A lengyelek igazabolnem akartak megvenni a jegybank kereste meg oket anno. Unicredit a commerzbankot veszi epp meg azota volt mas is. Szoval a blackrock eladta nekunk. Akarhogy csavarjuk a dolgot jo vetel volt !
Az nem fura, hogy lengyelek hagyták másnak a bankot, pedig nekik stratégiailag sokkal többet ér mint az otépének. Ráadásul az amcsikkak is sokkal de sokkal jobb üzleti kapcsolatban állnak. Belátom, hogy nem adogatják csak úgy a bankokat, de nem vagyok benne biztos, hogy ez jó üzlet lesz!
-VG-technikai:-OTP Bank – A Luminor-bejelentés utáni konszolidációHétfőn este piaczárás után robbant a hír: az OTP bejelentette eddigi legnagyobb akvizícióját – megveszi a Luminort, a baltikumi régió harmadik legnagyobb bankcsoportját. A terjeszkedéssel az OTP jelenléte 14 országra bővül, mérlegfőösszege 13 százalékkal nő, és az eurózónán belüli működés aránya 50 százalékra emelkedik. Az OTP korábban már 25 sikeres felvásárlást hajtott végre, és a Csányi Péter vezérigazgató által “stratégiai belépésnek” minősített ügyletre versenytárs volt az Erste, az UniCredit és a lengyel PZU is.A piac a bejelentésre azonnal pozitívan reagált, kedd reggel 2,2 százalékos ugrással nyitott a papír, és az OTP a BUX-ot történelmi csúcsra húzta. Csütörtökön az elmúlt napok erős menetelése után enyhe korrekció következett, ami egészséges, és nem meglepő. A grafikon az emelkedő csatorna felső harmadában mutatja az árfolyamot, a lendület erős – a MACD még pozitív, az RSI nem jelez túlvettséget.-A Luminor-ügyletet a hatósági jóváhagyások zárják le, ez hónapokat vesz igénybe – tehát az azonnali hatás nem a mérlegben mérhető, hanem a stratégiai megítélésben. A papír technikai képe a korrekció után ép marad, az 50 napos mozgóátlag jóval az árfolyam alatt fut. Ami a kockázatot jelenti egy nagy akvizíció után, az az, hogy néhány befektető profitot realizál – ez a csütörtöki visszahúzódás olvasata is lehet. Mol: átlag fölötti forgalomban tört ki az olajrészvény, de mi a helyzet a többi blue chippel? - Világgazdaság
Igen. Csak arra akartam célozni, hogy mindig az egyszerübb megoldás a legvalószínübb. (Occam borotvája, ugye) Szerintem nincs itt most semmilyen tudatosság tesztelni, lenyomni, stb. Pangás van, az a pár kereskedő aki dolgozik, biztosan spekulál, de csak ennyit mozgat meg.
Teszteli a piac, hogy ki meddig bírja idegekkel. Kivárás van, próbálják belőni az irányt. Beszűkülések után valamerre pattanni szokott, a rövid távú technikai kép alapján lefelé mehetne, a piaci hangulat viszont pozitív és a nagy kép is azt támogatja, szóval nehéz megmondani, hogy mi fog következni.
Passz … nem tudom jon e a heten valami fontos adat , de azt tudom hogy ho vege az biztos hogy jon . Utana viszont emelkednunk kene ha nem jon kozbe semmi rossz. A hetre nem tudok josolni . Usa nyitasnak huzni kene az arfolyamon
Nekem is van Erstés számlám is. Ezért írtam a #1332894-as hozzászólásomban (SpankMeBaby-nek), hogy: "...talán nálad is látható lesz 0 forintos és 999999,99 forintos ajánlat is, ..." :)
OTP részvényesek ide!