A trendfordulónak számos jele van. Ebből az egyik az RSI oszcillátor (lehet de ez sem bizos).. Itt sosincs közvetlen ok-okzat kapcsolat . Nem olyan mint a matekban az implikáció ... "Ha ..., akkor.. " kapcsolatot nem fogsz találni a trendfordulók erőre jelzésére. Ha lenne ilyen mindenki ezt használná... A trendfordulók előre jelzése soha nem egzakt, nincs rá képlet mint a másodfokú egyenletre... Sőt néha olyan mint a kávézacc-jóslás , mit látsz "bele" a chart-ba... a gyertába... "Akasztott" ember vagy "kalapács".. Az RSI sem garancia semmire se... És persze a chart-ból a valóságot nem lehet "kitalálni"... Hiába mindja az RSI, hogy 30 alatt van a részvény ("vételi" jelzés) ha közben tudod hogy a cég tegnap leégett azért adják el részvényeket. Ha van oka annak hogy "túladott" akkor RSI is csak egy oszcillátos és nem jelent semmit ... Amiért mégis fontos a nap RSI14 az , az önbeteljesítő "jóslat hatás"... Minden bróker és befektető a bróker iskolában megtanulja... Minden char-nézegetőben a 2. indikátor a mozgó átlag után. A robotokat pedig kb erre "programozzák", hogy leáll a vétellel , ha akar áron alul venni nagy mennyiségben....
Captain Jack holnap szerintem kénytelen lesz megszólalni és intézkedni. Eddig összességében nem egy sikertörténet amit üzemanyag fronton látunk és tapasztalunk. r. 4338 (nem rossz)
Bemásolom még1x, mert láthatólag elkerülte a figyelmedet, amit a kollégának írtam: "Semmi bajom vele, ha a MOL-lal foglalkozik itt, mert jó meglátásai szoktak lenni." MOL-lal kapcsolatos hozzászólásaidat sosem bíráltam, ha ezt állítod, akkor hazudsz. Amit bírálni veled kapcsolatban, h másról beszéltél, nem olyanról, ami a topik témájába vág. Azt is írtam, h nem hozod fel az OTP-t akkor mások sem fognak téged piszkálni egy idő után, mert nem adsz támadási pontot és mindenkinek az lenne a legjobb, ha a MOL-ban MOL-lal, OTP-ben OTP-vel foglalkoznának a tagok, kevesebb lenne a vita. És megismétlem, a kiindulópont, amire reagáltam, az az OTP-s hozzászólásod volt. A kérdéseimet egyébként személyeskedésnek vetted? Nagyon sajnálom, ha így látod, pont annyira személyeskedtem veled, mint te velem. De, ha ettől jobban alszol, akkor hidd ezt, szíved joga azt hinni, amit akarsz.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.