Mit tudtok erről a GPON optikai rendszerről, amivel most terjeszkednek. Ez sok új felhasználót jelentjet? Itt a környékünkön(BP. XI.) nagyon nyomulnak vele.
A k.tőke nagysága mint írtam változó volt. Mindenféle eredményem volt. A nullázástól, a 100% feletti hozamig. Átlagban valahol a 40%-os szint környékére tehető éves szinten.
ok, köszi, és 7 év alatt hány %-ot hozott a kezdeti tőkéhez viszonyítva?
Csak mert állampapírban ennyi idő alatt duplázódik a tőke. (elmúlt 7 év hozamaival számolva, nem a mostani 4 %-kal)
Élesben kb.7 éve, előtte 1-1,5 év demó.
Hogy eredményes-e hosszútávon?
Voltak kisebb nagyobb döccenők, megingások de összességében és %-ban kifejezve közel 2x annyira eredményes, mint ugyanezen idő alatt a BÉT-en. A nyereséget egy idő után kiveszem az fx-ról. Ugyanis a nagyobb kockázati tőke nagyobb pozit engedne ugyanakkora R/R szinteknél, de még akkor is, ha tudom mikor mit csinálok eléggé megterhelő pszichésen.
Persze hozzá kell tenni, h a BÉT-en nagyobb tőkével tradelek.
Ez nagyon így van.
Az első fx számlámat MC-ig amortizáltam. Igaz nem volt olyan nagy tőke rajta, de azért fájdalmas volt. Hülyén hangzik, de így utólag azt mondom, hogy nem bánom, sőt megérte. Rájöttem/kijózanodtam, hogy hoppá, ez nem a BÉT, habár az is tud kellemetlen meglepiket okozni, ha magára, kontroll nélkül marad a munkaeszköz/tőke.
Azóta fx-en 10% DD-nél egy hét pihi van, addig a BÉT-en pecázok, ha van időm rá.
Még fiatal kártyás időszakomban megfigyeltem magamon, hogy kb 30-40%-os veszteség után megszűnt a kontroll és nem foglalkoztatott az sem , ha elveszik az egész pókertőkém. A tőzsdén ezt a luxust már nem engedem meg magamnak. 30% felett még a legprofibbak is elveszítik az ítélő képességüket.
mivel történelmi aljon van így csak
1. nincs papírja csak idióta,
2. van shortja és élvez nagyokat itt
3. longban van 700-2000 igről, és a pszichéje átfordult és már azt sem tudja merre kell mennie a papírnak.
Szerintem pár kommenttel lejjebb már el is árulta mióta van longban. Rá mehetett szépen az idegrendszere. Azért sajnálom az ilyet, meg a környezetében élőket is. :(
1. Az egy lufi csúcs volt, ahhoz hasonlítgatni elég buta dolog.
2. Árat tizedelő foshoz is elég nagy butaság hasonlítgatni, lévé, hogy az elmúlt 10 évben, aki tartotta, azért eltett kb. 6-700 Ft-nyi osztalékot, tehát nem is tizedelte a pénzét...
Ezek tények, nem pro vagy kontra vélemény akart lenni a jelenlegi helyzetben Teló vétel mellett/ellen.
Persze, minden elképzelhető és lehetséges, csak fantázia kérdése minden. Azonban az biztos, hogy téged vmi nagy trauma érhetett, hogy ennyire borúsan látsz mindent.Ami még ennél is rosszabb, hogy írásaidban időnként a rosszindulat is tetten érhető.
Egy pozitív meglátást nem olvastam még tőled. Habár, ha shortban vagy és a beszakadás van akkor lehet, h endorfint termel a hipofizised. Deee nincs beszakadás jelenleg. Majd eljöhet/eljön annak is az ideje....
Legalább azt áruld már el, hogy shortban vagy? :)
Nem b@sztatni akarlak, de tényleg nagyon negatív a gondolkodásod, mely tuti, hogy a pszichédre is legalább annyira negatívan hat....
Igy igaz!
Shortolni kell ezt a szart...aki meg nem spekulál, adja el,és felejtse el ezt a szart.
Nem lesz vele több gondja:)
Mert befektetési alapok nincsenek Magyarországon,csak külföldön vannak,ők meg a bóvli miatt nem vehetik.Szóval nem ez a mélypont,benéz ez még 300 alá,lehet 265 is mint irod:)
Mtelekom