Úgy érzem nem ment át az üzenet, nem látod a lényeget. https://www.investing.com/indices/nq-100-chart Nézd már meg ezt a szerencsétlent 03.30-tól. 23k (amúgy 22700-volt az alja),-ról felment 30800-ig. 35,6%-os emelkedés. OTP 35-45k, számolj utána. ÉS lám, azonos %-ban emelkedtek.
Köszönöm a visszajelzést. A kép IBKR Desktop általi grafikon (nem AI által készített), melynek minősége akkor romlott el, amikor letöltöttem a Gemini-ből az oda feltöltött képet. Elnézést a tévesnek tűnő, korábbi felvetésért.
Ja igen.. Az igyenesek hajlamosak "csúcs" időben konkrézan elhülyülni. Amikor Európa és US is egyszerre van ébren millió felhasználó hasznája leveszi a letöbb paraméterekeit minumumra. Kis kontextus (amiből hamar kiesik).. Grafikus képességei is látványosan romlanak. Hajnalban zseni, délutánra meg egy debil hülyegyerek.
Tripla hiba. 1. Jól sejtettem, az "adatokat" a chart-ról kellet levasni (nem CSV ben kapta meg). És elég rossz a kép, én se tudom levasni rendesen. 2. havi adatok. Miért ? Az AI akár a a 10 évesteljes kötéslistát is tudja olvasni és össze is a rakja. Minél több adat van annál jobban tudja struktúlrálni, össze vonni és elemezni is. 3. Te toltad az az AI.-t a promtal a "hosszú távú trend sérültésre". A legtöbb AI. túlságosan "agreeable". Vagyis túlságosan is barátságosak és szeretnek "egyérteni" veled, semmint vitatkozni. A nem a ténykeket néz (a chartot) hanem a felhasználói viselkedést és charthoz való viszonyát. Mivel te kapásból ezzel kedted, ezt fogja keresni a charon is. És mivel hallucinál (főleg ha hiányos adatokból dolgozik) pont azt mondja neked mint amit hallami akarsz. (kb olyan mint egy jó prosti ) Legyél "semleges" és tényszerű, mintha egy munkatársnak osztanál feladatot... "Elemezd... Írj kódot... "... Itt és itt találod hozzá az "adatokat"... Az újabbak már össze is szedik a netről, jó sok tokenért.. ÉS a legfontosabb: ELLENŐRIZZ mindent. Itt meg pont olyan mint egy rossz "gyakornok". Nem kérdez vissza ha nem érti és millió tokenért elkezdni neked a hülyeséget (kitalák adatokat), és sokszor el is felejt dolgokat. Pl. egy gomb mögé akarsz egy kódot írni, a gombot felteszi, de elfeleti mőgé a kódot.
Mi okozta a 35 000-ről 45 000 forintig tartó emelkedést? Több tényező. - Rekord 2025Q4.es profit. (1146 milliárd forintos történelmi rekordnyereség), - Részvényenkénti 1129 forintos osztalék kifizetését (a 2025-ös üzleti év után) - Intézményi a vételi algoritmusok is bekapcsódtak, átütötték a 35 000 korlátot. - A piacon lévő szinte összes OTP short turbó certifikát sorozat kiütésre került.
Grafikon, amit az AI elemzett: https://ibb.co/XkVSL2r8 Gemini: ingyenes. Prompt: "OTP: Month1: úgy látom, hogy a hosszú távú trend sérült. Ilyenkor mi szokott történni? " Akkor lehet, hogy a felvetés miatt írta... Köszönöm a visszajelzést.
Úgy látom a grafikon (kép) másoltad be. Alap hiba. Borszatóan szarul lát, a görbét néha összekveri a rácsvonalakkal. fogadlad se lesz róla milyen adatokat olvasott le a Chart-ról és így ellenőrizni se tudod. ... A nyers adatokat kell beadni. Azt sem szabad rábizni az igyenes AI.ra hogy szedje össza az adatokat a netről..
Mi volt a "promt" ? Ha "trend" törést kérték benne akkor meg is fogja találni. És a "havi" adatokat te javasoltad? És melyik modell? Az ingyenes elég sokatt hallucinál és nem ellenőriz. Neked kell. Az nyers adatok szintjéről.
Sziasztok! Napi / esti gondolkodtató: Havi grafikon trendtörésének AI elemzése: https://ibb.co/YKdRgGY (Valamikor délután készült, amikor az árfolyam 41.660 Ft volt, illetve valószínűleg nem látszódott a grafikonon a 7.736 Ft legalacsonyabb ár, ahonnan az emelkedés indult, így a low téves. Remélhetőleg a trendcsatornát megközelítőleg megfelelően rajzoltam be a grafikonra, amit az AI elemzett.)
OTP részvényesek ide!