Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:30
Előzmény: #4184  Törölt felhasználó
Ezt vártam!
Nem azt mondtad (érzés), de odagondoltad...
Ez pont olyan gyurcsányos.
1,5 évet említett majd megmagyarázta, hogy ő ezalatt 17-et értett.
Értem.
De nem fogadom el!

Szóval, szerinted, nyugodtan mondhatom bárkire, hogy "ostoba állat", hiszen utóbb megmagyarázhatom, ezalatt azt értettem, hogy bölcs ember... ;)
(És vannak akik ezt el is hiszik, legalábbis gyurcsánynak!)

A fogalmakat persze, hogy értelmezheted másként is, mint amiről szólnak, ami a hivatalos értelmezés, de akkor neked az elsőrendű feladatod, hogy tisztázd (másként gondolkodásodat), és nem elég, ha megvárod, hogy kimagyarázhasd, mert úgy tagadhatod akár a tömegvonzás létét is, ha később azt mondod, hogy ezelatt nem is azt értetted, ami a lexikonokban szerepel vonatkozólag!!!
(Ezt tanítják úgy, hogy: az ügyes buták így szereznek ismereteket...)

---

De mikor is foglaltam én állást genetikai kérdésben?

Többször írtam, hogy ha az akkor mi van, ha az (torzulás, azaz nem természetes), illetve ha nem az (természetellenes, állati ösztönökkel játszó emberi szórakozás - és "terjesztehtő" magatartásforma) de egyszer sem mondtam azt, hogy ez vagy az, ugyanis szerintem a kettő ma már keveredik, nagyon is. És ezt nem szabad hagyni tovaterjedni. (De nem azért, mert ez veszélyezteti az emberiséget, ez vezet egy esetleges kihaláshoz!)

---

A vitákban meg vigyázz, hogy a tényeket vedd figyelembe, mert anélkül gyönyörű világképed lehet, mint azoknak, akik egy várkastély királynőjének képzelik magukat, kényszerzubbonyban... ;)
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:29
Előzmény: #4197  Törölt felhasználó
az odavezető út egyszerűen bejárható: az értékek teljességét kell megvalósítania az embernek önmagában. az igazságosságot, a jóságot, a szépséget kell szolgálnia életében.
ahogyan azt boldogemlékezetű schütz antal tanította: az állandó és állhatatos törekvés a tökéletességre maga a tökéletesség, a szentségi állapot - vagyis a mennyország, amely itt található közöttünk, a közösségi életben, az olyan közösségben, melyet a megszentelődött egyének alkotnak (vagy legalább vezetnek: ez a kis-mennyország).
a mennyországot elképzelni nagyon is üdvös, mert csak az elképzelés mutathatja meg a helyes irányt. az el-nem-képzelt mennyország olyan, mint a meg-nem-fogant gyermek, akit elméletileg nagyon szerethetnek "szülei", de valóságosan soha fel nem nőhet az ilyen gyermek.
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:21
Előzmény: #4196  Törölt felhasználó
DLPH !
Ez nem gatya ! :)
Védd meg a gondolataid de ne a téged kritizáló személyének támadásával . Ekkor már a téma nem a politikai élet közszereplőiről szól, hanem néhány dühös fórumtárs felesleges idegörlő vitájáról ...
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 08:17
Előzmény: #4183  Törölt felhasználó
"A mennyek országát nem akarom elképzelni. Az odavezető utat szeretném bejárni. "

Végre egy értelmes gondolat!!!
;)
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 04:11
Előzmény: #4195  Törölt felhasználó
máris lejjebtolva
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 02:05
Előzmény: #4192  Törölt felhasználó
Cseppet sem vitatom, hogy méltóképp él helyzetével.
Sőt, nagyon is :)
Törölt felhasználó 2007. 09. 14. 00:33
Előzmény: #4193  Törölt felhasználó
Mi lesz veled Magyarország?

hát ez..pld.
link

de várj csak, lesz ez még így se....

Halljátok ? :)) Halljátok füleitekkel ahogy csenben hátul sunyiban észrevétlennek álcázva már összedugta fejét a netpiár sereg,
most körmölnek, listáznak, jegyzetelnek, várják a központi infókat, a propagandagépezet melegít már ..... :)))
pssszt.... én hallom.... készülődnek a fiúk, holnap ellencsapás ezerrel, lejjebtolni ezt a hsz-t azonnal, mert ez veszélyes (erre buxer szakosodott), jő konki és serege személyeskednek egy hatalmasat,
a lényeg.........jógondolosokat nevelni.

Bizony jőni fog mert jőni kell a felmentősereg....mely szépen el, meg, át , rá , ki , be és összevisza magyarázza, hogy ez nem is az ami, és különben is , meg amúgy is és vegyétek már észre, értetek vagyunk, mondjatok példákat , ez nem jó példa,, mert az infláció meg csökken, és amúgy is én (állítólag ) egy szélsőjobb náci fideszes szegény zsidó (a la buxer ) szerencsétlen
vagyok....

Birkaország elesett.
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:47
Előzmény: #4191  Törölt felhasználó
Kedves Phiona !

Más problémákkal szembesültem. De az eredmény ugyanaz lett ...
Nem tudtam a munkahelyeimen a megfelelően egyensúlyba helyezkedni és teljesíteni. (sajnos a mai napig tanuskodnak erről fésületlen csapongó írásaim) Kevés volt a képzettség, rátermettség amikor a hiábavalóság környékezett.
Ezért mélyültem el a buddhizmusban, bár mind a mai napig rk. vallásunak mondom magam ha kérdeznek ...
A buddhizmus egyik ága a zen-buddhizmus, szerintem érdemes a lelkiegyensúlyát vesztett embernek ebben elmélyűlnie.
Nekem bevált.
Nem írom ide : Üdvözöl Shrek, mert a hasonlóság csak felszínes ... :)
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:21
Előzmény: #4189  Törölt felhasználó
Tozsdenyul: Várszegi Asztrik helyzete kétségkívül speciális, de ő is a hierarchia része.
Nem biztos hogy könnyen, lehet épp nehezebbem (fajsúlyosabban) beszél. Ha külön súlya van, ne vitassuk el, hogy méltóképp él ezzel.
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 22:27
Előzmény: #4188  Törölt felhasználó
Hogy értsétek, amit mondok:

Előzményeim bigottan katolikusok, külön pásztor és egy idős volt apáca is segített az első áldozásra. Ebből arra emlékszem, hogy éjszakákon át nem tudtam aludni, hánykolódtam 7 évesen álmatlanul, mert feldolgozhatatlanul bántott a gyermek Jézus keresése miatt megölt kicsik halála, amit gondosan tudatosítottak bennem.

Aztán az első gyónás: nem feloldozás volt (mit is gyónhattam volna meg a 10 főbűnből, ebben az életkorban felelősen?) hanem rettegés. Nem Jézus erejét, segítségét, hanem egy gyermeki életemben vérfagysztó számonkérőszéket éreztem, úgy hogy –utólag látva- korom miatt erre még nem lehettem semmilyen szempontból felkészülve. Bűntudat elültetve, konkrét bűn, a bűn átélésének lehetősége nélkül. Ha úgy tetszik: üszőborjú a vágóhídon.

Nálam a vallás megmaradt szorongásnak. Jó lenne közelíteni, valami tutit kapni, de a lentebb írt falak is visszalöknek. Akiknek jobb tapasztalataik vannak, és leírják, örömmel veszem. És bocsássák meg nekem, ha kételkedem…
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 21:58
phiona, nekem és környezetemnek csak jó tapasztalata van, hála Istennek! (Ferencesek)
Egyébként most jöttem haza a Lourdes-i zarándoklatról... számomra most nagyon messze van az általad említett hitetlenség problémája...én mást láttam és éltem meg....
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 21:55
Ezért speciális is az említett Várszegi Asztrik helyzete, ő "könnyen" beszél. Mint a pannonhalmi apátság vezetője, teljesen független a magyarországi egyházi hierarchiától, és egy szabad szerzetesi alkotó műhely tagja ilyen értelemben, ahol felmerülhetnek (a "hivatalos" állásponttól eltérő) akár kritikai észrevételek is. Az egyház hierarchiájában hasonlót (feltételezem) nehezebb mondani.
De ez csak egy apró kiegészítés részemről, amúgy nem lényeges... :)
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 21:41
Előzmény: #4187  Törölt felhasználó
Sacis, igazad van önmagban, de nem a végeredmény szempontjából.
A lelkész nem szuverén. Ha szembemegy a hivatalos tendenciával, előbb-utóbb mint rebellis elnyeri méltó büntetését (tapasztalati tény).
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 21:27
Előzmény: #4186  Törölt felhasználó
templomától és papjától függ az emészthetőség...
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 21:03
Előzmény: #4185  Törölt felhasználó

nem tartom magam túl bátor gyereknek, de egy ilyen filmajánlót követően nem hagyom ki az Áldott mélységek című filmet (Almodovar különösen a gyengém).
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 19:57
Előzmény: #4184  Törölt felhasználó
Az egyházak fő problémája, hogy keresik a helyüket a mai „modern” világban de nagyon nem találják. Elavult többek között a liturgiájuk, a szimbolikájuk, a hierarchiájuk rendszere. (Bátrabbaknak ajánlható Almodovár Áldott mélységek c. filmje, bár elég durva parabola.) Közben a világ nagyon másfelé ment, a „beat-misék” ezt nem kompenzálják. Hagyománytiszteletből sokan felülemelkednek ezen (meghatározó papok besúgó múltján is). De ez csak látszat, nem valódi azonosulás. Az elvárások miatt elmegyünk a templomba, úgy csinálunk mintha, de a másnap megéléséhez ez már nem nyújt eligazodást. Ott magunkra, vagy más kapaszkodókra vagyunk utalva mert amit a templomban kapunk sok szempontból emészthetetlen. Ezt nem csak én mondom, az egyházak korszerűtlenségéről pl. Várszegi Asztrik is szól Lengyel Lászlóval közös beszélgető könyvében. A papok politizálása egy megint más, messzire vezető kérdés.

Tozsdenyul: az hogy a gondolkodásod nem szorítod korlátok közé, és a lelki alapjaid is megvannak hozzá, nálam több és becsülendőbb a biflázott lecke felmondásánál.
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 16:22
Előzmény: #4182  Törölt felhasználó
"Hol is van az érzés szó???"

A hozzászólásomban amiben értelmeztem a fogalmat, ahogyan én használtam.
Nem kellene sokat keresned hogy megtaláld, de úgy tűnik nagyon nem akarod.

Annak idején azt állítottam, homoszexualitás az állatoknál is van. Arra a kérdésedre, hogy az emberi homoszexualitással hasonlatos van-e, azt írtam, hogy nincs. Mindkettőt fenntartom továbbra is, egyszerre.
Nem mindegy, hogy a fogalmakat milyen módon értelmezzük. És kavarodást okozhat, ha az értelmezéseket váltogatjuk hozzászólásonként.

Nem lehet mindig egyértelműen írni a fórumba, legalábbis nekem nem mindig sikerül. Ezért ha félreérthető, nem azonos értelemben használjuk a fogalmainkat, szükséges lehet azokat tisztázni.
De miután tisztáztuk, lépjünk tovább.

A vitát én már lezártam. Neked a dolog természetellenes. Rendben. Semmi gond.
Szerintem meg nem az. Szerintem a genetikának is van szerepe, szerinted nincs. MIndketten érveltünk mellette, és nem győztük meg a másikat.
Feleslegesen ne bonyolítsuk tovább. Én elfogadom a te álláspontod. És fenntartom az enyémet.
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 16:14
Előzmény: #4181  Törölt felhasználó
Nem akarok bizonyítani semmit, pusztán gondolatokat közöltem. A hit esetében hogyan bizonyíthatsz bármit?

