Szia! Komplikált és hosszú leszek. Valóban katyvasz könyvelésileg is a rendszerük. Az értékpapír számla négy(!!!) részből áll, van a tényleges értékpapír rész, annak a forgalma látszik (lekérdezhető a direkt bróker felület, imformációk fül), van a kapcsolt folyószámla, annak is látszik a forgalma (lekérdezhető a bakszámla oldal számlatörténet fülben), van továbbá egy átvezetési pénzszámla nevű rész ahol a napi jováírások könyvelődnek estig, ide jön az oszti is és itt látod a T+ napos elszámolások állását is. Na ennek a forgalmát nem tudom lekérdezni, csak a pillanatnyi teljes összeg ismert. Az osztit úgy látom, hogy egyszer csak nőtt pont az oszti összegével napközben az értéke. Az a gáz, hogy pl. a számlavezetési díjat se tudni pontosan mikor mennyit vontak le, mert azt is gyakran erre a számlarészre terhelik és nem beazonosítható és ez a számla visszamenőleg nem kérdezhető le. Ennek a számla a napi zárója aztán este átmegy a pénzszámlára és akkor valamennyire látod a forgalmad tételek szerint, de sokszor cimkék nélkül! A NYESZ a leggázabb, mert ott ugye nincs visszavezetés a pénzszámlára, vagyis semmit nem tudsz megnézni a pénzforgalmadról csak utólag az éves levelükből. Hogy még ciffrább legyen, van egy fedezeti számlarész is, amit mégcsak nem is látunk, oda teszik át a pénzt, ha megbízást adunk. Régebben ott ragadtak be bizonyos nem teljesült megbízások ellenértékei, amit telefonon lehetett megreklamálni, ha észrevetted egyáltalán a hiányt! Kérdeztem, mi van az itt beragadt pénzzel, ha nem szólok, néha azért ellenőrzik és visszateszik-e? Válasz, nem nézi azt senki se....
Üdv! OTP Direktbróker-en hol tudod megnézni, hogy megjött? Én se az értékpapír, se a folyószámlán nem láttam az ELMü, ÉMÁSZt sem, külön be kellett menni a fiókba érdeklődni, ahol megint nem találták, csak miután a pesti központból telefonon bemondták nekik, hogy hol keressék. Ez abnormális, minden más banknál önálló könyvelési tételként megjelenik, csak az OTP Direktbróker-en nem. Te hol látod? Válaszodat előre is köszönöm és bocs a többiektől az off-ért.
Tenyleg rengeteg akadaly van,peldaul 500-on van a 2009-es krach legalacsonyabb zaroara(otp-nel 1230 volt ez), vam miert aggodni:))
Azt se ertem kire akarjak rasozni a 400 korul begyujtott oriaspakkot...a kulfoldi intezmenyi veszi magatol is,nem kell ratukmalni:)
Az lehetseges hogy az osszegyujtott korantsem oriaspakkal lenyomjak az arat...ami azert sikeres mert egybeesik az intezmenyek strategiajaval.
Koszonik szepen.
"Akadályból van bőven a sokat emlegetett 500 feletti célárakig, de mi mégis a megállókkal tarkított emelkedés mellett tennénk le a voksunkat."
Véleményem szerint,az 500 feletti célárak a jelen helyzetben, inkább sorolhatóak a vágyálom kategóriába, mint egy reálisan, rövid időn belül elérhető ársávnak.Sokkal inkább az lehet most ezeknek az elemzéseknek a célja,hogy a 400 körül megvásárolt nagy csomagokra,450 feletti árakon vevőket szerezzen.
Mtelekom