érződik is az Auc... üzemanyagon én azt tapasztaltam, hogy azzal nem húz úgy a kocsi és sokkal kevesebb kilométert tudok beletenni egy tankkal, így totál leszoktam az Au.... tankolásról
...és az Auchan nem MOL benzit vesz. Hozatja szlovákiából, csehországból, ami lehet Slovnaft mondjuk, de nem a magyar MOL-tól vesz. Illetve mikor ki az olcsóbb, így helyes. Érdekesség, hogy a MOL szerdától emel, holott a Brent ára 5$-ra van a csúcstól...a dollár ft kereszten van bukta.Tudom, hogy uráli, tudom, hogy készletcsúszás, stb. De továbbra is azt érzem, hogy a margin most alacsonyabb a szokásosnál, azt állítják most szép lassan helyre.
Egyelore a piac nem tudja egyertelmuen ertekelni az OPEC+ fura hetvegi megallapodast. Ami nem csoda, nem is ertem, minek kell egy evre elore olajtermelesi kvotakrol ertekezni, ha senki nem tudja mennyi olaj kell majd akkor? . Ugyhogy egyelore az olajban a 34--->77$ rally utani korrekcio tart. Ez abszolut idoszeru es szukseges. A Rally 10 honap volt, utana a korrekcio normalis idotartama legalabb 1/3 resze, az 3 honap, szoval az a tippem leginkabb, hogy siman eltarthat egy 77--->62$ ar-korrekcio egesz szeptember-oktoberig. . MOL egyelore oldalaz, masfel honapja. A chart valami komplikalt WXY alakzatot csinalhat legvaloszinubben, ugyhogy maradok a legutobbi chartnal: ninbcs meg vege a korrekcionak, kell meg egy melyebb leszuras, hogy mindket cipo koppanjon a szonyegen. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20210716v01w4p8ca.jpeg
Érdekesség a mai napon. A hétvégén érkezett ötlet arra vonatkozóan, hogy esni fog a MOL, de még az OTP-re is. A Richter ebből kimaradt, mégis vezeti az esést. OTP és a MOL viszonylag stabilan állja a sarat!
Biztos vagyok benne, hogy a különbség nem okoz lényeges forgalom csökkenést a MOL kutakon. Ezen olcsó tankolási lehetőségeknek nem az a célja, hogy valódi versenyt teremtsenek. Ahhoz összemérhető kapacitások is kellenek. A valódi versenynek csak az egyik lába létezik, néhány helyen, korlátozott kapacitás mellett lehet olcsóbban tankolni. Aki egyébként is arra jár, vagy megéri neki ezért külön kitérőt tenni, az elmegy oda. Mindenesetre egy bizonyos forgalmi szint elérése után ez a lehetőség bedugul, és saját magának szab korlátot a kapacitásával. Láttam már erre példát, amikor nem lehetett közlekedni az Auchan mellett, mert "rengetegen" álltak sorba a kútnál. 20-30 autó már dugót okoz, aztán aki ezt meglátja, simán tovább megy, nem áll már be a sorba.
az biztos, hogy most az átlag/medián fizetésből több liter benzint kapsz, mint pl 10 éve. szóval, mihez képest. érzésre sok a 450, bár auchannál ugyanaz a MOL benzin "csak" 420.
Bankban vidéken egy bankfiókban az ügyintézők mennyit keresnek kb? Persze függ, hogy egy sima, bef. vagy hitel.. De átlagban mettől-meddig tudja valaki?
A netto számítása némileg javult, ha nem is sokat. Az átlag és a medián számítása viszont ugyanúgy történik. Szóval szerintem releváns az összehasonlítás. A lényeg, hogy az átlagot az átalaggal, a mediánt a mediánnal. És akkor nagy hiba nem történhet. Az egészen biztos, hogy anno lényegesen alacsonyabbak voltak a jövedelmek. Gondolom ebben nincs vita!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.