Vagyunk néhányan, akiknek van stratégiájuk, és nem ugrálnak ki/be minden "rezdülésre"! Amikor egy trade-n van 60 % virtuális profitom, akkor a legkevésbé sem érdekel, ha ez átmenetileg 30 %-ra (a felére) esik, és nem sóvárgok, hogy "milyen jó lett volna lekereskedni". Mivel módomban áll figyelni az árfolyam alakulását, soha sem használok stopot, a stratégiám alapján kialakult "vastag profitpárna" alaposan tompítja az esést. Szinte szégyenérzet fog el, hogy akár több milliós átmeneti profitvesztést is, érzelem nélkül úgy kezelek, hogy az együtt jár a tőzsdézéssel. Ezt pár éve elképzelhetetlennek tartottam. --------------------------------------------------------- A fentieket nem dicsekvésből írtam, hanem azért, hogy ki - ki levonhassa belőle a számára lényeges tanúlságot.
54db-ot valaki eladna? Így érted? Akkor tudod TE megvenni az 54 db-ot, ha ez az 54 db "eladási" értékét a két árjegyző átfogja Példa: 54db eladó 4000 Ft értéken. Vételi árjegyző 3800 Ft 2500db Eladási árjegyző: 3900 Ft 0 db (Solud out példa) Nincs az árjegyzői sávban a 4000 ft-os (3800-3900), tehát a 4000 ft-os nem eladható, hiába van ott. Példa 2. 54db eladó 4000 Ft értéken. Vételi árjegyző 3980 Ft 2500 db Eladási árjegyző 4040 Ft 0 db Itt jól láthatóan a két árjegyző "átfogta" az eladó 4000ft-os értékét 3980-4040: benne van a 4000, de még nem érte el a 4000-et, ilyenkor tudod megvenni, az árjegyző előtt. Ha meg akarod venni, piaci vétel 54db, ár nélkül. Vagy 4000FT-ot megadsz és akkor megkapod. Ha nincs berakva vétel, ha az árjegyző eléri a4000-e vételi értéket, kapásból megveszi. Lehet másra gondoltál... és ismered, akkor sry.
9:20 körül írtam: kicsi csorgás jön, csökkenő 1h lefikázik, de ha megnézitek, vissza is zárt 45700 fölé: előző ATH, ezt kell megtartani. Shortos még türelmes, mert még úgy érzi, hogy ő van nyeregben, majd nem lesz így 47000 fele. Ezért kell érteni, miért Short STOP a 46400, mert onnantól átfogós napos.. és melegszik alatta a talaj.
Szerintem ott az árjegyző. Van vételre piacin 54 db és alatta ott áll 2000 darabbal az árjegyző 16017-en. Eladói oldalon meg nem lehet ott, mert sold out a certi, tehát nincs eladó, csak a piacon. Vagy félreértelek, akkor bocsi.
Ha csak néha lenne, azzal nem lenne bajom, de az esetek döntő többségében ez van. Több mint 10 éve nyomom és soha nem használok stoppot és itt vagyok, lehet az egyetlen?
OTP részvényesek ide!