Ez a nyilatkozat hagy némi bizonytalanságot. Május végéig szinte biztosan nem lesz kifizetve az osztalék. Májusig nem hiszem, hogy több konkrétumot megtudunk majd. 260 Ft esést a mai események nem indokoltak szerintem. Hogy tegnap voltunk-e már túl magasan, vagy ma estünk túl mélyre, az a következő napokban kiderül.
Sziasztok A 93 milliárd időközben 180 milliárd lett. Az a probléma , hogy továbbra is támogatott a MOL különböző célokat, sportágakat, (focit ) , olimpikonokat stb. Pedig azért lett létrehozva az alapítvány, hogy onnantól kezdve az osztalék bevételből teszik ezt.
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2026/04/magyar-peter-hernadi-zsolt-mol-uzemanyag-orban-viktor "A Tisza Párt elnöke szerint szóba került az is, hogy a MOL mekkora osztalékot fizethet az MCC-nek. A társaság közgyűlése április 10-én 241 milliárd forintos teljes osztalékkifizetésről döntött, a sajtóban pedig ezt követően jelent meg, hogy az MCC mintegy 25 milliárd forintos összegre számíthat a részesedése alapján. A MOL hivatalos közlése a teljes osztalékösszeget megerősítette, Magyar Péter pedig azt írta, Hernádi Zsolttal ismertette a Tisza-kormány elképzeléseit az ügyben, a vállalat pedig a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően jár el."
A molt 3 lépésben privatizaltak. A 2000es kozepen az allami tulajdon 1,5% volt. Nem volt benne strategiai tulaj. Az omv ellenseges felvasarlasba kezdett de csak 21%-ig jutott mert a mol is vette magàt majd hogy még többet vehessen sajat rvek egy reszet elcserelte az otp-vel. Mikor az omv latta hogy nem tud annyi rv venni hogy iranyitson, 2009ben eladta a surgutnak. Azt vette vissza 11ben az allam
Szerintem új közgyűlést fog összehívni a MOL. MP ezt írta: "Elnök-vezérigazgató úrral ismertettem a TISZA-kormány terveit e téren." Úgyhogy megvan a terv, ez nem csak egy halkan elrebegett kívánság.
Nekem csak az szúrt szemet, hogy a VG egyből törvénysértésnek vette azt a "kívánalmat", miszerint Magyar Péter ELVÁRJA, hogy a MOL ne fizessen osztit az MCC-nek. Hümm...
Kapitány István és Kármán András társaságában tárgyalást folytattam Hernádi Zsolttal és a MOL felső vezetésével. A MOL részéről megerősítették, hogy hazánk zavartalan üzemanyagellátása a turbulens világpiaci helyzet ellenére is biztosított. Megállapodtunk arról, hogy a védett árat mind a gázolaj, mind a benzin esetén fenntartjuk az új kormány megalakulása után is, és ez a magyar költségvetésre nem fog plusz terhet róni. Felszólítom Orbán Viktort, hogy az üzemanyagokat terhelő jövedéki adó csökkentéséről hozott és április 30-án lejáró rendelkezést a leköszönő kormány május 30-ig hosszabbítsa meg.Tárgyaltam Hernádi Zsoltal a MOL által az MCC részére kifizetni tervezett 25 milliárd forintos osztalékról is. Elnök-vezérigazgató úrral ismertettem a TISZA-kormány terveit e téren. A MOL a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően fog eljárni.
MP facebook bejegyzése: "Kapitány István és Kármán András társaságában tárgyalást folytattam Hernádi Zsolttal és a MOL felsővezetésével. A MOL részéről megerősítették, hogy hazánk zavartalan üzemanyagellátása a turbulens világpiaci helyzet ellenére is biztosított. Megállapodtunk arról, hogy a védett árat mind a gázolaj, mind a benzin esetén fenntartjuk az új kormány megalakulása után is, és ez a magyar költségvetésre nem fog plusz terhet róni. Felszólítom Orbán Viktort, hogy az üzemanyagokat terhelő jövedéki adó csökkentéséről hozott és április 30-án lejáró rendelkezést a leköszönő kormány május 30-ig hosszabbítsa meg. Tárgyaltam Hernádi Zsoltal a MOL által az MCC részére kifizetni tervezett 25 milliárd forintos osztalékról is. Elnök-vezérigazgató úrral ismertettem a TISZA-kormány terveit e téren. A MOL a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően fog eljárni."
Nem először az osztrákok vették meg? És tőlük az oroszok. Aztán... 2011. május 24-én a második Orbán-kormány megvásárolta az orosz Szurgutneftyegaz tulajdonolta részvényeket. Azért, hogy az oroszoknak ne legyen beleszólásuk az irányításba.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.