a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
"Mi az hogy nincs pénz semmire se?:) Már hogyne lenne!"
Amire kell, arra van. Nehogy má' mindenféle gyermek-lélegeztető gépre, oktatásra, meg ilyen hülyeségekre költsék a pénzt!
Amúgy úgy látom Felcsútdoboz harmad annyit érne, mint az MLSZ? Nem értem én ezt. A világ közepéről van szó! ;)
Törölt felhasználó2013. 06. 07. 17:36
Attól függetlenül, hogy a Magyar Királyság sem tisztelte a kisebbségeket, ahogy a mai országok sem, az is igaz, hogy (és nem magyar vélemény, hanem egy "őszintébb pillanatban" amcsi, meg francia stb.) meg sem kísérelték a kisebbségi sűrűséget nyomonkövetni (ott sem ahol lehett volna)...
Egyébként a szlovákokat - terminológiailag nem nemzetett, hanem etnikumot, mindinkább etnikumokat - nem a gólya, hanem a római birodalom "hozta" oda rabszolgaként.
Ezért is nehéz a szlovák történelem-kutatás, mert vagy hontalan (ki tudja honnan származó) magyar etnikumok voltak, vagy római rabszolgák. És szlovák államiságról (nemzetről) legfeljebb olyan 1939-től beszélhetünk, attól függetlenül, hogy volt-e "Szlovákia". (Más kérdés, hogy az egyébként helytálló mondatot is be lehet náci környezetbe ültetni, mint egy takargatva a náciságot, lásd. pl. a gyakorlatilag modern EU komform un. "zsidó törvényeket", melyek papíron nem a zsidókról szóltak és ráadásul még "pozitívan" is diszkrimináltak.)
Továbbá a magyar történele-oktatásra qrvára nem jellemző a dicsőségek irreális (minden nemzettőli jobban) kiemelése, sőt épp ellenkezőleg.... a magyar történelem oktatás a kudarcokról szól.
Dicsőséget szinte csak olyat lehet tanulni, mely szervesen hozzátartozik a nyugati történelemhez, a többit csak a nácinak titulált, vagy egyéb módon megbélyegzett tanároktól, esetleg pont külföldön pl. az Államokban lehet hallani, itt pont nem, sőt "eretnekség". De yga van a találmányok nagy részével is... igaz azok itt a kutyának nem is kellenek.
Sőt a magyarság kulturális leértékelésére (vagy lehet, hogy ez csak melléktermék volt) külön erőltetett nyelvrokonságot is kitaláltak... és kitalálták, hogy a nyelv és kultúra lopott. Ennek a genetikai, régészeti és nyelvi cáfolatát is pont olyan helyekről kell hallani, mint pl. az Államok, vagy Németország.
Még a bigott nacionalizmust meg is értem valahol... noha nem is szeretem, no de a - gyakorlatilag csak - magyarságra jellemző antinacionalista öngyűlöletet, a legalább annyi tévinformációval és hazugsággal, mint a nacionalisták... már nem értem meg... rákontrázott gyűlöletkeltésen és valakinek a seggnyalásán kívül (amik legtöbbször nem is játszanak) mire lenne jó?
Számomra ez olyan, mintha egy spanyol szurkoló mondjuk egy angol focicsapatot éltetni... szinte elképzelhetetlen.
Félmilliárdot kapott az EMMI-től a felcsúti akadémia:
A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ötszáz millió forintot kapott az EMMI-től – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának legújabb támogatási listájából.
A Dunamelléki Református Egyházkerület példáulötszáz millió forintot kapott a Kálvin téri templom felújítására, de több mint egymilliárdot adtak a Mátyás templom rekonstrukciójára is. A Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. 425 milliót kapott működésre, ahogy a Magyar Alkotó Közhasznú Nonprofit Kft. 665 milliót ugyanerre – írja a 444.hu.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia négyszer 2,7 milliárd forintot kapott átadásra nem került ingatlanok utáni járadékként, 1,3 milliárdot a hittanoktatási terv támogatására, egymilliárdot az 5000 főnél kisebb településeken dolgozó egyházi személyek jövedelmére, és hatmilliárdot személyi jövedelemadó kiegészítésre.
Az MLSZ 1,5 milliárd forintot kapott utánpótlásnevelésre, de a MOB is kapott több sokmilliárdos tételt is, többek között 2,3 milliárd forintot szakmai sikerek elismerésére. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 1,4 milliárdot kapott művészeti nyugdíjsegélyre.
Mi az hogy nincs pénz semmire se?:) Már hogyne lenne!
Az a baj, hogy abból a hibás feltételezésből indulsz ki, hogy a Nagy-Magyarország egy nemzeti, egységes, szilárd nemzetállam volt, belső etnikai problémáktól mentesen és minden területén messze nagy többségben magyarral. Nem így volt.
Az egykori NDK-ban 95%-ban németek éltek. Az elszakított, egykor magyar fennhatóság alá tartozó országrészekben, Erdélyben, Kárpátalján, Vajdaságon, Felvidéken 30-32% a magyar, a többi elvett területen (mai Ausztria, Horvátország, Szlovénia) meg 10%, vagy 5% alatt.
Ez elég nagy különbség. Persze csak objektíve. És nem a Nagy-Magyarország mítoszos világszemléletben.
Pampa, én csak a kérdéseidre válaszoltam, meg a nyilvánvalóan hibás állításaidat cáfoltam példákkal. Most úgy teszel, mintha én ennél sokkal többet állítottam volna és Magyarország és Németország közé egyenlőségjelet tettem volna. Nem tettem, így ezt a részét a vitának le is zárom a részemről.
Valaki írta, hogy "kirobbantottuk" (?) az I.VH.-t és ezért kapuk büntetésül a "szétdarabolást"
A Németek a II.VH vesztesei, két felé vágták az országot. Most egyesítették.
Akkor miért nem lehet egyesíteni a magyar területeket is?
Nem összehasonlítás ezek adatok.
Felmerült a Német kelet német kérdés. Jött is a szokásos "csúsztatás" részedről.
Annak idején, ha Erdélyből Kelet-Magyarországot csináltak volna és nem Romániához csatolják akkor most egy résszel kevesebb lenne a vitatott terület.
pl.a II.VH után Németország egy részét Lengyelországhoz másik részét Csehszlovákiához csatolják és a németeknek ugyanazt kellett volna elszenvedniük mint az elcsatolt területeken élő magyaroknak akkor is ez lenne a németek véleménye? Nem tettek volna lépéseket az elvesztett terület visszaszerzésére?
pl.trianoni döntés tette lehetővé a Duna egyoldalú elterelését is.Az erőmű nem épült meg ebből keletkezett a szlovákoknak anyagi kára ami kiszámolható, a Dunát elterelték ez ökológiai katasztrófát okozott a térségben a kár felmérhetetlen. Egyszer rendezik ezt a kérdést?
Egyetértek, de szerinted ettől Pampa meg a hozzá hasonló sérelem nevelgetők, gyűlölet szítók lenyugodnának? Eltűnnének a nagymagyarország matricák? Elapadna a szennyáradat a focipályákról?
(Jellemző, hogy a sérelmek legaktívabb fölemlegetői nem is reagáltak a kérdésemre)
A Magyar Királyság területén meg évszázadokon keresztül éltek pl. szlovákok. Nem Trianon után egy megszerzett üres telekre potyogtatta őket le a gólya.
Medián: Aktivizálódnak a választók
Olvasson többet a témában! belföld, közvélemény-kutatás, választás 2014, MSZP, Fidesz, Jobbik, DK, LMP, Együtt 2014, Orbán Viktor, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Hoffmann Rózsa, Áder János, kormányváltás.
2013. június 6. 13:42
Egyre több a választási részvételüket biztosnak mondók száma, és csökkent a pártszimpátiával nem rendelkezők aránya is a Medián májusi felmérése szerint. Csak minden harmadik megkérdezett szeretné, ha a kormány folytatná 2014 után, és 56 százalékuk kormányváltást szeretne, a pártok támogatottságában ugyanakkor továbbra sincs elmozdulás.
A Medián májusi felmérése szerint két és fél éves hullámvölgy után ismét elérte a választási részvételüket biztonsnak gondolók aránya az 50 százalékot. Másfél éve nem látott szintre, 33 százalékra csökkent a pártpreferenciával nem rendelkezők aránya is. Az elmúlt három hónapban 5 százalékkal nőtt a pártválasztók csoportja, ebből főleg a Fidesz és az MSZP profitált, ugyanakkor számottevően nem változott a pártok támogatottsága.
A teljes népességen belül a Fidesz jelenleg 29, az MSZP 15, a Jobbik 10, az Együtt 2014-PM 7, az LMP 3, a DK pedig 2 százalékon áll. A biztos szavazó pártválasztók körében – amely jelenleg az összes választó 41 százalékt teszi ki – a Fidesz támogatottsága 45 százalék. Ugyanebben a körben az MSZP-t 23, a Jobbikot 15, az Együtt 2014-PM-et 10, az LMP-t 3, a DK-t 4 szézaléknyi biztos szavazó pártválasztó támogatja.
A közvélemény-kutatásból kiderül, hogy csak minden harmadik megkérdezett örülne annak, hogy a Fidesz kormányozzon tovább. Ez a csoport nagyrészt egybe esik azzal a 31 százalékkal, akik jónak értékelik a kormány tevékenységét. A válaszadók 56 százaléka szeretne kormányváltást, azonban megosztottak abban, hogy ki legyen az ellenzék vezére. Bajnai Gordont a kormányváltást akarók 35, Mesterházy Attilát pedig 30 százaléka tartja alkalmasabbnak az ellenzék vezetőjének. Miniszterelnöknek Bajnait 37, Mesterházyt 29 százalékuk tartja alkalmasabbnak.
A politikusok népszerűségi listáját Áder János vezeti, népszerűsége 46 százalékpontos. Második helyen Pokorni Zoltán áll 36 százalékponttal, a harmadikon Orbán Viktor 35-tel. Mesterházy Attila az ötödik, 33 százalékpontos népszerűségi indexével megelőzte Bajnai Gordont, akinek népszerűsége 32 százalékpontos. A legnépszerűtlenebb politikus Hoffmann Rózsa a maga 15 százalékos népszerűségi indexével.
Mi lesz veled Magyarország?