Minden bűn egyforma Isten szemében és az ember eredendően bűnös? Hosszas eszmefuttatást ne várj a témában, mert nem tudom. Nem ismerem Istent.
Azt tudom, hogy az egyház ezt kívánja elhitetni. De az egyház nem = Isten. És az egyház nem = Jézus (ezt azért tényként leszögezhetjük), de hitéleti kérdésekről felesleges vitát nyitni. Nem is nyitok.
Mindenki abban hisz, amiben szeretne.

"Hol van a mennyek országa?
El akarod azt képzelni, amit az emberi agy képtelen elképzelni? "

Nem az a fontos hol van, hanem hogy milyen út vezet oda. De a felvetett kétféle értelmezésnek az a lényege, hogy az odavezető út egészen más lesz.
Sőt, az út lehet mindenkinek más.
A mennyek országát nem akarom elképzelni. Az odavezető utat szeretném bejárni.

Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 12:38
Előzmény: #4180  Törölt felhasználó
"Úgy tűnik valóban a kisebbrendűség és irigység az alapja az ilyen aljas gondolatoknak... "

Hol is van az érzés szó???
Ez nagyon gyurcsányos!!!
Szó szerint a fenit idézetet írtad!!!

---

HX

Annak idején azt állítottad, hogy vannak homoszexuális állatok.
Vannak?
Igen vagy sem?

Sokszor kérdeztem, most válaszoltál rá.
Nincsenek!

Azaz ez nem bizonyítja a "természetségét", hiszen a természet rendjével ellentétes.

...

Hogy az állatok ösztönből azonos nemmel próbálkoznak az nem menti fel az embert, ha nem mint "ösztönlény", hanem mint "észlény", tudatosan természetellenest cselekszik...
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 12:32
Előzmény: #4172  Törölt felhasználó
Érdekes eszmefuttatás, bár valóban már ettől a nem tőzsdei topiktól is távol áll.
De itt lehet...

De, hagyva, hogy nyugodtan kanyarogj arra amerre akarsz, nem igazán értem, hogy mire akartál kilyukadni mindezzel.

---

Mert azt nem bizonyítod mindezzel, hogy egy ateista közelebb áll Krisztushoz, mint egy bűnös hívő.

Pusztán a jelzőkkel, tények nélkül, ezt nem érheted el!

---

Egyébként meg, ha már nagyon hitelmélet felé akarsz fordulni, akkor tudod, hogy minden bűn egyformán bűn Isten szemében és hogy az ember eredendően bűnös...
(Ez alapján most megint egy szép és hossza eszmefuttatást várok tőled!!!)

...

Figyelmen kívül lehet hagyni tényeket, bele lehet kavarni az egyház szerepét és tanítását egyaránt, de a lényegen nem változtat(sz) semmit.

Ja, és mint keresztény, ugye tudod, hogy nem a papokban és nem is az angyalokban kell hinni!!! Ha valaki papokban vagy angyalokban akar hinni, akkor az tévúton jár.

"nem is kell követnem az egyházat, hogy követhessem Jézust" - ha nem Jézus tanait követed, akkor nem követed Jézust. Ez nehezen vitatható! De megpróbálhatod...

De ettől még lehetsz becsületes törvénytisztelő ember.
És szerencsére, a liberálisok minden erőfeszítése ellenére, még nagyon sok "krisztusi tan" törvényeinkbe be van építve, és ezáltal egy törvénytisztelő ember részben krisztus-követő is. De nem akaratából, hanem annak következményéből!
És ez érdemi különbség!

(Bár meggyőződésem, hogy aki a homoszexualitást el akarja fogadni, mint emberi alap-értéket, az nem is akarja követni a krisztusi tanokat.)

---

Az, hogy gondolkodjon, nem csak a liberálisok kiváltsága, mindenki joga. És következtetéseket is levonhat bárki.
És mindenkit befolyásol az, ahonnan jött!!! (És nem az, hogy minek született!!!)

---

Hol van a mennyek országa?
El akarod azt képzelni, amit az emberi agy képtelen elképzelni?
Vagy csak "illiusztrálni" karsz?
Lehet.

És ha majd sikerül elképzelni egy 4 dimenziós tér-idő jelenséget, akkor közelebb kerülsz a menny elképelésének lehetőségéhez...

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek