Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 12:45
Előzmény: #3938  Törölt felhasználó
Pont én vagyok itt az egyik azok között, akik a legkevésbé sem szoktak anyázni. A vitatkozás módszerének kérdésében sok tekintetben igazad van. De én már régen túlléptem azon a szinten itt a fórumokon, hogy felnőtt embereket próbáljak megnevelni. Írjon mindenki úgy, ahogy tud. Aztán vagy elolvasom és reagálok rá, vagy nem.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 12:44
Előzmény: #3938  Törölt felhasználó
Mindenki kap elemzést, aki ide ír?

Pénznyelő: conqui-ról pletyik vannak, de lehet csak nyaral..és mojito-t szürcsöl éppen

fretekről is voltak pletyik, de szerencsére nem találkozott az ufókkal, csak pihent egy kicsit. Jól tette...
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 12:34
Előzmény: #3937  Törölt felhasználó
Penznyelö:

A vita lényegén talán átsiklottál. Ez: a vitatkozás módszere eszköze egy vitatott hozzászólással.

Persze ha téged az anyázás szórakoztat hagyjuk is…
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 11:57
Előzmény: #3936  Törölt felhasználó
"Annyiban vitatkoznék csak, hogy a vita talán nem parttalan és értelmetlen, hanem előre visz."
Egy normális vita igen. Ez az elmúlt egy oldal meglepően értelmetlen még a topic sok értelmetlen vitája körében is. Ennél még egy jó kis balos-jobbos anyázás is jobb, mert legalább szórakoztató:)

Jut eszembe, Conqui hol van? Kispadra küldték?
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 11:18
Előzmény: #3932  Törölt felhasználó
DLPH:
Ugye azt akartad mondani: Embertelent és beírásait indokoltan nem tartod méltónak arra hogy érdemben válaszolj rá. OK ehhez jogod van akár igazad is lehet és ez egy mondat. De nem ezt mondtad Ezért írtam. Politikától függetlenül mindenben csak érvekkel lehet vitázni ha ringbe szállsz az indulat kevés.

Ha valaki nem ért egyet veled nem a személyes ellenséged akinek rögtön a teljes fegyverzettel neki kell menni. Nem bánt hogy szőkenősítettél, de magad miatt gondold végig méltó volt-e hozzád és indokolt volt-e ilyen gagyi maszkulin reakció.

A legutóbbi hsz-edre:

„..sok értékes hozzászólás …mindkét oldalról”. Miért két oldal? Lehet van harmadik, negyedik, sokadik is amelyik sehova sem csatlakozott csak utat keres.

„Primitív ostoba vitába” bonyolódunk, provokállak. Az előbbit nem vállalom a második igaz. De nem azért mert bántani akarlak hanem mert jót.

Provokációm egy másik topikban a felelősségre vonatkozott, elnézést azért kértem mert egy megint más topikban később jó volt látni hogy megvan benned. A „hárítás” azt jelenti: nem nézel szembe azzal amit látsz. Én szembenéztem.
Sosem mondtam hogy paranoiás vagy de igenis hárítasz amikor puffogásba menekülsz. Nem elegáns csúsztatni és egy gesztus tartalmát kicsavarni.
A „te kezdted” természetesen nem a korábbi vitánkra hanem az ún. „offolásra” vonatkozik.
A téma és a lelki háttér nem OFF és nem ostoba. Fontos kérdés az eljárásrend is: mire hogyan reagálni.

Embertelen az elmúlt 3-5 napban azon kívül amiről beszéltünk nem játszott, 28-ig visszapörgetve sem találtam tőle megszólítást de hagyjuk is őt. Apropó volt hogy feszegessem az előző kérdést (reakció). A linkjével ha bajod volt érdemben cáfolni lehetett volna a „felháborító” önmagában nem értelmezhető érv.
Hogy minek nevezett téged: ennél több is benne van egy fórumban.

Kedves Mimóza vedd már észre segíteni akarlak. Ha idegesít amit írok jó jel de mielőtt magadban megválaszolnád lécci legalább 2 percet szánj rá.

Kedves Gentlemanus,
jó egy ilyen bölcs ember.
Annyiban vitatkoznék csak, hogy a vita talán nem parttalan és értelmetlen, hanem előre visz.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 09:55
Előzmény: #3934  Törölt felhasználó
Kedves Barátaim!

Elnézve ezt a sok parttalan és értelmetlen vitát, Robin Williams, a színészóriás nagy klasszikusa, a Patch Adams jut eszembe. Nagy tisztelettel ajánlom a figyelmetekbe ezt a filmet, mely egyben oktatófilm arra vonatkozóan, hogyan tudjunk túlnézni, túllépni szavakon, mondatokon, falakon. Ha ezt megtanuljuk, egy magasabb szellemi tartományba kerülünk, szabadok leszünk, és sokkal nagyobb tisztelettel és megbecsüléssel tekintünk bármelyik embertársunkra, hiszen mindannyian Isten gyermekei vagyunk.

Mindenki hozzászólása értékes egy fórumon. Mert a fórumot ezért hozták létre. Egyesek emelik, mások csökkentik ennek színvonalát. Különösen meg kellene azokat az embereket becsülnie egy fórumnak, akik tartalmas hozzászólásaikkal számtalan alkalommal segítik / segítették fórumtársaikat eligazodni a jelen nehéz helyzeteiben. Észre kell venni, meg kell érteni, hogy egymásra vagyunk utalva. Emberi gyarlóság, hogy valaminek, valakinek a hiányát már csak akkor érezzük, amikor nincs. Ahelyett, hogy arra vigyáznánk, hogy minél tovább legyen.

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket.
Legyen szép napotok!
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 09:01
Már bocsi, ha ismét beleszólok, de :

"Te kezdted, nem ma" Nos a fórum tényleg arra való, hogy az érvek ellenérvek, a gondolatok pro és kontra itt találkozzanak. Dlph okos ember. Látszik, hogy tanult, értelmes. Vannak jó gondolatai, tőzsdéről, társadalomról egyaránt. Szerintem a stílussal van baj, azzal, hogy észre kellene venni, hogy a vitapartner is ember. (persze vannak kivételek:pl embertelen) Tehát ha más véleményen van, akkor sem kell mindjárt 20 féle alpári jelzővel ellátni. Mert esetleg sérti. Ha pl valaki össze tudná számolni, hogy ki, hány fórumtársával veszett össze itt a fórumon az utóbbi pár hétben, azt hiszem hogy igen tisztelt Dlph tanárúr előkelő helyen végezne.

Aztán: Ha végignézzük EZT a totyikot, tényleg találunk pár elmés linket amit névszerint dlph tanárúrnak címeztem. Közel sem a linkek "garmadát".

A beállítottságomról : Hogy "elvakult fanatikus" lennék ? Érdekes, akkor mi a túrónak szúrnék be ferencvezérünkön gúnyolódó fotómontázst. EHHEZ nem kell visszaolvasnia Phionának, itt elmondanám, hogy megvetem a politikusokat, mindkét oldalt, de ezt már veled is letisztáztam tanárúr. (Csak vissza kellene olvasni.)

Aztán : " ki a here szólt ehhez a mesügéhez" Senki. És ? Nem azért írsz be, hogy valaki reagáljon rá ? Ja hogy pont én tettem ezt ? Pech. Amúgy bölcs hazafinak szólítottalak, és csatoltam hozzá egy linket. Mi a gond ezzel ? Az hogy felsorakoztatja a fidike huncutságait ? Hogy sok benne a kiszes meg a zemeszempés ? Hogy kezdetleges ? Hogy színvonal alatti ? És ?
Ha találok ferkóról hasonlót, azt is belinkelem. Jut eszembe van is ilyen. Majd kikeresem.

Ami a terrorveszélyt, illetve a cikkre adott "alakul ...." reakciódat illeti:
Hozzászólásaidat olvasva (arcot gesztust nélkülözve) kialakul az emberben egy kép rólad. Ami vagy igaz vagy nem. Na most ez az "alakul ..." megjegyzésed nálam úgy jött le, ahogy reagáltam rá. Ha ezt nem így gondoltad, (márpedig úgy látom nem) akkor ezért elnézést kérek.

És hogy ezek a kialakult képzetek mennyire tévesek lehetnek, itt van pl. a rólam kialakult saját elképzelésed, miszerint "mesüge kis kamasz". Nos a mesüge még stimmel is, viszont a "kis kamasz" így túl az x-edik x-en már nem annyira. Attól a hozzászólásaim még lehetnek ilyen alpári színvonalúak. És ezt még a te kedvedért sem fogom megváltoztatni igen tisztelt tanár úr.

