Rosszul fogalmaztak. Ők úgy érthették hogy a BVPS-t emeli. A részvényesekre jutó saját tőkét ugyanis nem az össz részvényszámmal, hanem a saját részvényszámmal csökkentett darabszámmal (1042 e helyett 1020 e db) elosztva magasabb könyv szerinti érték adódik.
én a záró gondolaton akadtam ki: "A társaság ugyanakkor júniusban saját részvényei aukciós
visszavásárlására 5,2 milliárd forintot költött, ami elemzők szerint
részvényenként ötforintnyi nyereség-visszaosztással egyenértékű." ez az 5Ft hogyan jött ki az elemzőknek?
nem is csodálom, hogy a Trékom az állam stratégiai partnere... hiszen együtt csalnak, lopnak és hazudnak, persze mindezt a kisrészvényesek kárára! köszönjük Tibcsi!
Mondtam én hogy TRÓGER BANDA! ezek még a jó édes anyjukat is eladnák két forintért csak ,hogy megfeleljenek a DT nek... Szégyen!!!!! Csak tudnám hol van ilyenkor orsós VIKTOR királyunk hős szeretet vezérünk.. a mindenható... ilyenkor nem számít a nemzeti érdek???? nem mert Merkel "mama" mindjárt ledurrantana kettőt, oszt mindjárt visszakéne "paterolni az IMF et...
Elmondom a tutit! Oszti felejtős, megy az eredmény tartalékba, ár tartósan alacsonyan tartva, aztán DT kivásárolja a “kisebbséget” ...majd 1-2 év múlva Úgyhogy ülök rajt mint a szarkupacon és el nem adom Tibcsit meg ne szidjátok, mit csinálhatna egy fasz nélküli hímringyó))
Ezért is örültem volna, ha nem a Telenorban szerez az állam részesedést, hanem a Telekomban..., bár még minden megtörténhet :)) Ez a premizálási szisztéma pedig a többi részvényes számára jelentős érdeksérelmet okoz, ezért lehetne szerintem ezt megtámadni bíróságon... Az azért jó hír, hogy egyre többen és több helyen kapargatják ezt a kérdést és sokakanak szúrja a szemét. Mocskos tetű banda ez, tibivel az élen, kicsit más megvilágításba kerül mattejsen és szabójános távozása is ezek után
Mtelekom