Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Macus
Macus 2026. 06. 27. 15:36
Előzmény: #1329737  JokerWizard
Az irani jaboru majd a beke melxik szabalyba tartozik ? 
Macus
Macus 2026. 06. 27. 15:19
Előzmény: #1329736  ktamask
10 divergenciabol jo ha egy bevalik azt is tedd hozza
JokerWizard
JokerWizard 2026. 06. 27. 15:17
Előzmény: #1329734  Naras
Amúgy nem kell elemzőnek vagy szakértőnek lenni, csak ránézel az éves D1 egy gyertyákra. Ha egy gyereknek kinyomtat zsírkrétával be is rajzolja a hullámokat.. A SMA 20 nem is kell..  de ha még azt kinyomtatod a gyereknek kékkel, már tudja is hullámot kell rajzolni... ;) A klasszik Elliot hullám 1, 3  és  5 csúcsa között pedig ott vannak a 2, 4-es korrekciók ... Pár hülye szabály van, de azt neked érdemes tudni... Hogy ez tényleg impulzus-hullám... Ez most szerintem az első "Hullám"... indán májusban kezdte a srv-t az OTP... Junisuban jön a "csendes"  időszak... korrekció... Ősszel a jó Q2 után megint elkezdni venni... a 3. hullám mindig a legerősebb és leghosszabb.. Itt fogja elérni a 52 ezer célárat.. De ehhez 2 + hír kell amiből csak egyik az előre eltervezhető srv.. A második a burátisan  jó Q2 ...  És akkor még decemberig lehet egy 5. csúcs és hullám is... Ez a spekuláció, amit az OTP-vek kapcsoltaben kiolvasható az év második felére...   És ha ez egyezik az OTP vezetőinek terveivel akkor erre már lehet építeni egy OTP short-long kombót...  Az se jó ha túlfújják a "lufit" most, mert akkor nem "lecsorog", hanem kidurran (beszakad) és akkor nem lesz ősszel folytatása... Az Elliot inpulzus hullámok  szabálya a korrekció nem mehet az első impulzus indulása alá... Mert akkor már negatív "trend"... 
JokerWizard
JokerWizard 2026. 06. 27. 14:54
Előzmény: #1329733  Naras
Nézd.. Nem az az impulzus hullám ha "csak" felfelé mennek az árak...  Ilyen trend a világon nincs. Eleve az időtávon érdemes meghatározni. Milyen idősíkon (havi, heti, napos, órás stb.) kereskedsz. A klasszikus impulzus hullámokat mindig egy komolyabb hír indíja el. Pl a Covid a gyógyszertárak részvényeire. Az hogy 2 évig tartott meg is határozta a 2 éves impulzust. Ez a "hír" ami lendületet ad a részvényáraknak.. Legalább annyi adatnak kell lenni hogy egyáltalán meg lessen állapítani a + trendet.. Legalább 10 adat alapján már lehet bármit is mondani, és klasszikus timeframe a napi..  Ha találsz egy legalább 10 napon át tartó + trendet, akkor már érdemes keresni a hírt (vagy pletykát) ami az alapja lehet.. Illetve fordítva, ha van egy jelentős + hír akkor, akkor az el is indíthat egy több hétig, hónapig tartó hullámot. Ez az a folyamat amikor a "részvény árfolyam" beárazza a hírt... Ha az elemzők akár 30% profit növekedést is várnak az első covid vakcinától az első negyedévben, akkor erre hire elkezd szárnyalni az árfolyam, széttépik a részvényt több héten át. Mindenki akar venni, pedig még nem is engedélyezték, stb.. Első hullám.. Túlhúzzák.. SRI 70 felett... Utána még jönnek a módosító hírek; pl az engedélyezés fél év ... (ami az első hírben nem is volt benne). szóval nem a Q2-ben, hanem max Q4-ben jelentkezik a 30%... A Q2-ben pedig még csak a kifejlesztés brutális költségei...  Jön az első korrekció (de még a fő impulzus hullámon belül).   Túlkorrigálják... és akkor ez jó belépő Q3 után a 3 hullámcsúcsig... Stb...  A fundamentális hírek több hónapon vagy akár éven túl is meghatásozzák  a részvény árfolyamot.     
