Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
JokerWizard
JokerWizard szerda, 16:30
Az ügylet jellege eladás 
  Összesített információ - Összesített volumen - Ár 13711 darab 4675 Ft/darab
https://www.bet.hu/site/newkib/hu/2026.08./Vezetoi_feladatokat_ellato_szemely_tranzakcioja_129514667
Balin2020
Balin2020 szerda, 16:28
r4876, remélem mindenki jól megshortolta! 😀
Foga81! szerda, 16:24
Előzmény: #406347  error
Igaz.
Én mondjuk most azon gondolkodom, hogy sok új termék / lehetőség jött az utóbbi években és össze lehetne állítani egy teljesen új növekedési portfóliót. Aki most kezdi szintén ezt lehetne tennie.
Ha esetleg nézi más is, én a következő ETF-ekben gondolkodom, hogy esetleg 16 év után komolyabban át illetve beleszállok. Kockázatosak, de nagy potenciál lehet bennünk 5-15 éves távlatban (feltörekvő piac kicsi cégekkel együtt, űr és kvantum számítógépek):
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
VanEck Space Innovators UCITS ETF
VanEck Quantum Computing UCITS USD A ETF
Keresek még valamilyen emberszerű robotokkal (robotikával) kapcsolatos ETF-et, de úgy látom ilyen még csak áttételesen létezik.
780311
780311 szerda, 16:22
Előzmény: #406351  Adito
Ha nemcsak 2022-ben, hanem 2020 januárban is eladta, akkor megvan az 70-szeres is.
Az OTP-t azért jó tartani, mert a cégnek érdeke az árfolyam emelkedés, idén is lehetett vele keresni már 30%-ot, de most nyárra megtorpant a MOL-hoz képest. 
Viszont az összes, bankokat negatívan érintő hírre beszakad, ezért olyankor nagyon gyorsan dobni kell, még a nagy zuhanás előtt...
error szerda, 16:17
Előzmény: #406351  Adito
Igen, ez pontosan így van. OTP topikban van 1 fórumtárs (nem hatalmazott fel, így a nevét nem közlöm) 2023 óta cca. 8330%-ot ért el. Ja, és képernyőfotó is volt, nem csak bemondás.  Úgyhogy igen, bull piacon TL certik kereskedésével nem lehetetlen...
Mongi szerda, 16:17
Előzmény: #406353  farkasfu
Köszi. Figyelem ami történik és eddig a számaid stimmeltek.
Adito szerda, 16:11
Előzmény: #406352  Robinka80
buy&hold vs aktív portfóliómanagement, más eszközök, más célok, más eredmények
farkasfu
farkasfu szerda, 16:10
Előzmény: #406337  Mongi
Ott tartunk, amire felhívtam a figyelmet! 120%. Megakadt megint...
Ez egy gyakori fordulási szint! Nem 100% tuti ez sem!Amint látod a sok emelkedő zöld gyertyákat 3700-óta,  van benne 3 becsuklás, ahol piros gyertyák vannak (húzd meg ereszd meg...) . 
Ezek a kis zászlók adják felefelé az emelkedés erejét! Menet közben, amikor elérik azt piros vonalat, vagy át akar lépni rajt, akkor mindig megtorpanás van. Be is karikáztam. Ráadásul mindegyik egy ellenállási szintnél van 61.8-nál. Az ilyen jeleket is figyelni kell. 
Az utolsó zászló is megindult, de ez már rövid zászló és meg is akadt egyből a következő 61.8%, nál, ami a kis zászló célárának (5008) az ellenállása! Ez az ellenállás egyezik kettő madár 120%-al is, és a hosszú célár 61.8%-s ellenállásával is még! 
Már az elején erre hívtam fel a figyelmet. Közben ezzel a húzd meg eresz meg módszerrel, el lehet nyújtani felfelé egy darabig, de szinte mindig vissza rúg majd. Vagyis aki itt kiszállt már, vissza tud majd lépni, ha tovább húznák. Lásd 4ig. Nyomták a híreket, fundát, közben húzták, aztán nyekk! 
Nem ok nélkül húzzák azért, hanem még valakinek tétel kell, de egyszer elég lesz neki is. 
Visszatérve a piros vonalra, van még tér felfelé az utolsó zászlós madárig 5008! A másik dolog, hogy minden célár nem fog teljesülni egyhuzamban. 
Technikailag ez a pont, vagy környéke, kiváló a korrekció lehetőségére, de semmi nem tuti, főleg ha spájzolja valaki a részvényeket. 
A mai piros gyertya, megakadás, elég fura, hogy mindjárt a második napon megtorpan! Persze még lehet zöld, de fárad a trend. Ilyet nem láttunk eddig, egy zászló kitörésénél sem. 
Én ezekből az adatokból dolgozok és itt már nem vennék, hacsak nem pihen meg kioldalazva. Azt nem mondom senkinek, hogy dobja, mert jön/jöhet egy korrekció. 
A korrekció a barátunk és utána magasabbra is mehet. Persze gari erre sincs a tőzsdén. 

https://ibb.co/fZYNL78
Robinka80 szerda, 16:10
Előzmény: #406350  specutrader
Nem a fórummal van baj. Te elmondásod szerint a tőkéd megszázszoroztad 17 év alatt, míg Foga 16év alatt ötszörözte. 
Neked melyik a hihető?
Adito szerda, 16:09
Előzmény: #406332  qaspar
Ha valaki 2009-ben 1700 ft-ért vett otp-t és azóta hozzá sem nyúlt, az 27-szerezett+ az osztalék. Ezt akkor is elérte, ha nem nyúlt hozzá a nagy beszakadásokszor sem. Ha csak egyszer, 2022 februárban eladta, majd júliusban visszavette,  ma már több mint 60szoros vagyona van az induláshoz képest. Ha aktívan managelte a portfólióját, a 100x vagyon nem csoda és nem elérhetetlen. Szép teljesítmény, gratulálok hozzá, de nem kell hozzá Ner, meg semmi
specutrader szerda, 16:07
Előzmény: #406339  Foga81!
Üdv! Milyen érdekes, neked elhiszik ugyanazt, amit nekem nem, csak mert te szépen és kedvesen szóltál hozzájuk, haláli ez a fórum 😂 
780311
780311 szerda, 16:04
Új Mol tulaj vagyok idén februártól, aztán az itteni elemzéseket, meg egy-két hivatalos elemzést is elolvasva, júniusban eladtam az OTP-s papírokat, és átszálltam hosszú távra a MOL-ba. Jelenleg 5-10 ezer közötti MOL papírom van, nem tőkeáttétel.
Én is tizenéve forgatom a kevéske pénzem a tőzsdén. Volt amikor buktam is, de a mérleg egyenlege abszolúte pozitív. Örülök, hogy sokan, sokat tudnak egyéni befektetőként is keresni, én sosem voltam ekkora spíler. Pláne, hogy sokszor kellett a megtakarítás másra, hiszen az ember házat épít, gyereket nevel, kirúgják a munkahelyéről... 
Akkor hagytam abba egy időre, mikor a Libri kivágta a kibüfiket, és Zrt lett.
Aztán csak jött jó belépő, volt egy kis pénzem, és vettem papírt, de már csak a Blue-k.
Korábban sokat számolgattam, néztem a szezonális mozgásokat, rajzoltam a lehetséges kifutást. 
Amikor újra tőzsdézni kezdtem, talán 2018-ban, akkor inkább az itteni fórumokat néztem, olvastam vissza hetekre, és az elemzéseket. (Azért persze néztem a trendet is.)
Ja, és amikor nagyobb krach jött, akkor mindent dobtam azonnal. (Semelyik fórum nem érdekelt olyankor, hiszen az első nagyobb kaszálásom nekem is az OTP-n volt 2009-ben, a 2008-as tőzsdekrach után.)
És az utóbbi időben volt bőven ilyen. Pl.: Kína 2020 januárjában részlegesen lezárt, mi itt még vaccilláltunk. Minden papírt eladtam, főleg OTP volt, meg némi Telekom. Ha emlékeztek, még a Blue-kat is felrángatták, és kb másfél év volt, mire visszamásztak a papírok. Aki viszont eldobta időben, és az utána emelkedő trendbe bele tudott venni, az kaszált. (Ne mondja senki, hogy mindig a legalján vesz, és a csúcson ad el...) A következő nagy dobás és utána kasza az ukrán háború volt, szintén az OTP-vel.
Amit most szeretnék kérdezni nem MOL-os kérdés.
Figyeli valaki az OPUS-t is? (Én bele nem vennék.) Ma szánalmasan alacsony a forgalma. Vajon az van, hogy a nagyok kiszórták a papírjaikat, és most csak a kisbüfik mozgatják az árfolyamot? Vagy ez természetes az OPUS-nál?
error szerda, 15:56
Előzmény: #406345  kenyeres2
Jó vergődést 😀
error szerda, 15:55
Előzmény: #406343  Foga81!
Persze, nagyon fontos a tudatosság és a vagyonka építése. Csak arra céloztam, hogy sanszos, a jövőben többet kell sortolni mint simán longban ülni a nyereségért.Szóval neki kell állni kereskedni...
Mongi szerda, 15:54
Előzmény: #406345  kenyeres2
Na ez ennyi.
Tuti jól vagy?
kenyeres2
kenyeres2 szerda, 15:53
Előzmény: #406334  error
Nem baj!!!De van helyette más aki tud írni és olvasni is!
Legyen szép napod tiszás b..ó!!
Lölő cége beperli a bankot és az államot,
 mert jogellenesen kizárták az Uniós pályázatokból...
Balin2020
Balin2020 szerda, 15:49
Előzmény: #406315  Beze
Ááá nem megy ez Neked! 😀
Foga81! szerda, 15:45
Előzmény: #406342  error
Igen, lehet. Pont a tőzsde az ahol soha nem tudhatod. Lehet a következő 10 év lesz a növekedés nem ez a mostani. Mindenesetre az biztos, hogyha nem kezded el valamikor semmi esélyed nem lesz vagyont építeni a jövőben.
error szerda, 15:37
Előzmény: #406339  Foga81!
Szép hozam. Azt azért tedd hozzá, hogy az elmúlt cca. 5-6 évben őrült rali volt a BÉT -en, aki most kezdi nehezebb lesz ezt elérni sima tartással...
Foga81! szerda, 15:31
u.i: bocsi a buy and hold kicsit értelmetlen lett, nyilván úgy értettem, hogy a tartás szakaszában vagyok elég régen és még várok az eladással.

friss hírek További hírek