? Vicc. Az elõadások 90 %-a marketingrõl szól, a maradék 10 % pedig minimális bef. ismeretek. + az \"akadémiai\" végzettségeddel csak a Bnetnél dolgozhatsz...
ingcapa 2007. 05. 20. 21:39
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#70
Biztosítást 40évre is lehet kötni, de 20éves tartam fölött már uaz a jutalék mint 20éves esetén, vagyis a tanácsadónak tök mindegy. Ez a szakma a hitelességről kellene hogy szóljon. A frissen agymosott nagytudású tanácsadók tippjeitől óvakodj józsi! Igérgetésekben az aviva a "legnagyobb"!
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 21:22
Előzmény: #68  ingcapa
#69
Akkor a B-net nagyobb cég,mert én is követhetem a neten a befektetésem útját!
Biztosítás,vagy biztosításba burkolt befektetés,nem mindegy.
Ha jól tudom,(javits ki ha nem ),az ING is kínál hasonló befektetetési formát.
Még 30 éves futam idővel is.
ingcapa 2007. 05. 20. 21:08
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#68
Ha korrekt és felkészült a tanácsadó, szinte mindegy milyen céget választ az ember. A legnagyobb cégeknél neten is követhető az adott szerződés élete. A biztosítás az biztosítás, nem az évszázad befektetése, sajnos!
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 21:04
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#67
Sziasztok,

a Brokernet tényleg kapott szépen, mivel nekem nincs tapasztalatom velük, nem tudok mit szólni. Az viszont érdekelne, hogy ismer-e bárki is olyan befektetési tanácsadással foglalkozó céget, akik nagyjából korrekt tanácsot adnak. Én több brókercéget , úgymond tanácsadó céget is kipróbáltam, egyik szarabb, mint a másik. Vagy teljes inkompetencia, vagy inkorrektség (csak a saját jutalékokra hajtanak, nem az én hozamomra). Most saját szakállra kereskedek, itthon es kolfoldon is - egesz jo hozamokkal, de azert orulnek egy jo tanacsadonak.

Van barkinek pozitiv tapasztalata barkivel???
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 20:42
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
#66
Sziasztok.
Mint már említettem én befektettem náluk,és elégedett vagyok azzal az emberrel.aki a befektetésemet kezeli.

Azért elmesélek valamit.
Már megkötöttem a befektetésemet,mikor megkeresett egy régi kapcsolatom(a divatáru szakmában dolgozom,onnan a régi kapcsolat,méter áru gyártó volt az illető)
Felhívott,hogy ennél a cégnál dolgozik,és befektetéseket ajánlana nekem.
Nem mondtam nemet,meghallgattam.
Ő nem tudott volna megygőzni,vele nem kötöttem volna üzletet.
Nem tudott érvelni,ahogy mondtátok,csak a hozamokról beszélt.
Ellenben azzal az emberrel,akivel megkötöttem a befektetést.
Ő a költségekkel kezdte,felépítette szépen a mondanivalóját,minden kérdésemre konkrét válasz kaptam.
Egyébként nagyon sok féle termékük van.
Pl:házra,lakásra hitelt intéznek,és azt a pénzt helyezik el bef.alapokba,ami megtermeli a törlesztő részleteket,és +hozamot produkál.(az nem tetszett,hogy ez pénzbe kerül)
Mégegyszer mondom,az én eberem nem üzletkötő,nem ügynők.
Teljesen korrekt,bátran ajánlanám mindenkinek.
Nem pr akartam gyártani,csak kaptak itt már annyi hideget,hogy most már egy + vélemény is kellet.
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 19:36
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
#65
nagyonkezdo,

na ez a rápörgés az, amitől hányok, na meg ettől is van egy fajta bélyeg a munkátokon.
Semmi sincs véletlenül..

Nem vagyok pénzügyi tanácsadó ha ez megnyugtat, tőzsdézek évek óta.
Ismerek jó pár igazgatót, így sokat tapsztal és tud meg az ember, innen a sok infó.
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 19:29
Előzmény: #62  lopez22
#64
Igy van, PR topik, nem más...
Törölt felhasználó 2007. 05. 20. 14:05
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#63
Szia DLPH

szeretnek befektetni is es belepni is! :-)
lopez22 2007. 05. 20. 13:55
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#62
Ez egy PR-topik, sok hozzászólást nem érdemel....
ingcapa 2007. 05. 20. 13:52
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#61
Attól ilyen híresek mert azt mondják magukról h ők függetlenek! A szakmabeliek meg jót röhögnek ezen! Azt gondolják h befektetést árulnak, de ez nem igaz. Befektetéssel kombinált életbiztosításban utaznak, annak minden előnyével és hátrányával! Igérgetős társaság fiatal emberekkel, akik a ktg-ről nem beszélnek, csak a várható hozamokról!

Topik gazda

closingbell
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek