Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 11. 10. 15:20

Állami Nyomda  

Milyen lesz az eredmény, emberek? :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csuloktata 2025. 09. 13. 18:49
Előzmény: #21173  Freeshark

A ANy már régen nem kártya gyártás. Egyébként a Concorde sem tud ebből kilépni.
A kártya gyártás jövőjéről egyet értek veled.
De itt biztonsági nyomtatványok GYÁRTÁSA történik. Ebben az értek nem maga az "anyag", hanem a technológia.
Véleményem szerint itt tech sztori van, nem 4ig lufi, hanem Technológia és piac.
Az Enron közönséges csalás volt, lásd 4IG. Egy nyakig eladódott cég, folyamatos túlárazott vagyon átcsoportosítással, vissza vásárlással. Átláthatatlan know-how árazással! Képtelen az adósság terhe alatt e pozitív adózott eredményt felmutatni. Vesz egy döglődő futómű gyárat, mely éppen most éli fel ingatlan vagyonát a 90-es évekből. 
Ez a 4IG. 
A 4IG- be irj ENRON- t. mert ott megy az ENRON sztori...

Nem a ANY.
 Itt tech van, eredmény van, új piac van (NEM lesz majd valamikor, Hanem van!!!). 
A bolondok aranya a 4IG, nem a ANY!
csuloktata 2025. 09. 13. 18:49
Előzmény: #21173  Freeshark

A ANy már régen nem kártya gyártás. Egyébként a Concorde sem tud ebből kilépni.
A kártya gyártás jövőjéről egyet értek veled.
De itt biztonsági nyomtatványok GYÁRTÁSA történik. Ebben az értek nem maga az "anyag", hanem a technológia.
Véleményem szerint itt tech sztori van, nem 4ig lufi, hanem Technológia és piac.
Az Enron közönséges csalás volt, lásd 4IG. Egy nyakig eladódott cég, folyamatos túlárazott vagyon átcsoportosítással, vissza vásárlással. Átláthatatlan know-how árazással! Képtelen az adósság terhe alatt e pozitív adózott eredményt felmutatni. Vesz egy döglődő futómű gyárat, mely éppen most éli fel ingatlan vagyonát a 90-es évekből. 
Ez a 4IG. 
A 4IG- be irj ENRON- t. mert ott megy az ENRON sztori...

Nem a ANY.
 Itt tech van, eredmény van, új piac van (NEM lesz majd valamikor, Hanem van!!!). 
A bolondok aranya a 4IG, nem a ANY!
Spam 2025. 09. 13. 17:00
Előzmény: #21171  DiamondHandApe
Nem tudsz Te még semmit Havas John!
Láttam Én már 1200FT-on OTP-t, lejött 5000Ft körülről. Aztán kb. 3 hónap múlva 3600Ft-on volt, egy év múlva újra 4800Ft!
(Én 2400Ft-on belevettem, kiültem az 1200Ft-t, de utána nem bírtam idegileg és kb. 2500Ft-on eladtam! :D )
ÉS ilyen sztorim nem vagy van...
ANY-m pedig 1750-ről volt... szóval nem volt az rossz.
És simán lehet 5000Ft, különösen a mai viharos világban!
De tessék csak nevetni nyugodtan...
Freeshark 2025. 09. 13. 15:56
Lehet hinni abban h szélenergiával el lehet látni egész Európát árammal ettől még nem fog működni!
Freeshark 2025. 09. 13. 15:54
Előzmény: #21172  DiamondHandApe
Ez nem hit kérdése aki tények helyett hitre alapoz számszaki dolgok helyett az gyökér, amiben te hiszel az hasonlítható a kriptohoz.
Aki egy termékkel vesz egy portfóliót az nem fanatikus, a fanatizmus itt a te érvedre jellemző! 
A gond h te hitről beszélsz tényekről és realitásról nem! 
Senkit sem érdekel főleg nem a piacot h te miben hiszel!
Információs hátrányból indulsz a kiskapitalizációa egyedi részvények esetén, főleg ha nem olyan méretű mint az Apple Alphabet MSFT NVDA JPM stb. 
Freeshark 2025. 09. 13. 15:49
Előzmény: #21172  DiamondHandApe
Mert egy ... vagy, te kereskedni akarsz akkor van tőkeáttételes ETF v határidős index és certi. Ez nem spekuláció tehát trade h megveszed és tartod!
A nagyképű okoskodó de valójában hülye emberek hiszik h majd ő okosabb lesz a piacnál és megveri azt.
Gondolj már bele ember tudsz annyit a cégről mint egy műszakvezető aki folyamatosan ott van???
Valószínűleg a pénzügyi vezető és még sokan mások 3-6 hónappal korábban megtud bármilyen fejleményt mint a nyilvánosság!
Ha nagy baj van a nyilvánosság későn fogja megtudni miután már a bennfentesek már kiszálltak.
Freeshark 2025. 09. 13. 15:44
Azt kell megnézni mekkora forgalommal emelkedett h eljutott idáig.
Az csak melléduma h választás meg mindenféle magyarázat mert a tények és törvényszerűségek a grafikonon vannak, ilyenkor már a későn ébredő balekok veszik, egy profi ilyenkor már kitáraz, ez már a grafikonon a növekedési szakasz vége.
Freeshark 2025. 09. 13. 15:42
Előzmény: #21164  DiamondHandApe
Valószínűleg már jóval kisebb lesz az ANY-ban a növekedés, el is akadhat hosszú távon.
Egyedi részvénynél semmi garancia arra h a korábbi csúcsot meg fogja haladni az árfolyam, a világ legnagyobb cégei között több már elvesztette a versenyelőnyét, anno az Enron csődbe ment ami 100mrd $ árbevételű volt 2000-ben, a Nokia Intel és a Citigroup is így járt nézd meg a 20-30 éves grafikont, több cég így járt köztük a Yahoo is.
Az ANY esetén a bankkártya gyártás fog bezuhanni, idővel ez a cég is visszaeshet.
A hozam/kockázat arány alapján jobb ha nincs egyedi részvény.
Az indexek hosszú távon kicserélődnek, a Dow és SP500 már régen nem az mint ami 30-50 éve volt.
Az is lehet h 20 év múlva már teljesen mással foglalkozik majd az ANY v akár nem is fog létezni.
DiamondHandApe 2025. 09. 13. 15:39
Előzmény: #21170  Freeshark
Mit nem lehet azon érteni, hogy nem érdekel az ETF?! Soha nem értettem az ilyen tukmálást, a nem az nem. Ezek az ETF hívők olyanok, mint a kripto szektások. Azok is mindig ugyan azt mondják és szajkózzák. Ha pedig nem akarok belépni hozzájuk, akkor én vagyok a gyökér és tudatlan. Mindig itt kötünk ki. Tisztára, mint az MLM hívők. :))
DiamondHandApe 2025. 09. 13. 15:36
Előzmény: #21165  Spam
Na ezen az 5000 Ft-os áron tényleg hangosan nevettem. Megyek is a kenyérboltba és követelem, hogy "háromhatvanért" adjanak egy kiló kenyeret. Nem száz és nem euró, hanem "háromhatvan". Ha lemegy 5000-re úgy, hogy a vállalati, piaci kilátások, stb nem változnak, komolyan mondom, hogy minden befektetésem pénzzé teszem és azonnal beforgatom az utolsó vasam is 5000 Ft-os ÁNY-be. 30 percen belül pedig kiveszem onnan minimum 30%-os nettó profittal.
Freeshark 2025. 09. 13. 15:35
Azért nem tudtad korábban ezeket mert utána se néztél hiszen sokáig napi max 3-5m volt a napi forgalom.
Az ETF megveri a legtöbb részvényt, ha olyan részvényt veszel ami kiesik az indexből akkor arra nem lesz kereslet. 
Az ETF is át lesz súlyozva hiszen a kibocsátó megteszi. 
Egyedi részvényekkel nagyon meg tudod szívni valószínűleg ezt már megtapasztaltad!
Van tőkeáttételes ETF ami jóval izgalmasabb mint egy részvény!
Lou70
Lou70 2025. 09. 13. 14:35
Nekem 6800 a legmagasabb áram, de már akkor sem emelkedést vártam, egyszerűen osztalékért vettem, egy később felálló, osztalék fókuszú portfólió részeként. Arra tökéletes, az emelkedés meg csak hab a tortán, de mivel nem akarom eladni, így mellékes kissé.
ronaldinyo 2025. 09. 13. 14:32
hivatásos lekönyörgők-ez nem speka papper -távozz innen sátán
ronaldinyo 2025. 09. 13. 14:31
arra várhat .
Spam 2025. 09. 13. 14:04
"Trump szerint egyes NATO-tagállamok orosz olajvásárlása"sokkoló", és jelentősen gyengíti a szövetség tárgyalási pozícióját Oroszországgal szemben."
na a Főni most nagy szarba lesz, ha a nagy barátja ilyeneket mond! (Mondjuk leszarom őt, de sajnos akkor mi is szívni fogunk)
Egyébként szerintem a Nyomda nem bukik a NER-rel, mert ő piacon dolgozik és ráadásul itthon más nem csinál hasonló dolgokat. (Nem úgy mint minta félhülye gázos cégei)
Spam 2025. 09. 13. 14:00
Előzmény: #21163  ronaldinyo
Remélem 5000-ig lemegy és akkor veszek. Eladtam mindet nagy nyereséggel 7900Ft-on még az osztalék után ( tudom 8300-on is eladhattam volna, de nem)
DiamondHandApe 2025. 09. 13. 13:19
Előzmény: #21162  Freeshark
Már 5 eFt-nál köhögtem, hogy túlárazott. Mindig rámcáfolt. Jól kerestem vele, mindenféle árakon vettem és eladtam részvényt. Nincs kétségem, hogy a 8120-as, legmagasabb vételárammal is keresni fogok még, 1 éven belül. Többet, mintha állampapírban ülnék. Utalvány, külföldi rendelések, választási papírok, stb, stb, stb. Dőlni fog a lé a nyomdához. Szóval nem aggódok. Fogok még venni, de most kivárok vele. Figyelem, meddig mehet még. Richter: Ja, persze, 13 ezer a reális ára, mese habbal. Olvassa bele a topikba. Nem alulértékelt az a papír, hanem ennyit tud. Egész évben veszteségben ülök a Richteremmel. Most rávettem, hogy javítsam az átlagom. Telekom: Volt, de eladtam. Úgy felszaladt 1740-ről majd 2000-ig, hogy levegőt sem kaptam. Nem nagy bolt ilyen áron a koma sem. Szóval nem parázok a nyomda miatt, jó lesz ez. ETF: nem érdekel, izgalmat keresek. Szeretek tőzsdézni. Legkésőbb 2020-ig lehetett tudni: Gratulálok, ha te tudtad. Ha így van, gondolom inged-gatyád feltetted a nyomdára és már ebből milliárdos lettél. Én nem voltam ilyen ügyes, épp nem volt a Tescoban akciós varázsgömb, hogy előre lássam.
ronaldinyo 2025. 09. 13. 09:44
Előzmény: #21162  Freeshark
megy igen jövöre
Freeshark 2025. 09. 13. 07:35
Előzmény: #21155  DiamondHandApe
Minek vettél bele ilyen magas árfolyamon, láthatod a chart alapján h túlárazott azt hitted majd megy 10e fölé?
Ennyit nem ér a cég, nyáron már csak a későn ébredő balekok hajtották 8 fölé, pedig már 2015-ben tudni kellett h jó cég, legkésőbb 2020 körül ki kellett h derüljön h jól menedzselt a számok alapján emellett érdemes elmenni a közgyűlésre.
Inkább Richtert v Telekomot érdemes venni ezeken a szinteken, nemzetközi téren pedig egyedi részvénybe kevésbé érdemes fektetni mert úgysem tudod melyik fog a legjobban teljesíteni, ráadásul jóval később tudod meg a fejleményeket mint a menedzsment tehát létezik az információ időértéke elv.
Emellett az indexeket átsúlyozzák ami hatással van a részvényekre, jobb tehát index etf-ekbe fektetni.
Jocek 2025. 09. 12. 22:50

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek