és még egy dolog, ami ellentmond ennek. Korábban sem egy éves szerződés volt. Ha jól emlékszem még 2-3 évnyi idő rögzítve (és kifizetve volt). Ezt a még le sem járt határidőt tolták és fizették ki további néhány évvel.
én olvastam a szerződést. Nem erről volt szó. A ház esetében főnyeremény, ha nem a szomszéd házra telepítik az antennát. Ha verseny, akkor már inkább a házak versenyeznének a "potya" pénz miatt. Nagyobb tereken, vidéken ugyanez a helyzet. Szinte csak egy "oszlop" a helyiek szemében a másik ezer mellett. De ez az "egy" valamiért sokkal jobban fizet. :) Így szerintem semmi sem veszélyezteti a helyét. Nagyságrendileg -ha jól emlékszem- 3-4 milliót fizetett a háznak -talán- 5évre. A pontos számokra már nem emlékszem, de a nagyságrend jó.
valóban 80-90 %, hogy nem változtat a vezetés az osztira vonatkozó elképzelésén (ehhez majd okként hozzáművészkedik a 40 %-t valamivel meghaladó eladósodottsági rátát).
Alap helyzet az mtel vezetésében két dologgal nem foglalkozunk túlságosan az rv árfolyamával, és a "kis-nagy" részvényesekkel.
Az egy naggyal a DT-vel annál inkább (néha kényszerből is, elég szépen fizettett az állásuk)
elgondolkodtató a MOL forgalma is. Csak nehogy azzal is azt csinálják, amit a telkoval korábban (igaz, hogy gyakorlatilag már lassan ott is tart az is). Mert, ha ennyire pici forgalma is tud lenni, akkor tulajdonképpen bármit meg lehet vele tenni.
nem feltétlen azért fizetik ki előre.....elárulom a titkot, így megspórol egy csomó lóvét az évenkénti árkövetésen, az évenkénti akvizíción, és hosszú időre bebiztosítja a helyét.
igazad van, nem biztos. Döntés csak akkor lesz. Viszont, ha a korábbiakat nézzük, akkor nagyon kicsi a valószínűsége. Korábban picit ellentmondásosan két dolgot kommunikáltak viszonylag szűk időintervallumon belül. Ez tényleg okoz bizonytalanságot.
Az első: az osztalékpolitika nem változik 2018-ig biztosan. (a 0Ft osztalék pedig beleillik, hiszen az osztalékpolitikában szerepel az eladósodottsági szint korlátozó hatása)
A másik (Szabó Jánostól): hogy lassan ideje lenne változtatni a csak "osztalékpapír" kategórián a egy növekedési papír felé.
Hogy melyik az erősebb, vagy melyik az érvényes, nem tudom. Vélhetően egyik sem. Viszont mi csak részvényesek vagyunk, így nem is kell tudnunk pontosan, hogy miért vegyünk, vagy vettünk a cég papírjaiból. :)
évek óta ezt teszik. Írtam korábban. Az egyik belvárosi házban az egyik szolgáltató azért könyörgött, hogy had fizesse ki hosszú évekre előre -a korábbi előrefizetéséhez képest is- az antenna után a bérleti díjat. És mint kiderül, mindegyik ezt tette.
legalább is ne nevezzük valóban oszti rally-nak. De biztos vagy benne, hogy a telekom vezetése a közgyülinek a tavalyi évre, végül nulla osztit javasol?
(bubu kedvéért kikeresheted, mi volt az egzakt nyilatkozata tavaly erről a vezetésnek)
Mtelekom