https://www.investing.com/commodities/brent-oil 99-101.34 GAP 99 fölé kirobbant, de már vissza is jött. 14:16-14:17 talán megáll a GAP előtt Tekinthetjük akár fordulós jelnek is, TACO barátot felébresztették, mondani kellene valami bíztatót...
Én megvettem a wti olaj short 127 elsõ szeletét. Nem hiszek az örök háborúban :D Amúgy fixmápból OTP-t vettem volna, de szépen tartja magát így azt nem bõvítettem.
természetesen belekalkuláltam. 100 papír esetében: 4,6 milla vételi, 50k célárnál 5 milla. 400e nek a 85% a marad nála azaz: 340 ezer, ebből vonjunk le mondjuk 40 ezret kezelési költségre, így marad 300k-ja, ami 6,5% os tiszta haszon fél év alatt, azaz éves szinten 13%
Jól tetted. 46-en vetted, tegyük fel, hogy fél év múlva 50k-n lesz a papír, 15% os osztalékadót levonva is több, mint 7% os a profitod fél év alatt. Tehát éves szinten 14% os kamat. Fix MÁP (ami nekem van az 75 on fut), de a mostaniak már 5,5% éves szinten. És ez egy nagyon szerény forgatókönyv ( 52-54 is bőven lehet)
Korrekcióban volt, aminek sokan már a végét várták. Erre jött a felvásárlás híre és kb 1000Ft - tal került feljebb hirtelen, onnan pedig nem visszaadták egyből, hanem tovább tudott erősödni nap végére. Aztán tegnap csak megjött a visszaesés, de azt egyből vissza is vették délután, majd zárásra még feljebb húzták. Tartja magát 46k fölött minden egyéb negatív hír ellenére is. Ez nekem erőt sugall, most azonban pihenget, innen eldőlhet, hogy merre tovább. A mai nap lehet szimplán ilyen lesz, kis konszolidáció. Menet közben magasabb célárakat is közölt több elemző, ha csak 50+ - osba nézzük a sztorit, már innen 46 környékéről is megérős tud lenni. Ez is további pluszt adhat. Közben Trump is bármikor jöhet egy kis béke hírrel, hiszen már elég magas az olaj ára és mint tudjuk, csak annak alapjá háborúzik (hehe), úgyhogy remélem a 46k addig is kitart. Ha nem, majd nézegetem a mínuszba forduló kis lebegő profitom, aztán 45 körül higítom.
10-15 MRD-os forgalomnál az 1MRD nem sokat számít, erre minek alapozni? És ha van még 2-3-5MRD? A teljes maradék egy átlagos nap fele forgalma. Amikor 47k-ról leesett először 44500-ra, sztem ütöttük a 20-30MRD-ot is, csak példaképpen.
OTP részvényesek ide!