Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2007. 09. 14. 10:45
Előzmény: #4213  Törölt felhasználó
Amúgy az is érdekes, hogy egyrészt az irreális minimálbér emelés az hiba, mert az ország egy szegfletét érzékenyen érintette (mellesleg nagy többségében az adócsaló szegletét), de a gázáremelést rászabadítani a lakosságra az normális.

Amúgy a legnagyobb gondom a gázárral mindig is az volt, hogy papoltak piaci gázárról, holott itt nem volt valódi piac, mert hiányzott a verseny.

Vagyis az jött ki, hogy valaki azért, mert nagy, mert erős, rálőcsölhet mindent a lakosságra. Érdekes, hogy Ferkó mennyire védi most is ennek a vállalatnak a managementjét...
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:44
Előzmény: #4214  Törölt felhasználó
Ha jól számolsz pénznyelő, a játszmát a szocik nyerték a tie-breakben!! És megint ők adogathatnak! Szó szerint :))
Persze csak a poén miatt mosolygok.
Egyébként az ország elesett. Azért nyerhettek a tie-breakben a szocik, mert az ország nem tudott időben mozdulni, és a labdát elérni.

Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:42
Előzmény: #4215  tokos.

a minimálbér kapcsán lehet vitatkozni, mindannyian egyetértünk a céljával, de a tényleges eredményét a számok ismerete nélkül csak találgatjuk.

a többi, felsorolt gazdaságpolitikai hiba egyébként jogos. kiegészíteném még a Széchenyi tervvel, bár ott olyan sok pénzt nem szórtak el.

tokos. 2007. 09. 14. 10:40
Előzmény: #4209  Törölt felhasználó
Nem teljes, mert az EVA pl.hibádzik.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:39
Előzmény: #4194  Törölt felhasználó
Mi lesz veled Magyarország?

hát ez..pld.
link

de várj csak, lesz ez még így se....

Halljátok ? :)) Halljátok füleitekkel ahogy csenben hátul sunyiban észrevétlennek álcázva már összedugta fejét a netpiár sereg,
most körmölnek, listáznak, jegyzetelnek, várják a központi infókat, a propagandagépezet melegít már ..... :)))
pssszt.... én hallom.... készülődnek a fiúk, holnap ellencsapás ezerrel, lejjebtolni ezt a hsz-t azonnal, mert ez veszélyes (erre buxer szakosodott), jő konki és serege személyeskednek egy hatalmasat,
a lényeg.........jógondolosokat nevelni.

Bizony jőni fog mert jőni kell a felmentősereg....mely szépen el, meg, át , rá , ki , be és összevisza magyarázza, hogy ez nem is az ami, és különben is , meg amúgy is és vegyétek már észre, értetek vagyunk, mondjatok példákat , ez nem jó példa,, mert az infláció meg csökken, és amúgy is én (állítólag ) egy szélsőjobb náci fideszes szegény zsidó (a la buxer ) szerencsétlen
vagyok....

Birkaország elesett.
DLPH
.
.
tokos. 2007. 09. 14. 10:38
Előzmény: #4213  Törölt felhasználó
Szerintem lehetett.

A valóságban jelenleg is kevesen keresnek minimálbért, 20 eFt-ot meg szerintem szinte senki sem keresett.

Ez meggyőződésem szerint semmiféle törést nem okozott, természetesen azokon a munkáltatókon kívül, akiknél kicsit fehéredett a foglalkoztatás ezáltal.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:37
Előzmény: #4208  Törölt felhasználó
És ha a te és az én pontjaimat összeadjuk (felekkel számolva a közös faszságot, a gáztörténetre egészet adva a Fidesznek, felet a szociknak) 7:6 jön ki a szocik javára.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:32
Előzmény: #4210  tokos.
Tokos, persze, nem azt mondom, hogy most is 20e legyen. De nem lehet egyik-napról a másikra egy ilyen tényezőt megduplázni, 3-5 év alatt meg lehet, hirtelen nem.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:30
Előzmény: #4202  Törölt felhasználó
Mondtam, hogy nem mindig sikerül egy hozzászólást elsőre tökéletesen leírni. Ha azt követően értelmezem, javítom, kiegészítem, kibontom fogadjuk már el...
Az, hogy kimarad egy szó, amit később helyesbítek hazugság? Majd elszámolok Istennel.

Egyébként meg miért ne illene oda?
Ezt hagyjuk. Fárasztó háromszor leírni valamit, hogy megértsd.

tokos. 2007. 09. 14. 10:28
Előzmény: #4210  tokos.
Bocsi, Magyarország természetesen.
tokos. 2007. 09. 14. 10:27
A minimálbér emelésével nem volt gond.

Ha most is 20 eFt lenne, akkor fél magyarország 20 eFt-ot keresne havonta, és amellett, hogy nem adóznának, még minden támogatást is felvennének.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:24
Így teljes a kép szvsz.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:23
Előzmény: #4207  Törölt felhasználó
Kihagytad:
- a 2001-2002-es Orbán béremelést (köztisztviselőknél közel 50%-os, ez is jó sokba került + bérfeszültséget okozott);
- a minimálbér megduplázását;
- valamint a gázártámogatás rendszerét;

A többi oké, bár ha már a jegybank is szóba került, akkor oda is + egy hiba:
- a túlzottan beerősített Ft + magas kamatok (2001-2003)
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 10:14
Az utóbbi évek 8 legsúlyosabb gazdaságpolitikai hibája

1. Az új lakástámogatási rendszer bevezetése a Fidesz-kormány részéről, amely még az idén is 220 milliárd forintba kerül.

2. A közalkalmazottak Medgyessy-kormány által végrehajtott 50 százalékos béremelése csupán 2002-ben 90 milliárd forintot emésztett fel.

3. Ugyanezen kabinet egységesen 19 ezer forintos egyszeri „kiegészítést” fizetett a nyugdíjasoknak, ami 60 milliárd forintot vitt el.

4. A minimálbér adómentessé tételével a Medgyessy-kormány 2002-ben nettó 160 milliárddal rontotta a büdzsé pozícióját.

5. A 13. havi nyugdíj bevezetése (szintén az előző MSZP-vezette kormány részéről) 2006-ban 150 milliárdot vitt el, az idén pedig 188 milliárd forintos kiadással jár.

6. A Gyurcsány-kormány 25-ről 20 százalékra csökkentette az áfát, ami 2006-ban 166 milliárd forinttal apasztotta a költségvetési bevételeket.

7. Az MNB és a Pénzügyminisztérium 2003. június 4-én 2,26 százalékkal leértékelte a forintot (eltolta a magyar fizetőeszköz árfolyamsávját), mire a forint zuhanórepülésbe kezdett.

8. Az államháztartás átláthatóságát és így hitelességét súlyosan rontotta a kreatív könyvelés, a költségvetési kifizetések időbeli tologatása, valamint az állami beruházások finanszírozásában a PPP konstrukciók átgondolatlan bevezetése.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 09:19
Előzmény: #4205  Törölt felhasználó
"talán segítenél feloldani az ellentmondást?"

Ugyanis szerintem nem egy kategória a két dolog.
Azaz a konzervatív/leberális, illetve a dogmatikus-fundamentalista...

És mi a liberális gondolatvilág ezen fundamentuma? Mihez viszonyítottan lehet tettleg is beavatkozni, akkor, ha a másik nem sért senkit, csak önmagának árt???
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:57
Előzmény: #4203  Törölt felhasználó

LET, ha összeszeded magad, tudsz ennél jobb érveket is hozni. A hivatkozott példád nem vízválasztó a liberális/konzervatív elvek között. Amúgy nem lehet, hogy kevered a fogalmagat, és amikor konzervatívat gondolsz valamilyen magatartást, az tulajdonképpen csak dogmatikus vagy fundamentalista?
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:51
Előzmény: #4203  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:49
Tőzsdenyúl!

Egyébként lehetsz liberális, lehetsz homoszexuális, és tarthatod mindemellett magad hívő kereszténynek is, de amikor a gyermeked a forró tűzhely felé nyúl, legyél antiliberális és fizikai erőszakkal akadályozd meg gyermeked (kivéve ha HX vagy) tettét.
Ne hagyd, hogy szabad akarata szerint, másnak nem ártva, cselekedjen.

-
Akadályozd meg, mert magának ártana!
-

Liberális lelked háborogni fog, de mint szülő, helyesnek fogod látni konzervatív nevelési módszered!!!
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:42
Előzmény: #4077  Törölt felhasználó
"A kisebbrendűségi érzést ne keverjük a kisebbrendűséggel. Nagyon nem ugyanaz.
Kisebbrendűségi érzésű emberekről szóltam. Nem kisebbrendűekről. Ott van az az érzés szó, ne hagyjuk el."

Nem volt ott, de nem is illene oda...

"Úgy tűnik valóban a kisebbrendűség és irigység az alapja az ilyen aljas gondolatoknak..."

---

No, de hagyjuk, aki elhiszi, amit nem lát úgyis hisz neked, mert hinni akar neked, aki meg lát, nem hiszi el cáfolatodat, újbóli önértelmezésedet.

Azért lovagolog ezen a témán, mert a hazugság nem tartozik a "krisztusi szellemhez". Persze mondhatod, magyarázhatod, hogy a te "képzetlen" Isten-képedbe belefér...
De hagyjuk a témát, és ennek elenére próbáld meg, Isten kegyelme végtelen!!!
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:35
Előzmény: #4160  Törölt felhasználó
Ellentmondást?

Mi és mi között???

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek