Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
JokerWizard
JokerWizard vasárnap, 08:12
Előzmény: #1334534  Thrawn
Végre egy értelmesebb téma... Üdítő hogy a sok kötéslista (copy paste) között néha ilyen is. 
A póker hasonlat is remek, nagyon adom. Érvényes megállapítás lehet, hogy ha valaki elemez egy helyzetet, a piaci eseményt vagy akár egy részvényt technikai oldalról az tegye oda a "portfólióját is csatolva". Vagy akár "véleményt" is úgy mondjon hogy megmutatja a pozícióját mert akkor "hitelesebb" a véleménye. Attól hogy "hiteles", még egyáltalán nem  lesz sem objektív, se komolyan vehető. A hitelesség csak annyit jelent hogy a pozíciójából levezethető, érthető a véleménye. Persze ilyen ideális helyzet nincs és soha nem is lesz, a profil oldalad nincs fenn aktuálisan milyen részvényeid vannak, de azét mindenki sejti pár komment után nyakig ül OTP-ben vagy éppen most adta el az egész pakkot.  A másik kérdés, hogy mit jelent ebben az esetben az hogy  "lapok nélkül"  kvázi kibicel és mennyire valid így a véleménye/elemzése.  Valójában összesen 2 pozíció  van : vétel és eladás.  Így annak is akinek nincs lapja (nincs részvénye)  de van pénze az a vétel oldalon lesz, így a véleménye is pont annyira valid és hiteles. Az hogy mennyire objektív az elemzése az úgyis az elemzés maga dönti el a vélemény meg kábé olyan mint a segglyuk;  mindenkinek van, de másiké nem nagyon érdekel.  Ha még jobban belegondolok igazából nem is vételi/eladási pozíciók vannak hanem sokkal inkább Long vs Short...  Az adott részvényhez, illetve pillanatnyi prompt  árfolyamához  való viszony. Minden elemzésnek a "vége", a konklúzió még akkor is az ha konkrétan nincs is hogy odaírva hogy ez most Short vagy Long ; vételi lehetőség vagy eladás.     Persze ehhez képest a valóság inkább egy fociszurkolói fórumoz hasonló színvonalon megy az egész:  "mocskos-shortos -  sálálálálá" ... 
Uhura
Uhura vasárnap, 06:52
Előzmény: #1334536  dniel
Azert ez így nem biztos ... lehet azok akik lázadnak most mashogy látják.. és ha eljön a fordulós jelzés lehet ők shortban lesznek. Vagyis ne tegyük dogmatikai vita tárgyává a long / short kérdés. De ettől még jogos , hogy jön majd a korrekció ... az, hogy ez látható-e előre vagy nem más kérdés. Szerintem az összes technikai eszköz alapjában úgyanúgy jóslás így fugázi is és csak be van csomagolva matematikai képletekbe ... ezért mondom, hogy az Elliot is bonyi eszköz sok szabályal egy tisztán emocionális piacra - mert pszihés reakciókat modellez - vagyis egy egyre inkább technikai megközelítésű automatizált piacon akkor van értelme ha a résztvevők még a robotok is ezeket az emocionális megközelítést alkalmazzák. Ha ez egyre inkább matematikai modellek iranyába futnak ki akkor elvesznek azoka a kapaszkodók amik validálják ezeket. 
A ta nál is kérdés hogy emocionális hatás miatt mükődnek a hulló csillag, meg ilyen meg olyan gyertya formációk vagy van valós piaci folyamatokat szimuláló belső szabalyokat "leíró" funkciójuk is. Vagyis az ember pszihéjét modellezik vagy a piac belső szabályszerűségét vizualizálják már ha a piacból kivonható az emberi pszihé.  
Uhura
Uhura vasárnap, 06:33
Ha a portfolió komolyan venné az egész fórumos dolgot már rég rá fejlesztett volna egy modell portfoliós részt ahol a nyilvános adattáblában látszik ki milyen portfolioval rendelkezik, megcsinálták volna hogy legyenek hivatalos fórum topicoc ahol pl latszik hogy az adott fórumozó long/ short az adott instrumentumban. Meg hasonló featureoket hozzá pakolt volna. 
Ez az egész ma egy egyszerű 100 éves fórum motor 0 szolgáltatással. 
Pedig egy igazán színvonalas befektetői fórum nagyon nagyot dobna a magyar kisbef szcénán. 
De nem nagyon van. 
Uhura
Uhura vasárnap, 06:25
Előzmény: #1334526  error
Az is erény. Warren bácsi is megmondta a jó befektető a halott mert nem piszkálja a portfoliot .... 
dniel
dniel vasárnap, 02:46
Előzmény: #1334535  dniel
Én pont lenoymtam elég sok évet texas holdemben és onnan jöttem a tözsdére is... sok alap megvolt márnekem ezért hamar fel tudtam itt is zárkozni, és én pl kifejlesztettemmár azt a képeséget amit én ugy hivok pokeresen hogy a "dobás müvészete"... ezzel nem azt akarom mondanio hogy most el kel dobni az OTP-t ilyet senki nem állit... kockázatok jelentek meg... rosz vételi poziciok vannak stb... és ez az amit itt teljesen ignorál akinek az OTP hit vallás nem pedig egy tőzsdei eszköz... de a dobás müvészetére vissza térve... ha ott leszünk (és egyszer ugy is eljön a pillanat) amikor majd tényleg dobni kell... azok fogják végig ülni az esést akik itt a leg hangosabban lázadnak minden olyan elemzés ellen ami kicsit is rosz nekik... 
dniel
dniel vasárnap, 02:41
Ezzel nagyon nem értek egyett... Pokerben könnyü azt mondani hogy "végig blöföflné az egészett" mert nincs pszihologiai nyomás alatt... ha benne vagy a potban akkor másképp döntesz és gyakrabban hozol rosz döntést az elkötelezödés miatt... Tözsdén a pozició olyan mint amikopr pokerben a benne vagy a potban... a külsö szemlélötöl csak roszabb lehet a megitélésed mert befolyásol a nyereség veszteség, ezt csak elnyomni lehet de nullára csökenteni a befolyást nem lehet... ezen a forumon is ilyet lehet tapasztalni a longosok akik poziciobol beszének olyan szinten vannak pszihologiai nyopmás alatt hogy minden eszközzel támadnak egy olyan meglátást ami számukra veszteséget jelent... ez egy védekezési mechanizmus nem az igazságot keresik hanem a megerősitést és ami nem erösit meg azt félre söprik mert érzelmileg kötödnek az eszközhoz... itt ez tipikus... 
Thrawn
Thrawn vasárnap, 01:46
Előzmény: #1334502  dniel
Annyiból igenis van értéke, hogy legalább látszana, hogy ki milyen lapokkal játszik. Vagyok/pozítció. Ez olyan, mintha egy pókerasztalnál ülnénk felhasználókként és Pl lapok nélkül kívülrõl mondaná ktamask, hogyha ilyen még olyan lapja lenne, akkor roló, bedobná vagy végigblöffölné az egészet (úgy h semmi tétje nincs, vagy alacsony, vagy akár éppen ésszerū lenne a terve, aztán a full kezdõket amúgy meggyõzi). Mellette pedig lenne Lou, Macus, Zöldbéla, és ha idesorolhatom magam akkor én is, és mondanánk hogy a saját lapjaink után még nem dobunk, mert nagyon valószínūséget számolunk.(aztán húzzuk a negyedik majd ötödik lapot, és lehet/sõt várható is h full vakon vagyunk, lehet olyan lapok jönnek amikkel nem számoltunk). 
Lou70
Lou70 szombat, 19:36
Előzmény: #1334531  Egyszervolt
Mi is láttuk, hogy mindkét lábán 6 ujja van a kétfejű kislánynak.😁
Macus
Macus szombat, 18:20
Előzmény: #1334531  Egyszervolt
Mert allitolag valami AI bol masolja ki a dolgokat , es elhiszi hogy az ugy is lesz
Egyszervolt szombat, 18:18
csak szólok
persze magánvélemény
de ez a Jokerwizard
szerintem nem valós személy
nézzétek meg alaposan,hogyan ír ,és fogalmaz
error szombat, 17:42
Előzmény: #1334528  ktamask
Igen, így volt. 2020-21-22-ben tettem bele a pénzt és az osztik nagy részét is visszaforgattam. Amúgy így tettem a MOL-al is, ugyanúgy csak raktam bele és vissza az oszti nagy része. Szerencsére azt nem vettem ki, cca. 1900-es átlaggal vagyok benne. Amúgy amikor pár hete az OTP-ből kiszálltam és kiderült, hogy mégsem kell a pénz gondolkodtam a MOL-ban (kérdeztem itt is, de nem javasolták) akkor 3.8K volt, mostmeg...plusz oszti meg idén...Azt lehet mégis meg kellett volna lépnem...
ktamask szombat, 17:14
Előzmény: #1334523  Bpali2

Nem baszogatásból írkálom a 70K-t, ne írd fel magadnak.:)
Reálisan nézve, 50%-os profitnövekedés hosszútávon simán kinéz az OTP-nak 48*1,5 = 72k.
ktamask szombat, 17:13
Előzmény: #1334521  error

5-6 év: ez idő alatt ment fel 19600-ra de ment le 8000-ig, majd most dobtad 46250-nél.
Tehát a 19600-8000 körnél akkor nem adtad el, jól értem?
Macus
Macus szombat, 16:10
Előzmény: #1334517  Macus
Jut eszembe amig nincs vege az ukran haborunak addig el az otp sztori , utana arfolyamrobbanas , na azutan kell vsak elgondolkozni az uj strategian. (Hozzatennem reszvenyfeldarabolas is segit vagy tovabbi akviziciok)
error szombat, 16:03
Előzmény: #1334524  Uhura
Köszi, bár azon kívül, hogy vártam sokat nem tettem hozzá a dologhoz 😁
Beze
Beze szombat, 15:41
Előzmény: #1334469  ktamask
Minden nap írnak valamit az adott nap után. Csak nem elfelejteni hogy egy adott gyertyára mindig kell a következő nap, megerősíteni. Nézd meg az S&P-t egy hete mekkora pirossal törte le a hetek óta formált háromszöget, mindenki elkönyvelte, hogy na itt a vége. Erre másnap óriási brutál zöld és jött a kitörés a következő napokban. Ezek a kamu letörések arra jók hogy jól kirázzák az ilyen majmokat mint mi, mert hát kistoppolódik az ember mert elesik ez meg az a szint, ez csak arra megy hogy meglegyen a likviditás és go fel a holdig. Én nem használok stopot sosem, pont amiatt. Jó, van hogy rakok, de 99%-ban nem. Pont emiatt mert hányszor szívtam már meg ilyen baromság miatt..
Uhura
Uhura szombat, 15:30
Előzmény: #1334523  Bpali2
Bpali: elkezdtél osztodással szaporodni ? Mi a 2?
Macus: igazad van , az o-u war vége önmagában szvsz +5-6% fog nyomni minden oszti papírra. Ezert tartok east eu etf-et. 
Error: az is szép hozam, grat. Kerdés hogy ha bezárjak a ou wart mi lesz. 
Igen ki-be az rizikosabb. 
Bpali2 szombat, 15:13
Előzmény: #1334478  ktamask
Figyelj én nem fogom naponta görcsolni itt mert egyik nap mínusz 850 másnap meg plusz ezer . Megtettem a céláraimat azt várok. A napi okosságot meghagyom a topiknak. Mikor sok a baromság beírók
. Vagy ha jó kedvem van a megfigyeléseimet.Jokerfélékre meg csak legyintek . Túl okos már nekem ..😂. 
error szombat, 15:03
Előzmény: #1334521  error
Szinteken = árfolyamon
error szombat, 15:02
Előzmény: #1334520  ktamask
Pontosan. 9.9 átlagom volt, kiültem amíg mínuszban volt. Aztán amikor pluszba fordult úgy alakult az életem, hogy nem kellett az a pénz. De most 2-3 hete kiszálltam ingatlan miatt (46.250-en) de most sem kellett végül is a pénz. Visszavettem egy részét csütörtökön 45.9-en. Szóval ez a történet, kérdéses, hogy érdemes-e mindent visszalapátolni ide, lehet ilyen szinteken ez már másnak is kérdés lehet...De úgy is kérdezhetem, ha nem ide akkor hova tegyem?

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek