Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!



Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Foxtrader 2021. 04. 26. 07:43
Előzmény: #273276  exley
#273280
Anno a részvényesek érdeke az lett volna h eladni az OMV-nek, 20% a tőzsdén maradt volna!
klikk
klikk 2021. 04. 26. 07:41
Előzmény: #273278  Törölt felhasználó
#273279
Na arra ébredni, hogy azért vannak gondolkodó -és nem elvakult - emberek, már érdemes volt
.Szép napot mindenkinek!
és még egy kis gondolatébresztő, annak kapcsán, hogy hogy gondolják a "szív felőli" oldalon...::
http://valasz.hu/reflektor/az-allam-rossz-gazda-76715
Törölt felhasználó 2021. 04. 26. 07:34
Előzmény: #273264  klikk
#273278

"EZ UGYE CSAK JOBB MINT "ELLOPNI" ÉS MEGTARTANI AZ ORSZÁGNAK"
.
Most értettem meg.
Azért kell az állami vagyont magánkézbe adni, hogy megakadályozzuk hogy a következő kormány az állami vagyont magánkézbe adja.
Ez tényleg biztos védelem:)))
Törölt felhasználó 2021. 04. 26. 06:44
Előzmény: #273257  casual
#273277

Elképesztő látni egyesek írásait, hogy még a lopások ellenére is kitartanak a tolvajok mellett.
Tökéletesen igazad van és nem kell törődni azzal, hogy egyesek más véleményen vannak.
Bűnözők irányítanak (kormány) és bűnözők vannak egyes cégek élén, akik összefogva semmizik ki a befektetőket az irányítókkal.
Akik ezek után is képesek részvényekbe, saját devizába értékeket tartani, azok meg is érdemelik, hogy kifosztják őket.
Az elmúlt 10-11évben a forint 40%-ot veszített értékéből... egy 40%-os részvényár emelkedéssel senki nem keresett, 1-2 kivételtől eltekintve.
exley 2021. 04. 26. 06:28
Előzmény: #273273  Idea
#273276
A MOl ezzel az alapítványi mutyival teljesen védtelené vált. A magyar állam befolyása abban a vállalatban amelyre a liberálisok LeX mol torvényt fogadtak el. Esküszünk, Esküszünk, hogy Mollyt többet nem adunk. Mindeki össze vissza zagyvál itt a fórumon, de senki nem veszi észre, hogy az útolsó "családi ékszert" a neoliberális narancs a picra dobta. Különben Jó reggelt Elvtársak.
Törölt felhasználó 2021. 04. 26. 04:37
Előzmény: #273257  casual
#273275
nos casual, szerinted lopás történt, tegyél feljelentést!  már annyiszor leírtad, eme fórum nem alkalmas a lopás tényének megvitatására....leírtam már sokszor az alapítványról véleményemet, jelen helyzetben lehet ezen hónapokig csámcsogni, de semmit nem érsz el vele. Más módszert javasolnék amennyiben igaznak véled gondolataidat.....tegyél feljelentést....amennyiben attól tartanál, hogy nem demokratikus a rendszer és senki nem foglalkozna a feljelentéseddel akkor marad jövőre  választás és lehet változtatni a rendszeren!!!  addig viszont - ha megengeded - én nem fröcsögnék, hanem próbálnám  a negyedéves jelentéseket figyelni.......csak ennyi a különbség közöttünk...jó lenne,ha észre vennéd már végre....  hol a pénz????   rossz a címzett casual.....nálam nincs a te pénzed!!!!! és ez a lényeg, ha megértetted..... 
Törölt felhasználó 2021. 04. 26. 04:18
Előzmény: #273253  Pistike12
#273274
nos Pistike12....... talán szar éjjeled lehetett és rajtam gondoltad kitölteni sérelmeidet  vasárnap reggel 7-kor.....ez a topik mérhetetlen szintre süllyedt, pont az ilyen primitív, személyeskedő megnyilvánulások okán. Kételkedjél nyugodtan az én részvényesi mivoltomban az ismeretlenség homályában.....te bátor vitéze hazánknak!
Ezerszer megírtam , hogy nem vagyok fideszes,de nem is vagyok elvakult....látom aki egyik oldalra sem elvhű az nem is lehet normális ember kis hazánkban.....na ezért tartunk itt....
Idea 2021. 04. 26. 03:39
Előzmény: #273269  casual
#273273
Talán kezdjük ott, hogy a rendszerváltáskor kapott egy esélyt az ország, hogy az eredetileg 1 mrd dolláros hitelfelvételből - az MNB szerint ennyit kaptunk meg valóságban - 20 mrd-re dagasztott adósságunkat részben vagy egészben leírathassuk. El kell ismerni, hogy a baloldali Horn Gyulának minden fassága ellenére volt egy jó húzása: ki kell engedni a keletnémeteket, sőt nem kell befeküdni a német újraegyesítés elé. (ez utóbbi csak állítólag, ezért nem két jó pontot adtam neki). NSZK hátszéllel indult az ország 1990-ben.
.
Erre fel kimegy a faszkalap szdsz-s küldöttség 1990-ben Londonba, még a választások előtt és MEGÍGÉRIK bazmeg a magyar nép nevében, hogy az utolsó centig mindent visszafizetünk kamatostul, nem kérünk se elengedést, se mérséklést a kommunista rendszerre hivatkozva. És mikor az szdsz pofára esik, mert durván benézik a választást és kormánynak a közelébe se kerülnek, az istenbarmai teleóbégatnak minden fórumot, hogy de mi már megállapodtunk a szent nyugat pénzprófétáival, kérem mindent vissza kell fizetni, az a becsület, az a korrektség, hagyjuk, hogy a múltban milyen túlkapások, csalások, adósság-többszörözések történtek. Hagyjuk hogyan lett 20 mrd adósság, ne firtassuk, csak fizessük vissza.
.
Honnan lesz erre pénz? Hát kérem onnan, hogy a nyugati tőkés úriembereknek, - akik garantálják a foglalkoztatást, munkakultúrát hoznak ide, valamint csúcsszínvonalra fejlesztik az utolsó traktorállomást is végül piacot hoznak nekünk - eladjuk jelképes áron a magyar nemzeti vagyont. Ők is jól járnak mert olcsón jutnak termelőeszközökhöz, mi is jól járunk mert a kapott vételárból kinullázzuk az adósságunkat. Sőt mi duplán jól járunk, mert az itt megtermelt több, csúcsminőségű, világszínvonalú munkakörülmények, tudatos alkalmazottak által szociális biztonságban létrehozott áruink csakis keményvalutáért kelnek majd el az új tőkés tulajdonosok hazai piacain.
.
Ebből lett aztán, hogy "piacot vettek", "nem tudhattuk előre" meg a "nem értettünk hozzá". Elpasszolták a teljes energiaszektort, közműveket, távközlést, lényegében az egész ipart (kivéve amit a spontán privatizációban a vezetők néha karöltve a politikával ritkábban a dolgozókkal megmentettek saját részre...) a külföldnek. Ránk engedték - a behozott árumennyiséghez képest - minimális befektetéssel létrehozható külföldi áruházláncokat, öljék csak a maradék magyar termelést, rontsák a külkeregyenleget, apasszák a nyomorúságos devizatartalékot. Gyógyszergyárak, cukorgyárak (ezeket be is szántotta a külföld hamar), cementgyárak, alkatrészgyártás, buszgyártás, mezőgazdasági gépgyártás, optika, felsorolni nem lehet, mert jut eszembe újabb és újabb tétel. Bankokat konszolidáció után bagóért a külföldnek, biztosítók, média vagy a külföldnek, vagy megy szdsz-s kézbe.
.
És ott állunk 10-15 év után, hogy se nemzeti vagyon, a devizaadósság is nőtt, munkanélküliség is van, meg infláció,  meg külkerdeficit, valamint megszorítások rohadó egészségüggyel, nő a cigánybűnözés és a létszámuk is dolgozni nem kell mert úsznak a húszféle segélyben, a kisvállalkozót irtják  pénz/adó/piac/jog oldalról, megindul a kivándorlás ezerrel amint könnyebb a munkavállalás (jellemzően a magyar pénzből kinevelt komoly/piacképes tudással rendelkező húz el családostul és a totál csóró és képzetlen fiatalok tömegei - 2004 után). Mindezek mellé pedig azt pofázzák a tv-ben, azt írják az újságokban, hogy ez a jövő: élj bérlakásban, menj a munka után, a hitel a gazdaság oxigénje nem baj a nagy adósság úgyis kinőjük - de ezért a te áldozatod is kell, hogy minimális bérköltséged miatt idecsábíthassuk a tőkést. (Befektetőt szolidabban.)
.
Na egy ilyen örökséget vett át a Fidesz. És szerintem összeteheti a két kezét az összes volt szdsz-s, hogy csak a Fidesz jött és nem egy karakán szélsőjobb kormány ami - mondjuk - úgy váltaná ki az ország energiaszükségletét, hogy a nemzetgazdaság volt tönkretevőit barnaszénbányákban vagy lignitkitermelésen csákányoztatja. Jutalmul amiért az országot gazdaságilag kinullázták.
.
Ehhez képest az, hogy 5-10-20% tőkét átszerveznek azért, hogy - lehetőleg - ezek a kártevők SOHA ne jöjjenek vissza, igazán csekély ár. Sőt, elismeréssel kell ezekre tekinteni.
.
Nincs értelme fideszes lopást emlegetni, más a narratíva: egy gazdaságilag, lelkileg lenullázott, egészségügyileg, demográfiailag megtiport országot próbálnak újjáéleszteni. Aki ebben segít, megérdemelten jut nagyobb jövedelemhez - ahogy sikerül, amit az idő, a körülmények és az emberanyag enged. Ennyi.
baloldalitrollok 2021. 04. 25. 18:09
#273272
Van 0,000....% tulajdonrésze, aztán akar dönteni a többségi tulajdonosok helyett. XDXDXD
Törölt felhasználó 2021. 04. 25. 15:52
Előzmény: #273264  klikk
#273271
Igazad van de a fityisztől ezt nem vártuk, hogy ugyan az jön, azért lettek leváltva az msz-szdsz banda Most meg a fityisz nyúl le bennünket .
p-b 2021. 04. 25. 15:34
Előzmény: #273264  klikk
#273270
Sztem  jelentős irány és arány tévesztésben élsz :) ha ezt akarod szembeállítani az elmúlt 11 év lopásaival. A lélegeztetőgépeken a ner  lenyúlása önmagában is lényegesen nagyobb volt és a többi jelenben zajló kinai mutyiról nem is beszélve maszkok, vakcina, vasut, egyetem. De látom ez a része tetszik a magadfajta erkölcstelen gondolkodásuaknak. Na meg kórházak, oktatás lepusztítása, a korábbi 3000 mrd-os Manyup lenyúlása és qrva hosszan lehetne sorolni, de fölösleges, mert biztos jutalékot kaptok a gyurcsányozásért, sorosozásért, a tolvajlás támogatásáért.Sajnos a múltban is volt pár tróger tolvaj, akik ugyanúgy elítélendők. De a mostani maffia bandában csak azok vannak és nekik semmi sem elég. Ha van Molod gondolom tapsikolsz hogy minden 20. Molodat lenyúlták. Sajnállak a rövidlátásodért az informálatlanságodért, de talán előbb-utóbb majd csak észreveszed, hogy rossz irányban haladsz, gondolkodsz. Remélem jövöre ismét életbelép a vagyonosodási vizsgálat és sok lopott vagyon visszakerül az eredeti helyére.  
casual 2021. 04. 25. 15:30
Előzmény: #273264  klikk
#273269
Semmit sem változtat a múlt a jelen megítélésén. Pont az a lényeg: az elődök politikailag számon is lettek kérve, éppen ilyenekért is lettek elzavarva. Hogy poltikai elszámoltatás mellett jogi nem volt, az meg éppen hogy megint az aktuálisan hatalmon lévő csürhe felelőssége. Hogyan lehet a múltra hivatkozva elnézni a jelen lopásait? Csak úgy, ha egy gerinctelen féreg vagy, aki nem lopás és lopás között attól függően tesz különbséget, hogy ki követi el. Arról már nem is beszélek, hogy azóta már nagyságrendekkel nagyobb a mérték, éppen a napokban lépünk át az ezermilliárdos nagyságrendre. Nem ennyi a végösszeg, csak innentől kb. ez a mértékegység.
Istvan78 2021. 04. 25. 15:25
Előzmény: #273267  Istvan78
#273268
Egyetlen állításomat se tudják cáfolni, ezért marad a minuszolás.:)
Istvan78 2021. 04. 25. 15:23
Előzmény: #273265  Istvan78
#273267
A Fidesz hívóknek látom, nagyon fáj az igazság.:)
saladin
saladin 2021. 04. 25. 15:05
Előzmény: #273264  klikk
#273266
Ez már rég volt és talán igaz sem volt.A múlt most nem számit.
Istvan78 2021. 04. 25. 15:02
Előzmény: #273264  klikk
#273265
Képes voltál többször beszúrni ugyanazt az ügyletet, hogy többnek látszódjon? Hát ez..
A MOL,Richter állami részvény pekettek vagy a MOL saját részvény nem az országé volt? Inkább azt akartad mondani, hogy nem eléggé a Fideszé. De kérem, a Fidesz nem Magyarország. Ugye Magyarország lakosságának kb. negyede-harmada szavazott rájuk és akik rájuk szavaztak, azok se bízták meg őket azzal, hogy az állami vagyont adják át egy Fidesz által kontrollált szűk körnek.
klikk
klikk 2021. 04. 25. 14:43
Előzmény: #273262  p-b
#273264
EZ UGYE CSAK JOBB MINT "ELLOPNI" ÉS MEGTARTANI AZ ORSZÁGNAK............:
"
Eladják a Gázművek maradékát - Napi.huhttps://www.napi.hu › magyar-vallalatok › eladjak_a_g...
  • 2008. jún. 10. — A Fővárosi Gázművek Zrt. 50 százalékos önkormányzati részvénycsomagjának tervezett értékesítéséről nyújt be helyszíni tájékoztatót Hagyó ...
    Budapest eladja a Főgáz többségét | Ingatlanok.huhttps://ingatlanok.hu › hirek › budapest-eladja-a-fogaz-...
  • 2008. nov. 14. — Az MSZP, az SZDSZ és a MDF támogatásával a közgyűlés arról határozott, hogy eladja a Fővárosi Gázművek Zrt.-ben meglévő többségi ...
    Igent mondott Budapest, eladják a Főgázt - Portfolio.huhttps://www.portfolio.hu › bank › igent-mondott-budap...
  • 2008. nov. 14. — Indulhat a Főgáz privatizációja, a fővárosi közgyűlés tegnap áldását adta a tranzakcióra. Állítólag most a tanácsadó kiválasztása következik, ...
    Itthon: A főváros feljelentést tett a vízművek privatizációja miatt ...https://hvg.hu › 20111018_vizmuvek_privatizacio
  • 2011. okt. 18. — Fél évvel később a csatornázási művek 25 százalékát is eladták. (Mindkét szerződést Demszky Gábor volt főpolgármester és egykori "
    barazol 2021. 04. 25. 13:45
    Előzmény: #273260  Törölt felhasználó
    #273263
    Ne várj érvelést, fidessztrollkompánia működik, nyomkodják a "-"-okat.
    p-b 2021. 04. 25. 13:39
    Előzmény: #273258  Törölt felhasználó
    #273262
    Van tippem ,hogy milyen családi, baráti körökben szocializáldhatott a 10 minuszolód, akik a lopást természetes eszköznek tekintik :)
    new1 2021. 04. 25. 13:03
    #273261
    tbsz-es adóelkerülö höbörgök , nade öket meglopta az állam ::))
    ingyenoktatás , meg szanatórium bírnak élni