Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2013. 06. 09. 09:40
Előzmény: #39993  Törölt felhasználó
Akár melyik oldalról nézzük nem találunk logikát a döntésben.
Így egyértelmű, hogy az akkori döntéshozók tisztán politikai és üzleti alapon húzták meg a határokat. Természetesen ezt nem lehet elismerni mert akkor ez jogalap lehetne egy másik ország számára egy hasonló döntés meghozatalára.

Adódott egy esély a rendezésre amikor felbomlottak az érintett "anya" országok, de nem éltek vele azok akik akkor rosszul döntöttek.
A Csehország és Szlovákia elválásánál a magyar határhoz közeli még magyarok által lakott településeket visszaadhatták volna.Szlovákia veszít némi területet, de lenne egy ütőkártyája, hogy ők rendezték a terület kérdést a magyarokkal.Kárpátalja esetében szintén megoldás lehetett volna.Az sem érintene nagyobb területet.
Erdélyt önálló országként kellett volna elismerni. Elég nagy az önállósághoz. Még egy problémás terület van délen a Vajdaság.A szerbek annyi sebből véreztek, hogy a délvidék visszacsatolása, mármint az a rész ami még magyarnak számít nem okozott volna akkora felháborodást mint a többi területeinek az elvesztése.
A többi elcsatolt területen viszonylag nyugalomban élhetnek az odacsatolt magyarok.
A probléma Felvidéken,Kárpátalján,Erdélyben, és a Vajdaságban jellemző.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:37
Előzmény: #39997  Törölt felhasználó
Bár pl. a kínaiak békében is (saját) embereken kísérleteztek. (Igaz a cél szentesíti sz eszközt alapon.)
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:36
Előzmény: #39990  Törölt felhasználó

Véletlenül 1941 junius utáni felvétek is készültek a német támadás alatt orosz területeken? Azokat is linkelhetnéd , elkerülnéd az ultra elfogultság látszatát .
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:36
Előzmény: #39995  _pampa
Az amerikai hadifogolytáborokban viszont a német tisztek "tudatosították" a katonákkal, hogy ott sem lehet "áruló" valaki.
Hitler a merénylőit órákig fojtogattatta zongorahúrral... és a legenda szerint végig is nézte, meg nézette.
Embereken kísérleteztek és még az emberbőrt is felhasználták a "dísztárgyakhoz".
stb.

Persze ellenpélda is van. A rettegett és állítólag állati tengeralattjárósok kezdetben (parancs előtt) az ellenség katonáit kimentették a vízből és nem hagyták meghalni (a lényeg a gépek pusztítása volt). Egy - aszem angol - katona elbeszélése alapján.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:30
Előzmény: #39992  Törölt felhasználó
A németeknél összehasonlíthatatlanul rosszabbak voltak (pl. a higiéniai) körülmények, mint pl. az angoloknál... (lásd még a Róka is kényszerszabadságra ment emiatt), viszont többször előfordult, hogy a ruszki kisebbségek, talán a ruszkik is viszont átálltak a németekhez. Ez azért jelent valamit, függetlenül attól, hogy az ellenséggel egyik sem volt különb a Deákné vásznánál.

Ismét Hofi: Hitler kiscserkész volt Sztálinhoz képest, mert a zsidókat nyírta, Szátiln viszont a sajátjait.
_pampa 2013. 06. 09. 09:26
Előzmény: #39992  Törölt felhasználó
A II.VH után orosz hadifogságba esett kb.2000 német katonát mérgeztek meg a városban készült méreggel sütött kenyérrel.Hősként ünnepeltették magukat a gyáva gyilkosok!

Ennyit az előre eltervezett népirtásról...
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:25
Kicsit más...
Erről nekem Hofi jutott eszembe, amikor valami olyasmit mondott, hogy az amcsik üzemanyaga mennyivel jobb szagúbb, mint a ruszki katonáék. :)

A háború így is úgy is borzalmas...
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:20
Előzmény: #39987  pampa
Pont ezt mondtam penznyelo "nemzetállam" logikájára... "logikájára", ej!... játsza itt a hülyét, hogy mennyivel jobb a szlovák + 30% magyar kisebbség egy másik országban, mint Magyarországon egy szlovák (-30%) magyar kisebbség... még akkor is, ha - szintén egysíkú - "1 bites" "logikája" szerint felvidék egy és oszthatatlan.
Persze nem válaszolt arra, hogy akkor most a szlovákok "nemzetállam" lettek volna? Nyilván nem, mert akkor be kellene ismernie, hogy a kisebbség, kisebbség lett csak egy másik országban és akkor borum az elmélete.
Persze így is, úgy is megbukott... de azért jobb nem beismerni, mert ő "tévedhetetlen". :D
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:19
Ilja Ehrenburg idézetek:

....Gyakran mondják ,hogy a németek vadállatok. Kár az állatokat sértegetni. ... Németország a perverz szadisták hazája. A német gonosz lény, mindenkit gyűlöl.
Csak egy gondolatunk van: németet ölni. Falánk hasába szuronyt! Lecsukni kapzsi szemét! Szétütni buta, szögletes fejét! Pusztuljon ez a kígyó! HALÁL A NÉMETEKRE!

"Vörös katona! Német földre értél! Eljött a bosszú órája! Ölj, vörös katona, ölj! Nincs kegyelem! Nincsenek ártatlan németek! Alázz meg minél több német nőt, ne törődj senkivel és semmivel! A német bestiának nincs lelke, a német gyerek, ha felnő ellenséged lesz. Ölj, vörös katona, ölj!"

Volt azért amikor a Talmudi útmutatásokat is megszegte.

Ugyanakkor saját fajtáját is elárulta, mert még a zsidóknál megszokott törzsi morál is hiányzott belőle. Sztálin zsidóellenes akciói ellen semmit sem szólt a "Nagy Túlélő", ezért érthető, hogy Golda Méir soha nem bocsátotta meg
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:13
Előzmény: #39989  Törölt felhasználó
Megint lebuktál!

"annyira IGAZSÁGOS, hogy senki ne akarjon rajta változtatni, rajtunk kívül." - erre azt írtad, hogy pontosan ez gondolod te is.

Lehet, hogy nem a LEGigazságosabbnak, de igazságosnak láttad, ráadásul, mint ahogy Knight Tyris le is írta, elképesztően döbbenetes ez sz ostoba indoklás!

"Ha van 100 forintom és elvesznek belőle 66 forintot, amit elosztanak 5-6 fél között, akkor szerinted ki a fene fog reklamálni?"

Nem melleslegleg a nemzetállamok kialakításával és határhúzással kapcsolatos állításaid is nagyjából erre a gondolatmenetre hajaznak.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 09:02
Előzmény: #39988  pampa
A győztesek másképp csinálták.....
link
link
A felvételt amerikai tudósító csinálta, mert az oroszoknak nem volt színes filmjük.
A féregben semmi emberi érzés nem volt, mert a félholtra erőszakolt lány útját elállja, nem engedi tovább menni.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 08:54
Előzmény: #39988  pampa
"A matek már csak ilyen, ott néha a 2x2 is lehet 5."

Nem.

"És ez lett a sokak által "igazságosnak" nevezett végeredmény."

Hogy tanult és kifinomult kollégádat idézzem: "Pofátlanul hazudsz". Írd már le, hogy itt ki nevezte igazságosnak Trianont?
pampa 2013. 06. 09. 08:33
Előzmény: #39987  pampa
Vegyünk egy kitalált országot,nevezzük "M"-nak.
Él benne 18 egység lakos.élnek közöttük nemzetiségiek is.Ilyen pl. a "SZ" Ebből a számból tisztán "M" nemzetiségű 10 egység és van még "SZ" 2 egység.

Területrendezés miatt az ország egy részét elvesszük és így elveszünk az "M"-ból 1 egységet és az "SZ"-ből 1,5 egységet.
Hozzácsatoljuk egy másik országhoz, majd azok szétválnak és önálló országot alapítanak. Így oda kerül 1,5,"SZ" és 1 "M".

A rossz eredeti állapot így mutatott:
Volt 10 egység "M" és arra jutott 2 egység "SZ" ez volt a hiba és ezt kellett rendezni. A rendezés után pedig lett egy olyan ország ahol 1,5 "SZ" -re jut 1 "M"
És ez lett a sokak által "igazságosnak" nevezett végeredmény.

Gondolom előkerül egy másik bizonyítás ami cáfolja ezt a fiktív példát.
A matek már csak ilyen, ott néha a 2x2 is lehet 5.

szvsz
pampa 2013. 06. 09. 08:07
Előzmény: #39986  Törölt felhasználó
Ennyit a minél "tisztább" nemzetállamról...

