Én nem várok oldalazást! Mert olyan szinten vagyunk ahol el akarják dönteni, hogy mi lesz! Én azt gondolom kitör 3050 fölé még ma, max holnap és azután oldalazgat a másik rohamja előtt, ami 30170 körül van. Persze azt is átviszi majd. De előtte pihi!
Pont ezért is adtam hangot már többször annak, hogy a ki-be ugrálásnak több a kockázata hosszútávon, mint a haszna. Persze lehet erre jönni a beragadás rémével. Tapasztalatom szerint azonban beragadni is a ki-be ugrálók ragadnak be leginkább. Mert rövid szakaszokat lovagolnak meg (nem a napizókra gondolok, természetesen). Aztán egy emelkedő trendben ezzel azt érik el, hogy folyton magasabbra kerül az átlaguk. A magas átlag a kockázat, nem a tartás.
A MOL-ra és a BUXra is kisebb frogalmú oldalazást, hullámzást várok a következő napokban, és lehet a hetekben is. Ha nem szakadnak be a kinti piack - egyelőre ennek nincs jele.
Én támogatom a felvetésedet, hiszen hosszabbtávon mind egy csónakban evezünk. Másrészt mindenhol lehet kissebb vagy akár nagyobb esés, és bizony lehetnek váratlan, előre nem látható események. Pl Szeptember 11 USA., Covid, stb. Egyébként nekem is van állampapíom, mert egy kosárba nem teszek mindent, főleg nem a család megtakarítását. . A BÉT-en manipulátorok vannak, de ezek nem a kisbefektetők és nem ez a fórum. Ezt jó tudatosítani, mivel nem olvassák olyan sokan fórumokat, , mint amennyi kisbefektető van. Napi kb 10 mrd BÉT forgalom tizedét se teszik ki a kisbefektetők. itt sok a napizó. Többit a brókerek és más nagyobb szereplők adják. Szóval a tőzsdéhez nyugalom kell, megfontoltság, mert ritka az olyan mikor jelentős mozgás van, ami 3-5%
Nekem elég nagy pakkom van MOL-ban. Én is jártam már pórul, hogy beszorultam vele! De kaptam osztalékokat! Soha nem voltam elégedetlen! Régen be se írogattam. De amikor láttam, hogy sokan húzni akarják le és hülyeségeket iírnak be, akkor már betelt a pohár! Kirakták a sok falsz grafikont amire magyarázat se volt. Én nagyon sok könyvet elolvastam grafikai elemzésről és a hozzá kapcsolódó fundamentális stratégiáról. Tisztában vagyok vele kb hol az igazság. Néha annyi vonal, szint van már a belinkelt grafikonon, hogy igazából bármire ráhúzható! Kevés aki tényleg építőt rak be! De van azért!:) Meg ez tulajok topikja! Aki lefelé beszél és be akarja ejteni árfolyamot az milyen tulaj? Csak kérdezem. Hát nem olyan aki az emelkedésben bízik! :)
Törölt felhasználó2023. 06. 15. 10:12
szép idők voltak a shortosoknak..nem értettek semmihez nyitottak egy shortot mivel ugyis esett minden. Most gondolkodni kellene bajban vannak. Kétségbeesetten kapszkodnak a TA szintekbe, tankönyvi mintázatu 2 öt előre egyet hátra tánclépéseikbe:_)) Gáz akkor lett mikor megjött a forgalom..
Kedves Zoltán! Valószínűleg Te is tulajdonos lehetsz. A kommentjeidet olvasva én legalább is ezt gondolom, bár tévedhetek. Ha igaz a feltételezésem, jobban jársz Te is, ha nem azok malmára hajtod a vizet, akik szét akarják zilálni a tulajdonosi fórumokat. Valóban beleálltam a harcba ellenük, és ellen pólust alkottam, jó lehet szinte egyedül. Én soha nem állítottam egyébként, hogy jól megalapozott TA tudással rendelkezem. Ezt valószínűleg nem is sokan hiszik rólam. Annak meg külön örülök, ha nem teljesült, amit ábrázoltam. Huti 2 nappal ezelőtt kért valamit, amihez én egyelőre tartom magamat. Ide a MOL topicba továbbra is ömlik az ártó szándék, én nem voltam tegnap sem az OTP-ben. Többször leírtam már, hogy azért kezdtem bele az ellenállásba, mert ez megy évek óta. Van aki konkrétan leírta itt, hogy csak azért jár ide, mert utálja a MOL-t. Nincs részvénye, állampapírja van és OTP-je. A MOL-t meg egyfajta bosszúból, csak shortolni szeretné. Nem miattam, hanem régebben pórul járt a MOL befektetésével. Nekem az a véleményem, hogyha csendben maradunk, azzal csak teret engedünk azoknak, akiket valójában nem is érdekli, mi lesz a rv.-el, vagy mi maga a cég, ami mögötte van. Lehetne az is egy lépés, hogy tulajok mind, MOL vagy OTP, RG, MTEL felszólalunk közösen a manipulátorok ellen. Én kész vagyok egy ilyen együttműködésre. Hajlandó vagyok befejezni az OTP topicban végzett tevékenységemet.
Amúgy tök jó, hogy valaki mindig beírja az emelkedésekkor az árfolyamot. Lehetne más valaki aki meg minden csökkenéskor írja be. Így megspórolhatnánk a realtime előfizetést...
Én nem hagyom magam manipulálni!:) Nézem összes elemzést, chartokat! Elemzem. Nézem fundát, politikai eseményeket és az alapján vizsgálom! Most semmi esélyt nem látok arra, hogy lehuzzák a béka seggéhez az árfolyamot! Ahhoz nagy katyvaszt kéne bejelenteni! Reméljük az nem lesz! A megfigyeléseim alapján, ha egy szintet átláp az árfolyam és vissza is bukik alá akkor már az megerősítő irány. 3044 körül volt a szint. Fölé tört 50-ig. Az egy jel volt nekem, ha vissza is rántották. Az én megfigyeléseim alapján kitört! Hosszú időre ezt most visszafogni, beejteni nem lehet! Forgalom brutális! Aki most shortolni akar, megemelem a kalapom! Az meg, hogy lelkes vagy és berod az értékeket emelkedésben meg kommentálod, azzal semmi baj! Én is örülök emelkedésnek! Shortosoknak most nincs jó világ! Csak hát égeti őket a vágy, hogy shortoljanak csak lehet nem veszik észre, hogy elmúltak a jó idők, ezt idézőjelbe téve, amikor könnyen be lehetett ejteni jócskán még a jó paprokat is, amiknek nem ott lett volna a reális értéke. De majd észreveszik, hogy ez nem fog így menni! Kicsit visszább vesznek majd! Hajrá MOL!
https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_6620cb355461dd5a2d9c56c38c40038e.png Én nagyon tré dolognak tartom egyébként, hogy vannak itt páran látható
TA tudással felvértezve, és ezt arra használják, hogy személyes céljaik,
érdekük miatt, manipuláljanak másokat. Nem a charttal van a baj, meg a
fibó szintekkel. Hanem azzal, hogy határozottan állást foglalnak az esés
mellett, mikor ők is nagyon jól tudják, hogy valószínűségek vannak
csak.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.