Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
mennyin nyitottad a shortot? még fog ez kapaszkodni felfele. Inkább már arra leszek kíváncsi mi lesz az a hír vagy esemény vagy pénzügyi számadat a cégtől ami lejtőn lefelé indítja el. Vagy ez a 2 év long elmennek még 3-4 évig?
Bevallom férfiasan én dobtam a shortom (benéztem erősen)! Van egy ts certi 6925-ös kiütéssel, szvsz azt ma kigyomlálják. Utána talán jöhet némi korrekció.
Pfúúú gyerekek, férfiasan bevallom, azért izgultam a zárás miatt, fontos volt, hogy 6800 felett maradjunk... Ne legyen túl hosszú felső kanóca annak a zöld gyertyának, vagy... még az a rémkép is bevillant, hogy egy hullócsillagot is összehoz, ha ismét lekötik zárásban, de ma a tegnapi ellentéte történt, így minden rendben. Mehetünk holnap tovább, ha nem romlik el a hangulat. El kell jutnia 7000 közelébe legalább ezzel a hullámmal, én kitartok ez mellett.
igazad van, stabil a ricsi én is erre értem az osztit, de 2 év az 2 év, lehet valaki ezt lovagolja meg az oszti reményében mint új papír tulajdonos, azaz nem volt kézbe neki 2015 -óta semmi mint esetleg sok kis befektetőnek.
Természetesen, még az osztalékpapíroknál is számít az árfolyam, a Richternél még jobban igaz ez. Csak azt akartam mondani, hogy ilyen papírt főleg az árfolyam várható emelkedése miatt vesznek. Az osztalék csak hab a tortán.
osztira azért is lehet venni mert stabilan tartja magát amíg ki nem lesz fizetve az oszti, és ezek után még jó áron lehet dobni. nem csak oszti/rv.akt.érték arányt néz egy osztira hajtó befektető. neki a stabil (nem eső trendben , vagy túlhajtott papper kell). Az "usa vevő " pedig még a valuta árfolyamot is nézi...
ma pivot szintek ezek :
pivot point: 6728 ellenállás (1) 6799ellenállás (2) 6842ellenállás (3) 6913 támasz (1) 6657támasz (2) 6614támasz (3) 6543
ma szépen a felső régióban (ellenállások között) mozgott. a Hetes pivot pontok: ellenállás (3): 6790 -et pedig már rég leküzdötte azaz tegnap délután.
Szerintem a Richter nem az a papír, amit osztalékra vesznek, még így sem, hogy névérték felett fizet. Ha megnézitek az osztalék hány százalékát teszi ki az árfolyamnak, láthatjátok, hogy a 4 vezető részvénynél a legalacsonyabb osztalékhozama van. Nem baj, ha van némi korrekció, akár napon belül is, de azért a 6800 feletti zárás jó lenne. A trend adott, kialakult az újabb emelkedő hullám, mi bajunk lehet?:)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.