"A független Csehszlovák Köztársaságot 1918-ban alapították, miután az első világháborúban összeomlott az Osztrák–Magyar Monarchia. Az új állam részei Csehország, Morvaország, Szilézia, Szlovákia és Kárpátalja voltak jelentős német, magyar, lengyel és rutén nyelvű kisebbséggel. Mivel nem biztosítottak semmiféle területi politikai autonómiát e kisebbségeknek, erőteljes támogatói lettek minden törekvésnek, amelynek Csehszlovákia felbomlasztása volt a célja"
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 01:07
Előzmény: #39984  Törölt felhasználó
Értelmeztem:
- több valótlan dolgot állítottál, kiforgattad a statisztikákat
- többen nem érettek veled egyet (nem csak én, és nem csak egy hozzászólásoddal)
- az ellentmondásaiddal, hazugságaiddal megbuktattalak
- ezért pálfordulattal megpróbáltad szinte az ellenkezőjét állítani annak, amit állítottál (szépen lassú átmenettel)
- ezzel is megbuktál
- a (#39971)-ben engem vádoltál meg hazugsággal és te hazudtál, (#39973)-ban bizonyítom, ismét megbuktál
- továbbá megsértődtél, hogy le mertem írni, hogy már nem először óvatos pálfordulataiddal megpróbálod saját mondataid is "eltüntetni"

Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 00:57
Előzmény: #39983  Törölt felhasználó
Úgy tűnik szinte senki nem ismeri, hogy mire mit reagálsz. :D

Csak kapjunk bele néhányba:

penznyelo_ (#39928):
""Nem volt itt semmi logika a rendszerben."

"A határmeghúzás logikája az volt, hogy a lehető leginkább nemzetállamok alakuljanak.""

Knight Tyris neked (#39945):

"„Nem a legigazságosabb döntés volt, de volt annyira igazságos, hogy senki ne akarjon rajta változtatni, rajtunk kívül.”
Ez a mondat meg amit Tőzsdenyúl írt és amivel egyetértettél abszolút logikai bukfenc.

Ha van 100 forintom és elvesznek belőle 66 forintot, amit elosztanak 5-6 fél között, akkor szerinted ki a fene fog reklamálni?
Az akitől elvették annál van a sérelem, a kár, aki kapta az kötve hiszem., hogy reklamálna, hogy vissza akarja adni.
Szóval ez mint érv az elcsatolás igazságossága mellet elég döbbenet."

jacsu, az "1 bites" logikádra (#39953):

"Pedig egyszerü,aki nem zombi,és magyar megérti."
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 00:48
Előzmény: #39982  Törölt felhasználó
Egy kis segítség: tanulj meg rendesen magyarul, és próblád meg értelmezni HELYESEN a leírtakat. Megjegyzés: az apróságokra is figyelj.

Szólj, ha már megértetted az egészet. Addig befejeztem a veled való értelmetlen vitát.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 00:45
Előzmény: #39981  Törölt felhasználó
Te kérdezed, hogy én minek vitatkozom veled? Amikor most megint értelmetlenül fröcsögsz.

Idejöttél egy vita közepébe. Nem ismerted, mit állítottak előttem, mire reagáltam, mit állítok én. De lehazugoztál, komcsiztál, butáztál, személyeskedtél. Megpróbáltam higgadtan újra leírni, mit mondok én, erre tovább nyomod ezt a kocsmai stílust.

Ne haragudj, de ez a szint nekem nem oké. Vagy nem vagy képes többre, vagy igen, de akkor megvárom, amikor megy, mert most nem, az biztos.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 00:42
Előzmény: #39980  Törölt felhasználó
Amúgy annak örülök, hogy szerinted is nekem volt igazam és magával a pálfordulásoddal bevallottad, hogy hazudtál. Úgyhogy ne örülj! :D

Kis ismétlés, ilyeneket hazudtál:

"A határmeghúzás logikája az volt, hogy a lehető leginkább nemzetállamok alakuljanak." (#39928)
(itt ki is röhögtek)

"Világosan látszik a meghúzott határokból, hogy azokat a területeket vették el, ahol nem volt magyar többség, ezáltal még éppen indokolható volt a lépés." (#39942)
(ez sem kevésbé vicces)

majd a (#39971)-ben meg meg voltál sértődve, hogy ilyeneket tulajdonítanak neked

"Mondtam egyszer is, hogy a határok a lehető legigazságosabban, legoptimálisabban lettek meghúzva? Nem. Nem mondtam."
(ami persze szintén hazugság, mert gyakorlatilag pont ezt mondtad)
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 00:35
Előzmény: #39980  Törölt felhasználó
Ha először azt állítot valamire, hogy fekete, aztán meg fehér, akkor ne csodálkozz rajta, hogy nem értenek.

Bár most már kiismertelek, mert máskor is csináltad ezt.
Hazudsz, megbuksz, aztán ravaszul, addig vitatkozol amíg úgy nem állítod be, mintha mindig is a hazugságod ellenkezőjét mondtad volna.

Rosszabb vagy, mint azok, akik papagájként ismételik a hazugságaikat.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek