Kezd egyre kellemetlenebb lenni! Amennyiben a menedzsment tudott a konkrét problémáról/ nem arról, hogy támadás érte a vezetéket, hanem arról, hogy nem jön olaj napok/hetek óta akkor perelhető!
Bemásoltam ,hogy te is tud ,a végére teszek két linket !!!! 😁😁😁😁😁 1. A Vezetői Feladatokat Ellátó Személyekre/a velük Szoros Kapcsolatban Álló Személyekre vonatkozó
adatok
a) Név Járai Zsigmond
2. Az értesítés indoka
a) Pozíció/státus MOL Nyrt. igazgatóságának tagja A Pénzügyi eszköz leírása, az
eszköz típusa azonosító kód
MOL törzsrészvények (ISIN: HU0000153937)
b) Az ügylet jellege ELADÁS Összesített volumen
- Ár
150620 darab
4016 Ft/darab
e) Az ügylet dátuma 2026. FEBRUÁR 5.
f) Az ügylet helye Budapesti Értéktőzsde https://bet.hu/newkibdata/129395318/MOL_PDMR_jarai_20260206_hun.pdf https://bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/MOL
Balin, tisztellek, becsüllek. Nem a támadásról van szó. Kérlek, nézd meg, mikor jött az első közlemény arról, hogy mióta nem jön olaj a vezetékből. :-)
Ha mindennap folyamatosan jönne az olaj a vezetékből, de már többször leírták az elmúlt években, hogy havonta 2-3 nap jön olaj. Mert nincs többre szükség. Értsd 2-3 nap alatt átlöknek annyit, ami 1 hónapra elég. Szóval ha csütörtökön lesz újra szállítas, akkor pikk-pakk újra töltik, ami leürült. Szerintem a hisztikeltés a nyilvánvaló. Ezzel kellene mind a kormányt, mind a MOL vezetést szembesíteni. Feltűnő volt szerintem, hogy míg a MOL-nál gyakorlatilag senki nem hisztizett, sőt stratégiai nyugalommal figyelték az eseményeket, addig a kormány nemzetközi balhét rendezett.
A támadás kiderült 27-n, lehozták a hírek. Az szerinted mikor derült ki, hogy nem indul el 2 héten belül a vezeték?? Az eladások valószínűleg korábban voltak. Járai 26-n adott megbízást, a többiek meg néhány nappal utána. Csak arra emlékeztetnélek még, hogy vannak még páran a MOL vezetőségében. Nekik is volt pakkjuk bőven. Ráadasul ez a vezetői részvényeknek vélhetően egy nagyon kis hányada volt, ami eladásra került. Szerintem nem tudtak róla, és van rá egy fogadásom, hogy a vizsgálat is ezt fogja kederíteni. Figyelemelterelésnek viszont tökéletes. Inkább arra kellene a reflektorokat állítani, miért kellti a hisztit a fidesz nyugtatas helyett, és milyen károkat okoznak ezzel sok befektetőnek.
Én meg arra, hogy azóta egy csepp olaj sem érkezett. Ha egy finomítóba megszűnik a szerződéses ellátás, azt ASAP jelenteni kell a részvényeseknek. Ez itt nem történt meg. A pakkok eladása viszont igen!
Korábban leírtam, hogy szerintem a politikai hiszti keltés, és az "ezt is megoldottuk" volt a cél. Annak biztos tudatában, hogy hamarosan biztosan meg fog oldódni magátol. Így nagyot nem kockáztattak, némi politikai haszonszerzés reményében. Én bennfentes kereskedés gyanúja helyett inkább ezt kérném számon. Ahelyett hogy nyugtatnák a befektetőket, mert ugye végül mèg a stratégiai készlethez sem kell hozzányulni. Horvátok nyilatkozták néhány napja, hogy az adrián jött az olaj. Hiszti keltéssel mekkora károkat okoznak a befektetőknek? Ez miért nem téma??? Fake feljelentés az kell, amit majd szépen kivizsgálnak és majd lezárják, hogy nem történt itt kérem semmi. Borítékolható
Ez nem egy bonyolult dolog ha van kérelem ,akkor az MNB piacfelügyeleti eljárás keretében helyszíni ellenőrzést tarthat a MOL-nál. Betekinthetnek a belső levelezésbe: Lefoglalhatják a Compliance osztály e-mailjeit, hogy lássák, mikor érkezett a kérelem és mikor küldték ki az engedélyt. Ellenőrizhetik a dokumentumok metaadatait. Ha a mentességet utólag gyártották le, az időbélyegzők azonnal lebuktatják a csalást.
merész. Mind a kormány, mind az ellenzék oldalán repkedtek a feljelentésék az elmúlt években. Szerintem ez a politikai játszma része. Csak halkan jegyzem meg, hogy talán pont Járaival kapcsolatban írták abban feljelentős cikkben, hogy 26-n adta a megbízast. A dróntámadás pedig 27-n volt. A többiek 27-e után néhány nappal. De ugye ilyen támadások voltak az elmúlt években is, és a vezeték meg sem sérült, csak a környezetében volt tűz. Én a híradásokból erre emlékszem.
Nekem sem tisztem védeni senkit, és nem is áll szándékomban. Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy választási hajrá van, megy az adok kapok. Egy feljelentés miatt bűnösnek kiáltani valakit azért elég mer
Nektek feltűnt egyébként hogy ebből könnyen lehet egy olyan megállapítás, hogy idézem " Bűnszervezetben, összehangoltan eljárva, összebeszélve történt bennfentes kereskedés"??? Ezel a MOL csúcsvezetői. Gratulálok nekik. Lehúzták a MOL-t egy Set Group Nutex, Ott-One szintjére. Gondolkozzatok már el azon hogy mennyiére érdemes ezen hajón széket foglalni a továbbiakban?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.