371-es poziból károgok kicsit:)
Az idei 25,5 mrd-os energia árbevétel ahogy bejött, ugyanúgy költségként 1:1-ben ment is a levesbe. Ráadásul idén terheli a 10%-os (rezsi) csökkenés.+ terheli a közmű adó is ezt az ágazatot. Ez egy rossz időben indított portfolió bővítés volt, mely csak az árbevételt combosítja a céget, de a profit oldalt karcsúsítani fogja.
45 Ft-os osztira tippelek, mely sztem jövőre is tartható lesz/lehet. Az eredménytartalékból hozzátesznek 10 mrd-ot, s ezáltal tovább csökkenhet az eddig is rendesen apadó sajáttőke , de viszont az egyre csökkenő bázis miatt emelkedhet a sajáttőke-arányos jövedelmezősége (ROE) a cégnek, igaz az eladósodottság sem emelkedne számottevően. A rendkívűli kiadások is leapadhatnak a felére, ugyanis a tavalyi 25 mrd-os különadó helyett idén "csak" 10-11 mrd körüli kmű adó terheli és a költségcsökkentést eredményező végkielégítésre kifizetett összeg is jelentősen csökkenhet.
Majd kitalálnak vmi újabb üzletágat, hisz már mindenki mindent csinál. A nagyvilágban.
Nyitnak pár bordélyházat, s akvicióznak eme üzletágban a leányoknál is, hogy az elbocsájtások miatt megüresedő ingatlanrészek se maradjanak kihasználatlanul.(a székeket asztalokat ágyra kell cserélni):)
Persze az 50 Ft kifizetése is képbe lehet, ha azt a kedvenceme aztata "ügyfélmegszerzési" kötségeket sokkal dinamikusabban lefaragnák.
Perszea az az 5 Ft- azaz 5,1 mrd Ft nem oszt, nem szoroz, de ha az ágazatban mindenki vágott az osztalékon, sztem ők is megteszik, aminek a miértje magyarázható és elfogadható is lesz sztem és az árfolyamra is pozitív hatással lehetne ezekről a szintekről.
kezdjük a napot nyitó:398
Ki vérmérsékletem és (volt) pozija szerint károghat a gyj-n, illetve jónak találhatja
Általában a várható értékhez viszonyítjuk.
Mtelekom