Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2007. 09. 14. 18:27
Előzmény: #4297  Törölt felhasználó
Semmi gond, sook hülyeséget összehordunk itt, nem várható el, hogy tudjuk, ki mikor mit írt.
tokos. 2007. 09. 14. 18:26
Előzmény: #4295  tokos.
Itt legszigorúbb költségvetésű választási évet akartam kiköhögni magamból.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 18:22
Előzmény: #4294  pampa

pampa,

Te is nyugodtan hazugozhatsz, szerintem.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 18:21
Előzmény: #4295  tokos.
tokos,

elnézést!
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 18:20
Előzmény: #4293  Törölt felhasználó
drop,

ne haragudj, de a kérésem kizárólag tokos és csuloktata felé irányult. és egyáltalán nem állítottam, hogy fleto nem hazudott. ez lényeges körülmény ez esetben. légyszíves az írásom mai előzményeit is figyelembe venni. amúgy örülök, hogy újra szóba állsz velem. korábban említetted, hogy soha többet. akkor azért nem reagáltam erre a kijelentésedre, mert azt hittem komolyan mondod és nem éreztem volna ízlésesnek ha úgy írok Neked, hogy már nem válaszolhatsz. most, hogy felmentetted magad a fogadalmad alól, engedj meg egy tanácsot: lehetőleg kerüld a normatív kijelentésedet.
tokos. 2007. 09. 14. 18:02
Előzmény: #4291  Törölt felhasználó
Kedves fretek.

Ilyet tőlem nem nagyon hallhattál. Mindig is azt mondtam, hogy nem az a baj fletóval, hoigy hazudott, hanem az, hogy tudatában volt a gazdasági bajoknak ennek ellenére nem tett semmit, sőt, még minden erejét összeszedve lökött is egyet a szakadék felé haladó szekéren (pl. Áfa csökkentés).

Ez normáliséknál 5 év fegyház, nálunk némelyektől még vállveregetést is kap.

Szerintem, ahogy ezeket a sorokat olvasod, rémleni fog hogy olvastál már ilyesmit, hússzor biztosan leírtam már.

Nem akarom dicsőíteni Orbánékat, de az ő idejükben egyrész nem szaladtunk a szakadék felé, másrészt az általunk véghezvitt költsgévetési év volt a legszigorúbb a rendszerváltás óta, ha kivonod belőle a Megyó féle 100 napot, meg az egyszeri tételeket.
pampa 2007. 09. 14. 17:53
Előzmény: #4293  Törölt felhasználó
Már ezt is tkitárgyaltuk.
Ha azt mondom hogy építek 800Km sztrádát és nem lesz csak 10 Km akkor ez nem hazugság. Ugyanúgy ahogyan az sem hogy ingyen lesz a jogsi. Ez igéret.
De az hogy nem lesz vizitdíj,és már a fiókban lapul a kidogozott rendszer csak titkolni kell mindenki előtt hogy ki ne derüljön, no ez a hazugság.
Igen ez hazugság,mert már amikor igéri akkor tudja hogy ez nem igaz de mégis megigéri mert így tud ebből előny kovácsolni.
Én tovább mennék,ez már nem is hazugság hanem csalás.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 17:44
Előzmény: #4291  Törölt felhasználó
fretek, ez egészen egyszerűen nem igaz. A mostanai kormánypárt mindenben hazudott a választások előtt, nem csak a jövőbeli tervekről, hanem még az akkori gazdasági helyzetet illetően is. De ezt te is tudod.
Ezzel szemben Orbánék soha nem hazudtak alapvető dolgokat a választási kampányban.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 17:37
Előzmény: #4278  Törölt felhasználó
pénznyelő, ezt már nekem is bemásoltad egyszer és azt mondtam, ok, ez igaz.
De mi van akkor? Nézd meg az ő kormányzásuk pénzügyi összeredményét és a mostani kormányét. Legfőképpen az adósságállományunkat. Orbánék költhettek vona még eleget ahhoz, hogy visszaérjenek arra a szintre, ahonnan indultak, de nekik az ésszerű lefaragás volt a céljuk, nem az ország eladósítása. Mindig ki lehet ragadni elfogult módon adatokat, csak nincsen értelme.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 17:13
Előzmény: #4272  tokos.

ez esetben többet nem szeretném tőled hallani, hogy fletóval az a bajod, hogy hazudik. (ezzel nem akartam sugallni, hogy nincs vele baj), és, hogy megtévesztéssel jutott hatalomra. tekintve a választási ígéretekre, a minimum elvárásom az, hogy mindkét kormányzópárt az ellenkezőjét csinálja annak, mint amit ígért.

csuloktatata: tőled is elvárom a vonatkoz hsz-ed alapján
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 17:07
Előzmény: #4289  Törölt felhasználó
LET, nem tudom eldönteni, hogy játszod-e a hülyét, vagy tényleg nem érted. Nekem viszont nincs ma sok időm. Ezért utoljára, röviden. Ezt írtad két hozzászólásodban:
1. "Kár vitatkozni, mogy mi lett volna, ha nem jön Megyó és csapata."
ILYEN NEM VOLT. Mert nem erről vitáztunk. Leírtam néhány 2002-es tényszámot. Nem a "mi lett volna, ha..." nótát, hanem visszatekintő tényszámokat.
2. "amikor arról vitatkoztok, hogy milyen is lett volna a költségvetés vége 2002-ben, ha nincs kormányváltás..."
ILYEN SEM TÖRTÉNT. Lásd előzőek.

A legutóbbi hozzászólásodban egyébként megint másról beszélsz. És bocsáss meg, de nekem ma erre sem időm, sem kedvem, sem türelmem nincs. Írtam pár tényszámot, mindenféle szöveg nélkül, te meg megpróbálod kitalálni, mit is gondolhatok ezek mellett. Megteheted, találgass csak nyugodtan, de ne tegyél úgy, mintha én tényleg ezeket is gondoltam volna, és pláne ne tedd azt, mintha ezeket is írtam volna. Mert nem tettem.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 16:56
Előzmény: #4288  Törölt felhasználó
Vélhetően a stílusváltásod (hiszen nem indulatosság volt, mint írod, amit érezhettem) annak köszönhető, hogy Te azt gondoltad, hogy a későbbi hsz-edben idézett költségvetési adatokhoz nem fogok hozzászólni.

Hozzászóltam.

És azt gondolom, mindannyian visszasírhatjuk azt a 360 milliós 2002-es (1-6.) hiányt.
Azóta nem volt hasonlóan jó...

Félek, hogy mostanában reálértéken sem lesz olyan jó, olyan alacsony hiány, mint akkor volt.

(A rossz hangzás csak annak köszönhető, hogy 2001-ben még sokkal jobb volt ez az eredmény. Ne is csoda, hogy 2002. 6. hóig csökkent a GDP arányos államadósság, sőt, még a reálértéken vett adósság is...)

Szóval a MI VOLT ADDIGRA IS válaszoltam, csak a megfelelő hivatkozással, újabb hsz-ban!!!
Vagy nem???
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 16:48
Előzmény: #4282  Törölt felhasználó
LET:
1. nem vagyok indulatos, szerencsére nem szokásom, bár ma ketten is elég közel hoztatok ehhez az állapothoz;
2. "amikor arról vitatkoztok, hogy milyen is lett volna a költségvetés vége 2002-ben, ha nincs kormányváltás..."- Írd ki az én szövegeimből az erre utaló részt. Mégegyszer: én nem arról írtam, hogy MI LETT VOLNA, HA Orbán marad, hanem, hogy MI VOLT ADDIG, amíg Orbán volt. A jelek szerint még mindig nem érted a kettő közötti különbséget, pedig hidd el, nem ugyanaz.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 15:40
Visszasírhatjuk a 2002-es 1-6. havi 360 milliárdos hiányát, pedig akkor milyen brutális mértékűnek tűnt...

(Csak, hogy a tényre tényel válaszoljak...)
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 15:38
Előzmény: #4285  Törölt felhasználó
Az államháztartás konszolidált hiánya (helyi önkormányzatok nélkül) –
a Pénzügyminisztérium előzetes adatai szerint – az I. félévben 601 milliárd
forint volt, 100 milliárddal több, mint egy évvel korábban. A nem konszolidált
bevételek folyó áron 13%-kal, a kiadások pedig 13,9%-kal emelkedtek.

link
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 15:34
Előzmény: #4284  Törölt felhasználó
A folyó fizetési mérleg I. negyedévi hiánya 1,7 milliárd eurót tett ki,
amelyet a 2003. I. negyedévi adattal összevetve 0,2 milliárd euró összegű
romlás mutatkozik. A passzívum növekményének meghatározó tényezője a
szolgáltatások külkereskedelmi forgalmában tapasztalható egyenlegromlás.
A hiány finanszírozási feltételei javultak, az idei hiány mintegy felére
nyújtanak fedezetet a nem adóssággeneráló források, tavaly – ugyanebben
az időszakban – alig harmadát fedezték. A nemzetgazdaság nettó külföldi
adósságállománya a negyedév végén 20,1 milliárd eurót tett ki, 3
milliárddal többet, mint egy évvel azelőtt.

Az államháztartás konszolidált hiánya az I. félévben 1040 milliárd
forint volt, a deficit 440 milliárddal magasabb, mint tavaly ugyanebben az
időszakban. Az államháztartás hiányának több mint 80%-a a központi
költségvetésben keletkezett, ahol a (nem konszolidált) bevételek 7,4%-kal,
a kiadások 16,8%-kal emelkedtek a múlt év I. félévéhez képest. A központi
költségvetés féléves hiánya az előirányzat éves összegének felel meg.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 15:32
Előzmény: #4283  Törölt felhasználó
Az államháztartás pénzforgalmi szemléletű hiánya az első félévben
(helyi önkormányzatok nélkül számolva) a Pénzügyminisztérium előzetes
adatai szerint 1 billió forint volt, 52 milliárddal kevesebb, mint egy évvel korábban.
A központi költségvetés hiánya 57 milliárd forinttal volt kevesebb a
tavalyinál, de meghaladta az éves előirányzatot.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 15:28
Előzmény: #4281  Törölt felhasználó
"Az államháztartás pénzforgalmi szemléletű, konszolidált hiánya (helyi
önkormányzatok nélkül) – a Pénzügyminisztérium előzetes adatai alapján –
az első félévben 1004 milliárd forint volt, 281 milliárd forinttal kevesebb,
mint a megelőző év azonos időszakában. A tavalyinál kisebb deficit úgy
alakult ki, hogy az államháztartás nem konszolidált bevételei 12,5%-kal, a
kiadásai ettől jóval elmaradva, 5,3%-kal emelkedtek. Az alrendszerek közül
a központi költségvetés hiánya a tavalyinál 67 milliárddal kevesebb, 1091
milliárd forint volt. Az elkülönített állami pénzalapok június végi 60
milliárdos aktív számlaegyenlege 25 milliárd forinttal haladta meg az egy
évvel korábbit, a társadalombiztosítási alapok pedig a tavalyi 162 milliárdos
deficittel szemben az idei első félévet 28 milliárd forintos szufficittel zárták."

link

Hogy eltörpül az a 0,36 billió Ft, még reálértéken is!
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 15:26
Előzmény: #4280  Törölt felhasználó
De indulatos vagy!

Mit is állítottam, esetleg sugalltam?
Idézni meg legfeljebb magadat idézted abban a hozzászólásban, amire válaszoltam!
(Amit egy másik hsz-ban érdemit hozzászóltál, arra is reagáltam, értelemszerűen egy újabb hsz-ban. Tartalmit.)

És úgy, ahogyan neked is volt véleményed arról, hogy az első féléves 0,36 ezer milliárd hiány milyen sok is, nekem is van véleményem az azt követő ennél sokkal nagyobb hiányokról.
És lehet, hogy ugyanaz!

Egyébként valóban kíváncsi vagyok, hogy mit éreztél sugallásnak és mi az amit a saját hsz-ban "belegondoltam", amikor arról vitatkoztok, hogy milyen is lett volna a költségvetés vége 2002-ben, ha nincs kormányváltás...
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 15:19
A választási évek már csak ilyenek:

"Az államháztartás pénzforgalmi szemléletű, konszolidált hiánya (helyi
önkormányzatok nélkül) – a Pénzügyminisztérium előzetes adatai szerint –
az első félévben az egy évvel korábbinál 297 milliárd forinttal több, 1,3
billió forint volt. A deficitnövekedés a központi költségvetésben keletkezett,
a tavalyit 360 milliárd forinttal meghaladó kiadási többlet következtében.
Ezt kissé mérsékelte az elkülönített állami pénzalapok előző évinél 4 milliárd
forinttal nagyobb aktívuma, továbbá a társadalombiztosítási alapok 59
milliárd forinttal kisebb passzívuma. Az államháztartás nem konszolidált
bevételei 10,2%-kal, a kiadásai 13,8%-kal haladták meg a tavaly január–
júniusit."

link

És nem volt egy a 2001-es hasonlítható jó év... :(

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek