Az EBITDA az üzemi eredmény és az értékcsökkenés változása következtében 8775 millió Ft, amely 3142
millió Ft-tal nőtt az előző időszakhoz képest. Az árbevétel arányos EBITDA így 16%-os. A kamatokból származó nettó eredmény 2023-ban -540 millió Ft volt, a magasabb kamatok miatt. Az
árfolyam veszteség -178 millió Ft, ami a kedvezőtlen árfolyam változás következménye. A pénzügyi műveletek, társasági adó és kisebbségi részesedések után a konszolidált tárgyévi eredmény 2023.
december 31-ig 4267 millió Ft, amely 2023 millió Ft-tal magasabb, mint az előző év azonos időszakában.
2023.01.01 2023.12.31. Külföldi intézményi /
társaság 4 260 019 4 292 536 Belföldi intézményi /
társaság 5 424 670 5 070 234 Belföldi magánszemély 4 092 865 4 548 693 Külföldi magánszemély 76 931 81 714 Munkavállalók, vezető
tisztségviselők 346 832 209 434 Saját tulajdon 448 842 448 842 Államháztartás részét
képező tulajdonos 0 0 Egyéb 144 491 143 197 Ö S S Z E S E N 14 794 650 14 794 650
Az eredmény gyönyörű lett, szerintem azt is helyesen teszik, hogy nem csengetik ki az egészet és fordítanak fejlesztésre is.! Ez az amerikai vonal nagyot durranhat és a török útlevélgyártás szintén! Kérdés, hogy mekkora szeletet sikerül megcsípni az ottani piacból..?!? Ami már most borítékolható szerintem az az, hogy idén rekord éve lesz a társaságnak, hiszen ott van már egész évben az angolai-ghánai és remélhetőleg hamarosan a török útlevélgyártás, aztán jönnek az európai parlamenti választások, itthon pedig az önkormányzati választások! Erre csak hab lenne a tortán bármi bevétel amerikából..! Az előbb leírtak miatt úgy gondolom, ha be is csúszik 3k alá az árfolyam, ott rögtön venni kell és tartani keményen, mert éves távlatban bőven 4k felett lesz szerintem!
Még annyi, hogy a Concorde előrejelzéséhez képest ~40%-al magasabb lett a nettó eredmény. A Concorde célár 2490 Ft volt, ha egy kicsit eljátszunk a számokkal és arányosan változna nagyjából a célár a nettó valós profittal, akkor a következő céláruk ~3500 Ft jönne ki osztalék nélkül. Szerintem még most sem drága. Az RSI valóban magas, de a nyomdánál az RSI csökkenése komolyabb árfolyamcsökkenés nélkül is le tud zajlani, mivel a részvényesi kör inkább befektető szemléletű mint speka legalábbis idáig (remélem ez nem is fog változni).
Jó látni, hogy a nagyszerű eredmény és osztalék mellett van még néhány extra sztori (USA,török) a csőben, ami további növekedést tud biztosítani a cégnek. Egyértelműen látszik, hogy a menedzsment rendkívül aktívan keresi az export lehetőségeket és gyakorlatilag érthetjük ezt most már globálisan is (Afrikától Amerikáig). Ritka stabil, transzparens cég és ez az árfolyam stabilitásában is meglátszik, nagyon nehéz itt kifogni egy korrekciót, mert a részvényesek tudják, hogy ez egy beleülős papír jó osztalék hozammal és jelentős növekedéssel és növekedési potenciállal is kecsegtet. Gratulálok az egész menedzsmentnek és a cég dolgozóinak a nagyszerű munkájukért!
Szerintem még megyünk fel. Nem gondolom , hogy benézünk 3000 alá,azt azért viszont nem hinném ,hogy lemásoljuk a Dunahouset. Vannak tények amiket figyelembe kell venni pl .RSI extrém magas. Osztivágásra elérhetjük a 3500 ft-ot. Én ezt gondolom,de arra nincs garancia,hogy így lesz.
hát hiába megmondta orbán mindenkivel kereskedni fogunk.jo nagy átjároház lesz.mondjuk ezt már 20 éve ,halottam-kinai átjároház lesz-lerakat stb.na ugy néz ki tényleg megtörténik.
Én úgy vagyok vele nagy valószínűséggel emelkedni fog reggel... Egy órán át szokott menni a rally aztán csorgás vissza ... de ...3000 ért szerintem nem fogsz kapni... Itt a jövőbeli árfolyam-emelkedés borítékolható.. USA piac... no komment😂 plusz tuti az oszti is .. Emlékszem vettem 2600 on is .. Mondja Balentum áá neki már drága... Ronaldo : szerinte 2300 át ér. Vettem... vettem 2800 on is .... huhuhu de draga mondták .... nos én veszek ha ugy van 3200 on is ...
szép .ezt vártam kb ,nem fizetik ki mindetA növekedés fenntartásához szükséges fejlesztések finanszírozási igényét szem előtt tartva az Igazgatóság 250 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.
Úgy látom valaki nagyon mérges,mindenki megkapta a maga mínuszát. Valószínűleg ⁹eladta 2400 nál és azóta várja az esést,most megvilágosodott és beállt vételre 3000-re de nem fog kapni.
Új célár is dukál már! És a Concorde nem szokta visszafogni magát, ha a Nyomdáról van szó! 😉 Itt most minden nagyon felfelé mutat éves távon és azon túl!
Állami Nyomda