Úgyhogy:
A gyurtsanyci under orbykiral le vogymnuk xartva vala. Fidress oder maszhops le vonynaki piszuározny vala.

link
pampa 2007. 09. 09. 08:53
Ujra nyitják a Mátraszőllős iskoláját.
Ez megint nagyon érdekes. Bezártak vagy összevontak kb. 500 intézményt azért mert gazdaságosan nem üzemeltethető.És a hírek alapján már legalább kettő olyan suli van amit mégis működtetni kell,és milyen véletlen mindkettőbe többségében a kisebbséghez tartozó tanulók járnak.
No most hogyan is van a Gyurcsányi igazságosság?
Most ezekután nagyon úgy tünik hogy a többséget érrheti sérelem,de a kisebbséget azt nem.
Attól félek hogy ugyanez az eljárás fog érvényesülni az EÜ rendszer átalakítása végén is. A többség mindenért kifizeti a valós árat meg egy kicsivel többet a maradék réteg pedig megint térítés mentesen jut hozzá az ellátáshoz.
Mert pénzt csak attól lehet elvenni aki megtermeli.
Szomorú jövő.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 02:04
Előzmény: #3929  Törölt felhasználó
Phiona ez a butaság senkit sem érdekel itt.
Nagyon sok értékes hsz van itt a totyik témájához kapcsolódva, mindkét oldalról. Elgondolkodtatóak, némelyik meglepően bölcs.

Erre most egy totál primitív, ostoba vitába bonyolódunk, és még MOST is provokálsz (hárítok , élből paranoiásnak diagnosztizálsz/ azért megálljon a hegyi menet..:D../.) , de erre meggyőződésem, a világon senki sem kíváncsi a topicolvasók közül.

De rendben, legyen. Utolsó hsz-ed nagyvonalúan nélkülözi a logikát.
Nem gáz. Nézzük az azt megelőzőt:

"Te kezdted, nem ma" - nos, emlékezetem szerint, ismeretlenül belémkötöttél (egyszer a múltban), aztán később írtál nekem egy nagyon finom és diszkrét bocsánatkérést, melyben leszögezted, tévedtél, de azért sietve sugalltad, ez egy pszichológiai kisérlet (IS) volt, de a hangsúly az elnézéskéresen volt.
:DD amúgy ez mi ha nem hárítás? de én nem vagyok picológus. Csak egy ostoba kis matekos.
Ha kettőnkre értetted, akkor biza nem én kezdtem. Ha eme embertelen nevű kis kamasz firkálmányaira gondolsz, jócskán a múltba kellenne visszamenned (itt van amúgy minden, kikereshető), láthatnád, hogy ki kezdett és mit. Ezért tévedsz. Nem kicsit.

Aztán : nézd végig EZT a totyikot, csak 3 napra vissza. Nem sok. Nézd meg szeretett publicistánk milyen színvonalon és miket firkálgat. Ha egy hétre vissza végignézed az egész fórumot koncentrálva fent említett filatalúr hsz-eire, akkor láthatod, hogy a DLPH-nak címzett elmés linkek garmada hever e fórumon.

Ha a beállítottságát próbálod CSAK meghatározni, az elvakult fanatikus jelző nagyon szerény és illedelmes lenne emberünkere. Sajnos EHHEZ IS vissza kellett volna olvasnod.

Mint mondod, CSAK EZT AZ EGY akció-reakciót veszed alapul és erre reagálsz.
Kedves Phiona. Most ezen mit nem értesz?
Pont ez az, amit nem lehet. Ilyen egyszerű.

Aztán : keresd már ki, ahol bölcs jobboldali vezérnek, hazafinak, vagy tökmindegy minek nevezett, (milyen alapon? ki a here szólt ehhez a mesügéhez?), és nézd már meg milyen linket csatolt hozzá.

Aztán: keress hasonlókat TŐLEM. Nem fogsz találni. De azért keress. Elolvashatod a válaszaimat, a fele provokációjára kb. feleltem is.

A legutolsó vérlázító. Én beillesztek egy vélt vagy valós usa "terrorfenyegetettség"-ről hadováló cikket, melyet a napokban jelentettek meg, és odaírom "alakul".

Drága kis emberem levonja a következtetést, hogy én más emberek halálából akarok meggazdagodni. Phiona drága lelkem, EHHEZ MÁR POFA KELL. Jóhogy nem titulál nyilvánosan egy fórumon apagyilkosnak. Ezzel az erővel.... ki engedte ezt meg böszme kollégámnak? Hogy merészel ilyet feltételezni egy vadidegenről? Csak mert (szándékosan.- ez szubjektív) félreértelmez egy szót?
Az alakul helyesen : "alakul a pánikkeltés".
Ennyi. Hogy én örülök, ha tényleg egy ilyen szörnyűség bekövetkezne?

Ez csak néhány sík abból a történésegyvelegből, melyből egy hsz-t kiragadtál, aztán nagy bölcsen máris emberem pártját fogtad. Apolitikusan...... :D no persze.

Szerintem álljon meg a hegyi menet. És a te kellemesen érdeklődő, vizsgálódó kutogatásod is. Gondolom lezárhatjuk a témát.......

A mai napra is legyen szép napod.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 01:36
Előzmény: #3930  Törölt felhasználó
Rendben, de

talán te nem akarod érteni. Ne háríts már ennyire. Próbálj egy kérdést elvonatkoztatva szemlélni. Ne feltételezd, hogy mindenki ellenség. Itt nem ítélet mondatott csak kérdés tétetett fel az elmúlt beírások kapcsán. Ha rossz volt, írd le miért.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 01:19
Előzmény: #3929  Törölt felhasználó
Ez már több mint sok. Részemről off.
"Nem kerestem vissza heteket de a mondandóm szempontjából az előzmények teljesen indifferensek."
- ez maga a probléma. De nem érted. Sebaj.
Javaslom, legközelebb a magad dolgával törődj.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 01:02
Előzmény: #3928  Törölt felhasználó
Te kezdted, nem ma.

Állítasz, de nem indokolsz. A hsz-em pl. miért nem apolitikus?
Nem kerestem vissza heteket de a mondandóm szempontjából az előzmények teljesen indifferensek. Korrekten leírtam, hogy csak a legutóbbi beírásokra reagálok, ami Embertelen neked szóló megszólítása linkkel, és a te reakciód.

Tévedek, nem először? Miért? „A színvonaltalan nagy büdös semmire reagálj te , ha van rá érkezésed.” Kösz nincs, de szerencsére nem is engem szólítottak meg. Vágom hogy elhárítottad a felkérést, de ezért ne mást hibáztass, az érdemi válaszra lehetőséged lett volna.

„Kicsi phiona” aki gyakorol fogást keres baja van… hááát van mit tanulni még.
Neked bejövő taktikád az efféle maszkulin lekezelés?

A tegnapi napnak már vége, én a következő napokra és a továbbiakra kívánok minden jót neked.

Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 00:46
Előzmény: #3927  Törölt felhasználó
Sajnálom. Nem célom "nagy"-nak lenni. Dacára, hogy a receptjét közölted.
Volt egy brokim anno, arról tartott kiselőadást lelkesen, hogy kell a tőzsdén meggazdagodni. A többit képzeld hozzá, és azt is, minek írtam ezt most ide.
Jól szétoffolta ez a téma ezt a topicot. Kár érte.
Törölt felhasználó 2007. 09. 08. 23:56
Előzmény: #3926  Törölt felhasználó
Becsülöm a gyorsaságodat. De kételyem is van vele: nem hiszem, hogy több hasáb érdemi beírást 1 percben átgondoltan meg lehetne válaszolni (nem a mostanira gondoltam).

Tudom, a tőzsde a gyorsaságra nevel. Tudom azt is milyen sikeres vagy és őszintén gratulálok. Akkor leszel nagy, ha majd megtanulsz az indulatokon is uralkodni, nem baj, hogy most sem sikerült.
Törölt felhasználó 2007. 09. 08. 23:30
Előzmény: #3925  Törölt felhasználó
Phiona !

Tévedsz. Ha véleményt alkotsz bármiről, előtte tájékozódj. Vagy ne. Ahogy tetszik
"Ez egy apolitikus vélemény. "
Nem az.
"Embertelent és az előzményeket nem ismerem," - miért, szeretnéd? Csak rajtad múlik. De akkor mire reagálsz egyáltalán?
"ha van politikai álláspontod ellenérved és ezt alá is akarod támasztani, az előző hsz-ednél mindenképp több kell"
Megint tévedsz. Pályafutásod során nem először. A színvonaltalan nagy büdös semmire reagálj te , ha van rá érkezésed.
A fenti pár mondatod erről a témáról még elérted hogy leírjam.

Nincs tovább. No comment. Ennyi volt. Téma lezárva. Tök indifferens, hogy személyesen te, kicsi phiona éppen mit gondolsz rólam.
De ez ne zavarjon pszichológiai edzőmunkádban. De ne rajtam gyakorolj.
Fogást se keress. Szombat este van.
Én vagyok a legfőbb bajod? Arról nem is beszélve, hogy magánügy, ha velem egy szemtelen tacskó folyamatosan pimaszkodik. Nem rád tartozik.

Legyen szép napod.
Törölt felhasználó 2007. 09. 08. 23:17
Előzmény: #3923  Törölt felhasználó
DLPH: Embertelent talán kicsit félreérted.
A Lelkisegély topicban nem ellened szólt hanem az ellen akinek a shortjai érdekében semmi sem drága.
Itt a címzéséből (bölcs hazafi) és a csatolt linkből kiindulva egy megszólításra lehet következtetni: arra, hogy tőled vár értelmezést, értékelést. Lehet persze ennek cinikus, provokatív éle volt, de ez a megszólítás tényén nem változtat.
Jogodban áll hárítani lekeverni. De jogodban áll szembenézni is, érdemi érveket kifejteni.
A linkelt videó ugyan kezdetleges, de ütős szubsztanciát ad.
A „hülye vagy” nem vitatkozási alap.
Embertelent és az előzményeket nem ismerem, de ha van politikai álláspontod ellenérved és ezt alá is akarod támasztani, az előző hsz-ednél mindenképp több kell, és az elkenés nem ment fel a felelősség alól ha nem teszed meg.
Ez egy apolitikus vélemény.
Törölt felhasználó 2007. 09. 08. 20:25
Előzmény: #3923  Törölt felhasználó
Mivel provokáltalak ? Azzal, hogy bölcs hazafinak neveztelek ? Hát ha ez sért téged, akkor visszavonom. Nem vagy az.
Törölt felhasználó 2007. 09. 08. 19:58
Előzmény: #3922  pampa
Te embertelen !

Te zsiványkodsz itt , már figyellek. Konkit kipaterolták a stílusa miatt, erre te néhány hete ragadsz rám öregem mint légy a mézre.
(mást akartam írni, képzeld oda, de a finomabb verziónál maradtam)

Itt döngicsélsz körülöttem, a szellemi színvonalad katasztrófális. Provokálsz kis barátom a magad primitív iskolázatlan módján. Szörfözöl a totyikok közt azt lesve hol lehetne ezen az alja agyszinten belekötni egy ismeretlenbe.

Vigyázz cimbi. Ismeretlenbe nem bölcs dolog belekötni.Neked erre van ez a fórum, hogy a nagy arcodat járasd , játsszd a magad sajátosan igénytelen módján a nagyfiút, a vörös ködtől és a vicsorgástól se látsz, se hallasz, csak fröcsögöd az ostobaságaidat.

Koma fogd fel agyilag, ez nagyon kevés. Jer cimbi privátba, megbeszélheted velem a problémáidat, le is rendezzük azon nyomban.

Ha meg ehhez gyáva vagy, ne szennyezd be az összes totyikot és ezt a fórumot.
Csak az ellenségeket gyűjtöd így. Hidd el komám, a pénz nem ér ennyit, hogy gerincben talajra hajolva , végül ilyen gerinctelenné válj.
pampa 2007. 09. 08. 18:08
Előzmény: #3921  pampa
Meg ez is durva.

link

Ezen bukik a költségvetés hogy nem fizetik be a szalonna és kenyér után a járulékot.

Az nem gond hogy két domb közé sok,sok milliárdé völgyhidat építenek.
Rendnek kell lenni kiadta az utasítást Gyurcsány. Beszedni a hangyáktó minél több pénzt hogy a tücskök eltudják muzsikálni.
pampa 2007. 09. 08. 15:07
Előzmény: #3920  Törölt felhasználó
Leül érte kb. 36 hónapot és zsebbe a lé,ez a durva.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek