Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dniel
dniel vasárnap, 20:42
Üdv! Piaccal kapcsolatos gondolatok elég hosszú:
https://youtu.be/V82lf9-T91Y
Kontextusban: USA, Bitcoin - OTP, M. Telekom, Richter
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 19:39
Előzmény: #1335857  maldiv
A mol már nem ennyire egyértelmű eset.. Az az  információs  puzzle elem hiányzott hogy megvárják a Q2-es jelentés és a bónusz részvényeket a csúcson értékesítik (ami jelentési időszak alatt nem lehetett)..  ezért is van az az van az "anomália",  hogy nem 5 hullámos Elliott  szereket van hanem most már 7 hullám közte minimális oldalazás..  (Ilyen természetes hullámszerkezet nincs). 
Az Erste sokat elemezte de amióta megírták a
" MOL: Kezdődhet a korrekció" (2026. július 27)
 "MOL árfolyama 4.480 forintnál, ma azonban már kezdetét vette a...  " 
Nem viccelek, a címben is három pont van a végén, azóta igazán nincs is mit elemzi ezek után (aug 23)..
 Már csak annyit volt az utolsó mol elemzés címe: "Mintha zsinóron húznák".. Aki tud olvasni a sorok között annak szerintem pont az információ hiányzott a képletből, ami egyben a megoldás is. 
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 19:16
Előzmény: #1335857  maldiv
Az OTP már elég régóta elemzem. Bevallom én is arra számítottam hogy az új OTP long majd megmenti. A 100.000 új long certi nagy tőkeáttétel  (olcsón)  ráadásul annak a kockázata nélkül hogy eladják az kb felért volta egy "mini" srv-vel. Nem ment volna le eddig  a korrekció, ha longos vételek megtámasztják (egy ideig ami el nem kapkodják )  A Shortoknak egy kis szembebeszél lett volna,  és az elakadók (medvék) étvágyát is kilapította volna a hirtelen a "semmiből"  100.000 új bika vevő.  Már így is pofátlanul hasznom volt hogy elégedetten realizáljak.. Így pont a fékeztem is az short zárással a korrekciót. Ezek volta a fejeben aztán el is mentem digitális detoxra és el is felejtettem az egészet.. Az is csak egy véletlen hogy a long certi besült, az + vételekkel (bikák) a "B" korrekció is elindult volna,  akkor még arra gondoltam hogy a B korrekció végén (amikor már az új certi is sold out) akkor nyitok újabb short pozit megint "B" csúcsán. Így pont nem hagyok ki egy völgyet se..   Ehelyett az A korrekció még mindig tart és nem rántottál fel a certik, így még az eredeti terv is van érvényben..  mivel a B még előttünk van. 
Amúgy kb pont ez volt a baj az OPT kereskedéssel, nem volt elég idő korrigálni.. Vagy srv. vagy új certi ami megrövidítette időben és mélységben a korrekciót. A csúcsok is magasabbak lettek (3) (5), de a két hullámok közti (2) és (4)  a korrekciók részleges elmaradása okozta diagonális szerkezet és hogy párhuzamos trendvonalak (2-4) és (3-5) már ék alakban összetartottak és a impulzus  hullámok is rövidültek. Full geometria az egész, ha 2 korábban  párhuzamos közti távolságokat rövidíted akkor nem lesz párhuzamos, hanem hanem összetartó ami ez elején nem tűnik fel amikor a charton kívül van és még kicsit a szög.. 
maldiv
maldiv vasárnap, 17:44
Előzmény: #1335834  JokerWizard
Mit mondjak bro. Kicsit hamar sült el a kezed a mol eladás gombon 4400 on...
Párat én is adtam ott, de a nagyja azért még megvan.
Otp t viszonylag jól érzed. Vagy szimplán csak szerencséd van vele.
Uhura
Uhura vasárnap, 17:16
Amúgy az AI-nál elöjöttek azok a technikák amik igazán veszélyesek mert alatomossan zavarnak, adat szennyeznek. Szándékosan, hogy végyék a saját szellemintulajdont vagy szándékosan hekkeljenek vele. És simán egyszer eljön az a pillanat amikor szándékosan vagy véletlenül elinduló egy hír addig fog patogni az éterben amig benem hülyiti a robotokat vagy más elemző rendszereket. És ezzel borítja meg a piacot olyan mértékben hogy arrmagedont generál. Úgy fog összeomlani a piac , hogy senkinek nem lesz tudatos képe mi a fasz is történt de a piac bedölt. 
Uhura
Uhura vasárnap, 16:59
Előzmény: #1335853  JokerWizard
Igen elmentünk a SocMedia kormányzás felé, minden államfő twittel egyet és hamarabb ír le oda valamit minthogy a tárgyaló partnere beszàlt voltna a kocsijába. 
A média ebben a helyzetben hátrányba került, az látszik is annyi elgépelt cím, leírt hülyeség nem volt mind most. 
De azt látni kellene a médiának is hogy a twitter zajban nekik nem elsőnek kell lenniük hanem pontosnak és részletesnek, már nem az a feladat, hogy ők írják le elsőnek hanem ők adjanak a legpontosabb, leg részletesebb, legtényszerübb  összefoglalót és mutassák be az okokat, hatásokat, a háteret a mögöttes mozgató rugókat. 
Ezzel szemven a média inkább az irányitás felé ment el, nem követni akarja hanem irányítani az eseményeket. Véleményt formál, tematizál és pénzért bárkit és bármit beállit bárhogyan. 
Anno eklatáns példa volt a Rainbow warior üközése a japán bálnavadász hajóval. A méfia felvette a poziciót és kimondta a japán halaszhajó letarolta a Greenpaces harcos hajót, jöttek a bevágók hogy a személyzet magyar  tagja elmondja mi volt és milyen szemetek meg ez meg az. Bemutatták a hajó kamerafelvételét és jól latható volt a halászhajó húzta rá.... aztán mindenki kihöbörögte magát , szemét japán halászhajó ... szegény bálnák. Eltelt 3-4 nap és fordult a kocka volt aki vette a fáradságot és megkérdezte a másik felet, megnézte annak a kamera beállitását, elkérte a gps adatokat és kiderült a Raibow warrior húzta rá a kormány a halászhajóra aki mivel nagyobb volt nem tudta elkerülni az ütközést. A hír lement és 1 nap múlva el is felejtették. 
Konkluzió 10emberből 8 biztosan arra emlékszik hogy szegény greenpeaces hajó szemt halászhajó. A Greenpace bezsebelte az erkölcsi es pénzügyi nyereményt mert minden sötétzöld bàlna szerető tömi őket pénzel mert harcolnak a gaz japán halászhajókkal. A média jó pénzért irányba állitotta a dolgokat. 
NagyPe
NagyPe vasárnap, 16:09
Előzmény: #1335850  error
Ennyi volt a kötési ár és a korlát ár közti különbség. Technikai kiütés volt 0:00-kor. Gondolom van erre lehetősége a kibocsájtónak. Ezt jelzi a rendszer, de mint már mások is írták, kereskedés nem volt benne. 
Maradványértékes kereskedés2026.08.18. 00:00 » 2026.08.18. 00:00
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 09:20
Előzmény: #1335852  Uhura
Nem is a kornét üzenet a lényeg, hanem inkább a "jelenség". Egy hiperaktív social media tartalomgyártó "celeleb" politikus prototípusa. Lehet hogy "hülye" és a legtöbben lehet hogy ezt gondoljál róla, de mostanra vált  a világ ; a technológia, a social media olyan erős  hatalmi tényezővé (minden mást háttérbe szorítva)  , hogy az "új politikus típus" aki ezt profin kezeli minden más csatornát el tud nyomni..  Még ha "troll" is de tényleg profi troll .. "Profizmuson" azt értem,  hogy nem lehet megkerülni, bezárod az ajtód és bejön az ablakon és minden csatornán. A hírek nagy része már (itthon is) a social media kommentekről szól, hogy mit postolt az X-en.  Bevallom én se olvasom, sőt már a jelenlegi social mediát is toxiusnak tartom és inkább kizárom az életemből.  Viszont a ha a környezet nem zárja ki, sőt  social media terjedésével egyre kevésbé lehet kizárni. Sőt szerintem most van az hogy már a "piac" se tudja kizárni egyre jelentősebb "tényező" lesz. Elmúlt az a világ ahol Nixon vasárnap este televíziós beszédében felfüggesztette a dollár aranyra való átválthatóságát, de hétfőn a kerekedőnek még be kellett menni személyesen és lereagálni a hírt; aranyat eladni, részvényt venni, dollárt shorolni, több nap vagy hét volt mire berázták.