Ebből a szempontból az hogy "45 300" egy napos lecsorgás volt semmit sem jelent... 
Inkább azt kéne megmondani hogy MI volt a fő hír.. Legalábbis OTP specifikusan...  Ha az USA kicsit lebombázta Iránt" és minden európai tőzsde esik az nem ilyen hír...  És tényleg az látom hogy a Srv az egyetlen "hír" ami egy ideig felnyomja az árakat...  pont kapcsolt az utolsó 2 héten az OTP nagyobb volumenű srv.-be.. ez ez a hír ami a beszámoló készítés előtt min 30 nappal már törvényileg nem lesz lehetséges... Addig kosztja a bonus részvényeket a vezetőknek, amik a megemelt részvényárakon értékesítik. Q2 beszámoló augusztus elején lesz.. Előtte egy hónappal be is kell szüntetni mindkét tevékenységet..  ami július eleje... jövő hét
ktamask 2026. 06. 27. 14:45
Előzmény: #1329725  JokerWizard

Egy jó fundás RV 93-es RSI-t is tarthat akár hónapokig, hónaposon, lásd telekom, nvidia, stb.
Dinamikusan -  hiperbolikusan emelkedő bevételt a chart is mutatja, az RSI egy a sok közül, ami nem jelent semmit valójában.
Úgy mint a divergencia is, 60-70-60-70-60-70, közben újabb és újabb csúcsok jönnek.
Macus
Macus 2026. 06. 27. 14:08
Előzmény: #1329732  JokerWizard
Az hogy eleve ott volt es csak visszament a helyere :D idosranyosan jok vagyunk . Tovabba kozben volt egy irani beke
Naras 2026. 06. 27. 14:04
Előzmény: #1329732  JokerWizard
Világbéke :D 
Viccet félretéve, a gazdasági döntések és kilátások, uniós pénzek hazahozatala, Iráni konfliktus csillapodása, olaj árának az esése, ami húzta magával a MOL - t, szóval onnan is lehet sokan átjöttek OTP - be, nameg az ATH - ról való viszonylag nagy visszaesés, ami egy jó beszállót adott, majd amikor beindult, sokan felültek a vonatra. Én is, bár korán szálltam ki sajna, 40 600 - as átlagállar (cacc, mert certiben volt két pozim), 41 800 - nál dobbantottam, de aztán 44 100 - nál visszaültem, amikor korrekciózott. Na, ott is volt egy korrekció, aztán csak átvitte azt a fránya 45k - t, most meg aztán jöhet a 46... én azért remélem, hogy meglesz, aztán majd kicsit fentebbről korrekciózik. Mert abban szertintem is igazad van, hogy fog. Előbb utóbb fog, olyan nincs, hogy egy részvény csak felfelé megy. 
Naras 2026. 06. 27. 14:00
Előzmény: #1329730  JokerWizard
Korrekció lehet, természetes folyamat, a kérdés, hogy mekkora. Pl. a héten volt eg 45 300ra zárásunk, majd másnap enyhe lecsorgás, majd ugyanide visszazárás. Nekem már ez is kinézett egy enyhe korrekciónak, az erős rövid távú, növekvő trendben. Kicsit messzebbről nézve megjártuk itt a 35, majd a 40k - s mezőket is, de hosszú tován kö kemény emelkedőben van az OTP még mindig. Szóval, a nagyobb korrekció megvolt az elmúlt hónapokban, az elmúlt hetekben/héten a mini korrekció és ugyan jöhetnek még ilyenek, de hogy 40k - ig visszaesne a papír, azt nehezen tudom elképzenlni, ahhoz valami nagyobb csinnadratta kéne. Most pl. az, hogy az USA kicsit lebombázta Iránt megint, már nem gondolom, hogy akkora nyomás alá fogja vinni a hangulatot, kvázi ezeket már beárazták sztem. Közben közeleg a negyed éves jelentés is szépen lassan, amit pozitívnak várnak (amennyire tudom), szóval uborkaszezon ide vagy oda, de árazhatják azt is lassan, vagy már árazzák is. Nameg, a hosszabb távú célárak is ott vannak talán egyre többek fejében. Az ilyen intézményi vásárlások meg eladások meg nem jósolnak semmit sem igazán sztem, mert valszeg teljesen más stratégiát követnek... 
JokerWizard
JokerWizard 2026. 06. 27. 13:57
Előzmény: #1329731  Macus
Inkább nézzük a mások odalát. Milyen Hirek indították be az OTP impulzus hullámát? Olyan hírt ami 2 hét alatt 10% emelt a részvényárakon... ? Szerintem nem volt ilyen fundamentális hir... A SRV-on kivül...
Macus
Macus 2026. 06. 27. 13:24
Előzmény: #1329730  JokerWizard
Tehat hogy osszefoglaljam most megyunk le 40 ezerig hogy aztan 3 honap alatt emelkedjen 20% ot ? De elotte meg 10% ot korrigal mert csak ? Az irani haboru elso napjaiban mentunk 36 ig kb most semmi nelkul 10% os esest prognosztizalsz ? Masik kerdes miota certizel ? Nekem a legmagasabb ko ar valahol 30 nal van . Tudsz jelen pillanatban olyanrol ami domino hatadt indithat ? 
JokerWizard
JokerWizard 2026. 06. 27. 12:51
Előzmény: #1329727  Macus
Én nem azt mondom hogy soha nem fogja elérni az 50-et... Sőt ha az elemzők is ezt mondják akkor év végére biztos eléri... Csak annyit mondok hogy nem biztos hogy ebben a hullámban.. És hogy előtte lesz még egy kis korrekció, a korábban leírtok okok miatt (SRV által indukált trend ).  Ebben még az is benne van hogy 40000-ig visszakorrigál és összel indul  neki a 50000-nek.. Én se vagyok jós. Mondjuk a részvényed van az nem annyira gond, de ha mondjuk TL certid van kütési árral akkor most még nagyon jó realizál pont ahol az OTP vezető is eladott...  Viszont ha tényleg vége a trendnek akkor ninél többet vársz annál többet vesztesz... (tőke áttétellel meg különösen ha elindul a stop loss cunami ).. 
Macus
Macus 2026. 06. 27. 12:49
Előzmény: #1329728  JokerWizard
Szoval hova korrekciozzon , most korrekciozott ember … es segitek , napi 10 milliardsrt nem mancika veszi a kisnyugdijbol. Illetve itt latlak max par hete, mennyire koveted otpt . Mint amikor balin probalta volna megmagyarazni miert megyunk 7 k ra csak azota 45 nel vagyunk
JokerWizard
JokerWizard 2026. 06. 27. 12:40
Előzmény: #1329720  Macus
A korrekció még nem "bankválság" hanem a természetes tőzsdei kereskedés része... Pont hogy ne fújják túl nagyra a long hullámot (ne tolják túl) a korrekciók a  leeresztő "szelep", az RSI pedig csak indikátora ennek és nem a "mozgatója" . Egész jó tőzsdepszichológia elmélete van az Elliott hullámelmében. Ha nem stratégia mentél tőzsdézel akkor inkább ezek a tényezők játszanak szerepet. FOMO (Kimaradástól való félelem) alap kisbefektetői viselkedés. Főleg az 5. hullámban neheziti meg a realizálást amikor már a facebookn ajánlják az NVDIA részvényeket a háziasszonynak és a fodrászoknak. Ők soha nem néznek RSI-t és amikor 1 hét után megnézik a részvény árakat és egyértelműen vége van a trendnek még akkor is képesek még többet venni mert a helyi taxis is azt mondta úgyis fel fog menni, és az most ebben van (volt) a nagy haszon... Valakinek a "korrekcióban" meg kell venni a részvényeket, csak még ők azt hiszik hogy még a + trend .. 
Macus
Macus 2026. 06. 27. 12:36
Előzmény: #1329726  Macus
Tovabba minden elemzo 50 ezer fole varja ev vegere kb … meg realisan nezve is most mar igy felevkor nem kene nagyon 45 ala menni se , igy is 5 ezer forintos emelkedes kene ev vegeig ami azert nem keves. Persze odaszurhat de tartosan meg nem fog ott maradni. Nem tudom milyen korrekciora szamitassz , de akkor azt tanacsolom hogy shortold ;) igy lesznek milliardosokbol milliomosok ne felejtsd el ;) trend ellen menni mindig jo
Macus
Macus 2026. 06. 27. 12:29
Előzmény: #1329725  JokerWizard
Mi maga talan matematikus? Azt az egeszen lenyegtelen dolgot mintha figyelmenkivul hagynad hogy az otp profitjanak 30% se jon magyarorszagrol. Ergo milyen elkerulhetetlen korrekciorol beszelsz?
JokerWizard
JokerWizard 2026. 06. 27. 12:14
Előzmény: #1329719  myrath
Az hogy 70 felett van még lehet simán indokolt is adott esetben. Egy pozitív fundamentális hír adhat okot erre, ami lényegesen érinti a cég profitját, eredményességét. Bank esetében pl az hogy tartósan erősödött a forint.  Vagy pl a Richter esetében ha erősödik a dollár, mivel az árbevétel jelentős része dollár. Az OTP-vel kapcsolatban az egyetlen ilyen hír hogy nagy mennyiségben elkezdte venni saját részvényeit, elég kiszámítható módon és volumenben. A csökkenő alapkamat is inkább negatív. Vagy hogy vége lesz a 3% állami garantált hiteleknek. Ha ezt nézzük akár rövid távon is, a forint gyengülni kezdett és a SRV is szünetel a júliusban. Szóval eddig indokolt is volt hogy "túlvették" és magas az RSI, (saját magát is vette).  Akik erre a hirre alapozták a Long spekulációt (az intézményi befektetők, vagy TL cerit vásárlók) azoknak is realizálási pont ha júliusban nem lesz SRV egyáltalán... Ráadásul pont az OTP kapcsolt nagyobb volumenre 50k feletti darabszámmal. Ha vételi oldalon "megszűnik" ez  kiszámítható volumen, a törvényszerűen esni fog az ár, ami visszahűti az RSI-t is még tömeges realizálások előtt aminek a triggere már most megjelent (RST 70 felett). Az meg hogy egy OTP vezető realizálta a bónusz részvényét (éppen a héten a csúcs közelében) még nem "bennfentes" információ (kert kötelezően publikálni kell)  de ez is arra utal hogy vége van az impulzus hullámnak júliusban... és utána törvényszerűen korrekció jön...  
Macus
Macus 2026. 06. 27. 11:32
Előzmény: #1329723  Naras
Pont igy gondolom en is. Raadasul csak a zaro huzta le, kozeleg a ho vege ez bezavarhat . De ugy gondolom 47 fole kene menni a ts ko meg elvihet kicsit fentebb , na itt realizalnek , de egy pakk repulne 47 korul mar
Naras 2026. 06. 27. 11:16
Azért ha megnézzük, nap közben többször is keményen tolta neki a 46k - nak, de átmenni rajta nem siketült, mert itt már sokan realizáltak, ami teljesen érthető. Viszont! A vevői oldal sem fogyott el, nem láttunk elgyengülés, nagyobb piros gyertyát, vagy lecsorgás, még az utolsó percben is a szintet ostromolta és csak a záróban húzták vissza. Ez nekem technikailag erőt sugall, ott vannak a vevők, csak még egyelőre nem fogytak el az eladók. De mivel Péntek volt és sokan szeretnek pozit zárni a hétvége előtt, ez az eladói nyomás itt talán viszonylag kifutott és Hétfőn kevesebb eladóvel, esetleg több vevővel indulhatunk neki a hétnek. Hogy hol fog nyitni, fene tudja, kicsit talán mínuszban, de ha valóban megjönnek a vevők, az még csak olaj is lehet a tűzre. Én most kb. erre tudok tippelni, de hogy mit hoz a holnap(után), azt nem tudhatjuk, majd meglátjuk. Kíváncsi leszek. :) 
Macus
Macus 2026. 06. 27. 10:10
Előzmény: #1329721  Thrawn
Azt csak beirtam neki hogy a kinti hangulatot leirjam usa bankok estek , valasz hogy tobb oka volt az esesnek , realizalas , ai reszvenyek korrekcioja , de nem bankokat erinto, de mivel orason tuladottak a dolgok ezert johet egy visszapatt , erre ad 65% eselyt ami nekunk pont jo lehetne. 
Thrawn
Thrawn 2026. 06. 27. 09:52
Mondjuk bankválságra tényleg nem utal semmi :D 

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek