Én tegnap vettem mint kiderült kicsit korán 2790- en,de tegnap arról beszéltek hogy ma még Gulyás Gergely fogja tovább részletezni az adózással kapcsolatos tudnivalókat, addig szerintem én is várok a további vételekkel még nem tisztázódnak a dolgok.
Kormanyinfon lesznek konkretumok, rangatni fogjak. Vhol 2100 körül maradt egy rés oda kényelmesen be tudsz állni vételre 1950 es stoppal, max nem kapsz.
Törölt felhasználó2022. 05. 26. 08:09
Mit gondoltok? Meddig eshet ma? Hol lehet érdemes beszállni? 2500-2600as szint esélyes...?
Most egy kicsit "szerencsevadasz" módra gondolom a beszállást...cél a 3.600as színt, tehát nem csak kizárólag az osztalék. De attól függetlenül a az osztalék sem utolsó...
Megéri csak az osztalék miatt már most megvenni szerinted? Én úgy érzem nem éri meg. Még majd 2 hónap van addig és bármi is változhat. Minden irányba, de ha valami nagy gebasz jönne ne adj isten, akkor mit csinálsz? Persze ha hosszú távra akarsz befektetni akkor ez itt egész jó beszállónak tűnhet. De ha csak az oszti motivál, akkor én tutira nem venném még meg.
A legújabb hírek szerint azt érzékelhetjük, hogy az eu mindenképp szeretne megállapodásra jutni a 6. szankciós csomag egységes megszavazása okán. Mivel jövő hét elején lesz ET tárgyalás így azt gondolom, hogy vagy időben kapunk egy nagy mértékű kedvezményt vagy a csővezetékes szállítás kimarad a szankciós csomagból. természetesen ettől még el lehet kezdeni az alternatív energia források további fejlesztését, megvalósítását. EU forrás rendelkezésre áll, igaz meg kell állapodni a helyreállítási és jogállamisági kérdésekben. Sajnos ez a rendeleti kormányzás nem kifejezetten ebbe az irányba hat.
Ez nyilván én is tudtam, de cseszhetem, ha számomra óriási összeggel beszallok és azt mondják , hogy bocs...100 Ft osztalékot fizetünk...a 200at visszatartjuk a biztonság kedvéért...
A kgy által elfogadott osztalék . Szerintem nem, de nem ez számít hanem a cég összes szabályzata!!!! Persze az igazgatóság ez ügyben is teszi a dolgát, ha van rendkívüli esemény úgyis megtudod!!!
Elhangzott egy szám az átállás költségeiről ma reggel: 500-550 millió euró, amiben az új vezetékek kiépítésének költsége és a finomítói átalakítások költsége van benne...!!! Nos nem bánta megy a játék, lesz itt még adok kapok...!!!
Törölt felhasználó2022. 05. 26. 07:43
Sziasztok, nagyobb pakkal szallogatok be a molba...mi a véleményetek? Benne lehet a pakliban, hogy a MOL változtat a 300 forintos osztalekon? Vagy ez már kőbe van vésve?!!! Köszönöm szépen a segítséget!
nagyon sokat beszéltünk már az orosz energia függetlenedésről. Ennek költség elemeiről lehet vitatkozni , de maga a tény vitathatatlan. Probléma az, hogy az eu első körben sem időt sem forrásokat nem biztosítva kívánta a szankciót bevezettetni ami abszurd! Mára eljutottunk oda, hogy eu szinten is elismerik mind az idő mind a forrás igényeinket ami a közvetlen költségelemekre vonatkozik. ( finomító,csővezeték ). Természetesen a teljes alternatív leválás és megújuló energia megteremtése - ez a 15-18mrd eur - már egy más kérdés mely időben és összegében is távlatos terv, nem azonnali követelmény. Ezt sokan félre magyarázzák tudatosan. Kizárólag energetikai ügyben én nem fogadom el a moralitás kérdésének prioritását a gazdaság energia ellátás biztonságával szemben, ez kizárt. Az eltelt hetekben úgy látom eu szinten is megértették a jogos felvetéseket. Inkább az a kérdés szerintem, hogy ezen adottságokat hogy a fenébe nem vizsgálták a szankciós csomag bejelentése előtt??? politikai akarat az ésszerűséget is lesöpörte..
Egyébiránt épp a multikat nem fogják jellemzően adóztatni. A Bosch, a Daimler vagy az Audi tovabbra is 9% offshore szintű adó megfizetése után viheti ki az "extraprofitját"? Nem értem, hogy miért nem a Tao-t emelik meg, amivel diszkriminációmentesen lehet a tényleges extraprofitot adóztatni. Jó volt az a sávos TAO, hogy 500 m Ft-ig 9%, a feletti részre 19%.
Az átállás több száz millió dollár, én nem néztem utána hogy ez mit is jelent, de szerintem egy részét pályázati forrásból is lehetne finanszírozni. Az Unió szerintem nem fogadja el a nagyarányú magyar "" energiaátállási igény"" finanszírozási igényét..., és ( jóval) szerényebb finanszírozási támogatást tudnak csak elképzelni. Az eddigi harcos nyíltan EU ellenes politika árát búsasan megfizetjük ( majd), mert itt nem az igazság, a méltányosság számít majd, a múltban történtek miatt. Ez nem jelenti azt hogy Orbánéknak a gázszállítási ügyben ne lennének jogos igényeik, de ennek finanszírozási szükséglete és főként a finanszírozás forrása körül jelentős különbség alakult ki....!!! Orbánék --- a p@ksi bővítés orosz megvalósítását támogató politikája-- nem reális, nem támogatható, és az országnak sem jó!!!
Abban amit írtál mindenképp fontos: A szlovákok a Brent és az Urali beszerzésű olajár különbségre okosan vetették ki az adót: 5$ különbségig adómentes, csak afelett kell 30% is adót fizetni. Ezzel az intézkedéssel nem ösztönzik mindenáron az importőr cégeket az Urali típusú olaj beszerzésére, de a szociális kiadások alapjaira az adót beszedik. A másik fontos dolog::: többen is tudhatták azt hogy mely szektorokat fogják majd különadók sújtani, ...--- ezt bár nem lehet jogilag bizonyítani meg a vak is látja!!!
Csányi jól lobbizik, de szerintem ami késik nem múlik. Csányi vezetésével, de szerintem lesz nyereség, és jól képzett szakemberek miatt úgy alakítják majd hogy lesz adófizetés de annak mértéke nem lesz a cég számára elviselhetetlen. Az első mondatban arra utaltam, hogy az idei háborús veszteségek miatt nem képződött extraprofit, de én már a második félévtől nyereséget látok a legnagyobb magyar banknál. Szóval kell az intenzív lobbi a jó szakemberek és jut is marad is szisztéma ott fog működni...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.