Már szerintem az van most, hogy ezek az "X" bejegezések már nem is tömetnek van címezve.. Még a szóhasználat is olyan, hogy kerekedő A.I.  aki "olvassa" nehogy félreértse és a megfelelő gombot nyomja meg a "buy" és a "sell" közül és 2 perc alatt váltanak a trenden mire a "húsvér" brókerek még fel sem ébredtek, aztán a korrekciókat már ők csinálják később.  Míg a sajtónak több nap és tények ellenőrzése kell, a kereskedőknek is több idő mire reagálnak egy hírre. addig   egy "X" posztban bármilyen hülyeséget írhatsz a robotok reagálni fognak rá azonnal .. (persze néha bombázni is kell meg a tények is számítanak néha, ezek a posztok már a A.I. robotoknak  szólnak  ) 
Uhura
Uhura vasárnap, 08:05
Előzmény: #1335847  JokerWizard
Ha csak azt számoknánk hány x üzenet volt amiben irának vége, tuti vége, isten bizony kibebaszottul vége .... már önmgában a faszság indikátor lehetne. Amire az olaj reagál. 
Uhura
Uhura vasárnap, 08:03
Előzmény: #1335849  Lizi
De most összintén ez valami óriási baki, hogy ezzel a rossz adattal kértek engedélyt és már nem lehetett javítani vagy szándékos ? Mert vicces, hogy mindenki "látta" aki ezzel foglalkozik, hogy itt valami bibis .... 
error vasárnap, 08:01
Előzmény: #1335849  Lizi
Igen, én is így gondoltam (kezdőként) de alább azt írták, hogy ennyiért vették vissza. Akkor ha jól értem, el sem indult a valós kereskedés, de elméletben 11K-n vették vissza a ki sem bocsájtott részvényt?
Lizi
Lizi vasárnap, 07:44
Előzmény: #1335848  error
Papiron igen, de mivel a kereskedés el sem indult, igy egyet sem adott el, és egyet sem vett vissza.
Már aznap irtak itt ketten is, hogy erdeklidtek telefonon az erstenel, es azt a valaszt kaptak, hogy nem indul a tl122 kereskedes a rossz korlat ar miatt.
error vasárnap, 07:25
Előzmény: #1335846  Naras
Akkor (ha jól gondolom) a kibocsájtáskor cca. 4K-s certit 11K-ért vette vissza a bank?
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 07:18
Van van már tőzsde meteorológia , akkor nem érdekes, de ha nincs akkor ki kéne találni.. A piaci hangulat, mint az időjárás  már vasárnap reggel is látható? Ha hétfő reggel "esik", akkor a részvényárak is esnek, kivéve az esernyő és esőkabát részvények...
A befektetők hangulatára háborús helyzetben a leginkább a háború. "Ha borús" (háborús) idő van, akkor esni is fog (a részvények ára). Kivéve azokat a részvényeket , akik a "borús" (háborús) időben esernyőt (fegyvert) gyártanak. Szóval azt érdemes megállapítani, hogy kezd-e már tisztulni az ég jövő héten, vagy inkább még jobban beborul. Ha alapból borús a helyzet, akkor már is javít a hangulaton ha már kicsit javul a helyzet és már legalább nem villámlik  (dörögnek a fegyverek). Hangulata itt sem  az "abszolút" állapot, hanem a "változások"  hatnak. Majd a + változások miatt elinduló pozitív várakozások. Nem eshet örökké és ha már kibukkan a nap a néha a felhők mögül  már annak is  örülnek a befektetők.. 
 Milyen idő várható hétfőn..  milyen tőzsdei időjárás várható?
A múlt héten egész végig eset. Csapadék mérő helyett itt az "olajárral" lehet mérni menyire eszkalálódott a borús időjárás és meddig és mennyi eső esett . Augusztus 5 óta  több mint 2 hete telik esőmérő olajár  indikátor: 76-ról  felment a hétvégére 95mm ig ,  elég  csúnya borús idő volt augusztusban.
Mitől várható változás a most még trendszerű esőzésekben ? Ha az olajár háborús indikátor és egyben a háborús cél is, az Brent olaj duplán az. Ráadásul ez "future" piac, amit a magyarok kicsi hülyén határidős piacnak nevezünk pedig itt a "jövőt" áruzzuk be, nem a jelent, vagyis most az "októberi" olaj árakat, mivel a szeptember már lezárt hónap (2 hónappal előre időben). Sőt a jövő hét elején (27.én)  már az októbert is lezárják és novemberi jegyzés lesz. Novembert viszont már meg is tudjuk nézni amire majd forgatják (rollover) az októberi lejáratokat, már ott folyik a kerekedés, csak még nem olyan nagy volumenben . Sőt már decemberi jegyészét is meg tudjuk nézni, vagyis azt mire számít a piac 2 hónap múlva.. Ha a háború folytatására, illetve eszkalációra akkor a novemberi és decemberi árak még magasabbak lesznek. A decemberi olajár beárazza az eszkalációt.. Ha fordított a reláció, vagyis minél későbbi lejáratok egyre olcsóbbak akkor a kerekedők hosszabb távon (2-3 hónap)  már békét árazták be, vagyis ők lesznek az igazi "időjárás" jelentők  hosszabb távon.  
Lássuk az adatokat  :
 Oct26 93.6
Nov26  92.22
Dec26 89.37
Jan27 87.28 
Feb27 85.47 
Csökken trend hosszabb távon.
Mivel éppen most lesz a hónap váltás Okt-nov ezét nem mindegy hogy milyen pozíciót van. Az olaj shortokat már a múlt héten letárték (akinek volt esze nem hagyta a honapváltásig halogatni) és a longokat pedig folyamatosan nyitották. Mivel az utolsó hétvége van 27-. ig és ma nincs olajpiac ha miden így marad akkor nem lesz válás, a jelenlegi helyzetet már a 94 dolláron berázták, a finomítók is bepánikoltak és kötötték a 90 feletti kontratusokat, az öböllezárás hírére. Kb ez az legjobb hétvége a trénfordulónak. Kevés idő van már 27-ig valóztatni és most már a long kerülnek kényszerhelyzetbe ha "hirtelen" ma megindulna a forgalom. Még az is lehet hogy Tump is megjácca' a mivel a november már backwardation, alapból esni fog a rollback után.  Elég egy reggeli X bejezés: "közel a tűszünet.. Teherán megfutamodott.. bevált a fenyegetés  "  
https://www.ice.com/products/219/brent-crude-futures/data?marketId=6018445
Naras szombat, 22:33
Előzmény: #1335841  error
Bevezették, majd visszavonták, ha jól vettem ki, és maradvényértéken visszakaptad, de ebben az esetben a maradványérték gondolom nem 1000Ft volt. Jah, ahogy Uhura írja is, 11000Ft - on vették vissza.
JokerWizard
JokerWizard szombat, 20:17
Előzmény: #1335834  JokerWizard
Csártom, csártom mond meg kérlek,
Vegyek OTP-t a jővő héten?   
Úgy látom az "A" koorekciós hullám átlepte az 50% fib szintet. : 45700
Ez pontosan egybe esett az 1 csúcsal (az nincs a képen). 
h4-es idősíkon látszik hogy a hogy a 62% os fib támaszt  közelében is járt (45300) , az utolsó négy órában már eltávolodott de  végén a záróban pont be is állította 62% szintet.. Hétfőn pont a 62% szintről indulunk.. A nyitó már úgy elönti hogy felette nyit (vagy alatta).. Ha alatta,  akkor megy tovább az "A" korrekció (sárga). Viszont teljesen tankövi a 62% szint.. A zárón sem akarták már ez alatt eladni. A napi kereskedés alatt  (utolsó 4 óra) a bejebfektetők (egy része)  már elkezdte  venni (ezen a szint felett már megjelentek az új bikák). 
 Kb egy jó hangulatú kereskedési nap kell és akkor ez is lehet a A "korrekció"  alja is.  Innen fog indulni a "B" emelkedő korrekció, amit "A" korrigálja (felfelé).. Persze azzal a feltétellel hogy az "A" már véget ért ami még hétfőn meg kell erősíteni.. A "B" korrekió alapja pedig a "A" teljes hossza vagyis a [ 45300 - 47300 ]. Pont egy 2000-es range.. Az közepe pedig egyértelmú ennek is... 
A "B" még nem az új impulzus hullám ... Nagy reményeket nem érdemes és nem szabad táplálni a 52000 árfolyammal kapcsolatban, a "fekete leves" a "C" korrekcióval jön el. A "B" csak egy sima megkönnyebbülés az "A" esés után (aminek még nincs vége). Benne van a képben (diagonális szerkezet) hogy az A-B-C hullám fog átmenni egy lefelé mutató csökkenő impulzushullámba és akkor ez már trendforduló is lesz egyben.. 
Kb a kérdés hogy mennyi volt túl hypeolva a rekord  árfolyam, és hogy milyen mélyre és milyen hosszan tart a korrekció.   Az napi  RSI  35 körül van , már inkább vételek felé áll...  vagyis 62% körüli szintet jelzi (gondolja)  támasznak. .. 
https://ibb.co/SwQP5M56
JokerWizard
JokerWizard szombat, 19:27
Előzmény: #1335836  Uhura
 Megnéztem ma már a zárfolyamot.. most úgy látom hogy a "A" korrekciónak sincs még vége, és korán adtam el a hét elején a shortot. Az hogy hol lesz a "C" alja az a két előtte lévő (A) és (B)-től is függ. Bizonyos szempontból a korrekciót könnyebb "megjósolni. Itt (majdnem)  mindig 2 érték között lesz a korrekció alja, mivel minden korrekció egy impulzus hullámot korrigál, pont az amit éppen korrigál (vagyis az előzőt). Az előző hullám vége lesz a korrekció kezdete. Mivel a teljes impulzus hullámot kell  azonos idősíkon korrigálni, ezért a korrekció alapja alapja maga hullám magassága. Szélsőséges esetben akár a teljes impulzus hullámot is korrigálja (100%), de itt jönnek a képbe a  Fibonacci-visszatérési szintek. Bár az 50% nem Fibonacci szám, se a legtöbb esetben az A hullám a teljes trend 50%-ig lemegy. Jobb esetben pedig ennél levesebbet, amikor a trend nem volt extrém módon túl-hypolva. Az 50% pedig inkább   pszichés határ, mivel felezni mindenki tud, és az van mögötte mint a lerázásnál a boltban. 50% leárazás esetén más jóval többen gondolák hogy "megéri" megvenni (bármit is), mert úgy gondolják, ennél több lerázás (korrekció)  már nem lesz. Ha valaki csak arra vár hogy úgyis lesz 50% korrekció és majd akkor beszáll, azért esetek több mint felében csalódni fog, mivel megáll 38.2% . Ha pedig 50%nál nem áll meg akkor a követő szint a 62%. Ezért mondtam hogy "könnyű"  a két érzék között lesz az esetek 80%-ban (38% és 62% között marad) és tényleg úgy működnek mint a korlátok.. 38%ig "tuti" "lekorrigál". A következő következő támasz a 50% ahonnan már az esetek több mindet felében visszapattan, ha meg áttöri akkor 62%ig már el is megy... 
 Ja igen... Ez még csak az "A" hullám. Mivel most a teljeles (1-5) rendhullám véget ért a Q2 jelentésnél azért jön A-B-C korrekció amit után jó esetben kezdődik az újabb trend.
Az "A" hullám csak az előtte közvetlenül előtte lévő (azonos idősíkú ) korrigálja vagyis (4-5)  hullámot. A "C" lesz ami majd az egész (1-5) hullámot fogja (az lesz a nagyobb), de attól függ milyen mélyre ment le az "A" és meddig korrigált vissza a "B". ezért a "C" most csak olyan szórással lehetne megmondani hogy nem is érdemes.. Mindjárt csinálok egy chatrot is ha már belenéztem. Ez csak "elmélet".. A chart után már lefodítható számokká (arfolyamokká)
error szombat, 19:26
Előzmény: #1335842  Uhura
A MOL TS44-ről tudtam, ott 5.005 volt a korlát ár, ami teljesült is a múlt héten. Nekem 47-es van, de ha így folytatódik még az is veszélybe kerülhet...Van MOL részvényem is, 5-6 éve gyűjtögetem cca. 2.2K-s átlagom van, de most már jó kicsit "sok" amit menetel, főleg, hogy amúgy sortolom...
Uhura
Uhura szombat, 19:07
Előzmény: #1335841  error
Nem tudom 4 napja jött értesítés az erstétől 3 db certi lett kiütve az egyik az otp tl122-es volt. Nyugi én sem vagyok ceri mágus. 
A lévél taralma: 
TickerDevizanemAlaptermékMaradvány-
érték
Maradványértékes
kereskedés indul
Maradványértékes
kereskedés zárul
EBEURBUNDL51HUFEuro Bund Future1822026.08.18. 12:452026.08.24. 17:00
EBOTPTL122HUFOTP Bank Nyrt.110002026.08.18. 00:002026.08.18. 00:00
EBVWTL32HUFVolkswagen AG1822026.08.18. 00:002026.08.18. 00:00
Bővebb információ a kiütésről weboldalunkon.
error szombat, 17:38
Előzmény: #1335840  Uhura
Mivel cca. 1 hónapja foglalkozom csak certikkel, kérlek tudd be ennek a kérdésem. Úgy tudom, a TL 122 be sem lett vezetve, nem lehetett vásárolni és így nem is érhette el a korlát árat. Akkor hogyan kerülhetett kiütésre olyan termék, ami hivatalosan be sem lett vezetve?!

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek