Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 20:24
Elmesélnétek, hogy melyik cég, mivel foglalkozik? (semmit sem tudok róluk).

Előre is köszi!
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 20:16
Előzmény: #2915  Törölt felhasználó
Bocs, BB, de a 2006-os jelentésben emelték ki a Helix-et, onnan tudom, hogy van nekik ilyenjük, meg ilyen cég létezik.

2006.12.31-i árfolyamon való értékeléskor, a dokumentum szerint, mindkét rv. -en veszteséget könyveltek el.
Mennyiért vették (mikor)? Mihez képest van nem realizált veszteség (vétel)?
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 20:08
Bocsi, ha valakit nem érdekel az utóbbi pár hozzászólás. Csak érdekességképpen raktam be a Helix, Cogenco részvények alakulását. Hátha érdekel pár hosszabb távú Genesis-befektetőt.
Most már egyszerre 3 részvény árfolyamát is figyelni kell egy Genesis-befektetőnek.. Genesis, Helix, Cogenco. :-))))

Ja, és a külföldi, Frankfurti kötéseket is figyelni. Húú:-)))

Üdv. BB

Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 20:04
Visszatérve a Helixhez pár mondat erejéig.
Megnéztem az egy éves chartját.
Tavaly június-július körül 3 $ fölött is volt az árfolyama! Onnan folyamatos esés, negatív trend... Alja: 1,2 $ körül. Pár napja meegindult az erõsödés. Ma 16 %-ot emelkedett az árfolyama. 1,6 $-on zárt.
Reméljük ez már pozitív trendforduló!

Viszont a Cogenco ára az utóbbi egy évben a duplájára ment fel. Helix pont fordítva. :-))

Üdv. BB
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 19:57
Előzmény: #2914  Törölt felhasználó
Hélixszel talán nem.. elvégre azok termelnek..
1.2 dolcsi? gene már most 5 dodo
ejha mi magyarok nagyon tudunk valamit...
gyár, ember, terv és tőke nélkül máris ötszörösét éri
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 19:56
Íme a Cogenco árfolyam-alakulása is:

link

Mai nap kisebb árfolyamesés.

Érdemes megnézni például az egy éves chartját a részvénynek.
Majdnem egy éve, tavaly június-július körül még 20 $-on volt az árfolyama.
Az utóbbi napokban elérte a 40-41 $-os árfolyamot is!

Így a korrekt, ha mindkét külföldi részvényt megemlítjük, és nem csak a Helix-et emeljük ki az utóbbi időszak árfolyamzuhanása miatt.

Üdv. BB
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 19:43
Sziasztok!

Helix árfolyama:

link

link

Úgy látszik, trendforduló lesz!!
Az utóbbi időben esett az árfolyam, azonban 1-2 hete már látszik a mozgolódás fölfelé irányban! Szerintem az alja megvolt, 1,2 $-os szinten.
A mai emelkedés elég szép!
Tényleg hektikus a részvény mozgása, azonban itt is csak türelmmel kell lenni és nem lesz gond!

Üdv. BB
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 19:33
Előzmény: #2912  Törölt felhasználó
Én nem izgulok.
Vettem,eltettem a gyerekeknek.
Majd ők eladják 10 év múlva.
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 19:03
Sziasztok!

Pár dolog, ami eszembe jutott a céggel kapcsolatban. Kb. 10 éve (abszolut zöldfülű koromban sikerült venni Novotrade-t).:(

- akkor volt legjobb, amikor a tőzsdére ment, 1991-ben. Országos hírű szám.technikai cég,
Tehetséges programozói csapatuk is volt, nem csak gépekkel kereskedtek

- Rosszul mérték fel a piacot, és túl sok hitelt vettek fel.
Aki emlékszik a rendszerváltási évek áremeléseire, a hatalmas inflációra,
cégcsődökre (a nagyokat is az állami segítség tartotta életben), nem csoda, ha sem a lakosság, sem a cégek nem rohantak számítástechnikára költeni.
A hitelt fizetni kellett, így el kellett adni ezt-azt (pl. a szoftver részleget).

- Jött az internet felfutása, akkoriban vették a Sunsbook-ot, de már későn szerintem, mert utána nem sokára kipukkant a lufi.

- A 2006-os BÉT-jelentést elolvasva:
az eladott cégek között van minden.
száttech., medicina, ingatlan, divatáru, netes kereskedelem - szóval csupa próbálkozás, semmi eredmény.

- 2006 elején 11 főt!!! foglalkoztattak, ami lecsökkent 5 főre.

- A jelentésből igazán okos senki sem lehet, mert elég ködösek egyes részei, egyedül az új profilt hangsúlyozza.
Sosem volt erőssége a cégnek, hogy a szerény számú kisbefektető pontosan tudja, mi van a céggel, mik a tervek?

- "A részvények emelkedését a tőkeemelésből befolyt pénzből vásárolt külföldi értékpapírok
(CogencoInternacional Inc. és Helix Biopharma Corp. részvények) eredményezték."
Biztos tuti cégek, de később kiderül, hogy a Helix (kanadai tőzsdén jegyzett cég) árfolyama nagyon ingadozik.
Talán valami biztonságosabb formát is el tudok képzelni a szabad pénz értékének őrzésére...

- Tegyük fel, hogy tényleg épül is valami (a terveik szerint, már az építésnél kéne tartani),
gondoljátok, hogy megvárják, hogy 10-15ezer legyen a rv. a tőzsdén? Úgy kivezetik a tőzsdéről, mint a huzat.

- Még 1 érdekes mondat rövidítve. A külföldi gyárak részben m.országi tőkeexporttal épülnének.
pl. az itteni gyárra felvett hitelből (ennek már rossz vége volt 1x)?

- Az a jelentésben is leíratott, hogy a piac változhat, megélénkülhet a verseny, azaz semmi sem tuti.

- Minden késlekedés az ellenfeleket juttatja előnyhöz. :(

Drukkolok nekik, de óvnék mindenkit, hogy eszetlenül rájuk költse a pénzét. Eszetlenül, hangsúlyozom. :)
Mindig mertek álmodni, csak becsúszott mindig valami, vagy ki tudja, mit műveltek?

Jó kereskedést!
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 16:15
Előzmény: #2910  Törölt felhasználó
megtörted a csendet:)
punnyadás az egész bet.igazi szieszta hangulat van:)
Törölt felhasználó 2007. 05. 17. 16:05
Előzmény: #2909  Törölt felhasználó
tessék egy napenergiás cikk..
link
;-)
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 23:16
hozamvadász: Megesik az ilyen. Szívesen egyébként. Igen, meg kell tanulni kiszűrni a lényeget a sok információ- és adathalmaz közül!
Aki ezt sikeresen megtanulja, az az élet minden terültén boldogul előbb-utóbb!
Olvasni is tudni kell a sorok között.
Pl. én úgy vagyok a Genesis-szel is, hogy átolvastam minde infót, dokumentumot, cikket, stb. a Genesis-szel kapcsolatban (napenergia piacról is sokat olvastam) és a lényeget, a legfontosabb kockákat összerakom a fejemben!
...és így összeáll egy globális kép a Társaságggal kapcsolatban, meg a napenergia világpiacával kapcs. is.

Meg tudod, vanank ilyen logikai összefüggések, hogy pl., ha egy nagy beruházáshoz már az állam megadja a 10 éves adómentességet, akkor logikusa gondolkozva lesz még ennek folytatása kedvezmények vagy/és szubvenciók vagy/és támogatások formájában.
Legalábbis, ahogy eddig láttam az utóbbi 16-17 évben az ilyen nagyberuházások támogatását, szinte mindig így történt.
1. Adókedvezmény, adómentesség
2. Állami támogatás (vissza nem térítendő)
stb.....

Szerintem itt inkább a támogatás mértékéről lehet szó!

Üdv. BB
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 22:51
Előzmény: #2907  Törölt felhasználó
Köszi:)
Az a baj ,hogy néha tul sokat olvasok és átsuhanok a lényeg felett:)
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 22:36
Bocsi a többiektől a cikk ismétléséért!
Már megjelent egyszer ebben a topicban, de kénytelen voltam újra felrakni, hisz nem biztos, hogy mindenki olvasta.
Néha a kérdések alapján úgy tűnik, hogy még nem mindenki van tisztában mindennel.
Persze ezzel semmi gond! Minden nap tanul az ember valami újat. :-)
Ebből a cikkből hozamvadász is könnyen kiderítheti, hogy 2008 év végén, 2009 év elején indul meg a termelés.
A többit nem mondom el, ott van a cikkben.
Szerintem minden egyértelmű.

Jó éjt!
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 22:28
Hozamvadásznak és azoknak, akik újak itt:

link

Itt sok minden megtalálható, a legfontosabb infók!

Jó olvasgatást!
(Egyébként ezt a cikket el kéne minden érdeklődőnek, részvényesnek olvasni, és akkor választ kaphatnak jó pár kérdésre.
Ebből kiderül, hogy érdemes türelemmel várni!

Üdv. BB
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 22:14
Előzmény: #2904  Törölt felhasználó
köszi szépen! :)) már értem akkor ...
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 22:06
Előzmény: #2903  Törölt felhasználó
A tervek szerint mikor épül a gyár?
A Novot én se kísértem figyelemmel
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 22:03
Előzmény: #2902  Törölt felhasználó
Az Erstenel úgy van,hogy limitárat megadod kipipálod a stop limitat és van egy aktiválási ár azt úgy add meg hogy a limitárad felett legyen!!!Ugyanis az aktiválási árnál kerül a rendszerbe az ajánlatod.pl 1070 a papír 990-nél aktiválási ár 950-es limit ár.
Szerintem itt is hasonló a rendszer.
Gond akkor van ha az árfolyam pl. 995-ről egyből 950 alá zuhan akkor beragadtál,de akkor is,ha ugyan aktiválódik az ajánlat de vevő a limitárad alatt helyezkedik el.
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 21:28
Előzmény: #2900  Törölt felhasználó
skacok ! valaki segitsen már!
a stop limitet hogy kell a portfolio online ba beállitani?
limit árat megadom alatta stop limit gomb kipipálása és ujra a limit ár megadása alatta? ugye? jol fogom csinálni?
Törölt felhasználó 2007. 05. 16. 21:28
Előzmény: #2900  Törölt felhasználó
és a cégvezetőség?
novotrade történetét nemismerem
az sikertörténet?

Topik gazda

adra
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek