Azért ez sem ilyen egyszerű. Mert a benzinár és az infláció dönti el kb. a választásokat az USA-ban. A 105-ös WTI ár tuti bukó lenne neki, na ha valamit, azt biztos kevésbé akarja, mint az iráni nukleáris programot...
Kicsit kizökkentette a piacot egy labilis- gyorsan mozgó csodává. több %-okat mozogna kaz rv-k, az olaj 3-4%-ot. Kinek az érdeke volt a napon belüli 0,5%-os mozgások, ha mozoghat 1-5%-ot is? Profit profit hátán.
Nem tudom a gőgjének mi kellene még ahhoz, hogy visszakozzon! Csak nézi hogy megy fel az olajár és közben AI mémeket posztol, mint egy óvodás! Elnézést mindenkitől, rant vége, csak a felgyülemlett feszültség jött ki! De legszívesebben sírva fakadnék!
Jön majd pár baljós népszerűségi felmérés USA félidős választás előtt és Trump othagyja az irániakat, megindul a forgalom Hormuz-nál, olaj zuhan, Izraeli tőzsde zuhan, mindenki más fel? Talán.
És most hogyan tovább?? Trump már meg se próbálja nyugtatni a kedélyeket, megjegyzem, nem is hinne már neki senki. Annyira kilátástalannak látom a helyzetet!!
USA nem csorog. Robotka szépen intézi a longot, mintha mi se történne. Ez a modern világ csodája. Neki minden nap ugyanolyan, longot kell erőltetni, szépen beállítja a kis katonákat sorba, ha elérik őket, mégis, akkor biztos vagyok benne, hogy +ban stoppol, nem bukik egy garast sem. Minden extreme szintű olajár : egy újabb adag long jel, hogy hátha vége.
Lou70-nek írom: tudom, nem OTP-ről írkáltam. OTP be van szorulva. csökkenő tetők folytatódnak a 400-as logikával. 44900-44500-44100-43700 itt van egy lik, 42700 - 42300 emelkedő 1h aljak 41700-41800-41900, óvatosan, csipegetve. Lassan vége van az oldalazásnak: 42300 vs. 41900.
Visszamenőlegesen megvannak a rajzaim, így "utólagosan" próbálok előre nézni, a múlt példájából. https://kephost.net/p/MjI1OTM4Ng.png Ez egy DAX 2026.01.21, jól látható a képen, egy 24750 fölé kiugró impulzus (24750 valamikor 2025 október 8 körül volt)A képen a 2-es számmal jelölt résznél beszakad a 24750 alá.Aki látta, tudja, DAX 21950-nél kötött ki.Tehát ebből a fals kitörésből merített lendületet és padlózott, csattant, jelenlegi értéke ~ 24000. https://kephost.net/p/MjM4MzU2OA.png Ez pedig egy tegnapi S&P 500 napos chart. 1-2 apróbb megingástól eltekintve, közel 20 nap a longban, megállás nélküli emelkedés, amit még a DAX sem produkált. Bár a funda egyelőre nem támogatja ezt a fordulást, mint ami a DAX-nál bekövetkezett, de a világ fittyen hány az olajválságra, amit 2-3 hete még áraztak, ma már ATH ATH ATH hátán. Kiárazták? Brent meg szinte plafonon. Tehát furcsa. vs. OTP már -10%, nekem ez nem tetszik. Robotka jól el van, veszi :D.
OTP részvényesek ide!