R: 3040, hívhatjuk oldalazásnak, de az elmúlt hetekben, mióta levágták az osztalékot, a múlt pénteki nap kivételével nem volt ezen a szinten az árfolyam. És ugyebár az elmúlt hetekben emelkedő trendben mozgott az árfolyam.
-VG-Technikai: -Mol.-A Mol részvénye nagyon kicsit emelkedett az elmúlt héten, ez inkább oldalazásként volt értékelhető, miközben a 14 napos RSI inkább semleges zónában mozog, távol a túlvett vagy túladott állapottól. Az aktuális ár 3030 forint, amely mindössze néhány százalékra van a rövid távú mozgóátlagoktól – ez oldalazó, iránykereső piacot jelez. A forgalom rendkívül alacsony és a 20 napos átlagforgalom is csökken. A Mol jelenlegi technikai képe nem ad egyértelmű trendirányt, de a fundamentumok (alacsony P/E, magas osztalék, erős elemzői upside) stabil támaszt adnak a részvénynek. Két hétre a sávkereskedés és a lépcsőzetes pozícióépítés adhatja a legészszerűbb döntési keretet. Jelentős kitöréshez új katalizátor (pl. makrogazdasági vagy iparági hír) lenne szükséges. BUX: a csúcs megvan, a forgalom hiányzik a parkettről - Világgazdaság
Ez amolyan költői kérdés volt. Viszont már 3 éve húzzák/halasztják a dolgot. Cseheknél már kiépült azóta a vezeték is Németország felé, meg a finomítót is átalakították, azt hiszem már nem is megy arra orosz olaj. Itt meg még mindig az átalakításon nyűglődnek. A horvát csővezetéket állandóan leszólják, hogy nem 14millió tonnát évente szállítani. Tesztelték többször is. Na és? Ha csak 10millió tonna jön, a másik 4 a Fekete - tenger irányából (kazah olaj) az nem jó? Aztán ez még alakulhatna idővel. Idegenkednek az Adria - vezeték használatától, mert drága a szállítás. Egyezzenek ki a horvátokkal végre. Napelemparkokat, akkumulátorparkokat építenek.
Iven, ez érdekes ; hogy alapvetően semmi nem lett jobb a világon, mégis derekasan tartja a 3000et. Azt is érdekesnek tartom, hogy újra egy Ukrajnán keresztüli vezetékben gondolkodnak a Fekete - tengertől, pedig a viszonyunk finoman fogalmazva sem rózsás. Horvátokkal szintén, pedig ott már kész van. Szerbek felé meg még mi teszünk szivességet, mert oda csak menni(?) fog. Trump is vám büntetést helyezett kilátásba hónapokkal ezelőtt azokra, akik orosz energiahordozókat vesznek. Minap is 500millárdra tették az átállás költségeit, de ennyi volt 3 évvel ezelőtt is - nem csináltak eddig semmit?
az megvan? Mol 2021óta járja a 2700-300közötti sávot. Most mire várunk? Hogy kitörjön. Ok. De mire? Arra, hogy nem jön be orosz olaj gáz? MOLnak akkor át kell állnia. Mennyi lesz akkor?
"Nem is azt mondtam hogy rosszul járt valaki az otp-vel,mol helyett":pont azért sajnálod azokat,akik OTP.be mentek át! Ugyan,kérlek! :-))) "De te szeretsz itt kioktatni mindenkit": csak azokat,akiknek gondot okoz némi matek feladat megoldás! :-) "Számolni talán én is tudok mi lett volna a jobb döntés.....mint utólag mindenki": Olvass csak vissza a topikban és meglátod,hogy többen szóltak -köztük én is!- ELŐRE!!! Nem megsértődni,hanem figyelni és tanulni....(mondom most, a jövőre nézve: ELŐRE!!!)
Nem is azt mondtam hogy rosszul járt valaki az otp-vel,mol helyett...lehet valaki semmit nem vett ki tudja... De te szeretsz itt kioktatni mindenkit , biztos te vagy a tőzsde guru 😊 Képzeld el én nem vagyok az , na és? Egy szempont fontos nekem a csúcson semmilyen papírt nem veszek, ugye relatív mi számít mikor olcsónak az idő eldönti.... Számolni talán én is tudok mi lett volna a jobb döntés.....mint utólag mindenki
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.