A MOL és a NIS többségi részesedéséről szóló keretmegállapodást már korábban aláírták, és a végleges szerződés aláírását legkésőbb március 31‑re tervezik, az amerikai jóváhagyástól függően.
MOL Rövid fundamentális áttekintés 2026 tavasz éves árbevétel: 25–30 milliárd USD Nettó eredmény: 1–3 milliárd USD EBITDA: 3–5 milliárd USD Kitermelés 90–100 ezer hordó/nap. Profit nagyrészt a finomításból és a kiskereskedelemből származik. Árfolyamot befolyásoló tényezők:Brent olajár, finomítói marzsok, extraprofit adók és a szabályozás, régiós gazdasági és politikai stabilitás. Osztalék: 6–10% hozam, stabil cash flow-val.Értékelés: P/E 4–7 viszonylag alacsony. Kockázatok: extraprofit-adó, geopolitika,.A MOL fundamentumai: árbevétel, kitermelés és marzsok mozgatják az árfolyamot.Az árfolyamot befolyásolja az olajár-ingadozás is, amit például a Barátság-vezeték helyzete és az iráni konfliktus kockázatai alakítanak jelen pillanatban.
Meg ami még mozgatja az a kommunizmus bevezetése. Tudod amikor az első titkár mondja meg mennyiért adhatsz el egy liter benzint egy tőzsdén jegyzett cégnek. Na az nagyon erősíti az árfolyamot.........
-Private Banking friss:-MOL.-Az árfolyam visszafordult a 3 438-nál található fontos támasz szintről három hete, de egyelőre csak alacsonyabb csúcsot ütött. A 3438 egy fontos szint, egyben ez a vízválasztó a long és a short oldal között. Az emelkedő zöld trendvonal letörése alacsonyabb csúcsról lehet eladási jel. Alul a 3125 számít erős támasznak. Ellenállások: 3906; 4062; 4218. Támaszok: 3438; 3125; 2890; 2812; 2656; 2500.
Oké, az aranybudi az én poénom volt, de a MOL árfolyamát ettől még az olajár, marzsok és eredmények mozgatják – ezen legyen mostantól érdemes vitatkozni.
Van az a pont, ahol a külső kontroll biztos hiánya már felbátorítja az embert a belső kontroll kiiktatására. Illetve a versenyszellem is beindul, hogy kinek sikerül legtöbbet lopni jogszerűen. Én Matónak ebben minimum dobogót adok.
a soft close, quick release és bidé funkciókkal ellátott, nettó 1,1 millió forintba kerülő vécé, illetve a nettó 9 566 417 forint értékű fekete-fehér kőmozaik, melyen végigsétálhat az, aki el akar jutni hozzá.
a 84,4 négyzetméternyi, Bianco Lasa márványból készült nagvtáblás természetes kő falburkolat, amit 11 291 678 millió forintért kapott meg a vécéjébe az akkori MNB-elnök,
vagy a jegybankelnöki aranybudi, amit egy áfa nélkül 11 921 904 forintba kerülő, műemléki jellegű díszítő fatagozatokkal ellátott, külön belsőépítészeti tervek alapján készített pácolt tömör fa ajtó választ el a több mint nettó 20 millió forintért kitapétázott elnöki irodától.
Értem én hogy teljesítmény hiányában csak az ukrán gyűlölet szítására hagyatkozhattok de várom válaszodat hogy a magyar mnb-s, akarom mondani egy ukrán aranybudijának mi köze van egy mol szakmai topikhoz? Azon kívül, hogy egy tőzsdei topikban nyomatod a kormánypropagandát..... Mnb-s, akarom mondani ukrán aranybudik miatt kereskednek bennfentesen a molos főmuftik talán?! Az persze nem befolyásolja a mesterségesen lenntartott árfolyamot igaz?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.