Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mondoka 2013. 06. 06. 19:21
Előzmény: #39817  mondoka
Amúgy szerintem értékrend beli problémék vannak itt -ennek a vitának a fennálta is mutatja.
A legnagyobb érték az ember, a területek,mint anyagi természetű dolgok csak ezután következhetnek.
Mit ér vajon trianonon elmélkedni vitázni, mikor a maradék hazát sem tartjuk meg?
Ez itt a nagy kérdés?
Nem reprodukáljuk magunkat! Magyarországon a statisztikai átlagnak megfelelő emberpár aki leéli életét, csak
1,3tized gyermeket nevel fel. Tehát 66%-ban reprodukálja csak magát.
Tehát minden következő generáció csak a 2/3-a az előzőnek.
Mi a problémánk trianonnal? -ezek után!
Inkább hívjuk haza a magyarokat amig lehet, és amíg nem idegen kultúra és náció tölti be a helyüket.
Ha a nemzetet, és a kultúrát képesek vagyunk megtartani és megvédeni, -majd azok után gondolkodhatunk expanzión, új honfoglaláson bármin!
A probléma most nem ez, nem ebben a fázisban van a jelenlegi problémánk.
Sajnos nem itt tartunk! Ott tartunk, hogy béke időben felszámolódik népességünk, és kultúránk!

Ehez képest kell gondolkodnunk!
Trianonnal elég a történelemórán foglalkozni jelenleg.
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 19:18
"Mementó 1990-ből: Orbán Viktor kivonult a trianoni megemlékezésről
2013. június 4.

hvg.hu

Orbán Viktor és a Fidesz kivonult a Parlamentből 1990. június 4-én, amikor az országgyűlés egyperces néma csenddel adózott a trianoni békekötés emlékének – állítja az MSZP.

Emlékeztetőül: Orbán Viktor és a Fidesz 1990. június 4-én kivonult a parlamenti ülésteremből a trianoni megemlékezés egyperces néma gyászszünete alatt – írta keddi közleményében az MSZP.

Álíltásukhoz egy parlamentijegyzőkönyv-részletet is mellékeltek:

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen.""
link
szivacs
szivacs 2013. 06. 06. 19:10
Előzmény: #39791  csendben
Ez is a te linkedben szerepel és pont a tévhiteid ellenkezőjét igazolja:

"Magyarország szerepe
Magyarország, mint az Osztrák–Magyar Monarchia része, külügyeiben nem független politikai hatalomként lépett háborúba. A szerb helyzetre és a Ferenc Ferdinánd ellen elkövetett merénylet jelentőségének túlbecsülésére jellemző, hogy a háborús helyzet már 1914. júliusában megérett a konfliktusra. Júliusban már nyilvánvaló volt, hogy Bécs nem mond le a Szerbia elleni akcióról, amelyhez gróf Tisza István csak annyit tudott hozzátenni, hogy július 14-én feltételül szabta: a Monarchia jelentse ki előre, hogy a Szerbia ellen indítandó akcióval jelentéktelen határkiigazításokon kívül szerb területek megszerzésére nem törekszik.[1]

Charles Tisseyre, a francia parlament képviselője könyvet írt a háború kitörésének körülményeiről: „... Tisza István volt az egyetlen vezető államférfi Európában, aki komolyan szót emelt a háború ellen.” A merényletet követő koronatanácson azonban azok az – akkor még osztráknak számító – nemzetiségi politikusok szavazták le, akiknek hazája később a győztes államok között szerepelt, és Magyarország háborús szerepének a világ közvéleménye előtti félreértelmezésében aktív szerepet játszottak.

Magyarországnak nem volt érdeke a háború, és Tisza István mindent megtett elsősorban Magyarország hadba lépése ellen, de amikor e törekvései meghiúsultak, a háború kárainak enyhítésére. Tisza István az annexióellenes magatartását akkor sem változtatta meg, amikor 1915-ben a Monarchia még előnyös pozíciókban volt. Románia legyőzése és a bukaresti béke aláírása után 3500 km² határrevízióra került sor, amely – gyéren lakott terület lévén – néhány száz román állampolgárt érintett, és kizárólag stratégiai jelentősége volt. Tisza elítélte Szerbia annektálását, és Vilmos császárral is szembeszállva a szerbekkel kötendő különbéke mellett kardoskodott, amelyben kárpótlásul Albániát adta volna Szerbiának. Gróf Károlyi Mihály ezt írja emlékirataiban: „1916 végén, amikor a harctereken a legjobban álltunk, sem Tisza Istvánnak, sem Magyarországnak nem voltak hódító szándékai.”"
mondoka 2013. 06. 06. 19:09
Előzmény: #39816  Oszo
Gróf Apponyi Albert miért is lett volna "mocsok"????
Szerintem aki mondta az a mocsok...
Oszo 2013. 06. 06. 18:55
Előzmény: #39815  szivacs
OK! Mindent meghágtak! Rohadt mocskok! (Meg szerintem azok is akik magyarországot képviselték, de nem ez a lényeg) Akkor most mi legyen?
szivacs
szivacs 2013. 06. 06. 18:51
Előzmény: #39779  csendben
Maguk az elvtelen diktátum meghozói hivatkoztak elvekre, melyet rögvest meg is hágtak.
Látván művük nyilvánvaló elvtelenségét, hozzátették: felül lehet azt majd vizsgálni, ám a ratifikáció után ezt a kijelentésüket szintén meghágták.
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 18:32
Előzmény: #39813  Törölt felhasználó
az olaszok pedig nemsokára szeretnék visszaállítani a Római birodalom határait , de ez csak akkor sikerülhet ha előtte nem rehabilitálják valakik a 3. birodalom területeit ,
minap hallottam hogy a horvátok kifejezetten igényelnék és elvárnák a magyar fennhatóságot , boldogan szabadulnának a nekik túl sós tengerpartjaiktól , a szerbeknek nem , de nekünk szívesen átpasszolnák ezt a minden évben súlyos veszteséget halmozó területet , cserébe csak azt kérnék hogy az INA-t legalább 98%-ban vegye át a MOL
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 17:50
Előzmény: #39811  cumi01
A mai Törökország kb. 800e km2, a középkorban birodalomként több millió km2 volt a területe.

Ők akkor most jogosan sírhatnák vissza a nagy török birodalmat?
Phylaxa 2013. 06. 06. 17:35
Előzmény: #39806  Törölt felhasználó
"Szerintem meg TANULNI kell ezekből, mindenekelőtt leginkább meg kell tanulni szembenéznünk saját magunkkal. És a múlt helyett ("jaj buktam") a jövőt nézni ("hol, mivel, hogyan kereshetek"). "

Teljesen korrekt a pénz szempontjából és a tőzsde üzlet és semmi más.

Ne kavard az érzelmi dolgokkal, ami történt Trianonban az túlzás volt és nagyon nagy hiba. A hibát leírtam és talán még annyit, hogy bizotsan tudod, mennyire régre visszamenve értjük a nyelvünket. Nos ne csodálkozz, ha ugyanilyenek vagyunk a tisztán elszakított lakosság emlékével is!
cumi01 2013. 06. 06. 17:34
Előzmény: #39804  Törölt felhasználó
Aha. Tudsz egy másik példát is, ahol a "vesztes" országból 2/3-ot lenyisszantottak, ráadásul úgy hogy a "saját" nép 1/3-a is ment? Ezzel az erövel a vesztes ország összes lakósságát fel is lehetett volna akasztani. Vagy minden második nöt megeröszakolni. Ja bocs, az meg is történt Budapest ostroma után...
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 17:32
Előzmény: #39774  Törölt felhasználó
Nincs válasz? Pedig valami hasonlóság azért van.
"Csak" szerződés alapján jönne létre Palesztina, vannak etnikai kérdések is, meg sok más probléma a vonalhúzásnál...
A trianoni Szlovákia, Horvátország sokban hasonlít.
Az izraeliek meg lehet hogy tragédiának élnék meg.
cumi01 2013. 06. 06. 17:30
Előzmény: #39808  Törölt felhasználó
Az Osztrák-Magyar Monarchia es sok másik ország is háborúzott (egymás ellen). Aztán 39-töl megint háborúzott mindenki mindenkivel. Aztán -jó szokáshoz híven- a nyertesek megírták hogy mi is történt és ki is volt a hibás. Aztán jöhetnek a nagy pacifisták, stb akik majd jól megmondják, hogy milyen geci és kíméletlen a háború és jó az úgy hogy egy orszából levágnak egy kurva nagy darabot és ezzel 1/3 magyarból hirtelen román, szerb vagy éppen szlovák lesz (modern MSZP-s értelmezés).
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 17:14
Előzmény: #39805  Phylaxa
"Van két falu mindkettő szín magyar lakossággal, akkor is és ma is. Köztük pedig meghúztak egy határt. Na most ez az én rokonságomat érinti."

Van pár millió ember, aki meg meghalt azért, mert az Osztrák-Magyar Monarchia háborúzott.

A háború ilyen: kíméletlen, geci. A háború maga is. És a következményei is.

Ezért elítélendő az erőszak. Mert az sohasem igazságos.
Phylaxa 2013. 06. 06. 17:13
Figyelj! Vedd észre, hogy bizonyos szavakat te használsz és úgy, hogy a másik egy tök egyszerű és érthető mondókát adott elő teljesen másról mint amit te próbálsz kihámozni belőle!!! :)
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 17:12
Amúgy ez a mentalitás sajnos nagyonis jellemző. Pont egy tőzsdei fórumon lehet ezt a legjobban megfigyelni. Amikor nyer valaki, akkor ő a király meg a faszagyerek. Amikor bukik, akkor minden más tehet az ő buktájáról, csak ő nem.

Na pont ez van Nagy-Magyarország és Tiranon kérdésében is.

Szerintem meg TANULNI kell ezekből, mindenekelőtt leginkább meg kell tanulni szembenéznünk saját magunkkal. És a múlt helyett ("jaj buktam") a jövőt nézni ("hol, mivel, hogyan kereshetek").
Phylaxa 2013. 06. 06. 17:12
Előzmény: #39802  Törölt felhasználó
Na ez már nem az én asztalom, ezt másnak írd, köszi szépen!

Elmondom, hogy én ma itt miről írtam ok? Van két falu mindkettő szín magyar lakossággal, akkor is és ma is. Köztük pedig meghúztak egy határt. Na most ez az én rokonságomat érinti. Azt képzeld el, hogy mennyi ember érezhet ugyanígy. Na tőlük nem fogsz mást hallani az biztos és rohadtul nem érdekli őket, hogy 658-ban, amikor ott még nem is volt falu, akkor ki élt ott. :)
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 17:09
Előzmény: #39800  Phylaxa
Úgy viselkedtek, mint a kisgyerekek. Ha nyer, akkor nyert, ha veszít, az nem ér. A Nagy-Magyarország az jár nekünk, mert azt össze nyertük. De amikor bukunk, az nem ér, az csalás, és felháborodva, sírva lesöpörjük a játéktáblát és sértődöttet játszunk.
tokos. 2013. 06. 06. 17:06
Előzmény: #39793  Törölt felhasználó
Így gondoltam én is az átlagosdit.
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 17:03
Előzmény: #39800  Phylaxa
"Miért nem hagyták a magyar ajkú lakosságot egy darabban?"

Mert azokon a területeken, amiket elcsatoltak évszádokon át NEM CSAK MAGYAROK ÉLTEK.

A szlovákok szemszögéből elmondjam röviden hogy néz ki a mi dicső történelmünk és nagy királyságunk: idejöttek ezek a köcsög magyarok lóháton, és 900 évig elnyomtak bennünket. Aztán Trianonnal felszabadítottak minket és végre önállóan élhetünk a saját hazánkban.

Nem minden fekete-fehér. És nem szabad mindent egyetlen nézőpontból vizsgálni. A ti szövegetekkel az a baj, hogy az egy Nagy-Magyarország központú nézet, ami ráadásul két téves feltételezést is tartalmaz, miszerint:
- Ez a formáció egy nemzetállam volt. Nem, ez nem igaz.
- Ez valami Isten vagy bármilyen felsőbb hatalom által örökre kőbe vésett dolog. Nem, nem az. Mi is úgy jöttünk ide, leigztunk népcsoportokat, népeket. Be is fogadtunk, tehát keveredtünk is. És igenis éltek itt évszázadokon keresztül más népek is.
Phylaxa 2013. 06. 06. 16:59
Előzmény: #39791  csendben
?

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek