'ne fizess osztalékot, aki nekem nem szimpatikus': aMOLtopikban (amit azért jobban érint,mint az OTP-t),alaposan kitárgyaltuk a dolgot.Nézz be oda,hátha megérted,hogy mi a "KÉRÉS" jelentése....Ne itt trollkodjunk!
ez az MCC biztos, hogy káderképző, meg kifizetőhely, de azért értjük ugye, hogy az a mondás, hogy 'ne fizess osztalékot, aki nekem nem szimpatikus', ez nincs messze attól, hogy 'annak ne adjunk nyugdíjat, szociális juttatást, aki nekem nem szimpatikus/fideszes' A 4iG vagy a Waberers fizethet osztalékot? Vagy fizethet, csak a fideszes tulajoknak nem? Azért a legalapvetőbb normákat a jogállam és a tulajdon kapcsán nem kéne napok alatt teljesen zárójelbe tenni.
Azok az alapítványok kifzetőhelyek egyben, ha jól gondolom. Ahogy adták a részvényeket (mol, Richter) úgy kerüljön vissza, az osztalék pedig maradjon az államkasszába jót tesz a költségvetési hiány pótlására. Ha jól tudom az állam adta nekik!! Maguknak!! "Önök kérték"!
Mi értelme volt 1 nap alatt beletolni 90 és 60 MRD-ot az OTPbe? 41000 és 45000 között? inkább 43-45között. Hulló kések, 37k, beállt volna, jó az, vagy úgy érezte, kockázatot vállal 37k-nál, és MP-vel elillant ez a kockázat? Amúgy már 03.30 óta emelkedett,azelőtt, hogy MP-t beharangozták volna. Minden tőzsde 03.30 óta emelkedik. Amióta a DAX és vagy USA és vagy OTP le duplaaljazott, és már nem akartak tovább esni: megfogták: Elég volt a hülyeségből: toljuk full padlón a longot. MP csak adott egy + lendületet, ami indokolt, nem indokolt, per pill, hogy ugrott "hirtelenjében" 5000-et, ezt mindenki döntse el maga. TőzsdeMan 44k-: buy: mert lemaradtam, én meg toltam,h szerintem short 44750 - 44180 stoppal tegnap, majd újra kellett nyitni. Ideálisan bele kellene szimatolnia a 41-42k GAP-be, betölteni, és úgy visszaemelkedni.
Értem, de a visszaszerzés is olyan kellen legyen mint a lepényevés egy jogállamban, tulajdonjog visszaszerzésével akár bírósági úton. De ez leninfiúk stílus katasztrófa.
az OTP-ben nincs MCC tulajdon értsd: ellopott eredetileg az önkéntes nyugdíjpénztári betéteink !!! és még hogy ebből kapjon osztalékot ?!? nagyon helyes a nyeggetés!
Erről nehéz politika mentesen írni. NEM azt mondta, hogy NE fizessen osztalékot, hanem csak az MCC-nek ne. Már írták előttem, ennek a részvénycsomagnak és így az osztaléknak is az államháztartásban lenne a helye. Az, hogy politikai/ideológiai műhelynek csak úgy odadobtak 10%-ot ebből, 10%-ot abból az az, amivel MP úgy kampányolt, hogy "vagyonvisszaszerzés". "Rabolás" akkor lenne, ha elvenné és tovább is adná valami újonnan gründolt Tiszás bagázsnak, de itt nem erről van szó.
Ettől még 10-1X %-os tulajdonrésze van a MOL-ban. Olyan, mintha venne államkötvényt, de ő nem kap kamatot, mert az új párt nem szimpatizál ezzel a brigáddal. Vagy aki az OTP-t tartja, akár 5-10-15%-os részesedéssel, és nem kapna osztalékot, akkor jön, és ráborítja a világra az rv-jeit, majd Macus és Joe felszívja a 2-3-10-15 millió OTP rv-jét? Ő meg az Opus-sal nyert, véletlenül 1 nappal az srv előtt beszállt, amit a választások előtt eltöröltek. Érted.
OTP részvényesek ide!