Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HuTi 2021. 08. 31. 23:37
API olajkészlet adatok- Várakozás: -2.8m, tény adat: -4.045m.
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 23:19
tévedés ne essék....az idézetekkel a módszerre hívom fel a figyelmet és arra mennyire álságos tud lenni ez az ember.... hihetetlenül ártalmas ez a magatartás.... persze engem is megtalált sokszor...ki is kérte magának, ha mertem válaszolni alaptalan vádjaira.....  Szekszárdi a probléma az, hogy téged nem szólított meg senki úgy rúgsz bele a fórumozókba.....nem tudom képes vagy felfogni???? 
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 23:16
Előzmény: #288904  Törölt felhasználó
itt egy csodálatos megnyilvánulásod..igazán büszke lehetsz magadra...  ezt még Pomperj sem hagyta szó nélkül........ úgy látom te vagy itt az igazság osztó,,,,
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 23:04
Előzmény: #289493  Törölt felhasználó
péntekről egy további...  az előzményeket nem idézem, lényeg megint senki nem kérdezett....de te vetted a bátorságot és Koatiba kötöttél bele: " honnan ennyi töméntelen szabadidő a kétpercenkénti három kommentre"        ezt már én teszem hozzá: mi közöd hozzá???
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:54
Előzmény: #289872  Törölt felhasználó
no meg ez is...ez már a harmadik fórumozó...
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:53
Előzmény: #289871  Törölt felhasználó
hétfői szösszeneted
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:45
Előzmény: #290212  Törölt felhasználó
ez a mai első beszólásod úgy, hogy senki hozzád sem szólt...
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:39
Előzmény: #290291  Törölt felhasználó
ez az általánosító maszatolásod szánalmas.....figyelni fogom munkásságodat ezt megígérhetem.....
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:35
Előzmény: #290291  Törölt felhasználó
asus meg te?? ez lenne az a nagy tömeg..mások meg helyeselnek velem.....te erre figyelj és ne kötözködj senkivel... vagy ne csodálkozz ha valakibe belekötsz választ kapsz rá.. akár tőlem is...te fogsz megakadályozni ebben??? ne viccelj....
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:31
Előzmény: #290290  Törölt felhasználó
Arra figyelj amit nekem írtál ma, én abban javítottalak, többször is hiába, nem kell csodálkoznod, ha valaki megelégeli a szarfűrészelést. Gyakorlatod van ebben. Ne mással foglalkozz, hanem azzal amit te írsz, a válaszok, reakciók veled kapcsolatban arra érkeznek.  
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:21
Előzmény: #290286  Törölt felhasználó
ezentúl minden egyes kötözködésedre reagálni fogok...csak lásd mit művelsz, ha már az egyértelmű soraidat letagadod....ma Balinba is belekötöttél....a többit is vissza keresem ...de nem érsz annyit....  csak a gyengék általánosítanak......konkrét példákat pedig nem tudsz említeni...eddig is minden ok nélküli támadásokra konkrétan válaszoltam....szerintem meg veled jön szembe mindenki annyit kötözködsz....szerintem te oktatsz ki mindenkit...... és nyelvművelőkém:  legalább olyat írjál amit tudsz is hitelesen.....vagy vedd a fáradságot és műveld magad....az evvel-avval forma teljesen elfogadott és szabályos!   puff hatalmas öngól újfent..... figyelni foglak kibe kötsz bele, de ha gondolod kikeresem soraidat.....elég két hetet vissza néznem..... szívesen szembe nézek veled való életben, kíváncsi lennék ki vagy te aki az ismeretlenség homályában ilyen bátor.....
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:13
Előzmény: #290285  Törölt felhasználó
Én nem (csak) molra írtam, hanem többesszámban a bluekra, hogy átsúlyozás, tehát nem írhattam fel(ül)súlyozást, mert nem mindegyiknél az történt, de mindegyiknél átsúlyozás igen. Magyar. De hagyjuk.
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:08
azt meg végképp nem értem, hogy azon részvényesek akik bukóban vannak miért gondolják azt, hogy negatív jellemzéseikkel a részvény megítélése változni fog??????   főleg folyamatos negatív kép idealizálásával....amikor van mire pozitívat írni ( van bőven ) akkor ezt kellene a részvényesnek hangoztatni!!!    de ez vissza térő jelenség.....
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:06
Előzmény: #290285  Törölt felhasználó
Jéé, hát mégis? 
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:04
Előzmény: #290283  Törölt felhasználó
Írhatnál egy kérdőjelet meg egy pontot a mondatok végére. Mit is beszélek, egyetlen mondatot sem írtál még soha, pedig egész nap mást sem csinálsz mint önmagadat ismétled. Még valamiben segítek a magyar nyelvben: nincs olyan szó, hogy evvel vagy avval. Senki nem is írja így rajtad kívül. Elég idegesítő fazon(ok) vagy(tok) elég sok tekintetben, nem csoda, hogy mindenki szembejön a pályán veled/veletek. Öngólt meg itt eddig egy(2)valaki vétett az elmúlt években, hatalmasat, te ketten, aztán még volt arcod másokat oktatni mintha csak mi sem történt volna. A topic portása. Na jó, az öngólokat Pompi is rúgdossa 2-3 naponta, de az teljesen más kategória, neki nincsenek személyiségzavarai és jól viseli a kiérdemelt kritikát. Jóccakát!
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 22:01
Előzmény: #290237  Törölt felhasználó
Minden átsúlyozásnál van egy-két kockázatkerülő alkatú alapkezelő vagy éppen indexkövető alap, amely miatt ilyen értelmetlen kilengések következnek be - kommentálta a történteket Elek Péter, a Dialóg Alapkezelő befektetési igazgatója. Az indexkövetők esetében ennek még van realitása, ezek az alapok ugyanis úgy működnek, hogy van egy meghatározott abszolút eltérés a benchmarktól (referenciaként követett mutatószámtól, indextől), például fél százalék, aminél nagyobb mértékben nem térhetnek el tőle. És mivel az elszámolóár mindig a záróár, azzal, hogy az alapkezelő a zárón adja oda, nullára csökkenti az eltérést. A nem indexkövetők viszont megtehetnék, hogy eladják előbb, esetleg több százalékkal magasabban, csak esetleg az alapkezelő nem vállalja be, hogy a soron következő meetingen fejmosást kap azért, mert "hazardírozott". Nemcsak átsúlyozós napokon, hanem máskor is megfigyelhetők ilyen eltérések a záró szakaszban az úgynevezett "market on close" megbízásoknak köszönhetően - tette hozzá Elek. Az alapkezelőknek legkésőbb a tegnapi zárásig át kellett állniuk az új súlyokra, erre szigorú szabályok vonatkoznak - mondta Nyári Zsolt, a KBC üzletkötője. Azok az alapok, amelyek aktívabb portfóliókezelést folytatnak, a megelőző 2-3 hetes periódusban is megcsinálhatták és akkor nem az utolsó napra összpontosul a teljes mennyiség. A passzív portfóliókezelők viszont az utolsó napon vagy kifejezetten a zárásban hajtják végre. Nem arról van szó, hogy jó vagy rossz alapkezelők, hanem olyan stratégiát követnek, hogy nem kell figyelniük arra, hogy ez okoz-e árfolyamtorzulást. Ugyanakkor minél likvidebb egy részvény, annál kisebb eltéréseket okoz egy jelentősebb piacra kerülő csomag, ez jól látszott a Mol és az OTP közötti különbségen. Ugyan az új súlyok ismertek voltak, azt jószerivel csak becsülni lehet, hogy az egyes alapok alul vagy felül vannak-e súlyozva egy-egy papírból. Így előre nehéz megmondani, hogy milyen mozgásokat fog okozni egy-egy átsúlyozás.  2010-ben publikált cikkből idézve..napi.hu
erre gondoltam és nem az átsúlyozást írtam felül...  szerintem felülsúlyozás történik Mollal az alapoknál....
new1 2021. 08. 31. 21:56
Előzmény: #290282  Törölt felhasználó
unfccc  1992 ben jött létre
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 21:46
Előzmény: #290279  Törölt felhasználó
kit véleményeztem????  téged parafenoménnak??? ahoz képest te elküldtél a topikból...magadat szereted felmenteni....   Szekszárdi a másik aki minden héten beleköt valakibe....mást nagyon nem is ír......szóval ne   általánosíts mert az a gyengék érvelése........én nem ülök bukóban, ezért reálisabban is látom a folyamatokat...mert aki bukóban van az nagyon elfogult és türelmetlen tud lenni.......tisztázzuk: senkinek nem kívánok veszteségeket.....de ezt is sokszor leírtam....   
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 21:40
Előzmény: #290280  new1
2019-től kezdték.....környezetszennyezés......büntetést meg úgy kell érteni,hogy nem veszik ill. eladják a portfólióból....   zöldeknek nagyon is sok köze van.......erre csak rá tett egy lapáttal a covid...... és paradox módon változtatott is a megítélésen a hirtelen fellépő nyersanyag hiány okán ami 2020 ősz óta  a szektor részvény árazásában is látható.... ill. az olaj árazásában is ......karbon - semlegesség...stb.....az sem mellékes, hogy a szektor cégei folyamatosan veszik saját részvényeiket.......
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 21:32
Előzmény: #290279  Törölt felhasználó
másra gondoltam.... olvasd vissza....nem Parraghra...

friss hírek További hírek