Amerika irán konflikus fokozatosan eszkalálódik pèntek òta tankertámadások voltak a Kharg sziget közelèben , illetve olajfinomitòkat is támadni akarnak így további olajár emelkedès várható, ami további esèst hozhat az OTP nèl. :-(
Valószínűleg inkább a vállalkozásokra gondold. A lakosság már úgyis letette az autót korábban ha megtehette ilyen árak mellet.. 3 hete én is kerékpárral járok. A lakossági kereset már korában lecsökkent. De egy cég nem teheti meg hogy nem szállít, és nem használ üzemagyagot vagy arra az időre bezár amig magas a dízel. . Max amit tehet hogy az áraiban (infláció) meg jelenízi a költséget.. Nekik lehetne "áfa csökkentést" amíg 90 dollár felett van az olajár..
Kapitány István kiemelte, hogy a kormány dolgozik az autósokat segítő megoldásokon az elszabaduló világpiaci árak közepette.Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a korábbi hatósági áras modellel szemben fenntarthatóbb eszközökre van szükség. Szavai szerint "olyan megoldás kell, amely tényleg működik, a hatósági árral ellentétben nem okoz készlethiányt, és nem kerül havonta több tízmilliárd forintba a költségvetésnek, ezzel pedig a magyar adófizetőknek."
Én is csodálkoznék ezen. Nem hiszem hogy ilyen eszközhöz nyúlna a kormány főleg nem Kapitány Istvánnal... Maximált hatósági ár a majdnem a legdurvább piaci beavatkozás. A piacmódosító, és torszító hatásokkal jár. Ráadásul ez is csak egy ideig működne. Ha csak átmeneti az áremelkedés , rövid távú probléma miatt történik akkor a hatósági ár be és kivezetése még rövid távon is a végén jóval nagyobb károkat okozhat, még akkor is egyszerű termékre vezetik be mint az élelmiszer és nem olyan komplex folyamatra mint az az nyersanyag import, a finomítás, szállítás és étkesítés egészére. Ahol 3-4 hónapra előre kell tervezni és egy ad-hoc ötlet nem jöhet szóba.. Ha átmeneti az "árprobléma" , akkor a probléma okát kell megszüntetni, ha pedig az egész világoz érintő válság helyzet akkor a kormány úgyse fogja tudni megoldani.. és akkor már magasabb szinten (EU) kell kezelni és megoldani is.. Mindenki tudja hogy be kéne felezni a háborúkat (illetve el se kellett volna kezdeni) ami azonnal meg is oldaná az "olaj problémát". Ha pedig nem átmenti és nem megoldható probléma, akkor a hatósági ár is csak rövid távon lehet tüneti "kezelése" de nem a megoldása.. És akkor már jobb már most felkészül a hosszabb távú trendere ás a gazdaságot és a lakosságot alternatív megokosodás keresésére ösztönözni.. A hatóság ár ilyen esetben csak elodázza ezt a folyamatot és a végén úgyis "begyűrűzik"... pl üzemanyag hiány formájában .
Ezt hol olvastad? Nem találtam csak olyan hirt hogy MP találkozott Kapitány Istvánnal,hogy találjanak valami olyan megoldást ami nem fog üzemanyag hiányhoz vezetni amivel segíthetnek az autósoknak. Én inkább adó csokkentésre gondolnék ,mint az üzemanyag ár belenyúlásba. Ezért szerintem a töke nem fog idejönní a Mol-ból.
Na figyi.. Mit jelent nálad hogy "hozott"? Ha nem adod el soha, csak gyűjtöd akkor ugye az még nem hozam... Mivel pénzt még nem "hozott" csak vitt... Ahhoz el kéne adni? realizálni.. Pénzé tenni.. A hozamhoz 2 tranzakció kell. A vétel és az eladás után tudod megmondani hogy mennyi "pénzt" hozott (levonva a költségeket: Bruttó.. majd a végén az adót: nettó ) Amíg nem zárod a pozíciódat, addig csak nem realizált árfolyamnyereséged/veszteséged lehet, vagyis csak "papíron" .. Én mindent elhiszek, azt is hogy tavaly vettél mtel-t (kb 1600 ért) és most már 2500 vab, vagyis már papíron van akár 60%os árfolyamnyereséged is másfél év alatt vagyis éve szinten már 40% körül lehet... Viszont idén júliusban volt már 2750 is.. De gondolom akkor sem adtad le.. gyűjtögető vagy.. soha nem adsz el.. De gondolj bele abba, hogy ha akkor 4 hónappal ezelőtt eladod akkor akár 70% és NEM papír hozam is lehetne... Ehhez képest most van 40%, eltelt 4 hónap. Ha akkor kiszámoltad a hozamoz és most is kiszámolod akkor 30% árfolyam VESZTESÉGET kell elkönyvelned persze csak papíron.. és tegyük fel folytatódik a negatív trend.. minden negyedév alatt apránként 200 forinttal csökken.. December végére 2300... március 2100.. Nem folytatom.. te is tudod.. a végén ott leszel Kb 3 éve múlva mint amennyiért vetted.. Persze ilyenkor jön az a duma, hogy "kaptál" 120 forint osztalékot és te csak az osztalék miatta nem adtad el hanem gyűjtöd mint a bélyeget... ;) A mtel más csak ilyen részvény.. 2017 ben 500 forintról indult és 2022 ben már 300 volt.. A többi beragadásról ne is beszéljünk.. Ez nem gyóntatószék. Kb most van OTP -2300 forint minuszban a "csúcshoz" képest..a tőkeáttétel az viszont nem % os hanem "szorzó" X . Vagyis vettél egy kb 9000 forintos Certit a csúcs özelében ami a OTP 2300 forintos bukója miatt kb 6700az érhet.. Nézd bro.. az simán 25% bukó.. De úgyse adod el vagyis ez is csak papíron létezik... Paparom már elég csúnyán mutat. Esik még 2000et a korreckió alatt, És már hipp hopp -50% . el is égetted a tőkéd felét fél év alatt..
a kedvenc imája , mint javaslat ??? időskori demenciájára tekintettel felrakom😎😇 Ó, Nagy Likviditás Ura,ki a spreadek fölött lebegsz, és a stoppokat úgy szeded le, mint vihar a tetőt…Add, hogy ma ne én legyek a likviditás. Ne vigyen el a FOMO sötét árnyéka,és ne súgjon a belső hang, hogy„most biztos fordul”… amikor nem. Adj erőt kivárni a setupot,mert tudjuk: a piac nem késik —csak én kapkodok. Óvd meg kezem a túltrédeléstől,és szemem a hamis kitörésektől,amik úgy néznek ki, mint a pénz —de csak tanulópénz lesz belőle.Ha nyerek, ne bízzam el magam,ha bukok, ne kezdjek bosszúhadjáratba ,mert a piac nem az exbarátnőm —nem fog visszajönni, csak mert üldözöm. Adj tiszta chartot, fegyelmet a kivitelezéshez és bátorságot a stophoz —mert a kis veszteség áldás,a nagy meg tanítás… csak drága. És végül, Uram: ha már ritkán ritkán megszívom, legalább tanuljak is belőle —ne csak újra elkövessem holnap. Ámen
A telefonszámomat ne adjam meg vagy a bankszámla egyenlegem vagy az összes tranzakciós listámat 1997-től ? Nem tudom eldönteni, hogy NAV-os lehetsz és adó ellenőrzés lesz vagy csak a randik előtt akarod csekkolni hogy jó parti vagyok vagy lúzer? azt gondom hogy pénz csak eszköz, nem cél.. Mindig elfogy a hányinger amikor valaki a vagyonával kérkedik. Általában ezek a legnagyobb lúzerek akik pénzzel kompenzálnak valamit... https://www.youtube.com/shorts/P705qDHOLKM
Nézd bro A legnagyobb pozim mtel. Eddig szépen hozott. Kb 1.5 éve építgetem. Mol. Ebben a részvényben sokkal eredményesebb voltam az utolsó időszakban mint te. Ez látszott a beírásainkból. Az otiban van egy kis beragadásom de ez csak 2300 forint a csúcshoz képest. 5 százalék tőkeáttételt nem számolva. Bevállalom.
Biztos hogy ehhez gyűjtögető, halászó, vadászó, befektető életmódhoz a részvénygyűjtés illik a legjobban? Sokkal nyugodtabban aludnál egy fix kamatú kötvénnyel és azzal sokkal levesebb munka van, nem? Állandóan nézegetni hogy a részvény fel, le megy elég stresszes lehet, főleg úgy hogy csak gyűjtögeted.. Azokban az években ahol recesszió volt ott meg kifejezetten gyenge (vagy negatív) részvény a hozam. Certi esetében pedig... izé, ha soha nem realizálsz csak veszed kiszámítható időn belül kilövik... mind héten 66 Ft nő a kilövési latár.. (ez szabály pont azért van, hogy túl sokáig ne gyűjtögessél, hanem forogjon. A mit megspórolsz a "jutalékon", elveszíted hetente a bázisár emelésen.. Valójában a tökáttétel miatt lehet vele Napon belül kereskedni. A ráadásul a piacra több és "olcsó" likvitalitás kerül így gyorsabban is pörög a részvény. Az hogy begyűjtik/ begyűjtöd pont kivonod illetve lekötöd a likvitást. Szóval kb ezért van "büntető" kamat ha egy hétnél tovább van nálad.. Olyan vagy mint Fonák Tamás a Jamie és a csodalámpa című retró Az Ellenkandúrnagy , aki mindent pont fordítva csinál ... https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGFjODlmODEtZWNmMy00NDBkLTg0MjMtYjQxYzRiOGQ4MTQxXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpgmeséből. Vagy tényleg az van hogy telesen félreéred a tőzsdéi kereskedést lényegét, vagy valóban van benned mazochista beállítódás a kereskedéssel kapcsolatban.
Igen, lehet van aki csinál egy nap 38%-ot, de lehet utána 2 hétig meg mínuszos. Amúgy meg hogyan is kéne a tőzsdei aktivitást értékelni mint a hozamokkal egy bizonyos időtávon? Nem a nyereségről szól az egész?!
Mivel gyűjtögető, befektető vagyok, nekem tetszik a 8800 százalék. Csak aki egy nap alatt 38 százalékot ér el, ő nézheti le. Felmentem a george almalmazásra. 133 százalék pluszt jelez. Nem tudom hogy számolja, valószínűleg realizált és nem realizált összesítve. Január elején csak olyan 35 százalékon állt.
Rendben. Akkor elárulnad, hogy az évek alatt te mekkora haszonra, nyereségre tettél szert? A kommentjeid száma és önbizalmad alapján minimum évi 70-80%-ra saccolom..
OTP részvényesek ide!