Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Macus
Macus ma, 08:29
Előzmény: #1337867  Macus
Usa labour day van ma szoval nincs ott kereskedes. 
Macus
Macus ma, 08:13
Olaj arfolyam kezd csunya lenni ami latszolag nem erdekli a tozsdeket … mondjuk a hormozi forgalom nulla ala nem tud esni … usa meg azt mondja sok olaj megy igy is at … lehet a technikai dolgok mar nem erdeklik a piacot
Balin2020
Balin2020 ma, 07:43
Előzmény: #1337864  Uhura
Kösz! Ez nekem is új infó. Mi a konklúzió? Rövid-közép távon mi várható?
JokerWizard
JokerWizard ma, 04:25
Előzmény: #1337864  Uhura
Csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy a mobiltelefonok is az elektromos autózás ütemével felejtődtek volna most arról beszélnék hogy "egyáltalában nem zsákutca" mert rengeteget fejődött, lett színes képernyő  ráadásul érintős.. Már 100Mpx élő videót tud gyártani és millió applikációt tud egyszerre futtatni az 1000 magos processzorán  .. már minden tud amit egy korábbi Pc is.. Ráadásul hordozható is..  
sőt már akkumulátorok is óriást fejlődtél... A legújabb akkuk már olyan "kicsik" hogy akár egy hordozható kofferben is elvérnek... és már van ami egy nagyobb XL es hátiszákban is elfér... szóval most már tényleg "mobil Telefon" és aki kételkedett benne hogy teret hódít és nemsokára mindenki "okos teflonnal" fog járni, annak üzenem hogy már vannak 100kg  alatti akkumulátorok, amik akár 500Amh is képesek tárolni és egy nagyobb kabáthoz hasonlóan felhatolható a testünkre hogy valóban báhonnak tudjuk használni. A  teljesítene pedig elérheti a 3 üzemórát is, kikapcsol állapotban pedig még ennél is többet, a hitetlen 5 órát és képesek működni..  A szupertöltök pedig lassan minden nagyobb városban lesznek, ahol legalább 3 fázis van mert ez kell a töltését. A töltök elérték a korábban lekezelhetetlen 8órás töltési időt.. Véget értek  a korábbi 24 órás töltések.  És  az akku élettartamát is többszörösre növelteső kiméről használat akár 2 évet is tud elélnek, de a fél éve mára már alap követelmény ...
Szóval nem szákucc'a na... 
Uhura
Uhura ma, 01:58
Előzmény: #1337858  JokerWizard

Off:JW: Nézd a kis "San Marino" meretű országok tekintetében kötelrző, a közepes mint mi ajánlott, a nagy és szuper nagy államok esetében pedig döntés kérdése hogy változtatni kell. 
Az elektromos autózás ma már nem zsákutcás technológia még akkor is ha a kapacitás/kg szám érdemben még most sem nagyon változik. És Elon meg mások hazug pr emberek akik ha a Hidrogén mellé álltak volna már az lenne a vezető technologia alá Winkler Robi. 
Magyar rögvalóság, hogy lépés kényszerben vagyunk mert szinte minden energia függőséget nőveli, a mezőgazdaság a műtrágyán - gázon , a közlekedés - olaj, dízelen át. Ebből egyetlen kiút ha megújuló - atom kombóval átlépünk vagy az elektromos vagy a hidrogén/elektromos rendszerbe. Mert így a függőségünk csökkenthető , máshogyan nem. 
ON: 
Beze az a gondom, hogy jelenleg szvsz az OTP tekintetében sokkal nagyobb a magyar agrár finanszirozási problémák súlya mind az orosz/ukrán kérdés ... ha a Tisza végre kihúza az agrár finnanszirozás egyik lábát azzal, hogy valósan az agrárium ciklikusságához szabja a szubvenciók kifizetését az a mo. Bankok közül az OTP -t fogja leginkább oldalba verni. Másrészről az OTP a legnagyobb vesztese a EU-s pénzek visszafogásának - az átmeneti, es egyébb finanszirozásnak -  és ebben a mostani megmentett pénz se fog érdemben változtatni. 
Vagyis az edfigi minden oldalról való jelentős pénzáramok megálláa, lassulása és a várható újraszabása jelentősen csökkenti a pénzáram felhajtó erejét. 
badsector1
badsector1 vasárnap, 22:03
"21:24
Tűzszünetet rendelt el Putyin, Moszkva után Kijevben tárgyalnak a békéről Trump emberei – Híreink az orosz-ukrán háborúról vasárnap"
egyszer a ruszkik is megúnják a háborút, azt nem mondom ,hogy most, de putyintól szokatlan a tűzszünet.
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 21:28
Előzmény: #1337860  Rotel
Szintem is mindenben felveszek a versenyt az elerktomost autók a dízellel. JÓ  meghatás, csendes, gyors és kényelmes..   
Amiben egy életkoros autó se tudta eddig megközelíteni sem a dízelt, az a hatótáv..
Volt lehetősém kiprópróbáln egy tesla 3 még amik nagyon lelkesedtem én is érte.. Bécs - Debrecen táv.. 490 km.. Full pályán.. Tatabányánál  szólt a tulaj hogy nem hajtsam annyira ... ?? Ténylen toltam neki.. Nem nem eltévesztésen.. A tulaj látta hogy élvezem és csak azért nem mondta korábban de ha le akarunk éri Debreceneben vegyek vissza kicsit , és kapcsoljuk ki a klímát is.. .?? A vége az lett hogy Érdnél bementünk az Auchanba "vásárolni" másfél órát amig a teszla rajta volt superchageren..  Debrecen felé már nekem is lett egy "Hatótáv páram".. 2 percentént néztem hogy hogyan fogy el becsült hatótáv...
A követkető alakommal már én mondtam a havernak, hogy inkább az én kocsimmal menjünk, mert most nem akarok kényszer bevásárlás csinálni ..  (A Skoda 1.6 dízel : fogyasztás pályán (130 tempó) 4.9 liter / 100 km ..  tank : 55 liter . Hatótáv: 1100 km... (Bécs-Debrecen oda vissza klímával ) 
Egyszervolt vasárnap, 20:51
Előzmény: #1337860  Rotel
az önvezető autókra is ezt mondták
semmi nem lesz belőle
soha
mivel már azt feltalálták,vonat néven
az elektromos autózás szintén így fog járni
elvetélt,buta ötlet,alkalmas tömegek meghülyítésére
ez részben mindig sikerül
most is így van
a benzin és a gáz még évszázadokig fontos lesz
minden más,csak a politikai inkompetencia eredménye
ami szorosan összefügg az ostoba tömegek elvárásainak,egyszerű válaszokkal való kielégítésére
Rotel vasárnap, 20:06
Előzmény: #1337858  JokerWizard
OFF
Nem tudom milyen elektromos autókba ültek amiben csalódtak, de biztosan nem egy új fejlesztésűbe. (pl. BMW IX3 50) 2027-ben a verseny élesedni- a választék bővülni fog, a megérkeznek a kínai prémiumok az EU-ba.
A technológia mostanra kifutotta magát. Nehezen tudom elképzelni, hogy nem a tisztán elektromos autóké a jövő. Áruszállításban (kamionok) van még helye a dízelnek kb.
A hibrid a legbonyolultabb (abban minden van) olyat biztosan nem vennék.
Mondom ezt úgy, hogy jelenleg egy öreg de jó állapotú DPF nélküli füstmentes dízelt hajtok (a dízel motorok fénykorának terméke, amikor még nem kellett egy labort rátelepíteni a motorra)
ON
Beze
Beze vasárnap, 19:46
Takács András, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint a nemzetközi trendet követve csökkent a BUX index. Kifejtette, a magyar vezető részvényekre az OTP céláremelését kivéve nem érkeztek vállalatspecifikus hírek. A Romer Capital 54 ezer forintról 58 ezer forintra emelte a bankpapír célárfolyamot, az ajánlás változatlanul vétel. Az OTP részvényeire ugyanakkor az ukrán-orosz fronton kiújult a konfliktus kedvezőtlenül hatott, mivel a bank egyaránt jelen van Ukrajnában és Oroszországban.
Ezt most láttam csak, hétközbeni hír volt.
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 16:31
Előzmény: #1337855  Uhura
Az a gond lehet  ezzel. Kb  mint az elektromos autókkal. Kísérleti technológiának mindig megvan az esélye hogy nem ez lesz a jövő és akkor baromi sokat elkötöttünk és közben zsákutca, amiből visszatérni oda ahonnan elindultunk még többe kerül. Egy kisebb ország inkább jobb ha már egy kiforrott technológiát. Most mindenki utálja a dízelt, mert most ez FOMO és trendi elektromos Tesla. De akinek már volt elektromos hacsak nincs totálisan belebuzulva Elonba, mindenki akivel beszeletem csalódott volt. Megbánta és a követő autója nem elektromos lesz. 
Ezzel nem azt mondom hogy nem kell többlábon és nem kell keresni az dizel alternatíváit , és most erre a helyzet is adott. De ez helyzet is meg fog változni, az olajárak se nőnek az égig és nem fog elfogyni az olaj sem. A dizelt 100 éve  gyártják telesen kiforrott technológia aminek már a hátrányait is sikerült megoldani, már az van min a 80' években a "büdös" füstülő dízelekkel. Most persze nehéz elképzelni , de egyre többen állnak át alternatívákra, kevesebb lesz a kereslet, és a jelenlegi kínálattál elérhető akár a 2020-as 25$ olajár mint a 90's években. Az EU-ban persze más a "trend", és tudatosan fojtották az autógyártást főleg a németet. De nem biztos a jövő is sötétzöld lesz..   
Lou70
Lou70 vasárnap, 15:51
Előzmény: #1337838  Naras
Hát ez a klasszikus b.szni is és szűznek maradni is dilemma. Ez így nem fog menni.
Balin2020
Balin2020 vasárnap, 13:34
Előzmény: #1337855  Uhura
Egyetértek, de ez nem csak itthon, hanem világszerte jellemző. Tisztelet a kivételnek! A kormányok jellemzően a többség igénye/kényelme irányában mozdulnak. Amit írsz az előremutató lenne, hosszabb távon megoldás felé vezetne. Rövidtávon azonban nem komálná a többség. Akár kormányok leváltasahoz vezethetne a közhangulat romlása.
Uhura
Uhura vasárnap, 13:20
Előzmény: #1337844  Balin2020
A kormány azzal, hogy alacsonyan tartja a dízel árakt elveszi a változtatás felé mutató energiákat mind a mezogazdaságból, mind mas ágazatoktól. 
Ez a helyzet előnyös lehetne egy elektromobilizációs átáláshoz, az öreg gépkocsi park cseréjéhez, versenyelőny kialakításához válság idején. 
Előre "meneküléshez" az iszapban való dagonyázáshoz. 
Már rég el kellet volna kezdeni egy erőltetett elektrifikációs támogatási lábat kialakítani. Elínditani egy adókedvezményes autóvásárlási programot, nem közvetlen szubvencióval hogy a piac beárazza és rápakolja a termékre mind a csoknál, hanem olyan adóelönyöket kinálva amely a felhasználónál csapodik le. 
Eközben el kellet volna kezdeni a mezőgazdaság energia önellátásának előkészítését, kiserleti pilot programokat kialakítani pl a Totyota, Kubota es más olyan vállalatokal, akik teher fuvarozásban, munkagépekhez fejlesztenek hidrogen, elektromos, hybrid rendszereket. Így Mo. Kb 10-20 év alatt átállitható lenne olyan irányban ahol kisebb környezeti lábnyom mellet, olcsóbb üzemeltetéssel müködő cégek dolgoznanak ezzel.verseny előnyre tennének szert. 
Ehelyett még mindig a javítási, változtatási zero potenciálal rendelkező rezsi csökentési elvekkel operálnak. 
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 13:03
Előzmény: #1337850  Treborn
Nekem ez jött ki most a Brent napi adatora:
A jó kérdés, amit fel lehet tenni, hogy "lesz-e az olajár jövő héten 100$ "?
Röviden: Nem.. 
Kicsit hosszabban: 98% hogy Nem lesz 100.
A csartról most már látszik hogy ez egy június óta tartó "Szimmetrikus Háromszög korrekció.. "
Ez az amit, A-B-C-D-E-vel jelöltem és a világoskék a charton.. Lila színnel pedig a háromszöget.
Jelenleg a "D" csúcs került fel csütörtökön (97.6$) ami pont a háromszög teteje (felső korlát)
Ezt pénteken megerősítette 95$ on zárt , és a minimum 93$ és elindult lefelé a háromszög alsó támasza  felé Az "E" csúcs a háromszög alján lesz , kerestem az másik támaszt  hogy legyen metszéspont. Ez a korábbi (4) csúcs  kereken 86$-on.. 
Megvan a  "célár": 86$ . Az idő pedig a metszésé pontból adódik  : szep 9. - 10. (szerda - csütörtök)
Mi lesz hétfő kedden? Oldalazás és talán egy kis visszatesz a háromszög tetejéhez..  ha van egy kis  dramaturgiai érzéke az Brenty-nek.. Hétfőn még felszúrhat 87$ ig... A shottal én addig biztos várnék.. Az lesz az utolsó megerősítése a "D" csúcsnak. (a visszatesz is megerősíti ) 
https://ibb.co/20jqxc6s
Macus
Macus vasárnap, 11:31
Előzmény: #1337852  JokerWizard
Mikor van rollover ? 
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 11:09
Előzmény: #1337850  Treborn
A havi járatú határidő piacon fog úgyis eldőlni, mivel ez a legnagyobb volumen.. 
Ami a normál chartoktól és kereskedéstől különbözik  az a "rollover" amikor az előző hónapoz lezárják automatikusan görgetik át a következőre hónapra egy előre határozott napon.. lényegében 2 "chatot" illenetek össze technikailag , de mivel folyamatos és egyérzelműen "backwardation" minden hónap között van egy "GAP" lefelé.. Kicsi hasonló mint a Záró és a a "Nyitó" aukció csak itt már előre lehet tudni a záró előtt hogy hol lesz a nyitás.. A november végi rollover (zárás) után a decemberi jegyzés ha ma lenne a rollower  nap akkor már kapásból vennék 95.8 on shortot, mert "holnap" már a decemberi lesz érvényes 92.3 on, amig 1-2 nap alatt záródik a gap.  
Viszont hogy kicsit növeljék ez a "GAP"-et a rollover előtt egy héttel mér fel kell verni az olajárat... Nagyrészt kamu hírekkel, illetve ha arra nem menne fel rendesen, egy kis "bombázás" is megteszi.. Vagy "kilőtt" tankerok AI képei.. A kutya se tudja ellenőrizni, ott már nincsenek újságírók..  Átvesznek valami fake hírt valami helyi teheráni laptól 2 égő tankerrel, ami bejár 1 nap alatt mindent nyugaton. A finomitók pedig egymásra licitálnak az olajért.. (Novemberi szállítás).. Valójában a szeptemberi  már meg is érkezett,  az októberi meg már 4 hete úton van..Igy a rollower előtt a GAP-et rendesen (mesterségesen) feltonnázzák akár 8-10$ is lehet... 10$ az már több mint 10%.. A longokat a rollover elott 3 nappal zárják és shotot vesznek.. ami csökkent a GAP-et, de azt már megkapták a rollover előtt. Kb ezt a "játékot" havonta el elehet jácc'ani  amig folyamatos "backwardation" van az olajpaicon... Hogy mi a gazdasági realtás? Hogy tényleg olaj hiány van, vagy csak "pánik" , illetve határidős manipuláció és a "backwardation" (vagyis a csökkenő olajtrend) a valóság... Inkább az utóbbi.. A kerekedők pontosan tudják hogy mi a manipuláció és mi a valóság, de ők is keresnek rajta havonta garantált 10%-t.. 
A képen a "GAP" látható. Alul a kis lila a "rollover" nap... Mondjuk eddig ez volt a legdurvább eddig.. itt 100$ esett 80$ ra 5 nap alatt kb 20%-t...
https://ibb.co/JT76MGL ;
Macus
Macus vasárnap, 09:09
Előzmény: #1337849  maldiv
Richterrel is szemeznék , de azzal eddig csak megegettem magam amikor egy evig csak oldalazott
Treborn
Treborn vasárnap, 09:08
Előzmény: #1337848  JokerWizard
Nem feltètelezek màr èn sem 100 feletti olajàrakat viszont az eszkaláciò miatt kúszni fog mèg tovább az olaj akàr Gap- el amig nem nyög be egy tüzszünetet a tata de látjuk majd..
maldiv
maldiv vasárnap, 07:57
Előzmény: #1337846  Macus
Mtel. Csakis certi. A csúcson régi tl 26 okat zártam. Maradt sok 27 és 28. 34 esből is van már. A legkockázatosabb a 35 ösöm talán. De ha megy fel az ár nekem is fentebbieket kell venni hogy meglegyen a darabszám.
Richter hogy korrigált szintén érdekel. Kb csatorna aljon lehet.
És a sok szenvedés után meglepő tipp, de akár otp t is lehetne bővíteni. Tavaly okt 20 körül lódult meg. Talán q3 előtti bevásárlás lehetett. Meg januárban amikor az alapok bevásároltak.
De akkor otp, mol, mtel egyszerre. Ha valaki ki akar szállni, várja meg a jan 31 et. 150 nap. Persze nem mindenki tud ilyen időtávokban gondolkodni, hiszen addig a heti kamatok megeszik a nyerőt. Írta az erste certi tájékoztatója is.
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 07:31
Előzmény: #1337845  Treborn
Toltam egy csártot a Brentről     
Persze mindenkit az azonnali (spot) ár érdekel és ezt határozzák meg lokális hírek a háború jelenlegi eszkalációja, illetve ezt manipulálják ezek. De ha meg akarjuk tudni mi fog történni az olajjal a legerősebb volumenű piacot érdemes nézni olaj esetében határidős piacon dől el, ahol most a novemberi jegyzés van. 2 hónappal előre kell "gondolkozni", mivel kb ennyi idő mire a kitermeléstől, tengeri szállás után  az amerikai finomítókba jut a Brent. Nem most van olajhiány hanem novemberben lesz (ha most nem tudnak elindulni azok a tankerek, amit novemberben érnek majd célba). Ha a "jövőt" akarjuk tudni, akkor a  2026. novemberi lejáratú szerződések mellett a következő hónapokat is megnézni, ahol már most vannak kötések. Azt ebből ki lehet "találni" hogy a kereskedők mire számítanak a következő hónapokban. Vagyis azt hogy az ellátási láncok szintén tovább eszkalálónak, vagy megoldódnak vagy enyhülnek hónapon belül, a  háborús állapotokkal együtt. 
A chaton  aktuális Novemberi lejáratú szerződés alá tettem decemberi, januári  és a 2027 jan.-áprils  lejáratú kontraktokat is..  Egyértelműen  Backwardation  látható.  (Az piaci helyzet, amikor a határidős piacon a távolabbi lejáratú jegyzések ára alacsonyabb, mint a közelebbi lejáratoké)
A kereskedők arra számítanak és ezt árazták be, hogy  megoldódnak vagy enyhülnek a jelenlegi olajárat magasban tartó folyamatot már ebben a hónapban, vagyis a mostani árfolyam pánik reakció a finomítók részéről. Ebben az esetben minél később vásárolnak annál jobbak lesznek a feltételek, vagyis a olaj fogalom helyreáll és a jelenlegi hiány is megszűnik, az árak lefelé mozdulnak .  Következő trend is csökkenő trend is látszik  95 > 92... >81..
Az hogy ezt a helyzetet a piac fogja kikényszerítettein az elnökből, vagy szenátus, vagy egyszerűnek maga a geopolitika. Ez ebből a szempontból   nem annyira érdekes..  Sőt már lehet hogy a Trumpapa dönt úgy hogy elég volt már az olaj long, elég magasan van már hogy vegyen (persze nem ő  személyesen) shortot. és akkor szeptember második felében ezeket a "híreket" posztotolja majd ki.. : "Közel a megállapodás"..   és aláírat egy 60 napos tűzszünetet valami Névtelen iraki csókával..  Az Olaj robotok azonnal elkezdik   zárni a longot és nyitják a shortokat 95 felett.
https://ibb.co/My7x1M9p
Macus
Macus vasárnap, 07:19
Előzmény: #1337845  Treborn
Kikapcsolt jelzovel is jut at, kihagytad hogy szaudiak csovon visznek 7 millio hordot naponta
Macus
Macus vasárnap, 07:18
Előzmény: #1337843  maldiv
Certi vagy rv ? lehet en is vennek telekomot :D
Treborn
Treborn szombat, 22:57
Előzmény: #1337842  Macus
A tata olajár emelkedèst vár, èrtelmetlen volt azt a 3 iráni hajòt megtámadni vagy nyomàst gyakorolni  piaci manupulàcióròl van szò èn azt gondolom nem beszèlve arról hogy a napokban azt  is bejelentette nem kell agòdni nem fog most sokáig tartani ez a kis offenziva. Mindamellett feketèn kikapcsost AIS- al több 10 milliò hordó jut àt szoroson fegyveres kisèrettel szòval ez sem tragèdia.
Balin2020
Balin2020 szombat, 22:32
Előzmény: #1337836  tmike
Valójában nincs könnyű helyzetben a kormány, mert a környező országok árainál lényegesen alacsonyabb árak beindítják az üzemanyag turizmust. Azzal pedig hazánk fogja finanszírozni a külföldi vásárlókat árkedvezményét is. Szerintem nem nagyon van más lehetőség, mint tartani a némileg alacsonyabb árakat, ahogy eddig is. Ehhez segítség lehet az adótartalom csökkentése. A nyomást alulról a nagyker ár adja, amit az import miatt kell olyan szinten tartani, hogy az importőröknek megérje behozni a szükséges mennyiségű üzemanyagot. Itt azonban végül is az árrés a lényeg. Ezen tudna segíteni az alacsonyabb adótartalom.
maldiv
maldiv szombat, 22:12
Előzmény: #1337835  JokerWizard
Írtam hogy 2774 en részben eladtam az mtelt. Kb a készlet tizedét. Majd visszaveszegettem 2660, 2620, 2548, 2528, 2518 árakra emlékszem. Eközben jókora bővítést is végrehajtottam. De még több ezret vennék dec 31 ig. Fizetéseimet beletolom. Molból is ha nyerőbe kerül, otiból is akár. 3100 céláram van úgy hogy az osztit is felmarkoltam jövő júniusra. Közben minimális trade, maximális felhalmozás. 
Macus
Macus szombat, 21:56
Előzmény: #1337840  Treborn
Sajnos ismet folytatjak a tamadasokat csak a tata nem tudom mit var ettol ? Mert tiszta sor fogynak a raketaik … katonai celpont amit tudnak bombazni keves van ha van még egyaltalan … szoval kb a cel a nsgyobb nyomas iranra … csakhogy eddig se hatotta meg irant a dolog , ket eves gazdasagi nyomasgyakorlas kellett legutobb most meg … usa reszerol pedig valasztasok es eleg nagy pofonba fog a tata beleszaladni … ha igy halad mindket hazban elvesziti a tobbseget … innentol kezdve pedig a demokratak szorongatjak a tokeit , mert habar a hatalma nem csorbul de ha keresztul akar vinni torvenyeket a demokratak megallitjak , sot impeachment is johetne … na marmost trump nem biztos hogy ilyen vereseget szeretne de azt ugy tudja elkerulni ha leszoritja az uzemanyagarakat … egy szavazonak meg keves hogy majd jo lesz ha vege lesz (kozbe meg insider tradinggel milliardokat keres)

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek