speciel, nem sűrűn vettem még utolsó napon osztira az rv-t. Előtte volt inkább a dilemma, hogy adjam-e el, vagy vegyem fel az osztit (psze nem 15 huf-nál ha nem 50-74 huf-nál volt ez izgalmasabb)
ebben az egész osztalék mizériában kizárólag az adóoptimalizálás a lényeges kérdés ugyanis aki osztalékot kap az mindenképpen kifizeti az adót , mivel az nem állítható szembe az árfolyam vesztaséggel , tehát aki nem akar adót fizetni az ma eladja és holnap olcsóbban visszaveszi és kész
az árfolyam nyereséget meg szembe állíthatja egy esetlegesen más instrumentumban elért veszteséggel
ezt mindenkinek el kell tudni dönteni, hogy jobb neki
Persze azért az a kockázat megvan, hogy nem tudjuk holnap mennyivel is esik majd a papír és mit tölt vissza az osztirésből és mikor
Akkor lehet gondolkodni,mit érdemes lépni!Ma venni még papírt osztalékért,vagy holnap osztalék nélkül,+ a mai mozgás szerint merre mozdul majd a pepper!
Tényleg páran nem látják át még mindig de remélem így egyértelmű lesz végre mindenkinek a szitu :
Ma forog utoljára osztalékkal a Magyar Telekom részvénye, holnap leesik róla a 15 forintos osztalékszelvény. Tegnap 465 forinton zárt az árfolyam, ami alapján 3,2 százalékos osztalékhozam adódik.
Ma forog utoljára osztalékkal a Magyar Telekom részvénye, holnap leesik róla a 15 forintos osztalékszelvény. Tegnap 465 forinton zárt az árfolyam, ami alapján 3,2 százalékos osztalékhozam adódik.
a szokásos osztalék hogys mint, bár most nem volt pár évig.
Akinek ma záráskor van telekom rv-je az kap osztalékot és holnap akár nyitáskor is eladhatja (akkor is kap már osztit) ezért fog holnap nyitáskor a mai záróár alatt 15 huf nyitni.
Sziasztok! Múltkor én is érdeklődtem, mert nagyon nem egyértelmű a dolog. Ugyebár az 'E' nap = máj.25., vagyis ez az osztalék kifizetésének kezdő napja. Ehhez képest E-5. = máj.18. napon van (lenne) a jogi megfeleltetés, és az (új) T+2 napos átfutási idő miatt E-7. = máj.13. napon lehet(ne) utoljára osztalékszelvénnyel papírt venni. No de ettől van lehetőség eltérni, és a Telekom el is tért, így máj.11. az utolsó nap, amikor még osztalékszelvénnyel vehető a papír. link
Mtelekom