Macika tökéletesen igazad van, most! De! hadd idézzem magam: #261983
Törölt felhasználó2021. 02. 19. 08:11
Előzmény:
törölt hozzászólás
nem értek egyet, ez nem megalapozott állítás.....célár csökkenése = egyébként sem szokás naponta vagy havonta célárat csökkenteni....nem történt profit warning sőt az éves elemzői terveket is felülmúlta a Mol. Jövőkép meg pláne nem indokolja az iránymutatás alapján... azt elfogadom, hogy olcsóbban szeretnél venni, ez rendben van, de azért egy kis szakmaiságot elvárhatunk a tényadatok alapján.
Nagy elmozdulásra nem számítok. Egyrészt mert már decemberben kikotyogták, hogy az ebitda 80%-a lesz a 2019-nek. Másrészt a q4 nem igazán számít már. Mindenkit a 2021-es eredményesség érdekel. Pozitívum: - jobb lett, mint, amit a vezetőség várt, - a 2021-es előrejelzésben már a járvány előtti eredményességgel számolnak Negatívum: - nem sikerült meglepetést okozni, mint q3-ban
de van!!! az éves Ebidta jobb lett az elemzői várakozásoknál!!! Brent 63,5 usd..korrigál a nagy emelkedés után... vegyük már észre, hogy mennyit emelkedett az olaj ára!!!! ( nem kifejezetten neked írom, hanem azoknak aki már most kukába vágták az első negyedévet ) természetesen lehet igazad, jöhet esés/oldalazás.....
csak jelzem masszívan vették 2,2k felett magukat, 2300 és 2400 felett is.....és ki tudja mit szeretnének tovább? Biztosan nem szeretnének látni az árfolyam csökkenését 2-2,2 k alatt...nem azért vették...., ....szerintem hamarosan kiderül az srv. további lehetősége....osztalékról nincs jelzés... ez is az srv. lehetőségét támogatja..... ezért is véleményes a következő pár nap árazása.... értem én, hogy olcsóbban lehetne venni, de ahoz eladói nyomás kellene, de.... 2k nál jóval többet ér a Mol...már most is, ezért vették e szinten felül... 2mrd usd feletti eredmény is ezt igazolja....
Na, akkor próbáljuk meg reálisan nézni: A jövő jól néz ki, de a jelentésben nincs pozitív meglepetés, kb. neutrális. Ami viszont ma látszik, az olaj esik, és az indexek is oldalaznak, magyarul az általános hangulat egy olajcégnek nem kedvező, így én oldalazást, vagy kisebb esést várok a mai napra.
Nem oly rég kezdtem itt laikus amatőrként és ez sokáig nem is fog érdemben változni. Sokszor olvasom a bizakodást, a cég eredményeinek elemzéseit, de sokszor láttam olyan beírásokat hogy az ettől -részben- független hírek is jelentősen mozgathatják az árfolyamot és vannak a legális és egyéb trükkök pénzemberek kezében akik a cég eredményeitől függetlenül, érdekeiknek megfelelően tudják befolyásolni az árfolyam mozgásának irányát. (Nem egyszer ezek eredménye a lufi, és a pukk után sokan maradnak lekvárban.) Sokszor ez a háttérszándék is lehet meghatározó úgy gondolom! - Most jött egy eredmény, amelyet lehet pozitívan is értékelni! - Most a környezet: eu. indexek lejtmenetben, az us. indexek térdig pirosban - ez a környezet mennyire lehet befolyásoló most a molra nézve? Valójában azt kell megsejteni hogy a mozgás irányítóinak mi a szándéka!? Lehet ostobaság ez a gondolatmenet! Vannak itt gyakorlott profik, öreg rókák akiknek ezek a tudások, tapasztalatok a kisujjukban van, látják az összefüggéseket! Mi pedig kis amatőrök próbáljuk kitalálni az eljövendőt, a mai napot, és a többit! Jószerencsét mindenkinek!
Törölt felhasználó2021. 02. 19. 07:49
Előzmény:
törölt hozzászólás
Azért drágul, mert a kereslet emelkedett és emelkedni fog ( áprilisi-májusi szállításokat árazzák most ), a kitermelés meg visszavágva, bár mindig vannak kvótákat be nem tartó kitermelő országok. Szaudiak pedig pontosan azt mondták: fontolgatják az áprilisi kitermelésük növelését, de megfontoltan és az aktuális környezeti helyzetre döntenek.. Nem kész tény, de valamikor be fog következni....akkor,amikor a kereslet is igényli...szerintem még szeretnének magasabb olajárakat látni... nem értek egyet az első negyedév " megy a kukába " jellemzéssel...leírtam miért...
igen, lehet az srv leállása mögött az az ok is, hogy kb tudják ennyit ér. drágábban minek vennék? írtam tegnap, hogy egy nagyobb esés még jót is tenne, mert akkor újra lehetne srv, az pedig egyértelmű long jelzés. így nehéz kereskedni. napizni szar, hosszú távra venni még kockázatos.
üzemanyagok folyamatosan drágulnak.... Brent 63, 4 usd...
Törölt felhasználó2021. 02. 19. 07:17
2021-2023 jövőkép 40% EPS növekedést várnak az elemzők, szerintem ez teljesen reális...2021-re várt kb. 10% up Ebidta eredmény mondjuk úgy, hogy egy biztonsági és felelős vállalás cég vezetésétől. Ennél még 10%-kal többet is el tudok képzelni, de ehez tavaszi nyitás szükséges. Kérdések: osztalékról nincs jelzés, pedig 2021. 04.15.-re van meghirdetve az éves közgyűlés , srv. folytatódik e? ( ha nincs osztalék, akkor tuti ), 2,3 és 2,4k árfolyamon is vették magukat! 2k alá nem várnám az árfolyamot már + srv.-vel is védenék( csak pandémia durvulása estén ), úgy helyén van az árfolyam jelenleg a vírus bizonytalanságával és a jövőkép pozitív lehetőségével....ezt érzem, de meglátjuk...bízom benne,hogy a jövőkép fog győzni....
Törölt felhasználó2021. 02. 19. 07:03
Kicsit olyan ez a jelentés, hogy,ha akarom negatívat , ha akarom a pozitívat látom benne. Én a jövő lehetőségét látom benne, egy biztos lábakon álló cég pozitív jövőképét és megemelt 2.3-2,4 mrd usd CCS Ebidtát + kiváló pénztermelő képességét! Árazása is vonzó....2, 05 mrd usd -ami csak!! 11% csökkenés 2019 évhez képest ( Mol 16%-t jelentett, ez nézőpont kérdése, 708mrd hez vagy a 640mrd-hez viszonyítunk )- pandémiás évben - remek teljesítmény, ez vitathatatlan. Nyilván az egyes szegmensek vegyesen teljesítettek, de ezért jó a több lábon állás, és ezért sikerült viszonylag gyorsan alkalmazkodni a külső környezet rendkívüli változásaihoz! Érzésem szerint a jelenlegi átlag célárak 2500 Ft szinteken reálisnak tekinthetők, de gyorsan változhat egy javuló külső környezet esetén. Olaj ár pl. ami most 63,5usd ( q4-ben kb. 44 usd-vel számoltak ) januárban már 54-55 usd olajárral számolnak- ez hivatalos. Januárra a petrolkémiai árrés szinten remekül alakult, elérte az 500 EUR/t értéket, ami tavaly március kimagasló érték közelében. ez is hivatalos adat már.....nem gondolnám, hogy az első negyed év rossz lenne...sőt, februárra az olaj átlagár eddig 60usd felett van...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.