Joker, te mennyi tl123at vettél? Mennyid van most? Semennyi? Milyen érdekes. Pedig egész nyáron sírtál hogy mért nem lehet hozzájutni. Amikor meg a kezedben volt...
te mind a kettőből hit kérdést csinalsz... azt megértem ha szted nincs vilag haboru es minden csak veletlenul all a feje tetejere a vilagban... de pl az OTP elemzésemmel mi a bajod? elsök között voltam aki "megjósólta" mi fog jönni és 44k szint amit elsöre vartam be is jott... az összes lenyeges fordulatot a topon es az aljon elöre megirtam itt is az elmult egy évből mi a gondod vele?
Mai OTPcsárt. A tegnapi árfolyam érvénytelenítetté az új impulzus hullám indulását ami a nap végi újabb piros doji gyertya is jelez. Nagyobb fogalomnál megjelentek az eladók és az árfolyam esett, a nap végére a vevők nem tudták megtartani az árfolyamot. A első forgatókönyvet megerősítette a tegnapi árfolyam. Az "A" korrekció nem ért véget, cikkcakk , vagy Flat korrekció (5-3-5). A képen a kék 1-5 hullám ennek az első része, ami az 5 csúcsnál ér véget, ami a "A" csúcs lesz. Jól látható hogy árfolyam a kék trencsatornában mozog, a felső korlátja már a 50as és a 20 SMA (kék és narancs), alul pedig 100SMA, ami trendcsatornában tartja. A havi RSI mutató alul még mindig 77 és mozgó átlalaga 80 felett van ami havi szenten jelzik hogy hosszabb korrekció lesz mire az mire a túlárazottság enyhül. Ez jelzi hogy az éves árfolyam korrelációról van szól, vagyis a teljes idei nagyobb idősíkon. Rövid távon a 44000 korábbi támasz elesése várhazó... https://ibb.co/C53zsDfv
Donald Trump szerint Vlagyimir Putyin megállapodást akar kötni az ukrajnai háború lezárásáról, írja a Bloomberg. Az amerikai elnök kedden telefonon beszélt az orosz elnökkel, miután Steve Witkoff és Jared Kushner Moszkvában, majd Kijevben tárgyalt. Trump egy Putyin és Volodimir Zelenszkij részvételével megtartott háromoldalú csúcstalálkozót sem zárt ki.
„Az olajárak meredek esésbe kezdenek – ahogy most minden más is esik, csak még annál is jobban –, amint MEGNYERJÜK az Irán elleni háborút. Először 3 dollár lesz egy gallon üzemanyag, de végül 2 dollár alá süllyed az ár” – fogalmazott az amerikai elnök. Trump bejegyzésében hozzátette: a folyamat gyorsan lezajlik majd... Hirtelen annyit fogunk észre venni október közepén , hogy az amerikai hadigajók kivonulnak a térségből és az Trumpapi bejelenti hogy NYERTEK, mert Irán beengedi és megkezdi az együttműködést a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel (NAÜ), azután, hogy az amerikai kivonultak a öbölből . Mert ugye csak ez volt a cél, amit elértek.. Hivatalosan Trump jelenti be hogy öböl már nincs blokád alatt. Az olaj ára másnap 20$ lesz.. és 3$ a benzin.. Ezzel fog kampányolni..
Mai WTIcsárt:Izgalmas napok előtt (vagy után) vagyunk ami az olajárat illeti. A szerdia nagyon szépnek induló z'árcsökkentést 9.45$ről egészen 92$ig . Mindenki kicsit fellélegzett és szépen vették a shortokat 93$tól amikor egyértelműen lefelé vette az árfolyam az irány. Sajnos estétre az finomutók megint ráparáztal valami távoli ország ellenőrizhetetlen hírére amire a Goldman Sachs ( vagy népiesen: goldmanó sux) még öntött egy kis olajat a tűzre (Sux) a 120$ jóslatával ami .."Pokol jöhet az olajpiacon, ha súlyosbodik a helyzet a Közel" ilyen címekkel jött le a hírportálokon. Persze nehéz ilyenkor még a saját technikai elemesemnek is hinni, főleg amikor már mindenki olaj apokalipszist víziónál, de általában a meteor soha nem csapódik be és az özönvíz is elmarad, amíg az elsivatagosodás a trendi.. Szóval nehéz az árral szemben úszni, viszont a lejobban a pánikon lehet keresni, főleg ha nem indokolt és elég látványosan manipulatív. A pánikfelár akár 10% feletti is lehet, amit a racionális korrekció fog követni. Megnéztem közben a Goldman Sachs saját kezelésű részvényportfólióját is és az "energetikai befektetési alapjait" ( North America Energy & Energy Infrastructure Equity Portfolio) és elég nagy súllyal vannak hagyományos olaj- és gázipari óriások benne. Az ExxonMobil A bank portfólióiban 9% os súllyal szóval biztos szakértők voltak a sux jóslata mögött. Csütörtökön alig győzték zárni a shortokat amit szerdán nyitottak nagy mennyiségben amikor már biztos volt hogy visszafordul. Ráadásul a stop loss megvízásokat is az kerek számokhoz, vagy fölé rakták be is amikor átléte ezeket újra tömeges automata eladás jött amit még tovább tolta fel az árfolyamot.. A charotokon ezek a felfelé szuró hitelen tüskék.. Az utolsót 97$ nál láttam. Remélem jól fog öregetni ez a post és ez lesz tényleg az utolsó.. Aki szerdán úgy gondolta hogy csütörtökön jó tőzsdei nap lesz mert végre esik a z'olaj, csak olajrészvények mentek fel. de nézzül a technikai elemzést.: Egy szép csökkenő impulzus hullám (felér) 4. hullámába ágyazott (3-3-3) Flat koorekció egy megnyúlt (Extended) 3-as csúcs után. A fehér 4. csúcsot ha jó szoltam pont tegnap érte el 97$ al. A négyes csúcs hosszát a Flat korrekció "C" csúcsa alapján határozható meg (mivel pont egybeesik a 4. és a "C" ). Minden gyerek tudja mi jön a 4. csúcs után ... Az ötös.. Ami felelé tartó impulzusnál szintén lefelé fog "kilőni".. Az elliott hullámok szabályai szerint a 3. csúcs alá ami a charon 67$ . Elég gyors és korrekció nélküli 20$ os zuhanás jön.. Talán az év legnagobb üzlete.. Ráadásul még pont időben , pont a pánik után.. Fogani merek hogy nemsokára a Goldman Sachs is kijön az "új" elemzésével (amikor már fullon vannak olaj shortal) amiben nem 120$ hanem 80$ lesz a célár... https://ibb.co/Zp0JTsmm
OTP részvényesek ide!