Ja, és a MOL nem OTP. Sokszor együtt mozognak, mert a BÉT-el mozognak együtt. De teljesen más szektor. Tudnak külön is mozogni. Számtalan példa van rá.
Olyan a tőzsdén nincs, hogy valami nem létezik, vagy nem lehetséges. :) Pl. ha esetleg egy ford. fej-váll lesz végül, akkor 4 érintős lesz! Szerény véleményem szerint. :)
A 420 Ft-os dunahaus a 107 Ft-os osztalékra felmegy 720-ig, az meg senkit sem érdekel, hogy idén nem megy az ingatlankereskedelem.....Érdekesek a befektetők. A MOL osztija, kilátásai alapján is mehetne ilyen arányokat...
A 420 Ft-os dunahaus a 107 Ft-os osztalékra felmegy 720-ig, az meg senkit sem érdekel, hogy idén nem megy az ingatlankereskedelem.....Érdekesek a befektetők. A MOL osztija, kilátásai alapján is mehetene ilyen arányokat...
Az ERSTE megint erste. Próbálok a számokban elmenni. Nézem a mol honlapját: Ebitda (Ft-ban): Upstream: 21-ben 469e mrd, 22-ben 827 e mrd azaz 176% növekedés. Itt várható q1 jelentésben 20% csökkenés. De ez még mindig nagyon jó! Downstream: 21-ben 500 e mrd, 22-ben 804 e mrd, 161% ot nőt 2021-ről 2022-re. Nos ez teljes köd, a kutyulós adóztatás miatt. Ez eshet nagyot. Ezen múlik minden. Gáz: 41 e mrd ról 61 e mrd ra nőtt (148%) 21-ről 22 re. Ez akár tovább erősödhet. Szolgáltatások: 182 e mrdról csökkent az ársapka miatt 121 e mrd Ft-ra. Na ez sokkal jobb lesz q1 ben a sapka nélküli lengyel kutak miatt is. Tehát ez duplázhat a tavalyihoz képest. AZ EBITDA 2021-2022 -re összesen 155%. Ha most 20-30%-al gyengébb jelentés még mindig jobb lesz 20-30%-al mint 2021-es év.(300Ft-os osztijával.)
Én nem várok semmi eget rengető árfolyamváltozást a jelentéstől. Szerintem az elmúlt hetekben nagyjából beépültek a várakozások. A konkrét számokra vagyok kiváncsi, főleg a Lengyel hálózat miatt, de azt leszámítva megint akkorát változtattak a környezeten két negyedév között, hogy a Q1-ből nehezen számolható majd Q2 várakozás.
én az ellenkezőjét "érzem". Nem szabad az otp-hez hasonlítani, azt szét tépték jelentés előtt szint tetőig, majd a nagyok bedobták a friss vevőknek. Itt nincs ilyen, nincs szét tépve, alapos visszatesztek után a kitörési zónában tanyázunk. Jó, lehet megjáratják még lefele, hogy kirázzák a pánikolókat, de az csak csekély mértékű lehet. Az irány valószínűsége észak felé nagyobb.
Van egy érzésem, hogy a délutáni kereskedés iránya előrevetíti a holnap publikált Q1 számait. Biztos vagyok benne, hogy ma délután már le fogják kereskedni.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.