Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Uhura
Uhura vasárnap, 18:39
Előzmény: #1334559  Macus
MOL - bár ez szerintem érkezik a célzónába.
CO2 kvóta - ebben volt egy szép nem realizált nyerő után egy méretes minuszom , de ma már zöldben vagyok újra várom a 83-88 között áttörést így 3-5 éven belül 105-125 eur ig felmehet ha az eu nem lazít és nem lesz egy ipart is érintő válság
ARANY + EZÜST - itt 5000 körül várom év végére de a nálabb okosabbak 10k belengettek most volt egy szép fordulós jelzés
DTE - itt nem volt merszem bővíteni 23 nál igy még minuszban de 35-37 re várom egyenlőre
OTP - kicsit fomoztam a 45k -forduló után de ezt is most longban erzem, lehet közben ide doda is lesz de jó lesz. 
COFFE - COCOA - itt várom "La Ninót" hogy odabasszon, csak nem volt eleg kitartó így plusz - minusz 0 ban vagyok
BÚZA - ez is a kicsi fiu/lány hatás miatt meg a mélyebb árak, és az orosz, ukrán export blokkolas miatt varok egyenlőre partvonalon kivülről
Macus
Macus vasárnap, 17:37
Előzmény: #1334557  Uhura
Amugy milyen jo lehetosegeket latsz meg a piacon ? 
TmsKal vasárnap, 16:23
Előzmény: #1334557  Uhura
Fialtads a  pénzt.
Uhura
Uhura vasárnap, 15:31
Előzmény: #1334553  JokerWizard
Fölös vitának érzem és teljesen értelmetlenek, hogy olyan megnem történt eseményeket, történésekel vadolsz ami szerintem nem volt. 
Tartom azt az állításomat, hogy jelenleg a long / short vita értelmetlen mert rövid idejű short vitatja a hosszú idejű long elképzelést. 
Vagyis f.... ség. 
Soha nem voltam full longos, 47000 után kiszálltam és lezártam a pozikat és 45k ra esés után vártam még 2-3ezres esést, hogy vissza szálljak, de nem száltam vitába olyanokkal akik időtávja 1-2-3 év és ezt certivel abszolvállják a short kérdésben, ahogy ezt te tetted mert más a jelenlegi stratégiám, más a kockázat tűrésem és voltam elég értelmes - fújj öndicséret bűdős - , hogy felfogjam az idő intervallum és az instrumentum  adta különbséget , veled ellentétben. 
További szép napot, túl öreg vagyok időt pocsékolni értelmetlen dolgokra. 
Inkább fialtatom a pénzt. 
TmsKal vasárnap, 15:27
Kicsit félrement a topic.
Pozi nélkül lehet jobb elemzést csinálni?
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 10:59
Előzmény: #1334547  thewrewk
Naná.. Mi más...  ;) Sőt nem is létező személy... Egy elszabadult IA. ügynök... 
Így már akkor se kell reagálni rá ha esetleg igaza lenne... Sőt... az ellenkezőjét kell tenned mint amit az okos shortos IA robot ír...
Jó kis konspiráció... Ezt valami regényben olvastad?  ;) 
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 10:50
Előzmény: #1334542  Uhura
Naná hogy "nincs igazam"... ez nem is kellene hozzátelni,  mert ez a alap... Mindent ebből vezetsz le..  Minden amit írok annak pont az ellenkezője igaz... 

Ez is védekező mechanizmus, a tagadás is az... 
Nem az történt, amit itt írsz: sem a tartalmát, se az "idő intervallumot" nem érte megalapozott kritika. Kb pont vártam volna egy "szakmai" fórumon... A "kritika" max annyi volt hogy "röhögés", lepontozás... Már maga a "short irány" feltételezése is... 
Persze most írod ez "hogy összekeveredik az intervallum" , a "piaci magatartás", a "befektetői attitűd"...
Kb max inkább a fejedben keveredett össze... Pont emiatt  volt nálad  "elhárítva", majd "tagadva" minden... Első körben nem kell foglalkozni vele (úgyis sok negatív jel volt már alatta)...  meg szerintem nem is értetted ami ki is váltotta később a "tagadás is"... Nem is "akarod megérteni", időt fektetni egy "nyilvánvaló" összevisszasággá megértésbe, főleg ha ez veszélyezteti a "long" pozicódat" (mivel long trendfordulóról volt a téma)  ..       
Az már simán lehet hogy én hibám volt hogy nem sunnyogtam el szégyeneben egy távoli szigetre...  Helyette bezavartam a jókis Longos Fomo csapatnak egy "shot" elemzéssel... És miután be is jött még ide mertem pofátlanul jönni és megkérdezni hogy mire is  alapozták a "long stratégiát" aminek része az is hogy "MEDDIG", mivel pont ez volt az elemzésem lényege. A választ is megkaptam: örök long...  Soha nem lesz olyan "árfolyam" ahol realizálnak.. Nekem azért ez volt a legnagyobb meglepetés, mert mégiscsak racionális befektetői magártásból indultam ki... 
maldiv
maldiv vasárnap, 10:32
Macibear volt a nagy példakép. Tőle indult minden, az ő hatása alatt vagyunk azóta is. A boli krumlpikkal, gyj összehasonlításokkal, pe statisztikákkal. Milliókat köszönhetek neki. Hasonlóan komplex elemző volt Nedden. És pomper jános is. Őt a mai napig követem. Hihetetlen koponya. Dniel is komplex elemző lett. Tetszik a rotációs elmélete. A csak ta vagy csak funda ill csak hírre kereskedők elvéreztek. 4 éves megfigyelés alapján. Eszközökben is kell a spektrum. Legalább 10 et kell figyelni. Ha lehet kereskedni is őket. Pomper is nézi a dollàr bond 10 évest. Dollár jen fontos lehet. Btc. Eur huf valamiért kulcs eszköz a nemzetközi spekáknál. Valszeg mert hírre gyorsan reagál és kiszámítható nekik daytradere.
Lou70
Lou70 vasárnap, 10:08
Előzmény: #1334549  thewrewk
Igen, jó a hasonlat, pont erről van szó.  A közhangulatot mi sem mutatja jobban, mint, hogy a kéresre, hogy legyen szíves ezt abbahagyni, 30 like ment. Bár nem mintha ez érdekelné egy cseppet is.
Lou70
Lou70 vasárnap, 09:52
Előzmény: #1334545  JokerWizard
Nézd, nem azt mondtam, hogy te írtad a hulye longos kifejezést, de bizony sokszor elhangzott itt. Ellenben a nyilvánvaló AI igazságaidat meg nem értő, vagy el nem fogadó emberek lekicsinylő fikázása pont a te stílusod. Így rúgtad rá az ajtót a topicra az elsö hozzászólásaiddal.
thewrewk vasárnap, 09:51
Előzmény: #1334536  dniel
Tetszik a pokeres hasonlat, a dobas muveszetet ott tenyleg meg kell tanulni. Hasonlo okokbol nehez dobni a pokerben, amikor téttel benne vagy a korben, mint kiszallni egy reszvenybol. De azert a pokerasztal  korul  nem sokaig ulne az a kibic, aki egy jatszma alatt 20-30 szor beleszol , mikozben masok téttel játszanak. Azzal ott se lenne baj, ha neha , egyszer - egyszer elmondja a leglenyegesebb gonolatait, na de gyorsan repulne onnan, ha kibickent folyamatosan osztana az eszt, higy o mit tenne. 
thewrewk vasárnap, 09:42
Előzmény: #1334546  maldiv
En szeretem Maldiv, amikor belököd a megérzéseidet erre a forumra, engem elgondolkoztat…. Meg ha nem is az otp- rol szol mindig, de te nem tolod tul a nem otp-s topicot, szeretlek olvasni.
thewrewk vasárnap, 09:39
Előzmény: #1334531  Egyszervolt
Egyet értek egyszervoltal. A valaszokat mesterseges intelligencia irja, vagy azzal iratja, igy mar nem is regalok ra. 
maldiv
maldiv vasárnap, 09:32
Előzmény: #1334530  error
Én a 3800 as molnál azt írtam hogy tartás, vétel mert 4700 lesz.
A többség persze itt azt mondta hogy csak otp mert az 54 lesz.
Appeninnről is írtam 530 nál hogy lehetne venni. Most 600 felett. 
Arany ezüst is megindultak.
Pár dolgot eltaláltam. De én csak bemondok megérzés alapján, nincsenek csártjaim így nem annyira hiteles. És 40 százalékban hibázok.
Csak ez pont elég egy hosszútávú emelkedő egyenleghez.
Bpali hasonló stílusú.
Randomly nagyon érzi a spekát csakhogy pár jó játékost mondjak.
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 09:24
Előzmény: #1334541  Lou70
Ha őszinte és objektív akarok lenni akkor valójában csak Te használtad ezeket a kifejezéseket...
életembe nem ejtettem ki , írtam le "a hülye longos" kifejezést... Már csak azért sem mert általában többször van long pozim...  
Te próbálsz meg kivetíteni olyan dolgokat amik rád jellemzőek... Mindig te írod le ezeket a "kifejezéseket", te gondolkozol így...
Pl ha valaki azt írja egy matek elemzésemre : "Te nem érted,..  ", az valójában magáról beszél..    Ha lennének érvei és megértette volna amit írok akkor pontosan rá tudna mutatni hol van benne a hiba.... 
Te is magadról beszélsz amikor rám akarok vetíteni saját védekező mechanizmusod...  Pontosan azért tudod "tagadni", amit írok mert "mocskos shortos" vagyok aki csak ki akarja a kezedből csavarni a részvényt... Így tudod ignorálni az egészet egy sima érzelmi beállódással ... És ez még odáig is elmegy a valóságot átírod... 
Macus
Macus vasárnap, 09:06
Előzmény: #1334540  JokerWizard
Nagyon adod de meg mindig nem tudjuk hany tizezer short certit vettel ;) ergo nem vagy hiteles . Az is teny hogy ha valaki tanacsodra eladta volna a longjat most pislogna mint pocok a lisztben mert nem tudna visszavenni. Az is teny hogy eddig a vart beszakadasod nem jott el , sőt ath alatt vagyunk 1% al! Es egyelore bullish engulfing gyertya volt ami bear trap mint bulltrap ;) hetfon elvalik melyik. Tovabba ezzel a nagy shortoskodassal akkor tudtal penzt keresni HA maxon vettel es HA lokalis minimumon adtal el , de nem hidzem hogy itt ennyi zseni ul , en nem vagyok az. Ha valakinek long pakkja van valoszinu longtrendben hisz (ami a realitas) nem pedig az a realitas hogy 47 max eveken at mint irtal. 
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 09:00
Előzmény: #1334538  Uhura
vicces amit írsz... ez a fórum  20éves  technológiai... motor alapjai 2000 körül lettek kifejlesztve... Annyira retró feeling.. Pont ezért is "jó"...  Erre már legalább 15 éve nem költ pénzt a cég... "jólvanezígy"... 
Uhura
Uhura vasárnap, 08:30
Bocsás meg de nincs igazad, senki sehol nem mondta hogy mocskos shortos, hanem az elemzés tartalma, az idő intervallum amire értelmezted a short irányt volt téma. 
Összekeveredik az intervallum, a piaci magatartás, a befektetői attitűd, az elemzés fajta és a levont következtetés a vita tárgya az értelmezés és a meggyőzés vehemenciája és az egymás elfogadása. 
Lou70
Lou70 vasárnap, 08:23
Emlékeim szerint ezen a fórumon többször hangzott el a hülye longos kifejezés, mint a mocskos shortos. Azért ezt ajánlom megfontolásra.
Tőlem elemezhet bárki pozíció nélkül, még azt is el tudom fogadni, hogy objektívebb lehet, ha nem pozícióból beszél valaki.
Részemről ez úgy merült fel, hogy némely fórumtárs a “most kell kiugrani, lejjebb 300 forinttal visszaugrani” típusú okoskodás részemről akkor vehető komolyan, ha az illető is hisz annyira az ötletben, hogy nem csak másokat ugrat be a dologba, hanem maga is megjátssza. Ennyi.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek