Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
JokerWizard
JokerWizard szombat, 14:28
Előzmény: #1337816  error
Persze... És ugye láttad saját szemeddel a táskában a 1.5 milla KP-t amikor bement a bux-ra és a 70 et amikor kijött... Bár azt nem tudod megmondani hogy hol van a "certinél a kamat"..  ;) 
Nézd... ezek azok a dumák amikkel max a szőke csajokat kelet szédíteni a kölcsönzőből 1 napra kivett piros Ferrarival, hogy az az övé... Ők meg el is hiszik.. 
Nálad is előfordulhat hogy veszel egy certit 1.5M-ért ezzel a tudásoddal.. És a kiütés után  a maradványétke 70Ft lesz a végén.. Nézd, inkább a rulettet ajánlom ha már kockázatos pénzkezelését választod, mert ott tényleg előfordul hogy a hülyék is néha nyernek... 
maldiv
maldiv szombat, 14:17
Előzmény: #1337816  error
Nem. Mert ők csak a hirtelen, lehetőleg 24 óra alatt elért legnagyobb nyerőt nézik. Tipikusan egy nap alatt meggazdagodni vágyók. A 4 év alatt 8800 százalék az gagyi, mert napi hozamban kevesebbre jön ki. Ezért rugóznak a shorton is. Mert ha véletlenül egyszer összejön akkor szintén gyorsabban lehet nyerőt realizálni.
Folyton a napi mozgásokon és a short lehetőségeken rugóznak. 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 14:13
Előzmény: #1337810  NiNiNi
Tisztázzuk le. "A 90% intezmenyi befekteto a 10% retail befi szivatasabol csinal penz" ezt egyedül te állítottad.. Százalékokról pedig egyáltalán nem is beszéltem.. 
Akkor legyen pár % is:  
Az közismert, hogy Magyarországon a turbo  certifikátokat elsősorba az aktív lakossági kisbefektetők vásárolják 99%-ban. Azok akik a napi (mindennapi) fogalomban aktívak. A célcsoport a "10% retail befi" ahogy írtad. 
Vegyünk konkrétan a TL123 esetét.
- 2026.08.24-26. Elindul az OTP "B" korrekciója". alacsony fogalommal 2 nap alatt +1500 árfolyam növekedés.  46800 csúccsal.
-  TL123 Indulás: 2026.08.27. (1 hónapja OTP korrekció utáni 46800 árfolyamon)
Indulási ára : 3700 
- 2026.08.27 - 31. A "B" korrekció vége, "C" korrekció kezdete:  Az OTP nagy forgalom mellett (TL123 miatt) esik. A teljes forgalom 25% TL123   záró ára a heti minimum 45250 
- 2026.08.31. teljes kibocsátott mennyiség 100,000 darab elfogyott.
- 2026.09.02.   TL123 ára 2200... OTP 44000 "C" korreció 
Nyilván nem az ÖSSZES 10% "retail befi" vette meg a 100.000 db certit, de aki vette az MIND az volt... 
Az hogy ezek szívtak az nem vitás.. Az hogy szívatták őket és ha igen, akkor kik? Abban igazad van hogy ezt soha nem tudjuk meg.. Nem volt "kötelező" venni, nem volt minden kisbefektető kényszerítve rá.. Saját döntés volt.. Még be is  "Xelték" hogy minden feltétel megismertek, ennek és a kockázat teljes tudatában vették meg.. 
Emlékszem még itt a fórumon is írtam, hogy a "B" korrekció átmeneti  és 27-re vége lesz és jön a komolyabb korrekció... Még röhögtek is és egymásra licitálva dicsekedtek vele 27-én hogy mennyit TL123-t vett.. És ők tudják a tutit, mert 20 éve csinálják, és jön a 50000es OTP és meg baszhatom a TS-t mert ki lett ütve...  De még így együttérzések velük, mert tényleg átbaszták őket..  Olyan mintha egy gyereknek adsz egy kézigránátot , de előtte aláíratod vele hogy minden feltétel megismert és minden felelősség az övé.. Jogilag nem lehet ez az embert sem elítélni, peredig garantált a robbanás már az elején is, minden figyelmeztetés ellenére is, vagy tán pont azért.. Ha azt mondod hogy na húzza ki a biztosítékot, akkor tuti megteszi . ..   
https://www.erstemarket.hu/fajl/79714c8454d7aacc5c994ba4dea038706815d5b1-6a954b99e134bC976E26B-024B-4E71-A75B-E1BA992646C4

dniel
dniel szombat, 14:04
Előzmény: #1337815  dniel
ja a képen a táblázat felett az idöszakos lebontás 2007 töl az csak a külföldi tulajdonrészt mutatja hogy a 2007-es mánia csucsán menyi volt a külföldi tulajdonrész majd a le és felépülést
error szombat, 14:01
Előzmény: #1337811  JokerWizard
Köszi a segítséget! Azért ha valaki csinál cca. 8.8K%-ot vagy 1.5M-ból 70-et 4-5 év alatt, akkor azokat amatőröknek nevezzem? Aligha... 
dniel
dniel szombat, 13:58
Előzmény: #1337812  JokerWizard
Nincs OTP 10% felett Mol 8.57% a legnagyobb tulajdonos... de ez nem forog. erröl korábban már csináltam elemzést:
https://imgur.com/a/MkSpAXB
Ebben nem szerepel a kb 5.6% saját részvény...
A külföldi befektetők 1% magán szóval elhanyagolható így külföldi intézményi befektetők lényegében 54%
Maradt 46% amiből:
9.58% hazai magán +17.5% hazai intézményi ami likvidnek mondható
Szóval nagy vonalakban likvid eszközök:
54% külföldi intézményi és 27% hazai intézményi + magán
Okos pénz: 54+17.5% = 71.5% Buta pénz: ~10%
De sztem az okosok között is van buta és a buták között is okos.... valaki nyer valaki meg veszit... de a 10% nem tudná kiszolgálni a felhalmozásban a 70%-ot... már rég ki lettek volna forgatva  vagyonukból,,,
error szombat, 13:34
Előzmény: #1337813  not_so_fast
Köszönöm szépen!
not_so_fast szombat, 13:26
Előzmény: #1337807  error
pl.:
https://www.erstemarket.hu/termek/118785/EBOTPTL114
A grafikon alatt válts át a "Termék események" oldalra, ott látod a történetet.
JokerWizard
JokerWizard szombat, 11:13
Előzmény: #1337810  NiNiNi
Nézzük meg. Nézzünk  egy 10 éves otp tulajdonosi struktúrát.  Tényleg nem néztem meg részletesen se. De azt fogjuk látni mint minden nagyobb cél esetében.   A legnagyobb részvényesek  (pl 10% felett) egyáltalán nem mozognak ha meg igen, akkor inkább OTC nem a nap forgalomban. Az intézményi befektetők , az agresszív amerikai fedezeti alapok és nagyobb tőkével rendelkező magánszemélyesről beszélek (smart money), ha tömegesen nagy volumenben jelennek meg nagy forgalmat generálva, ők veszik a felfelé menő trendeket, és adjál el a trend végén, majd állnak tovább másik ország, másik piac... .  Ha a nap rendszeres forgalmat nézd ott vannak  a magyar nagyonkisbefektetők 2- 10 db   részvénnyel  és a közepesek aki ubokraszetoban az alacsony forgalmat adják..    .   De ők nem határoznak meg kb semmit csak a kerekítési különbözetet és általában veszítenek is. Még akkor is sikerül az emelkedő trendbe becsatlakozni.. Lásd TL121... Lassan -25% veszteségben vannak a csúcshoz képest és úgy ülnek rajta mint a legnagyobb részvényesek (nixugribugri) .  ..  
JokerWizard
JokerWizard szombat, 10:53
Előzmény: #1337807  error
Őszinte leszek.. Itt nincsenek profil. Ők nem a portfolio forumon basszák el idejüket totál ismeretlen fórumarcokkal és raging-elnek a trollokkal, hanem Tenerifen isszák a koktélokat a beachen... 
Amire te gondolsz az a heti "Bázisár módosítás", így minden héten (ha az OTP árfolyam nem is változik) a Certid ára veszít az étekéből kb 0.15%-t. Ezzel párhuzamosan a kiütési határ is feljebb kerül, vagyis egyre nagyobb a kiütés kockázata.. 
Itt találod meg: 
https://www.erstemarket.hu/termek/120853/EBOTPTL123
a chart alatt a 
Termék események menüpont alatt.. 
De igazi "kamat" ami ennél jóval nagyobb nagyságrend az árjegyzői vétel és az árjegyzői eladás közötti különbség (a spread vagy magyarul az árfolyamrés). Ezen simán elmegy a hasznod nagy része napinál és ez nem is fix.. 
És egy tanács: ne a certikkel kezd, hanem a sima részvényekkel, vagy inkább egy bekeltetési alappal. Három okból:  Az egyik a kockázat , a másik a komplexitás miatt. Ne egy F1 autón tanulj meg vezetni, mert garantáltan összetöröd az első kanyarban. Sokkal több dologra kell figyelni mint egy normál részvényél, és töke-áttétel miatt minden rosszabb döntésed akár 10x -12x nagyobb következményekkel járhat. Ha -1% mínuszban lesz a részvény a vétel óta a cerid -12% fog veszíteni.. 
NiNiNi szombat, 10:46
Előzmény: #1337808  JokerWizard
Ez egy szep mese, csak a valosag mast mutat. Az otp tulajdonosi strukturajaban a kisbefektetok kb 10% es a napi forgalomban is kb ilyesmi aranyban reszesednek, a tobbi intezmenyi. Azaz szerited a 90%intezmenyi befekteto a 10% retail befi szivatasabol csinal penzt. Nekem ez nem tunik tul realisnak.
ALANFED
ALANFED szombat, 10:28
Előzmény: #1337806  dzsimi
JokerWizard
JokerWizard szombat, 10:05
Előzmény: #1337806  dzsimi
A 200 napos SMA-t azért hoztam csak be a képbe mert  2022 es covid válság óta most van olyan helyzet hogy egyáltalán felmerülhet hogy az árfolyam túl közel kerülhet hozzá. 2022-ben olyan extrém világgazdasági helyzet volt ami a mostanihoz nem hasonlítható és akkor úgy átment a  200SMA az árfolyam mint kés a vajon, szóval erre sincs garancia. Viszont azóta ha bármekkora "beszakadás" volt is 5% nál közelebb a 200SMA nem került már akkor visszafordult, lényegében az 200SMA+5% volt forduló pont, nem várták meg a találkozást a nagy alapok már 5% elkezdték a nagy volumenű vételeket és már a trend legelején az 1 hullámban bevásároltak. Az ötödik hullámban (a csúcson) pedig már eladtak, amikor még itt a 50000-et várták és vették a TL-eket. A Turbó long certifikátok azt a + piaci likviditását adják (olcsón) amit kisbefektetők nem tudnának biztosítani tőkeáttétel nélkül. Kicsiben pont ezt történt hét hete a B korrekciónál amikor pont oda időzítették a TL123-at. Pontosan tudták hogy a nagy alapok nem fognak ugrani egy B korrekcióra (alacsony volumen lesz). Viszont azok a nagyieketetőket akik az ATH után bent ragadtak  a korrekcióban (illetve csak utána kapták meg bónusz részvénypakettedet)  még a nagyobb korrekció előtt valahogy ki kellett "menteni", de ha nincs likvitás hozzá és egy  pár napos  "B" korrekció akkor ez lehelten mert már egy közepes eladás uborkazsetonban alacsony forgalomnál már a béka segge alá nyomná vissza az árfolyamot.. A "B" korrekciót pedig FOMO-s kisbefektetők már új impulzushullámnak fogják nézni és elkezdik felhalmozni a részvényeket várva még mindig az 50000 csúcsot, viszont részvényeként 45000 forint miatt ez is kevés likvitást a nagyobb volumenű benntagadt nagy befektetők eladása miatt.  Ők voltak a medvék és  túl soknak volt a bikákhoz lépest, a "B" hullámos emelkedést kb annyi idő alatt tolták volna vissza, mint pénteken.. (2 óra alatt)  . A TL123-as viszot +100.000 likviditás volt 45k helyett 4k-ért 12x olcsóbban. A benntagadt nagy befektetők már nyugodtan alszanak, csak a korrekció elejét buktál el , nem az egészet.. Ha felszabaduló tőkéből meg akár meg is shotolhaták a korrekcióból második felében hogy valamennyit visszahozzanak valamennyi a bukóból.. Viszek is "Lámák" a valódi "okos pénzes" alapokhoz képest... De azt már elírtam... Pont arra évi 2 impulzus hullámra várnak, illetve az ezt megelőző beszakadásra (Idén ez volt a március-ban -18% beszakadás,   majd utána áprilisban a felpattanás +32% kb 4 hétig)  Valójában a magyar tőkepiacon elég ezt évi 2x4 hetet kell "lekaszálni", és ennyit kell "forintban" is tölteni. A nagy volumen miatt már az EURHUF , USDHUF-on látható amikor jön az "okos pénz" és az is amikor megy. Tegnap pont ez néztem meg; Alul a charton EURHUF  vs OTP árfolyam minden zavaró tényező nélkül csak a vonal görbe. Bejelöltem függőleges vonallal az összetartozó csúcsokat a völgyekkel ..  Nem kell korreláció számítás hozzá hogy a heti görbén lássuk az összefüggést.       

https://ibb.co/BHtMGP7J
error szombat, 08:25
Certikkel kapcsolatban lenne még 1 kérdésem a profikhoz, a heti kamatot hol látom az adott certire? Az Erste Market oldalán kerestem, de nem találtam. Vagy csak béna voltam...Köszi!
dzsimi
dzsimi szombat, 07:36
Előzmény: #1337805  JokerWizard
Ezt elég jól levezetted....sokan azt hiszik hogy hetek óta  egy erős long bázist építgetnek, s majd kitőr 50000 fölé...szerintem meg elnézve az eddigieket, éppen egy szép kis short bázist építenek, s amint meglesz a kellő darabszám, meg kitömés indul majd a hirtelen öntés...a 200 napos megtarthatja ? ...egy ideig....mert ha addig leverik , akkor már rámehetnek olyan szintekre, ahol alapok is kezdenek likvidálni mert elérte a veszteségük a 20 vagy 30 %-t..de van aki már 10%-nál átrendezi a portfólióját.... a választás után jó páran bevásároltak 46000 felett....én 35000-t mondanék ....na de majd kiderül...
JokerWizard
JokerWizard péntek, 23:37
Előzmény: #1337680  randomly
Most néztem meg a Chartodat és fibb szinteket.. Ez alapján te is 39850-ra tetted a jelenlegi 1-5 hullám indulását a magasabb idősíkon ...
 Ez alapján még "csak" a 38.2%Fibb szintig korrigált a nagyobb hullám, ami elég kevés ezek az idősíkon.... Egy valószínűbb hogy a most azonosított ABC korrekció nemhogy nem ért véget, hanem csak része a komplexebb korrekciómnak, illetve annak csak az A hulláma..   
Reális forgatókönyv lehet hogy nem az új impulzus hullám jön (ezért nem volt forgalom és ezért fulladt ki már az elején az impulzus)  és valójában a magasabb idősíkon a  (B) korrekciót láttunk. B-hullám (korrekciós hullám) és az impulzushullámok összekeverése az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb elemzői hiba.A B-hullám indulásakor a befektetők megkönnyebbülnek, azt hiszik, a korrekció véget ért, és az árfolyam új csúcsra tör (új impulzushullám indul),  kollektív eufória + FOMO  elvakítja a longos  a kisbefektetőket. Lakossági spekuláció és hamis optimizmus hajtja.
Valódi, intézményi vételi erő ezért nem jelent meg (alacsony fogalom),  a globális intézményi alapok a "valódi"  kivárók..  bankok, alapkezelők és professzionális kereskedők,  akik nem a lakossági érzelmek (FOMO - kimaradástól való félelem) alapján kereskednek.A B-hullámban a kisbefektetők lelkesen vásárolnak, az okos pénz ekkor adja el a pozícióit (medvék) , majd türelmesen kivárja a C-hullám alját.
 A erősebb vételi jelzés a 200 napos mozgóátlag (200 MA) ami a globális intézményi  nagybefektetők legfőbb vízválasztója, a bikapiacon ez a létező legerősebb dinamikus támasz. 
Következetesek, és spekulációk : 
- Tegyük fel hogy nincs vége a korrekciónak valahol a közepén lehetünk. 
- A chatrod alapján a következő fibb szintrk : 50% (43 565)  és 62%  (42 688)
- A  200 napos mozgóátlag nincs rajta, még mindig emelkedik  jelenlegi helyzete:  (39833) 
A spekuláció:
  Az árfolyam trendcsatorna jövő hét második felére éri el az (43 565 - 42 688) sávot, ahol valahol véget ér a C korrekció. A 200 napos mozgóátlag pedig a következő héten éri el a sáv alját.. Ez lesz a pont ahol az   professzionális kereskedők intézményi alapok nagy volumennel beszánlak pont azon a ponton ahol a kisbefektetőkön a "C-hullám végén" pánik uralkodik és mindenki kapitulál, az "okos pénz" ekkor lép be a piacra és a nagy pánik eladási hullám tolja le egészen a 200 napos mozgóátlagig, ami már pont ott lesz a sáv alján.. és ott indul az igazi, új impulzushullám.
A sávok és az időintervallumok is megvannak.. Addig meg mehet a short. És még azt megkockáztatom hogy  pont a TL123-lesz kilövési határa lesz konkrétan az a pont (43100) ami egészt folyamatot elindítja egy nagyobb eséssel a 100.000 certi kényszer eladása miatt. A 43.000 alatti stop loss eladások még tovább lökik lefelé, a többit meg elintézi a FOMO pánik.. Baromi jó az chartod.. Minden rajta van ami kellett..  
https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_e71a0ff56f81611fab8b37f0949d2bd2.png
Balin2020
Balin2020 péntek, 22:05
Előzmény: #1337797  ktamask
Lesz még magasabb is. Én kéthónapja hallgattam olajpiaci elemzést, akkor azt mondták, ha augusztus közepéig nem sikerül lezárni a konfliktust, addigra ki fog fogyni a világ a tartalékokból, és nagyon nehéz ősz elé néz a világ.
A charton gyönyörűen látszik, hogy igazuk volt. Már nem a 90 dollártól kell félni, hanem a 100-tól. 110-től, 120-tól.
 Ki fogja megállítani az emelkedést, ha nem lesz mit a piacra borítani?
Balin2020
Balin2020 péntek, 21:59
Előzmény: #1337800  Macus
"sot a leapadt olajtartalekokat vissza kell tolteni "
Pontosan. Ezt nagyon jól látod. Felélték a tartalékokat, hogy átmenetileg alacsonyan tartsák az olajárat. Most letolt gatyával állnak Irán kénye-kedve előtt. A katonai csapások eddig sem váltak be. Jó darabig nem lesz újra túlkínálatos piac.
Bpali2 péntek, 21:35
Előzmény: #1337766  Daniel77
Te csinálod jól . Ezek azt se tudják zömében mit csináljanak . Olvasom a sok hszt .. Hát …. kevés a hozzáértő..
JokerWizard
JokerWizard péntek, 21:16
Előzmény: #1337680  randomly
A mai csárt alapján is látszik és  egyetértek Veled, hogy nincs lefutva a korrekció sem. Buzgón előre kitettem megelegezve  a megerősítéseket a "Korrekció vége táblát" amit most ünnepélyesen át kell húznom egy nagy vörös X-el. 
A három megerősítés közül egy sem jött be. Az árfolyam visszatért oda ahonnan tegnap elindult (illetve még az alá ). A korrekció végét megerősítő Zöld bikagyertya helyett egy piros High Wave gyertya (Hosszú kanócos pörgettyű) lett szimmetrikusan ±1% és -2% közötti kilengésekkel, ami a legerősebb jelzés a bizonytalanságra. A bizonytalanság pedig abban volt hogy NEM ért véget a korrekció. Az ABC korrekciós szerkezet után elvileg a piac elhagyja a korrekciós fázist, és megindul az elsődleges (bika) trend irányába egy új, felfelé mutató 5 hullámos ciklus. Ehhez ma és tegnap is 1-1 bika gyertya kellett volna, amiből tegnap a visszapattanás után egy "fél" bika lett (alacsony fogalom miatt, kivárás volt), viszont ma már magas fogalom és határozott zölgbika kellett volna és zárás valahol  mai csúcs könyékén (45500) ami már egy izmos első hullám kezdete (lett volna). A nap elején még akár ez a fogatókönnyet is reálisnak tartotta az árfolyam, dinamikus impulzus hullám  felfelé.. De csak 1 óráig.. 10 után jött a kifulladás.. Mint a magyar fociban... Ha meccs 90 helyett csak 10 perces lenne mi már exvilágbajnokok lennék.  Megvont a "bikateszt", valóban az történt hogy a bikák akik  tegnap kivártak (volt még pénzük) sokkal korábban értek mint a kiváró medvék. 10re már pont annyira tolták fel az árfolyamot hogy későn ébredő medvék (eladók) tömeges eladással reagáltak. Ha 10 után ránézett egy eladó az alábbi 30perces charta, azonnal látta hogy az RSI pont lépi át a 70% , vagyis a reggel bikafutás a "hegyre" (45500) már kifulladt, előbb le kell hűlni a bika piacnak, erőt és impulzust gyűjteni  ( a bikák pulzusa az:  RSI 60ra ). A medvék a kifulladó bikákat kihasználva eladási hullámot indítottak ami alacsony fogalomnál már 10után beindította napon belüli korrekcióz is. A dél köröl érkező medvém meg már piros árfolyamot láttak és napon belüli -1% os esést amire még rátoltak  plusz -1%-ot (ez volt a két kanóc a gyertyán). A bikák mire összeszedték magukat már csak  záróra előtt már csak szépíteni tudtak, már a nyitó fölé se ment az árfolyam és tegnapi záró alatt. 
Így lesz a  piaci bizonytalanságból alapvetően árfolyamesés, ami érvénytelenítette a korrekció végét. Az árfolyam vissza is tért az korábbi trendtornába, sőt annak is a közepére. Folytatódik tovább a csapkodó cikkcakk  korrekció. És mivel most a rendcsatorna közepén illeltve felső részén vagyunk hétfő lefelé indul el. Reggel még kicsit bántam hogy talán korán adtam el a TL123-mat délre meg már megnyugodtam, délután 3ra meg már őrültem neki hogy még jó árat kaptam érte...  
https://ibb.co/Xktckkny

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek