Köszönöm, sokat segítettél! Nem tudtam, hogy mi látszik a közzétételből, a magyarázat nélküli chartjaim önmagukban értéktelenek lennének. (Még magyarázattal sem biztos, hogy jónak értékelhetők.)
Minimális veszteségben vagyok az OTP céget illetően de nem nagyon aggódom. Persze a piac a nem épp stabil geopolitikai helyzetben miért lenne hurráoptimista, ilyen korán. A helyzet gyorsabban fordulhat mint bárki hinné...
1. lehetőség (ez látszik valószínűbbnek): Új referencia szakasz (vastag
feketevonal) van kialakulóban (ami a MACD és a SIgnál alsó
kereszteződéséhez húzandó), mivel a MACD ellenállásvonala nem húzható be
a szokásos módon. 2. lehetőség (kevésbé valószínű): Még nem zárult a csökkenő trend, ebben
az esetben további, nagyon komoly esés várható. Ezt látom.
https://www.investing.com/commodities/brent-oil Szerintem amit most látunk, az az olaj pillanatnyi visszapattanása, nem pedig a valós iránya. 120-ról esett 84-ig.Természetes, hogy van egy kis visszapattanás. Minth az OTP esne 30%-ot, nem várnátok emelkedést? Shortosok zárnak, vagy longos nyit? Vagy mindkettő. Ott tátong a tegnapi GAP 94-101 között, jelenleg éppen 94. Belelátni, hogy esetleg felmegy a GAP tetejéig: ami 101,ezt kell túlélnie a világnak, és onnan lefordulnia Ha nem fordulnak le, Irán valamit kitalált, akkor ismét rakéta.
valószínűleg igen. OTP jó funda, emelkedő bevétel. Mégis öntik. Mert fordult a bödön. Amikor azt kérdezi a kolléga,h lesz ma még 38000? Akkor ő nem a 41000-ben reménykedik, hanem a 38000-ben, ami csak 500pontra van. Bizonytalanság, egyre több a kiszálló. Lehet, hogy holnap is -3000? Ma meg 2000: tartom, de mire pattant? hírre. Mire esett? Hírre. Túl kell tenniük magukat ezen az iráni szarságon, és a TA-nak is úgy kell állnia: 4h-1d emelkedő alj, emelkedő RSI zsiráf, nem csökkenő aljakat tetőket kell látnunk, hanem pont az ellenkezőjét. Mai: 38400 még mindig csökkenő tető. Tény, +4000 tegnaphoz képest, valaki örül és tipli.
én máshogy rajzoltam, és 1h-n: https://kephost.net/p/MjMyMjQxOQ.png március elején rajzoltam Macusnak, hogy 37100 "vételi jel" az alsó fekete vonalnál, amikor visszajött a sávba.ezt a vonalat meghosszabbíttottam. jól látható emelkedő aljak tetőkké próbálják formálni, így. a long trendet leborították, új alj jött. a fő aljakat is összehúztam 35600-36500-37200, vagyis HA 36500-at nem öntik le, megmarad, és visszazár 37200 fölé, ide, ahol most van, akkor longos, és akkor 34300-36000: szigetforduló. ami ezt kicsit árnyalja,h az olajár már megint észak. 1 böffentés dax +500, nq +400. 1 fingás -600, -300.
OTP részvényesek ide!