OFF Kéne egy hátra arc meg kéne egy új, stratégiai gondolkodású "jó" vezető. Mivel még van ~3 évük (VDL és társai) így elmennek a falig - hacsak az elhúzódó iráni konfliktus miatt az EU-ban nem lesz egy nagy trauma. Az EU most sebezhető, könnyen kifogyhat az üzemanyagokból/gázból. Oroszok már mondogatják, hogy nem adnak el gázt/kőolajat és feldolgozott termékeket az EU-nak. Sok álszent EU ország most is vesz orosz molekulát (csak átcsomagolva). Minél később következik be az irányváltás, annál mélyebbről kell feljönni. Szerintem. ON
Nem akarom azt mondani, hogy nem volt bennfentes infója, mert 100%, hogy volt. De azért van egy mondás, hogy ahova odamegy 2 amerikai anyahajó, ott háború lesz, tehát ha nem annak adtunk volna nagyobb esélyt, hogy donald csak blöfföl, akkor mi is longolhattuk volna :D És van egy olyan tippem, hogy ha az iráni célpontok nem gyűlnek össze egy helyen, hogy koncentrál lefejezésre csábítsa Izraelt, még most is a szájkarate menne :S
érdekes az usa azt mondja minden hajót megsemmisített vagy ha valaki mégi aknásit azt nem lehet megzavarni három anyahajóval, tengeralattjárokkal, nonszensz ez büntettlen hazudozás midkét oldalon
Kína vs EU Ez van mikor szembejön a valóság.https://index.hu/gazdasag/2026/03/10/friedrich-merz-kina-latogatas-emmanuel-macron-tatar-mihaly-oeconomus/ Kína nem demokrácia, de az országot stratégiai gondolkodású emberek vezetik. Az EU-t és annak vezető országait meg ideológia vezérelt nyünyők. Az olló meg egy darabig még nyílni fog és nem záródni.
Nekem a magánnyugdíjpénztáram került oda sok ide-oda vándorlás után. 2025-ben sikerült egy 5,03% hozamot csinálni ... a Diszkont Kincstárjegy kamata több lett volna .. és mivel mióta az tulajdonosi kör aki, nem utalok hozzájuk inkább nyitottam máshol ... még le is vonnak nem fizetés miatt díjat ... szóval jó drága cég, mint az OTP. De eredményt nem nagyon tud felmutatni. (nekem)
Büdös nagy vola van. 5-ös szerkezet kész kb. És ezzel A is. Most valóban felfelé kellene jönnie lehet 40k vagy dupla csúcs is benne lehet. De mivel gyenge volt végig 40 felett inkább alatta várom a fordulást és 3-as szerkezet lehet a B.
https://www.investing.com/commodities/brent-oil Olaj m15-ön nézve nem zárt az előző alj alatt 83.6 Kicsit TA-s forduló. De szerintem csökken a pánik. NQ is lereagálta a fordulót, tehát érzékenyen reagálnak rá: 25185>25070.
OTP részvényesek ide!